מחשב שולחני החליט לא להתחבר לאינטרנט...
-
winer-r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1652
שלום רב,
היום לפתע המחשב הנייח החליט לנוח ולא להתחבר לאינטרנט הביתי, חיבור חוטי. הוא מחובר למודם ראוטר TP LINK, הWIFI בבית עובד בסדר, המחשב השני הנייח שיש לי מחובר ללא בעיות גם בחיבור חוטי...
עזרה בבקשה...
תודה
היום לפתע המחשב הנייח החליט לנוח ולא להתחבר לאינטרנט הביתי, חיבור חוטי. הוא מחובר למודם ראוטר TP LINK, הWIFI בבית עובד בסדר, המחשב השני הנייח שיש לי מחובר ללא בעיות גם בחיבור חוטי...
עזרה בבקשה...
תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

- תגובות: 3388
@winer-r
·
תנסה לנתק ולהחזיר את הכבל בין המחשב לראוטר בשני הקצוות או אם יש לך אפשרות להחליף כבל אפילו רק באופן זמני הכי טוב. אם זה לא עוזר, תפתח חלון cmd (בתפריט ההתחל,כתוב והרץ cmd) ותריץ בו את הפקודה "ipconfig /all". תדביק פה את החלק הרלוונטי עבור "Ethernet" (ככה קוראים לממשק של הרשת אצלך לפי תמונות המסך).
·
תנסה לנתק ולהחזיר את הכבל בין המחשב לראוטר בשני הקצוות או אם יש לך אפשרות להחליף כבל אפילו רק באופן זמני הכי טוב. אם זה לא עוזר, תפתח חלון cmd (בתפריט ההתחל,כתוב והרץ cmd) ותריץ בו את הפקודה "ipconfig /all". תדביק פה את החלק הרלוונטי עבור "Ethernet" (ככה קוראים לממשק של הרשת אצלך לפי תמונות המסך).
-
winer-r
-
- חבר ותיק

·ניסיתי לנתק ולחבר ואין שינוי.eran405 כתב:@winer-r
·
תנסה לנתק ולהחזיר את הכבל בין המחשב לראוטר בשני הקצוות או אם יש לך אפשרות להחליף כבל אפילו רק באופן זמני הכי טוב. אם זה לא עוזר, תפתח חלון cmd (בתפריט ההתחל,כתוב והרץ cmd) ותריץ בו את הפקודה "ipconfig /all". תדביק פה את החלק הרלוונטי עבור "Ethernet" (ככה קוראים לממשק של הרשת אצלך לפי תמונות המסך)....
זה מה שמופיע ב IPCONFIG:
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
ניסית reset? כבר קרה לי פעם שזה פתר את הבעיה.
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

@winer-r
·
לפי זה המחשב שלך לפחות חושב שיש לו חיבור תקין לנתב אבל לא מקבל כתובת מה-DHCP (כלומר מהנתב). הייתי מנסה ריסט לנתב. אם עדיין יש בעיה צריך איכשהוא לבודד אותה: בטוח קל יחסית להחליף את הפורטים בצד של הנתב בין 2 המחשבים הנייחים ולראות האם משהו מתשנה (עוד לא שמעתי על פורט דפוק בראוטר אבל לך תדע). מעבר לזאת צריך לנסות להחליף את הכבל ולנסות לחבר מחשב אחר בדיוק לאותו הכבל שהמחשב הנייח לא מצליח לקבל כתובת בו (עדיף מחשב נייד בשביל הנוחות הלוגיסטית).
·
לפי זה המחשב שלך לפחות חושב שיש לו חיבור תקין לנתב אבל לא מקבל כתובת מה-DHCP (כלומר מהנתב). הייתי מנסה ריסט לנתב. אם עדיין יש בעיה צריך איכשהוא לבודד אותה: בטוח קל יחסית להחליף את הפורטים בצד של הנתב בין 2 המחשבים הנייחים ולראות האם משהו מתשנה (עוד לא שמעתי על פורט דפוק בראוטר אבל לך תדע). מעבר לזאת צריך לנסות להחליף את הכבל ולנסות לחבר מחשב אחר בדיוק לאותו הכבל שהמחשב הנייח לא מצליח לקבל כתובת בו (עדיף מחשב נייד בשביל הנוחות הלוגיסטית).
-
winer-r
-
- חבר ותיק

של המחשב? בטח.
אני עושה השוואה בין ה ETHERNET של שתי המחשבים שיש לי, אחד מתחבר והשני לא.
במאפיינים היו חסרים הרבה "רכיבים" הוספתי אותם אך יש 2-3 שלא ניתנים להוספה.....
אני עושה השוואה בין ה ETHERNET של שתי המחשבים שיש לי, אחד מתחבר והשני לא.
-
winer-r
-
- חבר ותיק

טוב, חיברתי מחשב נייד אחר לאותו כבל והמחשב הנייד מתקשר עם הרשת....
כך שנראה לי שהבעיה היא המחשב...
כך שנראה לי שהבעיה היא המחשב...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

@winer-r
נסה לאתחל אותו עם Linux Live CD ולבדוק אם עובד, ככה תדע עם הבעיה בחומרה או בתוכנה.
נסה לאתחל אותו עם Linux Live CD ולבדוק אם עובד, ככה תדע עם הבעיה בחומרה או בתוכנה.
-
winer-r
-
- חבר ותיק

·איך אני עושה זאת....?NegativeIQ כתב:@winer-r
נסה לאתחל אותו עם Linux Live CD ולבדוק אם עובד, ככה תדע עם הבעיה בחומרה או בתוכנה....
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

תוריד את KNOPPIX, היא מאוד קלה לשימוש, צרוב על DVD ותאתחל ממנו את המחשב.winer-r כתב:·איך אני עושה זאת....?.........
-
winer-r
-
- חבר ותיק

·מה אני צריך להוריד מכאן...?NegativeIQ כתב:תוריד את KNOPPIX, היא מאוד קלה לשימוש, צרוב על DVD ותאתחל ממנו את המחשב..........
ftp://ftp.uni-kl.de/pub/linux/knoppix-dvd/
לא מובן לי ולא מצליח להוריד....
או קישור אחר?
תודה
-
winer-r
-
- חבר ותיק

או קי
הבנתי בסוף...הורדתי עכציו צורב, מאתחל ואז.....מה?
הבנתי בסוף...הורדתי עכציו צורב, מאתחל ואז.....מה?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

@winer-r
תאתחל את המחשב כשהדיסק בפנים. אם הוא לא מאתחל מהדיסק אוטומטית תצטרך ללחוץ על איזה כפתור בזמן האתחול (לרוב זה יהיה F9 או F12) כדי להעלות תפריט בחירה מאיפה לאתחל.
אח"כ פשוט תן למערכת לעלות ותבדוק אם יש לך גישה לאינטרנט.
תאתחל את המחשב כשהדיסק בפנים. אם הוא לא מאתחל מהדיסק אוטומטית תצטרך ללחוץ על איזה כפתור בזמן האתחול (לרוב זה יהיה F9 או F12) כדי להעלות תפריט בחירה מאיפה לאתחל.
אח"כ פשוט תן למערכת לעלות ותבדוק אם יש לך גישה לאינטרנט.
-
winer-r
-
- חבר ותיק

המחשב לא עולה לי ב BOOT מה DVD...
ייתכן שה KNOPPIX שהורדתי לא נכון.
יש קישור לקובץ/דיסק ? הקישור ששמתי למעלה יש מלא קבצים....איזה אני צריך ?
תודה
ייתכן שה KNOPPIX שהורדתי לא נכון.
יש קישור לקובץ/דיסק ? הקישור ששמתי למעלה יש מלא קבצים....איזה אני צריך ?
תודה
-
winer-r
-
- חבר ותיק

עזרה בבקשה....
הורדתי את הקובץ של 4.24G באנגלית צרבתי אותו על דיסק, כיוונתי שה BOOT יהיה מה CDROM אבל לא טוען אותו....
הורדתי את הקובץ של 4.24G באנגלית צרבתי אותו על דיסק, כיוונתי שה BOOT יהיה מה CDROM אבל לא טוען אותו....
- qsub00
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1021
אני מניח שביטלת את החיבור לרשת והוספת אותו מחדש?!winer-r כתב:טוב, חיברתי מחשב נייד אחר לאותו כבל והמחשב הנייד מתקשר עם הרשת....
כך שנראה לי שהבעיה היא המחשב......
והיה עוזר אם היית שם את צילומי המסך ישרים, הצוואר כואב כשמנסים לקרוא "על הצד"...
·
-
winer-r
-
- חבר ותיק

·qsub00 כתב:אני מניח שביטלת את החיבור לרשת והוספת אותו מחדש?!......
והיה עוזר אם היית שם את צילומי המסך ישרים, הצוואר כואב כשמנסים לקרוא "על הצד"...
·...
ברור...
לגבי הצילומי מסך, המסג' על חשבוני, רק להתגבר על זה.....
כפי שכתבתי אני עושה השוואה בין ה ETHERNET של שתי המחשבים שיש לי, אחד מתחבר והשני לא.
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

@winer-r
·
אני לא רוצה לבלבל אותך יותר מידי אבל לא הייתי הולך לכיוון של ה-knoppix הזה.
לפי המידע ששיתפת קודם, הכי סביר שהבעיה או בהגדרות של הכרטיס רשת ב-windows או בתוכנת אבטחה וכו' שחוסמות אותך (על אף שלחסום פניה ל-DHCP זה קצת מוגזם).
לגבי מוצרי אבטחה וכו': דבר ראשון תכבה את ה-firewall של windows (לפחות זמנית; זה רק ליתר ביטחון כי אין סיכוי שה-firewall מונע ממך להגיע ל-DHCP). אם יש לך תוכנות אבטחה (דברים כמו internet security), תסיר אותן לפחות זמנית עד שנבין מה הבעיה.
לגבי ההגדרות של הכרטיס רשת צרף לנו צילום מסך של המאפיינים של ה-ethernet אצלך (נגיד ב-win7 באנגלית הכותרת של החלון תהיה אצלך "ethernet properties"). הדבר היחיד שבאמת חשוב בשלב זה במסך הזה הוא ה-"internet protocol version 4".
ההגדרות של ה-"internet protocol version 4" צריכות להראות אצלך ככה:

שווה גם לעשות reset למחשב ליתר ביטחון אחרי שווידאת שההגדרות ככה. אחרי ה-reset תפתח חלון cmd תריץ ipconfig /all ותבדוק האם אתה מקבל כתובת ip מה-dhcp (בשלב ראשון תתעלם אם יש או אין אינטרנט וכו', תתחיל מלקבל כתובת תקינה).
אם זה עדיין לא עובד, הייתי בודק גם את הדבר הבא:
תגדיר לכרטיס רשת שלך כתובת ip באותו הטווח של הרשת הפנימית שלך אבל לא בטווח שה-dhcp מחלק (במסך שהזכרנו לעיל). לאחר מכן ב-ipconfig תראה שאכן זו הכתובת של הכרטיס רשת שלך (לא חוכמה כי הגדרנו ידנית). כעת תנסה לעשות ping לראוטר שלך ותראה האם אתה מקבל תשובה.
·
אני לא רוצה לבלבל אותך יותר מידי אבל לא הייתי הולך לכיוון של ה-knoppix הזה.
לפי המידע ששיתפת קודם, הכי סביר שהבעיה או בהגדרות של הכרטיס רשת ב-windows או בתוכנת אבטחה וכו' שחוסמות אותך (על אף שלחסום פניה ל-DHCP זה קצת מוגזם).
לגבי מוצרי אבטחה וכו': דבר ראשון תכבה את ה-firewall של windows (לפחות זמנית; זה רק ליתר ביטחון כי אין סיכוי שה-firewall מונע ממך להגיע ל-DHCP). אם יש לך תוכנות אבטחה (דברים כמו internet security), תסיר אותן לפחות זמנית עד שנבין מה הבעיה.
לגבי ההגדרות של הכרטיס רשת צרף לנו צילום מסך של המאפיינים של ה-ethernet אצלך (נגיד ב-win7 באנגלית הכותרת של החלון תהיה אצלך "ethernet properties"). הדבר היחיד שבאמת חשוב בשלב זה במסך הזה הוא ה-"internet protocol version 4".
ההגדרות של ה-"internet protocol version 4" צריכות להראות אצלך ככה:

שווה גם לעשות reset למחשב ליתר ביטחון אחרי שווידאת שההגדרות ככה. אחרי ה-reset תפתח חלון cmd תריץ ipconfig /all ותבדוק האם אתה מקבל כתובת ip מה-dhcp (בשלב ראשון תתעלם אם יש או אין אינטרנט וכו', תתחיל מלקבל כתובת תקינה).
אם זה עדיין לא עובד, הייתי בודק גם את הדבר הבא:
תגדיר לכרטיס רשת שלך כתובת ip באותו הטווח של הרשת הפנימית שלך אבל לא בטווח שה-dhcp מחלק (במסך שהזכרנו לעיל). לאחר מכן ב-ipconfig תראה שאכן זו הכתובת של הכרטיס רשת שלך (לא חוכמה כי הגדרנו ידנית). כעת תנסה לעשות ping לראוטר שלך ותראה האם אתה מקבל תשובה.
-
winer-r
-
- חבר ותיק

@eran405
טוב, אני אקצר. התחלתי לעשות את הבדיקות כפי שהצעת, בדקתי "internet protocol version 4". וזה אותו דבר. מחקתי AVAST PREMIER, עשיתי RESET ו....יש אינטרנט.
למרות זאת, אני מעלה את החלון של המאפינים של הכרטיס רשת והוא שונה מה מחשב השני ( יתכן..? ) למרות שהמחשב הנייח השני הוא כמעט לא שמיש.
מוזר הכל...בטח ה FIREWALL....
תודה רבה לעוזרים !!
·
טוב, אני אקצר. התחלתי לעשות את הבדיקות כפי שהצעת, בדקתי "internet protocol version 4". וזה אותו דבר. מחקתי AVAST PREMIER, עשיתי RESET ו....יש אינטרנט.
למרות זאת, אני מעלה את החלון של המאפינים של הכרטיס רשת והוא שונה מה מחשב השני ( יתכן..? ) למרות שהמחשב הנייח השני הוא כמעט לא שמיש.
מוזר הכל...בטח ה FIREWALL....
תודה רבה לעוזרים !!
·
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

@winer-r
·
אז הכל הסתדר לך עכשיו?
·