קיים שירות כיול בתשלום? (LG OLED 65 C7)
בשעה טובה קיבלתי את הLG OLED 65 C7 שהזמנתי.
התמונה פצצה, אבל קצת מסנוורת אותי (בהירה מדי לפעמים).
האם יש מישהו או חנות שמספקת שירותי כיול בתשלום? (אני מניח שזה עניין של חוסר כיול)
ועל הדרך אם אני כבר שואל - ראיתי שיש מצב תמונה HDR (בין כל המצבים - קולנוע, משחק וכו) האם זהו מצב שבא לדמות HDR או שמפעיל אותו?
תודה רבה
האם יש מישהו או חנות שמספקת שירותי כיול בתשלום? (אני מניח שזה עניין של חוסר כיול)
ועל הדרך אם אני כבר שואל - ראיתי שיש מצב תמונה HDR (בין כל המצבים - קולנוע, משחק וכו) האם זהו מצב שבא לדמות HDR או שמפעיל אותו?
תודה רבה
מציע שתקרא קצת באתר וברשת על כיול ל-C7.
יש לא מעט מידע עבור כיול בסיסי שמתאים ל-99 אחוז מבעלי ה-TV .
לגבי כיול בשתלום - אני לא חושב שמישהו עושה את זה , אבל אם היית קרוב אלי הייתי מכייל לך (עוד לא קיבלתי ציוד מקצועי)
בכל מקרה כמובן ללא תשלום .
לגבי כיול בשתלום - אני לא חושב שמישהו עושה את זה , אבל אם היית קרוב אלי הייתי מכייל לך (עוד לא קיבלתי ציוד מקצועי)
בכל מקרה כמובן ללא תשלום .
יש לך רפרנסים במקרה?movieman כתב:מציע שתקרא קצת באתר וברשת על כיול ל-C7.
בכל מקרה כמובן ללא תשלום ....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
חבל על המאמץ...
תתלבש על אחד ממצבי ה ISF ותשנה את מה שמומלץ + טעם אישי בחלק מהפרמטרים.
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c7-oled/settings
אם גם זה דורש מאמץ...תעביר ל MODE טכניקולור.
הקרוב ביותר לרפרנס.
תתלבש על אחד ממצבי ה ISF ותשנה את מה שמומלץ + טעם אישי בחלק מהפרמטרים.
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c7-oled/settings
אם גם זה דורש מאמץ...תעביר ל MODE טכניקולור.
הקרוב ביותר לרפרנס.
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 19/11/2017 13:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לכו על הגדרות בסיסיות בלבד ולפי מה שפחות או יותר המליצו סוקרים רציניים בענף.
גם לא הייתי בונה על "כיול מקצועי" למסך הזה משתי סיבות:
1) הדלתא אליו יביא כיול מקצועי לא יהיה גדול בהרבה מהכיול הבסיסי. וידאופילים כנראה (ואולי) יראו את ההבדלים הללו, אך הם די מינוריים. המסכים האלה באים "די בסדר" ישירות מהקופסא לאחר כיוונים בסיסיים.
2) לא פשוט לכייל את המסכים האלה. מנסיון אישי, קולורימטר ותכנה בלבד לא מתאימים לכיול מדויק. צריך ספקטרורדיומטר איכותי ועין ונסיון כדי להצליח לקחת קריאות נכונות ולדעת מה לשנות ולמה כדי להשיג מה שרוצים.
ורק למען הסר ספק - אני לא מכייל מקצועי ולא מציע שירותים כאלה, לא בחינים ולא בתשלום. גם אין לי את הציוד המתאים.
גם לא הייתי בונה על "כיול מקצועי" למסך הזה משתי סיבות:
1) הדלתא אליו יביא כיול מקצועי לא יהיה גדול בהרבה מהכיול הבסיסי. וידאופילים כנראה (ואולי) יראו את ההבדלים הללו, אך הם די מינוריים. המסכים האלה באים "די בסדר" ישירות מהקופסא לאחר כיוונים בסיסיים.
2) לא פשוט לכייל את המסכים האלה. מנסיון אישי, קולורימטר ותכנה בלבד לא מתאימים לכיול מדויק. צריך ספקטרורדיומטר איכותי ועין ונסיון כדי להצליח לקחת קריאות נכונות ולדעת מה לשנות ולמה כדי להשיג מה שרוצים.
ורק למען הסר ספק - אני לא מכייל מקצועי ולא מציע שירותים כאלה, לא בחינים ולא בתשלום. גם אין לי את הציוד המתאים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
אני טיפה מקפיץ את ההודעה.mrgadgets כתב:בשעה טובה קיבלתי את הLG OLED 65 C7 שהזמנתי.
תודה רבה...
התמונה כבר לא מסנוורת אותי כשאני על מצב ISF Dark Room, אבל אתמול צפיתי בNetflix בסרט שתומך בDolby Vision והתמונה (ובעיקר הכתוביות) היו מאוד בהירות, עד ממש מצב של סנוור לא נעים לעין.
המצב הכי 'חשוך' מבין כל 5 המצבים בDolby Vision היה מצב הCinema, אך גם שם הטמפרטורה לא הייתה כ"כ נעימה לעין לטעמי ועדיין היה את אפקט הסינוור.
ניסיתי להוריד את בהירות הOLED וגם על 0 עדיין סינוור.
יש אופציה אחרת שאני מפספס שיכולה לגרום לסנוור הזה? אני חושב שכשיחקתי עם הDynamic Contrast זה אולי קצת עזר, אבל אני לא בטוח.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78925
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
HDR מביא את העוצמות למספרים גבוהים מאוד.
תשאר על Cinema ופשוט תפחית את עוצמת האור (OLED brightness או משהו כזה). הוא בוודאי על 100%, תוריד אותו ל-75%.
תשאר על Cinema ופשוט תפחית את עוצמת האור (OLED brightness או משהו כזה). הוא בוודאי על 100%, תוריד אותו ל-75%.
@oferlaor
כל הBrightness, Sharpness, Contrast וכו' הדיפולטיים אני לא נוגע כי אני די מבסוט מהצבעים.
יש "OLED LIGHT" אם לזה התכוונת - אך גם כשכיוונתי אותו לרמה מאוד נמוכה הוא עדיין די סינוור (בעיקר הכתוביות כמו שכתבתי).
יש עוד משהו שיכול לעזור?
כל הBrightness, Sharpness, Contrast וכו' הדיפולטיים אני לא נוגע כי אני די מבסוט מהצבעים.
יש "OLED LIGHT" אם לזה התכוונת - אך גם כשכיוונתי אותו לרמה מאוד נמוכה הוא עדיין די סינוור (בעיקר הכתוביות כמו שכתבתי).
יש עוד משהו שיכול לעזור?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78925
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
@oferlaor
קראתי כאן:
http://www.avsforum.com/forum/40-oled-t ... k-253.html
שהפתרון שמישהו מצא הוא לשנות את צבע הכתוביות לצהוב כי הן מסנוורות אותו בלילה.
לא ארצה לוותר על איכות תמונה כזו, אם כך, הפתרון הוא לא לראות עם כתוביות כשמתאפשר.
מקווה שבעתיד ימצאו פתרון לזה (אולי בתקן HDR חדש יותר).
קראתי כאן:
http://www.avsforum.com/forum/40-oled-t ... k-253.html
שהפתרון שמישהו מצא הוא לשנות את צבע הכתוביות לצהוב כי הן מסנוורות אותו בלילה.
לא ארצה לוותר על איכות תמונה כזו, אם כך, הפתרון הוא לא לראות עם כתוביות כשמתאפשר.
מקווה שבעתיד ימצאו פתרון לזה (אולי בתקן HDR חדש יותר).
·oferlaor כתב:HDR מביא את העוצמות למספרים גבוהים מאוד.
תשאר על Cinema ופשוט תפחית את עוצמת האור (OLED brightness או משהו כזה). הוא בוודאי על 100%, תוריד אותו ל-75%....
בDV עוצמת הבהירות המומלצת היא 50%. מן הסתם בנטפליקס הוא מקבל רק DV כמצב default ואין לו שם HDR.
בתכני HDR ״רגילים״ ממקורות אחרים צריך וכדאי לשים על 100% כדי לקבל את מה שהמשורר התכוון לתת.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
האמת היא שמעולם לא יצא לי לחשוב באמת איך התמונה במסכים במצב HDR מתנהגת עם כתוביות.
כל הסקירות והמדידות, בטח שבחו"ל (מן הסתם), בכלל לא עוסקות בכל מה שקשור לתמונה עם כתוביות.
ומאחר וכתוביות הן לבנות ויחסית גדולות, יכולה להיות להן באמת השפעה די גדולה על העוצמה ועל תופעת "סנוור" כפי שבאמת נרשם כאן.
כל הסקירות והמדידות, בטח שבחו"ל (מן הסתם), בכלל לא עוסקות בכל מה שקשור לתמונה עם כתוביות.
ומאחר וכתוביות הן לבנות ויחסית גדולות, יכולה להיות להן באמת השפעה די גדולה על העוצמה ועל תופעת "סנוור" כפי שבאמת נרשם כאן.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
·mrgadgets כתב:@tesla
כשאתה אומר בהירות אתה מתכוון לOLED light או לBrightness?
ומה הכוונה שבנטפליקס הוא מקבל רק DV ואין לו שום HDR? משום מה אני זוכר שקראתי שNetflix תומך בכל 3 התקנים של HDR וגם הטלוויזיה הזו....
מתכוון ל oled light. ברייטנס תשאיר על 50.
במסכי lg אתה לא תקבל hdr רגיל בנטפליקס - כל התכנים הם בDV המתקדם יותר.
אלא שהsettings בתמונה הם אחרים לשני המצבים. ביו טיוב למשל אתה תקבל רק HDR ועד כמה שאני יודע אין שם תכני DV.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
Brightness צריך להיות 50 ב-99.999% מהזמן - אין מה לגעת בזה.
OLED Light ב-DV צריך להיות 50, ב-HDR10 צריך להיות על 100.
Contrast עבור SDR מומלץ שיהיה באיזור ה-80-85. עבור HDR אני חושב שצריך להיות על 100 (עבור שני הפורמטים).
OLED Light ב-DV צריך להיות 50, ב-HDR10 צריך להיות על 100.
Contrast עבור SDR מומלץ שיהיה באיזור ה-80-85. עבור HDR אני חושב שצריך להיות על 100 (עבור שני הפורמטים).