עזרה עם בעיית DNS בראוטר TD-W9970

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
gal-cohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,
אולי תוכלו לעזור?
יש לי את הראוטר כבר תקופה ארוכה, ויש לי 2 בעיות שקורות על בסיס קבוע, זה סביל אבל אם יש פתרון ברמת ההגדרות אני אשמח לנסות:

1. מדי פעם כשאני מחובר עם המחשב הנייד, אני מקבל בכרום את ההודעה שלא נמצא שרת DNS.
ואז החיבור מתנתק, ואחרי מספר שניות, או דקה, שוב מתחבר - לעתים עלי לבצע חיבור ידני.
2. על אף שהגדרתי לקונסולת ה PS4 כתובת IP קבועה (בתוך טווח ה DHCP) מדי פעם כשאני מפעיל את הקונסולה, אין לה חיבור רשת (על אף שלא היה ניתוק פיזי של הכבל) ועלי לנתק את הכבל לשנייה מה PS4, לחבר שוב, ואז אני מקבל רשת כרגיל.

מה הבעיה שלי?
תודה רבה

gal-cohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #2 

מישהו?
אגב, ה PS4, הגדרתי לו שמירת כתובת, כך שהוא קבוע מקבל כתובת קבועה, ובאופן תמוה, הוא לעולם לא מופיע לי ברשימת הקליינטים, גם כשהוא עובד ומקבל רשת.
ממש אשמח אם מישהו יוכל לנסות לכוון אותי.
תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@gal-cohen
·

בעיה די תמוה ולפחות לי לא עולה סיבה ברורה לתקלה. כמה דברים שהייתי בודק/מנסה:

1. במחשב הנייד מה הסטטוס של הכרטיס רשת כשיש את הבעיה? כלומר הכבל מנותק/מחובר (מבחינת ה-windows), יש לו כתובת ip וכתובת dns? הכי טוב לבדוק את זה עם ipconfig /all. אם ipconfig נראה תקין האם מתקבל פינג תקין לראוטר?

2. ב-PS4 אפשר להגדיר כתובת קבועה ב-PS4 עצמו (אני משאר לא מכיר) - האם זה פותר את הבעיה? אם כן אולי זה פתרון מספיק טוב.

3. האם יש נפילות סנכרון או אירועים מוזרים אחרים ב-system log של ה-9970? (במיוחד בדיוק בזמן שאתה חווה את הבעיות)

וכמובן, דבר ראשון, תוודא שאתה מריץ גירסת קושחה אחרונה ב-9970.

gal-cohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

eran405 כתב:@gal-cohen
·

בעיה די תמוה ולפחות לי לא עולה סיבה ברורה לתקלה. כמה דברים שהייתי בודק/מנסה:

1. במחשב הנייד מה הסטטוס של הכרטיס רשת כשיש את הבעיה? כלומר הכבל מנותק/מחובר (מבחינת ה-windows), יש לו כתובת ip וכתובת dns? הכי טוב לבדוק את זה עם ipconfig /all. אם ipconfig נראה תקין האם מתקבל פינג תקין לראוטר?

2. ב-PS4 אפשר להגדיר כתובת קבועה ב-PS4 עצמו (אני משאר לא מכיר) - האם זה פותר את הבעיה? אם כן אולי זה פתרון מספיק טוב.

3. האם יש נפילות סנכרון או אירועים מוזרים אחרים ב-system log של ה-9970? (במיוחד בדיוק בזמן שאתה חווה את הבעיות)

וכמובן, דבר ראשון, תוודא שאתה מריץ גירסת קושחה אחרונה ב-9970.
...
תודה רבה ערן
1. זה מציג לי בדרך כלל שאני מחובר (החיבור הוא תמיד ב WIFI) אבל יתכנו בעיות גלישה, עם סימן קריאה על סמל החיבור.
ואז אחרי כמה וכמה רגעים זה חוזר להיות תקין.
2. גם ב PS4 הגדרתי את אותה הכתובת שהוגדרה כשמורה בנתב, ליתר ביטחון.
כך שבאמת, תציד, המכשיר אכן מקבל את הכתובת הזו בלבד, אבל כפי שציינתי, אם אני אכבה אותו לגמרי ואדליק, לפעמים אצטרך לעשות לו ניתוק פיזי של הכבל וחיבור מחדש. (וזה בוודאות לא הכבל או המכשיר, כי החלפתי אותם לבדיקות)
ואכן גם כשהוא דולק ועם רשת, הוא לא מופיע לי ברשימת הקליינטים.
הוא גם מוגדר אצלי ב DMZ.
3. חיפשתי אירועים מיוחדים ב LOG, לא מצאתי, מצד שני אני לא ממש מתמצא במונחים שם, הידע שלי די בסיסי כפי ששמת לב.

לגבי הקושחה, אתמול עשיתי בדיקה.
גיליתי, שלמכשיר שלי יש קושחה של 9970B, ולא של 9970 V1 כפי שאמור להיות.
אז עשיתי עדכון, וכעת אני על הקושחה האחרונה שהיא:
Firmware Version:0.9.1 2.11 v0025.0 Build 170726 Rel.65343n

Hardware Version:TD-W9970 v1 00000000
אז יתכן שבעיית ה DNS נבעה מכך, אצטרך להמתין לתקלה, ואם היא תחזור אני אתעד אותה ואני גם אפרסם כאן את ה LOG שתוכלו לראות.
מאוד מציק נושא ה PS4, משגע אותי.

שוב תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #5 

@gal-cohen
·

1. מניסיוני הסימן קריאה הצהוב הזה לא באמת אומר שום דבר. לא עניתי לשאלה שלי מה קורה ב-ipconfig כשיש את הבעיה ואם הכל תקין האם גם פינג לראוטר תקין. בנוסף אוסיף ואציע לבדוק גם מה קורה בחיבור קווי ואם יש בעיה בחיבור קווי מה קורה ב-ipconfig/ping בחיבור קווי?

2. האם יש לך אפשרות לעשות פינג ברשת הפנימית? נגיד מהמחשב אל ה-PS4 או אם יש אפשרות מה-PS4 לעשות פינג אל המחשב (אני לא מכיר PS4). כי ברגע שאתה מגדיר כתובת קבועה אז לפחות התקשורת ברשת הפנימית זה חומרה מאד פשוטה בראוטר והסיכוי שהבעיה בראוטר מאד קטן וזה משאיר או את המכשיר או את הכבל.

אם באמת אתה בטוח שזה לא ה-PS4 ולא הכבל זה משאיר רק את הראוטר. בין אם הבעיה בראוטר או ב-PS4. יש סיכוי סביר שלהחליף ראוטר יפתור את הבעיה (או לכל הפחות יעזור לבידוד התקלה). אם יש לך אופציה לבדוק זמנית עם ראוטר אחר הכי טוב.

שווה גם לשקול לשדרג את ה-9970 שהוא חלש יחסית גם בלי קשר לבעיות שאתה חווה (אני ממליץ בחום להמשיך להתשמש ב-9970 כמודם לתשתית בזק והוסיף ראוטר אוניברסלי חדיש).

gal-cohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

@eran405

ברגע שאני אחווה את התקלה, אני אעשה ב CMD את הפקודה לבדיקה ואוכל לעדכן אותך.
לגבי ה PS4, זה אכן מוזר וממש אין לי מושג איך להתמודד, כי אכן החלפתי גם מכשיר וגם כבל (יש לי בבית 2 מכשירי PS4)
שאלת תם - אם אני אנתק את הכבל שמגיע ישירות מהנתב, ואחליף אותו בכבל אחר שמחובר לסוויץ', הסוויץ' גם קרוב יותר לקונסולה,
השאלה - האם ההגדרות של הכתובת הקבועה יישארו ויישמרו ולא אאבד את איכות החיבור, גם דרך הסוויץ'?
כי אני יכול לנסות אופציה זו לבדיקה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #7 

@gal-cohen
·

דווקא הרעיון של סוויץ נראה לי שווה בדיקה. לא בגלל האורך של הכבלים (כי כבלי רשת טובים לפחות לעשרות מטרים ואני משאר שאין לך מרחקים כאלה בבית). אלא בגלל שלהוציא ולהכניס את הכבל פותרת את הבעיה ולכן יתכן שזאת בעיה ברמת החומרה בחיבור בין ה-PS4 לרכיב הסוויץ' ב-9970. לכן יש סיכוי שחיבור דרך סוויץ (לא משנה איפה אתה שם את הסוויץ) יפתור את הבעיה.

דרך אגב, היות של-9970 יש רק פורטים של 100 מגה, אם יש לך כמה ציודים שמחוברים קווית כדאי לחבר אותם דרך switch של גיגה גם בלי קשר.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

gal-cohen כתב: השאלה - האם ההגדרות של הכתובת הקבועה יישארו ויישמרו ולא אאבד את איכות החיבור, גם דרך הסוויץ'?
...
·

הסוויץ שקוף לגמרי לכתובות IP וזה רק עניין שהגדרות במכשיר עצמו ובראוטר הראשי (זה שמוגדר בו ה-DHCP).

gal-cohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

@eran405

שוב תודה, אני אבדוק עם הסוויץ', חיברתי אותו כעת, נראה בימים הקרובים מה קורה עם כיבוי מלא של המכשיר.
(Y)

gal-cohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

eran405 כתב:
...
...
·

הסוויץ שקוף לגמרי לכתובות IP וזה רק עניין שהגדרות במכשיר עצמו ובראוטר הראשי (זה שמוגדר בו ה-DHCP).
...
מעדכן:
1. מסתבר שהגרסה של הקושחה שהיתה לי, לא התאימה לראוטר ועדכנתי לגרסה הנכונה והעדכנית.
בעיית ה DNS עד עכשיו לא חזרה, אמנם לא השתמשתי רבות, אך מהשימוש עד כה, הכל היה בסדר.
2. חיברתי את ה PS4 לסוויץ' ובכך ביטלתי את החיבור הישיר שלו לראוטר.
האיכות של הקו לא נפגעה, רק נותר לראות לטווח הארוך אם המכשיר ממשיך לקבל רשת רציף גם אחרי כיבוי והדלקה. (בדקתי רק פעם אחת)
במידה ולא יצליח, אנסה להגדיר לו כתובת חדשה מתוך אמצע ה POOL ונראה אם יהיה שינוי.
תודה רבה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #11 

@gal-cohen
·

אם אתה מגדיר למכשיר מסוים כתובת קבועה (בין אם אתה מגדיר את זה ככתובת שמורה בראוטר או ככתובת קבועה במכשיר עצמו) אתה צריך לבחור כתובת באותו הטווח של הרשת המקומית שלך אבל מחוץ לטווח שה-DHCP מחלק וכמובן שונה מהכתובת הקבועה של כל מכשיר אחר. נגיד אם יש לך ראוטר בכתובת 192.168.1.1, כתובת שמורה למחשב אחר ב-192.168.1.2 וחלוקת כתובות בטווח 192.168.1.100 עד 192.168.1.200 אז אתה יכול להגדיר כתובת קבועה נוספת או בתחום 192.168.1.3 עד 192.168.1.99 (כולל) או בתחום 192.168.1.201 עד 192.168.1.254 (כולל).

gal-cohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

·

אם אתה מגדיר למכשיר מסוים כתובת קבועה (בין אם אתה מגדיר את זה ככתובת שמורה בראוטר או ככתובת קבועה במכשיר עצמו) אתה צריך לבחור כתובת באותו הטווח של הרשת המקומית שלך אבל מחוץ לטווח שה-DHCP מחלק וכמובן שונה מהכתובת הקבועה של כל מכשיר אחר. נגיד אם יש לך ראוטר בכתובת 192.168.1.1, כתובת שמורה למחשב אחר ב-192.168.1.2 וחלוקת כתובות בטווח 192.168.1.100 עד 192.168.1.200 אז אתה יכול להגדיר כתובת קבועה נוספת או בתחום 192.168.1.3 עד 192.168.1.99 (כולל) או בתחום 192.168.1.201 עד 192.168.1.254 (כולל).
...
אז אשתף אותך, אולי נהגתי לא נכון?
הראוטר הוא 192.168.1.1
הטווח בראוטר מוגדר בין 100 לבין 200
כל המכשירים שלי מקבלים או 100 (מחשב נייד) או 102 ואילך.
ואילו ה ps4, נתתי לו את 101 והגדרתי אותו כשמור.
אתה אומר בעצמם שהייתי צריך לתת לו 201?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #13 

@gal-cohen
·

יכול להיות שהראוטר שלך חכם מספיק להוציא מהתחום את המספר השמור. עדיין עדיף להיות בטוחים שלא יקרה מצב שהראוטר יתן את 101 לציוד אחר. הכי פשוט לתת לו מספר מחוץ לטווח החלוקה (נגיד 201) וזה מה שאני עושה כרגיל.

gal-cohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

·

יכול להיות שהראוטר שלך חכם מספיק להוציא מהתחום את המספר השמור. עדיין עדיף להיות בטוחים שלא יקרה מצב שהראוטר יתן את 101 לציוד אחר. הכי פשוט לתת לו מספר מחוץ לטווח החלוקה (נגיד 201) וזה מה שאני עושה כרגיל.
...
תודה על העזרה ערן
מסתבר שנושא ה DNS נפתר לגמרי, בזכות עדכון הקושחה הנכון.
לגבי ה PS4, הנתב חכם מספיק להוציא אותו מהטווח, וגם הבעיה הזו נפתרה.
מבחינתי שילוב של קושחה והחלפת הכבל.

Coach888
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

PS4 וראוטר TD-W9970

שליחה #15 

היי גל,

ראיתי את הפוסט שלך לגבי PS4 וראוטר TD-W9970.
יש לי בדיוק את אותה הבעיה. ורציתי לשאול איפה מצאת את העדכון קושחה של TP LINK?

כי חיפשתי באתר שלהם ולא ראיתי את העדכון. תוכל לעזור לי בבקשה?

תודה רבה!!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

Re: PS4 וראוטר TD-W9970

שליחה #16 

@Coach888
·

אני לא בטוח מאיפה גל עדכן אבל את ה-9970ים שאני עדכנתי הורדתי עדכונים מכאן:
http://www.tp-link.com/uk/download/TD-W9970_V1.html
תוודא רק שאתה בוחר את הגירסת חומרה המתאימה (V1 או V2).

Coach888
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

תודה עדכנתי!
אבל הבעיה עדיין קיימת..

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #18 

Coach888 כתב:תודה עדכנתי!
אבל הבעיה עדיין קיימת..
...
·

ניסית גם איפוס הגדרות (factory reset) אחרי עדכון הקושחה?

Coach888
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

לא ניסיתי.
זה לא יאפס את כל ההגדרות חיבור הקיימות?
אני אנסה, תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #20 

@Coach888
·

מן הסתם זה יאפס את כל ההגדרות אבל זה כל הרעיון. תתחיל מלהגדיר את המינימום (בעיקר חייגן לספק כי בלי זה אין אינטרנט) ותוודא שאין את הבעיה עם הגדרות כמה שיותר קרובות ל-factory defaults. אחרי זה אתה יכול להגדיר את שאר ההגדרות שלך ולשם לב אם משהו מההגדרות שלך גורם לבעיה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”