לאג בטלוויזה Samsung mu7000 55 חדשה
-
nicolet1
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
היי חברים,
יש לי בעייה שאני לא מבין מה המקור שלה.
כאשר אני מחבר סטרימר לטלוויזה ומריץ דרכו סרט (אפילו 1080P ולא 4K) יש לי לאג קטן כל כמה שניות שממש מפריע לחווית הצפייה.
מה ניסיתי:
1. לשים את הסרט ישירות על הסרטימר - לאג
2. להחליף מספר כבלים של HDMI - לאג
3.להחליף 2 סטרימרים שונים + PC אחד - לאג
איפה לא הייתה בעייה
1. דרך Plex כאשר המדיה נמצאת על PC מרוחק
2.דרך הארד דיסק שמחובר ישירות לטלוויזיה
3.ממיר של יס
האם זאת בעיה בטלווזיה? לא הגיוני שלא ניתן להריץ סרטים ישירות דרך סטרימר\PC בלי לקבל לאג...
הטלווזיה חדשה בת חודש בערך, תודה רבה לעוזרים
יש לי בעייה שאני לא מבין מה המקור שלה.
כאשר אני מחבר סטרימר לטלוויזה ומריץ דרכו סרט (אפילו 1080P ולא 4K) יש לי לאג קטן כל כמה שניות שממש מפריע לחווית הצפייה.
מה ניסיתי:
1. לשים את הסרט ישירות על הסרטימר - לאג
2. להחליף מספר כבלים של HDMI - לאג
3.להחליף 2 סטרימרים שונים + PC אחד - לאג
איפה לא הייתה בעייה
1. דרך Plex כאשר המדיה נמצאת על PC מרוחק
2.דרך הארד דיסק שמחובר ישירות לטלוויזיה
3.ממיר של יס
האם זאת בעיה בטלווזיה? לא הגיוני שלא ניתן להריץ סרטים ישירות דרך סטרימר\PC בלי לקבל לאג...
הטלווזיה חדשה בת חודש בערך, תודה רבה לעוזרים
-
nicolet1
-
- חבר שרק התחיל

מקפיץ
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
לאג? כלל לא ברור למה אתה מתכוון, לאג בדרך כלל שייך לבעיה שונה לגמרי. נסה לפרט מעט למה אתה מתכוון..
(יש לי תחושה שזה קשור לניגון תכן 24p ממקור חיצוני)
(יש לי תחושה שזה קשור לניגון תכן 24p ממקור חיצוני)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Rekcuf
-
- טרול

- תגובות: 1098
מה זה "לאג" לאג בעומר? אתה מתכוון לחוסר תיאום קול לתמונה? INPUT LAG זה השהיה בין שינוי פריים באות המבוא לאות המוצא וזה מפריע רק לשימוש אינטארקטיבי במסך כמו משחק או עבודה מול מחשב בזמן תנועה מהירה עם עכבר. כאן קל לפתור את הבעיה אם מגדירים את שם הכניסה בסמסונג ל PC ואז המסך עוקף את כל עיבוד התמונה...
תתאר בעברית מה הבעיה כי אתה כנראה משתמש במושג שגוי...
תתאר בעברית מה הבעיה כי אתה כנראה משתמש במושג שגוי...
-
nicolet1
-
- חבר שרק התחיל

אוקיי יתכן שהשתמשתי במושג שגוי,
התכוונתי שכל כמה שניות יש קפיצה קטנה בתמונה, לדוגמא אם מישהו בסרט רץ אז הריצה לא חלקה ויש קפיצה קטנה בפריימים
התכוונתי שכל כמה שניות יש קפיצה קטנה בתמונה, לדוגמא אם מישהו בסרט רץ אז הריצה לא חלקה ויש קפיצה קטנה בפריימים
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

נשמע לי כמו ג'אדר. (מה שהסברתי קודם)
הנה המחשה והסבר לתופעה מאתר Rtings :
זו התופעה או שאתה מתכוון למשהו שונה?
הנה המחשה והסבר לתופעה מאתר Rtings :
זו התופעה או שאתה מתכוון למשהו שונה?
-
nicolet1
-
- חבר שרק התחיל

לא ברור בדיוק אם זה דווקא זה, אולי frame drop, אבל זה מסביר למה אותו סרט שאני מנגן דרך סטרימר(mi box) עושה את הבעייה אבל אם אני ניגש דרך plex אין את הבעייה?
אני אנסה לצלם את הבעיה היום בערב
אני אנסה לצלם את הבעיה היום בערב
-
nicolet1
-
- חבר שרק התחיל

jacko-il אני לא מצליח לצלם, לא רואים את הבעייה דרך סרטון, אם מדובר בJudder יש פתרון לזה? כי כמו שרשמתי דרך plex אין זכר לבעיה.
אני אנסה שוב להסביר את הבעיה, כאילו הטלוויזה מפספסת פריימים לחלקיק שניה, הבעייה קורת רק כאשר אני מנגן דרך סרטימר (ניסיתי 2 שונים + ניסיתי להחליף כבלים + להחליף יציאת HDMI) הבעיה לא קורת כאשר אני מחבר ישירות את המדיה לטלווזיה או מנגן דרך plex
הסטרימר שאני עכשיו איתו זה xiaomi mi box
אני אנסה שוב להסביר את הבעיה, כאילו הטלוויזה מפספסת פריימים לחלקיק שניה, הבעייה קורת רק כאשר אני מנגן דרך סרטימר (ניסיתי 2 שונים + ניסיתי להחליף כבלים + להחליף יציאת HDMI) הבעיה לא קורת כאשר אני מחבר ישירות את המדיה לטלווזיה או מנגן דרך plex
הסטרימר שאני עכשיו איתו זה xiaomi mi box
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
תנסה לבטל כל דבר שקשור לעיבוד תמונה.
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אין לי מושג מה לומר. ההימור שלי הוא שאתה שולח תכן של 24p באות וידאו של 60 הרץ. כנראה שמדובר בג'אדר או בכלל בחוסר סנכרון כמו זריקה או איבוד פריימים.
כשהמסך מושך ומנגן את התכן בעצמו זה לא קורה כי המסך מושך ישירות את התכן כפי שהוא ולא מקבל אותו באות וידאו לא נכון.
אם זה מסטרימר ומחשב אז צריך להגדיר שהתדר למסך יהיה תואם לתכן. זה מה שהייתי מנסה לבדוק.
כשהמסך מושך ומנגן את התכן בעצמו זה לא קורה כי המסך מושך ישירות את התכן כפי שהוא ולא מקבל אותו באות וידאו לא נכון.
אם זה מסטרימר ומחשב אז צריך להגדיר שהתדר למסך יהיה תואם לתכן. זה מה שהייתי מנסה לבדוק.
-
nicolet1
-
- חבר שרק התחיל

תודה!! זה כמעט פתר את הבעיה, בעיקר כיבוי auto motion plus.TheCoolest כתב:תנסה לבטל כל דבר שקשור לעיבוד תמונה....
עכשיו הבעייה מופיעה לעיתים רחוקות יותר, יש לך עוד טיפים?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
לא עולה לי משהו נוסף לראש.
אני לא בקיא בתפריטים של סמסונג, אבל אם יש אפשרות להפעיל Game Mode, תנסה את זה.
אני לא בקיא בתפריטים של סמסונג, אבל אם יש אפשרות להפעיל Game Mode, תנסה את זה.
- visual_boy
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 31
איזה קטע, באתי לרשום פוסט דומה, יש לי נראה לי את אותה בעיה עם 55mu7003 חדשה, יש מן קטיעות קטנות כל כמה שניות באופן קבוע. אין לי מושג למה זה קורה
-
nicolet1
-
- חבר שרק התחיל

·אם אתה מוצא עוד פתרון מעבר למה שמצאו פה אשמח אם תשתףvisual_boy כתב:איזה קטע, באתי לרשום פוסט דומה, יש לי נראה לי את אותה בעיה עם 55mu7003 חדשה, יש מן קטיעות קטנות כל כמה שניות באופן קבוע. אין לי מושג למה זה קורה...
- BMW850
-
- חבר פעיל

- תגובות: 53
אני שיניתי אצלי ב- mi box את הרזולוציה ל- 1080p-24hz וזה עזר. אמנם עכשיו כשאני עובר בתפריטים זה מקרטע (כנראה בגלל שהאנדרואיד עצמו משדר על 50 או 60 FPS), אבל אני מעדיף את זה מאשר שהסרט עצמו יקרטע.
זה קורה בגלל שרוב הסרטים משדרים ב- 24 fps (למשל בנטפליקס) ואם הטלויזיה לא מסונכרנת על 24fps (אלא על 1080p-60 לדוגמא), כל שניה הטלויזיה תתרפרש 60 פעם, אבל יהיו רק 24 פריימים באותה שניה להציג, כל ה- 36 (60-24) הנותרים זאת הקפיצה שאנחנו רואים.
יכול גם לקרות מצב הפוך, שהסרט יהיה 60 FPS והטלויזיה תשדר על 24hz, ואז יהיו קפיצות בגלל איבודי פריימים, 36 פריימים לא יוצגו, כי הם לא יוכלו להיכנס באותה שניה שמוצגים רק 24 פריימים.
סלקום TV למשל ב- mibox משדרת יותר מ- 24FPS כנראה, כי יש לי איבודי פריימים כשהטלויזיה מסונכרנת על 24hz.
נטפליקס שמותקן על ה- mibox עובד לי חלק על 24HZ. כל רזולציה אחרת יש קפיצות.
plex שמותקן על ה- mibox גם עובד לי חלק ב- 24. כל רזולוציה אחרת, יש קפיצות.
ה- mibox לא משנה לבד את הרזולוציה, זה אומר שצריך לשנות ידנית ל- FPS המתאים לפי הסרט שרואים (settings -> display -> resolution).. אולי בגרסאות הבאות זה יסודר.
זה מה שהבנתי מהקריאה באינטרנט והבדיקות שהצלחתי לעשות אצלי.
זה קורה בגלל שרוב הסרטים משדרים ב- 24 fps (למשל בנטפליקס) ואם הטלויזיה לא מסונכרנת על 24fps (אלא על 1080p-60 לדוגמא), כל שניה הטלויזיה תתרפרש 60 פעם, אבל יהיו רק 24 פריימים באותה שניה להציג, כל ה- 36 (60-24) הנותרים זאת הקפיצה שאנחנו רואים.
יכול גם לקרות מצב הפוך, שהסרט יהיה 60 FPS והטלויזיה תשדר על 24hz, ואז יהיו קפיצות בגלל איבודי פריימים, 36 פריימים לא יוצגו, כי הם לא יוכלו להיכנס באותה שניה שמוצגים רק 24 פריימים.
סלקום TV למשל ב- mibox משדרת יותר מ- 24FPS כנראה, כי יש לי איבודי פריימים כשהטלויזיה מסונכרנת על 24hz.
נטפליקס שמותקן על ה- mibox עובד לי חלק על 24HZ. כל רזולציה אחרת יש קפיצות.
plex שמותקן על ה- mibox גם עובד לי חלק ב- 24. כל רזולוציה אחרת, יש קפיצות.
ה- mibox לא משנה לבד את הרזולוציה, זה אומר שצריך לשנות ידנית ל- FPS המתאים לפי הסרט שרואים (settings -> display -> resolution).. אולי בגרסאות הבאות זה יסודר.
זה מה שהבנתי מהקריאה באינטרנט והבדיקות שהצלחתי לעשות אצלי.