מניות טכנולוגיה

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
Nissim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #1 

היי,
אני אוהב טכנולוגיה והיא משפיעה על צורת החיים שלי כמעט בכל רגע ואחת ההשפעות הינה על אופי ההשקעה שלי בשוק ההון.
איתרתי כמה חברות שלדעתי הן מובילות ויש אפשרות טובה מאוד שהמניות שלהן ישקפו את הצלחת החברות בעתיד.
לדוגמא, חברת סיגמא דיזיין שכולנו מתעניינים בה בהקשר האם היא 8023 תומך 264 או לא אבל יש לחברה הזאת פוטנציאל עצום שמשתקף במחיר המניה. המניה עכשיו קופצת ב 5% במסחר בנסד"ק.
ניתן למנות עוד חברות כאלו כגון: NDS, Dolby, Marvell, צורן.
רציתי לדעת האם גם אתם משתמשים בתחביב שלכם בשוק ההון ?
נסים

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #2 

אני חושב שזו טעות ל"ערבב את התחביב" , כי אתה עלול לערב רצונות והתלהבות בשיקולים שאמורים (בעולם אידיאלי, ברור שזה רחוק מהמציאות) להיות קרים כקרח.
כדי למנוע אי הבנה: זה שיש לך הבנה בתחום מסוים עשוי בהחלט לתת לך יכולת החלטה טיפה עדיפה על מי שאין לו את ההבנה, למרות שבהרבה מקרים זו רק אשלייה. לא לזה התכוונתי. התכוונתי שלפעמים ההתלהבות שיש לאדם מתחום מסוים עלולה לגרום לו לשים שם את כספו מעצם ההתלהבות, ולא מאיזשהו ידע עודף.
בסופו של דבר הנתון הקריטי להשקעה הוא לא אם מדובר ב"חברה טובה" או חברה שעוסקת בתחום מבטיח, אלא האם המחיר הנוכחי של החברה יקר או זול. יש הרבה חברות מאוד מצליחות ומבטיחות, אך מכיוון שזה ידע כללי, הם כבר מתומחרות בהתאם.
משה

Nissim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

משה, ההערות שלך נכונות ומצויינות. אבל האם לא כדאי לנצל את היתרון שיש לך בתחום ?
הרי, מי שעוסק בנדל"ן בטח יודע באילו חברות נדל"ן כדאי להשקיע ומי מתומחר כראוי ומי בחסר.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #4 

בהחלט, אם יש לך ידע אז כדאי לנצלו, וזה גם מה שכתבתי ב"כדי למנוע אי הבנה".
השאלה היא האם באמת יש לך ידע כזה.
אין לי מושג אם יש לך ידע כזה, אבל כשכתבת "אני אוהב טכנולוגיה והיא משפיעה על צורת החיים שלי" זה הדליק אצלי נורית אדומה.
אהבת טכנולוגיה, עיניין בטכנולוגיה ואף הבנה בטכנולוגיה זה עוד לא אומר ידע עדיף בתחום הפוטנציאל העסקי והתמחור של חברות.
יכול להיות שיש לך גם את זה, אני רק רציתי לחדד את ההבדל.

המשפט האחרון שלך לא נכון, ועוד אתה כותב "בטח" :-)
תראה גם אנליסטים מקצועיים שכל תפקידם בחיים זה להעריך חברות לא יודעים יותר מידי, ולא חסרות הוכחות לזה, אז לחשוב שכל מי שמתעסק בתחום מסוים יש לו ידע לגבי כדאיות השקעה באותו תחום זה די נאיבי.
מעבר לכך, גם המנכ"לים של החברות הרלוונטיות עם כל ידע הפנים שיש להם (שאסור להם להשתמש בו) לא יכולים ממש לדעת יותר מידי (חוץ מארועים בטווח הקצר).
משה

Nissim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אתה מחדד את הדברים וזה טוב יותר. "בטח" הוא לא באמת בטח, זאת הייתה הגזמה.
זה לא פורום כלכלי ואני לא נכנס כאן למכפילים של חברות טכנולוגיה ועוד ענייני תמחור, למרות שאני יכול לעשות זאת.
כלומר, אם תדע שיש חברה שמייצרת מוצר שיכנס כמעט לכל בית בעולם המערבי, עדיין לא תשקיע בחברה?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #6 

תשובה פשטנית מאוד וקצרה מאוד, אך ממצה את דעתי:
אם אחשוב שאני במיעוט של יודעי הדבר הזה אז כן, אם זה כבר ידוע לכל מי שמתעניין בתחום, אז לא .

אנו כמובן מתעלמים מזה שאין בכלל "ידע" כזה. תמיד יש סיכון שזה לא יקרה ודווקא עם מוצרים טכנולוגיים חדשים הסיכון הזה מאוד גבוה.
הרי לכל חברה כזו יש מתחרות שאולי לא שמעת עליהם. לכל טכנולוגיה כזו יש טכנולוגיות אלטרנטיביות שאולי עוד לא שמעת עליהם.
דוגמא: שמעת על חברה ישראלית שקראו לה ווקלטק? הם יצאו ראשונים עם מוצרי VOIP (למעשה המציאו את התחום). היו הראשונים עם תוכנה שמאפשרת לדבר בטלפון דרך האינטרנט. אז היו הרבה אנשים ש"ידעו" שזה ייכנס לכל בית. הם אפילו צדקו, רק שבסוף חברה בשם Skype הכניסה את זה לכל בית :-) וגם על שאר תחום הVOIP שבאמת התפתח מאוד השתלטו ים של חברות מתחרות אחרות.
בדוגמא הזו לא היה טעות לגבי זיהוי הפוטנציאל של הטכנולוגיה עצמה, רק של החברה (שאומנם הייתה ראשונה).
יש גם ים דוגמאות של פספוס בניחוש הטכנולוגיה שתנצח.
משה

Nissim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

את ווקלטק אני מכיר מהשנה הראשונה שלה, ומה שהיה ברור זה ש VOIP ינצח, לא יותר מזה.
המשפט שלך בהתחלה למעשה אומר שאתה רוצה את ההרגשה שאתה חכם יותר מכולם ברגע נתון אחרת אתה לא מוכן להרוויח שכולם מרוויחים, אני מוכן לקבל את זה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

יש הרבה דברים ש"ברור" שינצחו ובסוף לא מנצחים. זה לווא דווקא בגלל שמסתבר שהם לא טובים, אלא בגלל שבינתיים מפתחים משהו עוד יותר טוב.
בדיעבד, VOIP זה באמת killer technology (או בעצם, killer application, של תשתית האינטרנט) אך זה "ברור" זה רק בדיעבד.

לגבי מה שכתבת בסוף זה לא מדויק. אין לי בעיה להרויח עם כולם, ההיפך, אני משתוקק להרויח עם מי שרק רוצה :-)
העיניין הוא שאם כולם יודעים משהו, אז כבר אי אפשר להרויח ממנו (מעבר לריבית חסרת סיכון) כי הוא הטוח.
הסיבה שמרוויחים היא או שיש לך ידע עודף (ידע פנים זה דוגמה קלאסית אך זה טוב לטווח קצר ובכלל לא חוקי), או, וזה המצב הרגיל, שהיה סיכון אך היה לך מזל.
תמיד יש סיכון שאתה טועה (ואל זה התיחסתי בתגובות הקודמות). אם אין סיכון אין רווח , כי כאמור זה ישתווה לריבית.
יש לזכור "סיכון" זו לא סתם מילה שאומרים בדרך לרווחים. סיכון לפעמים מתממש, ואז דווקא מפסידים :(
משה

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #9 

Nissim
לפי הדברים שכתבת נראה לי שאתה יודע איך השוק הזה עובד. לכל בית השקעות גדול יש צוותים של אנליסטים שמחפשים בדיוק את מה שאתה מתאר. את המוצר ה KILLER הבא.
מעבר לזה יש קרנות גידור וקרנות פרטיות ומשקיעי הון סיכון ומשקיעי מזנין וכו' וכו'... והם כולם מחפשים השקעות נקודתיות בתחומים ספציפיים שבהם הם מתמחים. בעולם כזה כמות המידע שאינה נחלת קבוצה גדולה של אנשים היא מועטה. והעניין הוא לא שלא רוצים להרוויח עם עוד אנשים אלא שהידע העודף מעלה את המחיר לרמת חוסר כדאיות כי הפוטנציאל כבר ממומש היום.
ועם כל זה יכול מאד להיות שכל אלו מפספסים משהו. מוצר שאתה "מגלה" ומשתכנע בפוטציאל שלו כ-KILLER. ואז אני אומר לך על זה. למה לא? אבל זה צריך להיות משהו באמת נישתי כדי שלא כל העולם ידע עליו. קח בחשבון שאם זה לא מוצר נישתי החברה צריכה משאבים רציניים לשווק ולייצר אותו ואולי כבר עיניינה משקיעים במוצר הרבה לפני שאתה שמעת עליו. ואז שוב המחיר כבר גבוה.
בצג החיובי הדוגמה שלי היא NVIDIA. אני "גיליתי" את כרטיס Geforce הראשון כשבעולם משחקי המחשב שלטה חברת 3DFX עם כרטיסי voodoo. גיליתי אותו בגלל שאני חובב משחקי מחשב ולא בגלל שחשבתי להשקיע בתחום. אפילו לא חשבתי להשקיע בחברה. כשיצא GF2 גיסי (שהיה אז רק חבר של אחותי) סיפר לי שהחברה נסחרת. עד אז אפילו לא ידעתי. השקענו שנינו ב NVIDIA והשאר היסטוריה. לא נהיינו מליונרים כי לא השקענו הרבה (לצערי...) אבל יצא לא רע. מאז לא עשיתי דבר כזה שוב כי לא זיהיתי כזה מוצר. אבל אני בהחלט מזדהה עם הרעיון שאתה מעלה.
Enjoy the Silence

שלח תגובה

חזור אל “כללי”