הופיעו פה כבר כמה וכמה שרשורים שעוסקים בנתב D-Link DSL-256 שכמה ספקיות אינטרנט (נכון להיום ידוע לי על פרטנר, 012 ואקספון) מנסות למכור ללקוחות שמתחברים ואנחנו רושמים את אותה אזהרה שוב ושוב, אז נכתוב אותה בשרשור מיוחד שבתקווה אנשים יקראו לפני שהם שואלים שוב.
* גלוי נאות - אני לא מכיר את ה-D-Link DSL-256 באופן ספציפי, מעולם לא היה לי אותו או השתמשתי בו - האזהרה כאן היא כללית לגבי כל דגם שהיא תופסת לגביו.
אם תעשו חיפוש על הדגם הזה בגוגל, התוצאות היחידות שיהיו (נכון ליום כתיבת שורות אלה) החנויות המקוונות של פרטנר ו-012 וכמה פורומים (כמו הפורום הזה) עם דיונים עליו - וזהו. הנתב הזה לא מופיע באתר הרשמי של D-Link (לא הישראלי ולא העולמי) וגם לא מופיע בזאפ או שום חנות מחשבים (בארץ או בעולם) אלא רק באתרים של ספקיות האינטרנט האלו. ללא ספק מדובר במודם/נתב כלשהו (בתקווה באמת של D-Link) שעבר התאמה כלשהי לספקיות (לכו תדעו איזה) ו"זכה" לשם דגם חדש אבל זה לא משנה הרבה.
העובדה היא שאין לנתב הזה אבא ואמא חוץ מספקית האינטרנט, לא היצרן ואפילו לא היבואן הרשמי שלו. עוד משהו שניסיתי למצוא - וללא הצלחה - זה איזשהו עמוד תמיכה בנתב. מצאתי באתר של פרטנר את מדריך ההתקנה שלו אבל פחות או יותר זהו. עדכון קושחה? אין זכר. מה זה אומר? שאם יהיה איזה באג במקרה הטוב או פרצת אבטחה במקרה הפחות טוב, אתם תלויים בחסדי ספקית האינטרנט שלכם לספק תיקון - ואיכשהו אני בספק גדול אם זה יקרה.
פעם התופעה הזאת היתה מאוד נפוצה בבזק, בתקופה שכמעט לא היה אפשר להשיג מודמים DSL באופן פרטי. היום השוק שונה לגמרי ופחות לתחרות, לכן ההמלצה החד-משמעית היא לא לקנות שום דגם של נתב שקיים רק בארץ ובוודאי לא כזה שקיים רק אצל ספקית האינטרנט. תיכנסו לאתר האינטרנט של היצרן ותוודאו שהדגם מופיע בו, תוודאו שקיים עמוד תמיכה רלוונטי ושקיים עמוד להורדת עדכון קושחה (אם הדגם קיים יותר מכמה חודשים בשוק סביר להניח שכבר יהיה עדכון). אם הנתב תומך 5GHz ומשתמש ב"קושחה ישראלית" (ר' שרשורים נפרדים בנושא) אז מומלץ לבחור בנתב שהותאם כבר ע"י היצרן ולא ע"י היבואן.
גם אם הנתב אכן קיים באתר של היצרן ונתמך - עדיין עדיף מאוד לקנות בחנות פרטית ולא מספק האינטרנט - ייתכן שהוא עבר "התאמה" לספק האינטרנט גם אם הוא לא קיבל מספר דגם שונה, ולא בטוח שיהיה ניתן להתקין עליו עדכון קושחה רגיל של היצרן. זה לא משהו שיקרה בחנות פרטית (מעולם לא ראיתי נתב שהותאם ל-KSP לדוגמה...), והרבה פעמים המחיר בחנות פרטית יהיה דומה לזה אצל הספק ואפילו זול יותר.
אזהרה לגבי נתבים שספקי האינטרנט מוכרים (לדוגמה DSL-256)
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- NetCHEIF
-
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
זו גם הזדמנות להזכיר שבלינק הבא יש ריכוז של כל הדגמים שעובדים בארץ ונמכרים בשוק החופשי - בארץ ובעולם - http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_R ... Router.htm
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- liplenny
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
@NegativeIQ
·זה נכון, ואני במצב הזה. כי למעשה רכשתי את הדגם הזה דרך פרטנר / 012
ועברתי ל unlimited אז עכשיו יש לי את הראוטר שלהם, ואין לי מה לעשות עם ה 256
(אלא אם כן יש דרך לחבר את שני הראוטרים כל אחד בחדר אחר)
זה 700 שקל שהולכים לפח.
עדיף באמת לרכוש דגם מוכר והמחיר בהחלט יהיה יותר זול!
לגבי הנושא, זה נכון אי אפשר למצוא קושחה ל 256
ואני לא יודע אם פרטנר נותנים את היוזר של האדמין לראוטר,
היוזר של הקושחה בראוטר:
home 12345678 ניסיתי את כל הסיסמאות ל admin ולא עבד.
זה 700 שקל שהולכים לפח.
היוזר של הקושחה בראוטר:
home 12345678 ניסיתי את כל הסיסמאות ל admin ולא עבד.
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
לגבי המעבר לאנלימיטד, זה קצת יותר מובן כי בסופו של דבר מדובר במודם DSL והוא שימושי בעיקר על תשתית בזק. יש נתבים משולבים שמאפשרים לכבות את פונקציית ה-DSL ולהפוך את אחד מחיבורי ה-LAN לחיבור WAN, אבל שמתי-לב שהרבה פעמים זה די מקרטע. גם אני קניתי נתב חדש כשעברתי לאנלימיטד (ולפני-כן היה לי מודם DSL פרטי, לא מהספק).liplenny כתב:@NegativeIQ
זה 700 שקל שהולכים לפח.
היוזר של הקושחה בראוטר:
home 12345678 ניסיתי את כל הסיסמאות ל admin ולא עבד....
בכל אופן ההמלצה שלי כאן היא שככל שמדובר רק בנושא של DSL רצוי לא לזרוק אותו לגמרי אלא לשים אותו בבוידעם למקרה הצורך, כי ביננו, לאף-אחד לא ברור כמה זמן אנלימיטד יחזיקו (כלכלית).
בינתיים אפשר להשתמש בו גם כ-AP מגדיל טווח.
אבל -
מה שאמרת על סיסמת admin זה משהו שאפילו לא חשבתי עליו וזה שובר כלים לחלוטין. איך פתחת פורטים לביטורנט וכו'? היית צריך להתקשר אליהם? אגב, איזה הגדרות חסומות מהמשתמש home?
בכל אופן, להתרחק כמו מאש.
- liplenny
-
- חבר פעיל מאוד

@NegativeIQ
·היה אפשר לפתוח פורטים דרך home, ההגדרה היחידה שהייתה חסומה זה השדרוג קושחה
אבל מבאס להיות בלי admin
אפשר לאפס את הראוטר ולהתקין קושחה פרטית, אצל בזק זה admin admin
אבל אין מאיפה להוריד
באיזה דרך אפשר להפוך את ה 256 ל AP? אני יגדיר בהגדרות על AP
ואז ייחבר כבל רשת?
·היה אפשר לפתוח פורטים דרך home, ההגדרה היחידה שהייתה חסומה זה השדרוג קושחה
אבל מבאס להיות בלי admin
אפשר לאפס את הראוטר ולהתקין קושחה פרטית, אצל בזק זה admin admin
אבל אין מאיפה להוריד
באיזה דרך אפשר להפוך את ה 256 ל AP? אני יגדיר בהגדרות על AP
ואז ייחבר כבל רשת?
- NetCHEIF
-
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
יש ל-256 מוד פעולה של AP? אם לא - תפעל על פי הפרק האחרון של המדריך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
בפועל, אתה יכול לבטל רק את פונקצית ה-DHCP, לתת ל-256 כתובת IP בסגמנט של הנתב הראשי ולחבר ביניהם בכבל רשת.
בפועל, אתה יכול לבטל רק את פונקצית ה-DHCP, לתת ל-256 כתובת IP בסגמנט של הנתב הראשי ולחבר ביניהם בכבל רשת.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- liplenny
-
- חבר פעיל מאוד

כן, יש AP
אני יינסה תודה
אני יינסה תודה