בחירת ערוצים נכונה לרשת הביתית
בניסיון לשפר את קליטת רשת ה5ghz בבית הוספתי ל"ראוטר" ( Archer C7 שמחובר בתצורת AP לפייברבוקס) עוד שני Extenderים האחד (TP Link RE200) מחובר אלחוטית לAP שליד הפייברבוקס ומקבל באופן אוטומטי את אותם ערוצי השידור של ה- AP - להבנתי ככה זם גם אמור להיות. היום צירפתי Extender נוסף (TP link RE450) בחדר אחר אך הפעם בתצורת AP נוסף מאחר ויש לי שקע רשת צמוד. בניגוד ל-Extender שמחובר אלחוטית בחירת הערוצים שלו לשידור היא שונה ואני תוהה האם כדאי לי לשנות זאת ידנית ולהכתיב לכל המכשירים ערוצים ספציפיים. יש לציין שאין קשר קווי בין שתי נקודות הגישה למעט העובדה ששתיהן מתחברות בסופו של דבר קווית לפייברבוקס שמשמש כראוטר לצורך חלוקת כתובות בלבד (כיביתי את יכולות ה- Wifi שלו).
אשמח לחוות דעת של המומחים פה..
אשמח לחוות דעת של המומחים פה..
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
קשה לעקוב אחרי ההודעה שלך, בכל אופן הייתי ממליץ שתשתמש בתוכנה בשם inSSIDer גרסה 3 (אל תוריד גרסאות מאוחרות יותר, הן בתשלום ולא נותנות שום דבר נוסף) - היא תראה לך בדיוק איזה רשתות נמצאות על איזה ערוצים. תוכל לדעת ככה עד כמה האלגוריתם של בחירת ערוץ אוטומטית חכם ואם צריך להתערב בזה ידנית.GalKar כתב:בניסיון לשפר את קליטת רשת ה5ghz בבית הוספתי ל"ראוטר" ( Archer C7 שמחובר בתצורת AP לפייברבוקס) עוד שני Extenderים האחד (TP Link RE200) מחובר אלחוטית לAP שליד הפייברבוקס ומקבל באופן אוטומטי את אותם ערוצי השידור של ה- AP - להבנתי ככה זם גם אמור להיות. היום צירפתי Extender נוסף (TP link RE450) בחדר אחר אך הפעם בתצורת AP נוסף מאחר ויש לי שקע רשת צמוד. בניגוד ל-Extender שמחובר אלחוטית בחירת הערוצים שלו לשידור היא שונה ואני תוהה האם כדאי לי לשנות זאת ידנית ולהכתיב לכל המכשירים ערוצים ספציפיים. יש לציין שאין קשר קווי בין שתי נקודות הגישה למעט העובדה ששתיהן מתחברות בסופו של דבר קווית לפייברבוקס שמשמש כראוטר לצורך חלוקת כתובות בלבד (כיביתי את יכולות ה- Wifi שלו).
אשמח לחוות דעת של המומחים פה.....
@NegativeIQ
·
השתמשתי בתוכנה הצרה שהיא מתייחסת למגבר כסוג של הפרעה כאשר הם על אותו ערוץ לחרות ששם הרשת זהה.
כדאי לפשט את השאלה האם מומלץ שכל הרשת בבית תשדר על אותו ערוץ (3 מקלטים שונים) לטובת Roaming יציב יותר או שזה לא בהכרח המצב?
·
השתמשתי בתוכנה הצרה שהיא מתייחסת למגבר כסוג של הפרעה כאשר הם על אותו ערוץ לחרות ששם הרשת זהה.
כדאי לפשט את השאלה האם מומלץ שכל הרשת בבית תשדר על אותו ערוץ (3 מקלטים שונים) לטובת Roaming יציב יותר או שזה לא בהכרח המצב?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

זה בהכרח לא המצב. אם תשים שתי רשתות על אותו ערוץ הן רק יפריעו אחת לשניה. תשתדל לפזר כמה שניתן (אבל קח בחשבון גם את הרשתות של השכנים).GalKar כתב:@NegativeIQ
·
כדאי לפשט את השאלה האם מומלץ שכל הרשת בבית תשדר על אותו ערוץ (3 מקלטים שונים) לטובת Roaming יציב יותר או שזה לא בהכרח המצב?...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

נסה לעדכן קושחה. אם עדיין לא עובד אז תאלץ לבחור בין להשאיר את זה כמו שזה ללהחזיר לחנות.GalKar כתב:אוקיי.
לצערי במגבר שמחובר אלחוטית (ולא מוגדר כAP בפני עצמו) אין אפשרות לשנות את הערוץ והוא מופיע Automatic והדרופ דאון לשינוי לא עובד. הוא פשוט מתחקה אחר הערוצים של הנקודה אליה הוא מתחבר ואין לי דרך לשנות זאת....
@NegativeIQ
·
אני על Firmware עדכני הבעיה לא רק אצלי. הבחור בלינק שצירפתי קדח להם והם לא הבינו למה זאת בעיה.
http://forum.tp-link.com/showthread.php ... -bandwidth
·
אני על Firmware עדכני הבעיה לא רק אצלי. הבחור בלינק שצירפתי קדח להם והם לא הבינו למה זאת בעיה.
http://forum.tp-link.com/showthread.php ... -bandwidth
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

תבדוק עם inSSIDer, יכול להיות שיש לך מזל והוא על ערוץ שקט יחסית. אם לא ואין לך דרך לשנות - נצל את האחריות ותחליף.GalKar כתב:@NegativeIQ
·
http://forum.tp-link.com/showthread.php ... -bandwidth...
את ה-Archer C7 אתה יכול להעביר ל-LEDE ואז יש לך הרבה יותר גמישות (זה במקרה שהוא חלק מהבעיה) אבל זה לא רלוונטי לגבי מגדילי הטווח.