הגדרת OPENVPN על נתב מאחורי נתב
-
eldadf
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 350
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
בוקר אור.
המצב הוא כזה:
מודם ---> ראוטר עם חייגן PPPOE (ראוטר 1)
אני רוצה להוסיף עוד ראוטר שיתחבר לראוטר עם החייגן(ראוטר 2), עד כאן הכל תקין.
המטרה היא להקים 2 רשתות שונות האחת מקומית והשניה עם OPENVPN.
האם יש בעיתיות בכך שנתב 2(מותקנת עליו קושחה DDWRT) יהיה מוגדר עם OPENVPN?
המצב הוא כזה:
האם יש בעיתיות בכך שנתב 2(מותקנת עליו קושחה DDWRT) יהיה מוגדר עם OPENVPN?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אתה תצטרך לפתוח את הפורט של OPENVPN על נתב 1 כדי שיהיה אפשר לפתוח חיבור לנתב 2.eldadf כתב:בוקר אור.
המצב הוא כזה:
האם יש בעיתיות בכך שנתב 2(מותקנת עליו קושחה DDWRT) יהיה מוגדר עם OPENVPN?...
נ.ב.
נראה לי שקצת הסתבכת עם התצורה של הרשת שלך... גם קח בחשבון שלכל המחשבים שמאחורי נתב 2 יש גישה מלאה לאלה שמאחורי נתב 1 (אבל לא להיפך).
אם אתה רוצה שרק חלק מהרשת תהיה נגישה ב-vpn אני לא חושב שיש ברירה אלא לעשות 2 רשתות כמו שאמרת (אחת נגישה ל-vpn והשניה לא). יכול להיות שאפשר לעשות הכל על נתב אחד עם DDWRT/LEDE אבל אני לא מכיר מספיק להגיד האם זה באמת אפשרי ואיך.
בטוח שאפשר לעשות את זה כמו שאתה הצעת עם 2 נתבים שונים. תצטרך כמובן לפתוח פורטים בראוטר הראשי (כמו ש-NegativeIQ ציין). לגבי הגישה מהרשת הראשית לרשת הפנימיות זה דורש הגדרות routing ידניות:
לדוגמא ב-DDWRT יש הוראות כאן. לדעתי אפשר לעשות הגדרות דומות גם אם אין לך DDWRT/LEDE בראוטר הראשי כי ראיתי הגדרות של static routing כמעט בכל ראוטר אבל אני מודה שאין לי ניסיון אישי בנושא.
בטוח שאפשר לעשות את זה כמו שאתה הצעת עם 2 נתבים שונים. תצטרך כמובן לפתוח פורטים בראוטר הראשי (כמו ש-NegativeIQ ציין). לגבי הגישה מהרשת הראשית לרשת הפנימיות זה דורש הגדרות routing ידניות:
לדוגמא ב-DDWRT יש הוראות כאן. לדעתי אפשר לעשות הגדרות דומות גם אם אין לך DDWRT/LEDE בראוטר הראשי כי ראיתי הגדרות של static routing כמעט בכל ראוטר אבל אני מודה שאין לי ניסיון אישי בנושא.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אם אתה עם DD-WRT אז יש פתרון יותר אלגנטי* - אתה יכול ליצור שתי רשתות פנימיות, כאשר ה-OPENVPN מחבר אותך ל-VLAN אחד והפורטים המקומיים ל-VLAN השני. למען האמת אתה גם יכול להגדיר שחלק מהפורטים המקומיים יילכו לרשת אחת ואחרים לשניה, לשדר שתי רשתות WiFi, יש לך המון גמישות. אחרי שהגדרת את שתי הרשתות אתה יכול לכוון בהגדרות ה-Firewall מי יכול להתחבר לאן.eran405 כתב:אם אתה רוצה שרק חלק מהרשת תהיה נגישה ב-vpn אני לא חושב שיש ברירה אלא לעשות 2 רשתות כמו שאמרת (אחת נגישה ל-vpn והשניה לא). יכול להיות שאפשר לעשות הכל על נתב אחד עם DDWRT/LEDE אבל אני לא מכיר מספיק להגיד האם זה באמת אפשרי ואיך.
לדוגמא ב-DDWRT יש הוראות כאן. לדעתי אפשר לעשות הגדרות דומות גם אם אין לך DDWRT/LEDE בראוטר הראשי כי ראיתי הגדרות של static routing כמעט בכל ראוטר אבל אני מודה שאין לי ניסיון אישי בנושא....
* אני יודע שזה אפשרי ב-LEDE, נראה לי שאפשר גם ב-DD-WRT אבל יכול להדריך אותך ממש.