שלום רב,
רציתי להתייעץ לגבי הכנת תשתית תקשורת נכונה בבית שלי. אנחנו משפצים דירה ישנה ואני מצרף תמונות עם איך שנראה ארון התקשורת שלה כרגע (הוכן על ידי הבעלים הקודמים לפני כעשור). מדובר בדירה עם שתי קומות. 80 מטר קומה ראשונה. 20 מטר בנוי + גג של 60 בקומה שנייה. ארון התקשורת נמצא במרכז הדירה.
מה שהייתי רוצה זה שבארון יהיה הראוטר שיספק wifi לכל הבית, וכן שיספיק אינטרנט לנקודות קוויות בשלושה מקומות שונים (ליד הטלוויזיה בקומה ראשונה, חדר ממ״ד בקומה ראשונה, ובחדר שבקומה השנייה, שם גם אציב איזשהו extender כדי שיהיה wifi כמו שצריך בקומה שנייה ובגג).
שאלות:
- האם יש בעיה להציב את הראוטר בתוך הארון תקשורת? יפגום ב-wifi באיזשוהי דרך?
- האם אפשר להסתפק בארון התקשורת הנוכחי או שצריך משהו גדול יותר? הוא לא נראה עמוק במיוחד, אבל נראה לי שאפשר לארגן שקע על לוח העץ שיש שם, ולדחוף בלחץ ראוטר פנימה.
- איזה בעל מקצוע יכול לבצע את ארגון ארון התקשורת הזה כמו שצריך? זה החשמלאי שמתקין את השקעים בבית? מישהו אחר? אני צריך שהוא ימשוך כבלים לנקודות התקשורת שאבקש שיצרו לי, נכון? האם הוא יכול למשוך את הכבלים לנקודות טלפון קיימות של בזק?
- באיזה שלב של השיפוץ אני צריך לדאוג לזה? אחרי שכבר מכינים את השקעים בכל מקום (לא את כל הקירות אנחנו הורסים, בחלק מהשקעים צריך להסתדר עם קירות קיימים)
- בגלל שאין תשתית מהירה של בזק באזור הזה של תל אביב, כנראה שאתחבר להוט. אני רואה שיש בארון משהו שנקרא 4-way splitter של יס. האם אפשר להיפטר מזה? מה זה בעצם?
- אני מבין שסוויץ׳ אני לא צריך בארון כי אני מושך תקשורת רק ל-3 נקודות, נכון?
נראה לי שזה ברור שאני לא מבין במיוחד בתחום, ובטח בלבלתי כמה מהמונחים (ניסיתי לקרוא מה שאפשר בפורום כאן), אבל אם תוכלו להנחות אותי קצת קדימה, זה מאד יועיל.
בברכת תודה מבולבלת,
קובי
ארגון תשתית תקשורת - זקוק לעזרתכם
אני סיימתי שיפוץ.
אצלי הארון תקשורת הוא פיצי. יש בו רק קרונה של בזק.
הארון תקשורת של הוט/יס נמצא בחדר המדרגות (בית משותף)
מה שעשיתי - הקציתי מדף בארון מזווה לצורך "תקשורת".
כל הכבילה של הרשת מכל החדרים, וגם כבילה של טלפון (שיהיה) מגיעה לשם.
שם שמתי את הסוויצ', בקר VERA, וקרונה של טלפוניה.
עשיתי triple hot ויש לי פייבר בסלון ומיני פייברים בחדרים.
תכלס - אתה יכול לחבר את המחשבים בחדרים למיני פייבר וזה נותן לך פתרון רשת. וגם המיני פייברים הם מרחיבי רשת ה WIFI ולכן זה גם פותר לך הבעיה.
אני החלטתי להשתמש בכבילת הרשת שאני סללתי.
אז מהסלון כבל רשת וטלפון למדף התקשורת, שם מחובר לסוויץ' ומשם לכל החדרים. קו הטלפון המתקבל מהפייבר מחובר לקרונה במדף תקשורת ומשם לנקודות שונות בבית (שמתי אלחוטי רק במקום אחד בבית).
ובנוסף - הכנתי צינור קוברה בין הסלון למדף התקשורת, במידה וארצה להעביר את הממיר/רסיבר גם למדף התקשורת.
אצלי הארון תקשורת הוא פיצי. יש בו רק קרונה של בזק.
הארון תקשורת של הוט/יס נמצא בחדר המדרגות (בית משותף)
מה שעשיתי - הקציתי מדף בארון מזווה לצורך "תקשורת".
כל הכבילה של הרשת מכל החדרים, וגם כבילה של טלפון (שיהיה) מגיעה לשם.
שם שמתי את הסוויצ', בקר VERA, וקרונה של טלפוניה.
עשיתי triple hot ויש לי פייבר בסלון ומיני פייברים בחדרים.
תכלס - אתה יכול לחבר את המחשבים בחדרים למיני פייבר וזה נותן לך פתרון רשת. וגם המיני פייברים הם מרחיבי רשת ה WIFI ולכן זה גם פותר לך הבעיה.
אני החלטתי להשתמש בכבילת הרשת שאני סללתי.
אז מהסלון כבל רשת וטלפון למדף התקשורת, שם מחובר לסוויץ' ומשם לכל החדרים. קו הטלפון המתקבל מהפייבר מחובר לקרונה במדף תקשורת ומשם לנקודות שונות בבית (שמתי אלחוטי רק במקום אחד בבית).
ובנוסף - הכנתי צינור קוברה בין הסלון למדף התקשורת, במידה וארצה להעביר את הממיר/רסיבר גם למדף התקשורת.