מסך גדול מידי
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
ממש לא גדול מידי. (לדעתי האישית למרחק הזה הוא אפילו מעט קטן).
לגבי פגיעה בראיה - לא מכיר דבר כזה. אני כן מכיר את המיתוס, אבל מעולם לא הצליחו להפנות אותי לבסיס כלשהו לטענה הזו.
לגבי פגיעה בראיה - לא מכיר דבר כזה. אני כן מכיר את המיתוס, אבל מעולם לא הצליחו להפנות אותי לבסיס כלשהו לטענה הזו.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@Caad12
·
כן, קטן.
לא יודע איפה קראת ש- 51 אינץ' זה גודל סביר ל- 4 מטר.
מה תמהיל הצפייה? מה השימושים של המסך אצלך?
·
כן, קטן.
לא יודע איפה קראת ש- 51 אינץ' זה גודל סביר ל- 4 מטר.
מה תמהיל הצפייה? מה השימושים של המסך אצלך?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@Caad12
·
סורי, מבלי לזלזל באף אחד, אני לא מכיר ב- Ynet כגוף שמבין בתחום הזה. אני מתבסס על הנסיון שלי.
והנה קישור לאתר שמבין במסכים ובקולנוע ביתי מעט יותר מ- Ynet שגם מסביר את המתודות שמאחורי זה:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-siz ... lationship
גם אם אתה הולך על הגישות הכי שמרניות שיש בענף אתה מגיע למשהו שהוא משמעותית גדול מ- 51 אינץ'.
אבל, חשוב לזכור שהפורום הזה, כמו ההמלצות שלי ושל אתרים אחרים (כמו זה שהפניתי אותך אליו) מדברים על שימושים לקולנוע ביתי. זו הרי מהות הפורום. אם אתה מעוניין בסתם מסך לשימוש כללי בסלון (צפייה בחדשות וכל מיני תכניות שהן בפירוש לא בסאלקה הקולנועית) אז אפשר גם ללכת על משהו מעט קטן יותר וזה גם בסדר. אותו סיפור אם זה סתם מסך לחדר השינה בו הצרכים שונים וגודל המסך שאפשר להכניס שם בדרך כלל מוגבל. (מה גם שכל אחד בא עם תפיסה שונה למה נכנס ומה לא לחדר השינה. מה בעצם השימוש של החדר הזה וזה כבר אישי לחלוטין כמובן)
·
סורי, מבלי לזלזל באף אחד, אני לא מכיר ב- Ynet כגוף שמבין בתחום הזה. אני מתבסס על הנסיון שלי.
והנה קישור לאתר שמבין במסכים ובקולנוע ביתי מעט יותר מ- Ynet שגם מסביר את המתודות שמאחורי זה:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-siz ... lationship
גם אם אתה הולך על הגישות הכי שמרניות שיש בענף אתה מגיע למשהו שהוא משמעותית גדול מ- 51 אינץ'.
אבל, חשוב לזכור שהפורום הזה, כמו ההמלצות שלי ושל אתרים אחרים (כמו זה שהפניתי אותך אליו) מדברים על שימושים לקולנוע ביתי. זו הרי מהות הפורום. אם אתה מעוניין בסתם מסך לשימוש כללי בסלון (צפייה בחדשות וכל מיני תכניות שהן בפירוש לא בסאלקה הקולנועית) אז אפשר גם ללכת על משהו מעט קטן יותר וזה גם בסדר. אותו סיפור אם זה סתם מסך לחדר השינה בו הצרכים שונים וגודל המסך שאפשר להכניס שם בדרך כלל מוגבל. (מה גם שכל אחד בא עם תפיסה שונה למה נכנס ומה לא לחדר השינה. מה בעצם השימוש של החדר הזה וזה כבר אישי לחלוטין כמובן)
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

תמתין לעוד תגובות, אולי תשמע דעות אחרות. לדעתי תקבל בעיקר תשובות שדומות למה שרשמתי לך.
ובכל אופן, מאחר ואתה קונה את המסך ואתה זה שמשמלם עליו וגם חי איתו, תאלץ לבחון את הדברים בסופו של דבר עם העיניים שלך. לא אני ולא אחרים. רק אתה. רק קח לעצמך בחשבון שמי שהתרגל לחיות עם מסך קטן כל השנים בהתחלה הכל נראה גדול, מאיים וחסר פרופורציה.
בזמנו היה לי מסך 60 אינץ' למרחק של כ- 2.7 מטר. כשהגיעו חברים ומשפחה לסרט וכולם, ללא יוצא מהכלל, אמרו בהתחלה שזה גדול מידי לדעתם. אחרי שעתיים בלבד ,לאחר הצפייה בסרט, כולם אמרו שזה אחלה גודל למרחק הזה ואפילו גודל יותר יהיה עוד יותר טוב. הדעה הראשונית שלהם הגיעה מתוך הרגלי העבר שלהם והדעה לאחר הסרט התבססה על הנסיון בפועל.
ובכל אופן, מאחר ואתה קונה את המסך ואתה זה שמשמלם עליו וגם חי איתו, תאלץ לבחון את הדברים בסופו של דבר עם העיניים שלך. לא אני ולא אחרים. רק אתה. רק קח לעצמך בחשבון שמי שהתרגל לחיות עם מסך קטן כל השנים בהתחלה הכל נראה גדול, מאיים וחסר פרופורציה.
בזמנו היה לי מסך 60 אינץ' למרחק של כ- 2.7 מטר. כשהגיעו חברים ומשפחה לסרט וכולם, ללא יוצא מהכלל, אמרו בהתחלה שזה גדול מידי לדעתם. אחרי שעתיים בלבד ,לאחר הצפייה בסרט, כולם אמרו שזה אחלה גודל למרחק הזה ואפילו גודל יותר יהיה עוד יותר טוב. הדעה הראשונית שלהם הגיעה מתוך הרגלי העבר שלהם והדעה לאחר הסרט התבססה על הנסיון בפועל.
·Caad12 כתב:@jacko-il
יש נוסחא שקראתי בכתבה ב-Ynet. השימוש הוא לצפיה בסרטים ושידורי טלוויזיה .
ותודה על התגובות 🙏🏼...
את הנוסחה הזו אתה יכול לקמט ולזרוק לפח הקרוב. היא שווה לתחת.
למרחק שלך אתה יכול לשים בשקט 75" ואף גדול מזה ובכל אופן לסרטים בטח לא פחות מ65.
·אני עם מסך "65 ממרחק 4 מטר...אם היה מסך בגודל "75 או "77 במחיר סביר ובאיכות של ה- "65 שיש לי לא הייתי מהסס ולו לשניהCaad12 כתב:שלום לחברי הפורום,
האם מסך בגודל ״65 למרחק צפיה של 4 מטרים נחשב כגדול מידי? האם מסך גדול מידי פוגע בראיה?
תודה,
שלומי...
מסך "75 בא דבש למרחק של 4 מטר !!!!
אתה תתרגל מהר מאוד ל - "65...
היתה לי את ההתלבטות הזאת לפני שלושה שבועות...האם לרכוש 55" או 65" ?
אצלי המרחק הוא כ-2.9 מטר
כיום יש לי מסך 42" וזה מאוד קטן, בשבילי כמובן!
מהר מאוד השתכנעתי ללכת על 65"
הלכתי לחנות סטריאו שאני מכיר ויודע שיש להם חדר הדגמה קטן, יחסית כמובן לסלון בית ממוצע.
התיישבתי מול המסך 65" במרחק שאני אמור לשבת אצלי בסלון
רק בשביל לראות איך זה מסתדר לי העין
בקיצור מפה לשם מסקנה אחת... 65" !!!
אצלי המרחק הוא כ-2.9 מטר
כיום יש לי מסך 42" וזה מאוד קטן, בשבילי כמובן!
מהר מאוד השתכנעתי ללכת על 65"
הלכתי לחנות סטריאו שאני מכיר ויודע שיש להם חדר הדגמה קטן, יחסית כמובן לסלון בית ממוצע.
התיישבתי מול המסך 65" במרחק שאני אמור לשבת אצלי בסלון
רק בשביל לראות איך זה מסתדר לי העין
בקיצור מפה לשם מסקנה אחת... 65" !!!