בחירת ערוצים נכונה לרשת הביתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
GalKar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

בניסיון לשפר את קליטת רשת ה5ghz בבית הוספתי ל"ראוטר" ( Archer C7 שמחובר בתצורת AP לפייברבוקס) עוד שני Extenderים האחד (TP Link RE200) מחובר אלחוטית לAP שליד הפייברבוקס ומקבל באופן אוטומטי את אותם ערוצי השידור של ה- AP - להבנתי ככה זם גם אמור להיות. היום צירפתי Extender נוסף (TP link RE450) בחדר אחר אך הפעם בתצורת AP נוסף מאחר ויש לי שקע רשת צמוד. בניגוד ל-Extender שמחובר אלחוטית בחירת הערוצים שלו לשידור היא שונה ואני תוהה האם כדאי לי לשנות זאת ידנית ולהכתיב לכל המכשירים ערוצים ספציפיים. יש לציין שאין קשר קווי בין שתי נקודות הגישה למעט העובדה ששתיהן מתחברות בסופו של דבר קווית לפייברבוקס שמשמש כראוטר לצורך חלוקת כתובות בלבד (כיביתי את יכולות ה- Wifi שלו).
אשמח לחוות דעת של המומחים פה..

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

GalKar כתב:בניסיון לשפר את קליטת רשת ה5ghz בבית הוספתי ל"ראוטר" ( Archer C7 שמחובר בתצורת AP לפייברבוקס) עוד שני Extenderים האחד (TP Link RE200) מחובר אלחוטית לAP שליד הפייברבוקס ומקבל באופן אוטומטי את אותם ערוצי השידור של ה- AP - להבנתי ככה זם גם אמור להיות. היום צירפתי Extender נוסף (TP link RE450) בחדר אחר אך הפעם בתצורת AP נוסף מאחר ויש לי שקע רשת צמוד. בניגוד ל-Extender שמחובר אלחוטית בחירת הערוצים שלו לשידור היא שונה ואני תוהה האם כדאי לי לשנות זאת ידנית ולהכתיב לכל המכשירים ערוצים ספציפיים. יש לציין שאין קשר קווי בין שתי נקודות הגישה למעט העובדה ששתיהן מתחברות בסופו של דבר קווית לפייברבוקס שמשמש כראוטר לצורך חלוקת כתובות בלבד (כיביתי את יכולות ה- Wifi שלו).
אשמח לחוות דעת של המומחים פה..
...
קשה לעקוב אחרי ההודעה שלך, בכל אופן הייתי ממליץ שתשתמש בתוכנה בשם inSSIDer גרסה 3 (אל תוריד גרסאות מאוחרות יותר, הן בתשלום ולא נותנות שום דבר נוסף) - היא תראה לך בדיוק איזה רשתות נמצאות על איזה ערוצים. תוכל לדעת ככה עד כמה האלגוריתם של בחירת ערוץ אוטומטית חכם ואם צריך להתערב בזה ידנית.

GalKar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

@NegativeIQ
·

השתמשתי בתוכנה הצרה שהיא מתייחסת למגבר כסוג של הפרעה כאשר הם על אותו ערוץ לחרות ששם הרשת זהה.
כדאי לפשט את השאלה האם מומלץ שכל הרשת בבית תשדר על אותו ערוץ (3 מקלטים שונים) לטובת Roaming יציב יותר או שזה לא בהכרח המצב?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

GalKar כתב:@NegativeIQ
·

השתמשתי בתוכנה הצרה שהיא מתייחסת למגבר כסוג של הפרעה כאשר הם על אותו ערוץ לחרות ששם הרשת זהה.
כדאי לפשט את השאלה האם מומלץ שכל הרשת בבית תשדר על אותו ערוץ (3 מקלטים שונים) לטובת Roaming יציב יותר או שזה לא בהכרח המצב?
...
זה בהכרח לא המצב. אם תשים שתי רשתות על אותו ערוץ הן רק יפריעו אחת לשניה. תשתדל לפזר כמה שניתן (אבל קח בחשבון גם את הרשתות של השכנים).

GalKar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אוקיי.
לצערי במגבר שמחובר אלחוטית (ולא מוגדר כAP בפני עצמו) אין אפשרות לשנות את הערוץ והוא מופיע Automatic והדרופ דאון לשינוי לא עובד. הוא פשוט מתחקה אחר הערוצים של הנקודה אליה הוא מתחבר ואין לי דרך לשנות זאת.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

GalKar כתב:אוקיי.
לצערי במגבר שמחובר אלחוטית (ולא מוגדר כAP בפני עצמו) אין אפשרות לשנות את הערוץ והוא מופיע Automatic והדרופ דאון לשינוי לא עובד. הוא פשוט מתחקה אחר הערוצים של הנקודה אליה הוא מתחבר ואין לי דרך לשנות זאת.
...
נסה לעדכן קושחה. אם עדיין לא עובד אז תאלץ לבחור בין להשאיר את זה כמו שזה ללהחזיר לחנות.

GalKar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

@NegativeIQ
·

אני על Firmware עדכני הבעיה לא רק אצלי. הבחור בלינק שצירפתי קדח להם והם לא הבינו למה זאת בעיה.

http://forum.tp-link.com/showthread.php ... -bandwidth

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

GalKar כתב:@NegativeIQ
·

אני על Firmware עדכני הבעיה לא רק אצלי. הבחור בלינק שצירפתי קדח להם והם לא הבינו למה זאת בעיה.

http://forum.tp-link.com/showthread.php ... -bandwidth
...
תבדוק עם inSSIDer, יכול להיות שיש לך מזל והוא על ערוץ שקט יחסית. אם לא ואין לך דרך לשנות - נצל את האחריות ותחליף.
את ה-Archer C7 אתה יכול להעביר ל-LEDE ואז יש לך הרבה יותר גמישות (זה במקרה שהוא חלק מהבעיה) אבל זה לא רלוונטי לגבי מגדילי הטווח.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”