חיבור מסך LG OLED לממיר + רסיבר + DVR
היי,
אמור להתקין אוטוטו השבוע מסך LG OLED 55B7Y (4K) - ורוצה לרכוש את הכבלים המתאימים. המסך יחובר אל:
- ממיר YES קוואטרו (לממיר - HDMI + אודיו קוואקסיאלי)
- רסיבר Onkyo (הרסיבר בן 8 - דגם TX-SR606 (ברסיבר: וידאו: 4 כניסות של HDMI1.3A +יציאת HDMI אחת,
מספר כניסות קומפוננט, ומבחינת אודיו: 2 כניסות אופטיות + 2 קואאקסליות)
- DVR פיוניר דגם DVR-LX61 (יציאות: S-video x2 / Component / SCART / HDMI / Audio Coaxial )
מעונין שתהיה לי האופציה לצפות במסך מבלי להדליק את הרסיבר ושמע יועבר דרך המסך בלבד,
ובנוסף אופציה לצפות במסך ושמע יועבר דרך 5 הרמקולים שמחוברים לרסיבר.
מהבנתי הבסיסית מאד בנושא חיבורים אני אמור לחבר את הממיר וה-DVR ישירות לטלויזיה באמצעות HDMI, והעברת כבל אודיו קואקסיאלי מהממיר והדיוידי אל הרסיבר.
1) האם אכן כך או שיש צורך בכבלים נוספים ? האם יש אופציית חיבור אחרת טובה יותר בהנחה שניתן לראות טלויזיה גם באופן עצמאי ללא שימוש ברסיבר ?
2) מבין שיש אופציה לחבר את הממיר וה-DVR ע"י כבל HDMI אל הרסיבר, ובנוסף כבל HDMI מהרסיבר אל המסך. אך במקרה כזה אני מאבד את היכולת לראות טלויזיה ללא הדלקת הרסיבר. האם נכון? (בנוסף לא ברור לי האם יש השפעה על איכות התמונה המועברת מהרסיבר אל המסך, מדובר ברסיבר ישן יחסית).
אודה מאד לעזרה.
אמור להתקין אוטוטו השבוע מסך LG OLED 55B7Y (4K) - ורוצה לרכוש את הכבלים המתאימים. המסך יחובר אל:
- ממיר YES קוואטרו (לממיר - HDMI + אודיו קוואקסיאלי)
- רסיבר Onkyo (הרסיבר בן 8 - דגם TX-SR606 (ברסיבר: וידאו: 4 כניסות של HDMI1.3A +יציאת HDMI אחת,
מספר כניסות קומפוננט, ומבחינת אודיו: 2 כניסות אופטיות + 2 קואאקסליות)
- DVR פיוניר דגם DVR-LX61 (יציאות: S-video x2 / Component / SCART / HDMI / Audio Coaxial )
מעונין שתהיה לי האופציה לצפות במסך מבלי להדליק את הרסיבר ושמע יועבר דרך המסך בלבד,
ובנוסף אופציה לצפות במסך ושמע יועבר דרך 5 הרמקולים שמחוברים לרסיבר.
מהבנתי הבסיסית מאד בנושא חיבורים אני אמור לחבר את הממיר וה-DVR ישירות לטלויזיה באמצעות HDMI, והעברת כבל אודיו קואקסיאלי מהממיר והדיוידי אל הרסיבר.
1) האם אכן כך או שיש צורך בכבלים נוספים ? האם יש אופציית חיבור אחרת טובה יותר בהנחה שניתן לראות טלויזיה גם באופן עצמאי ללא שימוש ברסיבר ?
2) מבין שיש אופציה לחבר את הממיר וה-DVR ע"י כבל HDMI אל הרסיבר, ובנוסף כבל HDMI מהרסיבר אל המסך. אך במקרה כזה אני מאבד את היכולת לראות טלויזיה ללא הדלקת הרסיבר. האם נכון? (בנוסף לא ברור לי האם יש השפעה על איכות התמונה המועברת מהרסיבר אל המסך, מדובר ברסיבר ישן יחסית).
אודה מאד לעזרה.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
@ronyi1
ברסיבר הזה עד כמה שזכור לי, אתה יכול לחבר הכל אל הרסיבר עם כבלי HDMI, ועדיין כשהוא כבוי לראות טלויזיה ולשמוע דרך הרמקולים של מסך הטלויזיה, שכן יש לו את מה שנקרא STAND BY PASSTHROUGH
כלומר מעביר אות וידאו למסך גם במצב STAND BY, כלומר כבוי.
תבדוק בחוברות שלו לאשר את הדברים.
ברסיבר הזה עד כמה שזכור לי, אתה יכול לחבר הכל אל הרסיבר עם כבלי HDMI, ועדיין כשהוא כבוי לראות טלויזיה ולשמוע דרך הרמקולים של מסך הטלויזיה, שכן יש לו את מה שנקרא STAND BY PASSTHROUGH
כלומר מעביר אות וידאו למסך גם במצב STAND BY, כלומר כבוי.
תבדוק בחוברות שלו לאשר את הדברים.
@gal-cohen
תודה רבה, אכן בדקתי בספר של הרסיבר בקישור:
http://www.intl.onkyo.com/downloads/man ... nual_e.pdf
יש מצב של standby אבל לא מוצא אינפורמציה לגבי pass through למרות שיש קישורים שונים של שאלות ברשת שבהן זה מוזכר.
בכל מקרה עברתי על נושא ההגדרות ומצאתי שניתן לשלוט על השמע ע"י הגדרת setup לכניסות HDMI :
Audio Tv Out: This setting determines whether audio received by an HDMI input is output by the HDMI outputs.
You may want to change this setting to On if your TV is connected to an HDMI output and you want to listen to audio from an HDMI component through your TV’s speakers. Normally, it should be set to Off
Off: HDMI audio is not output (default). On: HDMI audio is output..
לא הכי נוח לשחק בכל פעם עם הגדרת setup, השאלה אם זאת הדרך היחידה.
תודה רבה, אכן בדקתי בספר של הרסיבר בקישור:
http://www.intl.onkyo.com/downloads/man ... nual_e.pdf
יש מצב של standby אבל לא מוצא אינפורמציה לגבי pass through למרות שיש קישורים שונים של שאלות ברשת שבהן זה מוזכר.
בכל מקרה עברתי על נושא ההגדרות ומצאתי שניתן לשלוט על השמע ע"י הגדרת setup לכניסות HDMI :
Audio Tv Out: This setting determines whether audio received by an HDMI input is output by the HDMI outputs.
You may want to change this setting to On if your TV is connected to an HDMI output and you want to listen to audio from an HDMI component through your TV’s speakers. Normally, it should be set to Off
Off: HDMI audio is not output (default). On: HDMI audio is output..
לא הכי נוח לשחק בכל פעם עם הגדרת setup, השאלה אם זאת הדרך היחידה.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
@ronyi1
תראה
היה לי את ה TX 308, שהוא היה נחות ממנו בהרבה, והפיצ'ר הזה היה קיים.
גם ברסיבר המדובר, זה קיים, לא לדאוג, ואין לך שום התעסקות עם ההגדרות.
מגדיר פעם אחת וזהו.
ברגע שהרסיבר כבוי, אתה שומע דרך הרמקולים של המסך.
ברגע שהוא דולק, אתה שומע דרך המערכת.
תראה
היה לי את ה TX 308, שהוא היה נחות ממנו בהרבה, והפיצ'ר הזה היה קיים.
גם ברסיבר המדובר, זה קיים, לא לדאוג, ואין לך שום התעסקות עם ההגדרות.
מגדיר פעם אחת וזהו.
ברגע שהרסיבר כבוי, אתה שומע דרך הרמקולים של המסך.
ברגע שהוא דולק, אתה שומע דרך המערכת.