איך לערבב מספר סוגים ולקבל טעם טעים
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
ברוכה הבאה, אם אף אחד מהזנים לא טעים כשלעצמו, זה לא אפשרי לערבב ושזה כן יהפוך לטעים.
אסייג ואומר ,האפשרות היחידה במקרה כזה היא שאם כל אחד מהזנים הוא בעל מאפיין אחד או שניים מוחצנים, כמו אחד חמוץ מאוד, אחד עם הרבה גוף ובלי טעם ואחד מריר, אז שימוש בקפה הניטרלי כבסיס ולהוסיף תבלון של המריר והחמוץ במידה.
אבל אני משער שזה לא המצב ולכן מראש עדיף לקנות קפה טוב .
בהצלחה בניסוייייייייייייייים
אסייג ואומר ,האפשרות היחידה במקרה כזה היא שאם כל אחד מהזנים הוא בעל מאפיין אחד או שניים מוחצנים, כמו אחד חמוץ מאוד, אחד עם הרבה גוף ובלי טעם ואחד מריר, אז שימוש בקפה הניטרלי כבסיס ולהוסיף תבלון של המריר והחמוץ במידה.
אבל אני משער שזה לא המצב ולכן מראש עדיף לקנות קפה טוב .
בהצלחה בניסוייייייייייייייים
בהנחה שהבנתי שאת קונה את הקפה כבר קלוי ומערבבת לבד (לא ירוק), אז אני ממליץ להסתמך על נסיונם של חכמים וגדולים ממני ולהתחיל בקניה של תערובות שטעימות לך.
לאחר שמצאת תערובת שטעימה לך, תבררי מאיזה זנים היא מורכבת ובאיזה יחסים - רוב הקולים (המקומיים לפחות) ישמחו לספר לך ואף להשית עצות לעזרתך (ראי ערך "נגרו" לעיל...)
עכשיו תתחילי בניסויים, יותר מזה ופחות מזה. תתחילי בלערבב שני זנים ולאחר מכן יותר וכד'.
אחרת זו סתם ירייה באפלה לטעמי.
לאחר שמצאת תערובת שטעימה לך, תבררי מאיזה זנים היא מורכבת ובאיזה יחסים - רוב הקולים (המקומיים לפחות) ישמחו לספר לך ואף להשית עצות לעזרתך (ראי ערך "נגרו" לעיל...)
עכשיו תתחילי בניסויים, יותר מזה ופחות מזה. תתחילי בלערבב שני זנים ולאחר מכן יותר וכד'.
אחרת זו סתם ירייה באפלה לטעמי.
אני מציע לקלות בנפרד, לטעום בנפרד ולהחליט מה חסר בכל זן ורק אז לערבב אם רוצים.
לדוגמא, ברזיל בורבון - סבבה, נקי, חלק, חסר לו פאנץ' - נוסיף לו קצת אינדונזי (סומטרה ושות'), חסר לו קצת חמיצות\פירותיות - נוסיף אתיופי, וכו' (זו לא המלצה, סתם דוגמא).
לדוגמא, ברזיל בורבון - סבבה, נקי, חלק, חסר לו פאנץ' - נוסיף לו קצת אינדונזי (סומטרה ושות'), חסר לו קצת חמיצות\פירותיות - נוסיף אתיופי, וכו' (זו לא המלצה, סתם דוגמא).