אינטרנט איטי בלב תל אביב, למישהו יש עצה?
-
mrgadgets
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 868
עברתי ללב תל אביב אך לצערי נוכחתי לגלות שהמהירות המקסימלית שהתשתית של בזק מאפשרת לי היא בערך 25 מגה (בפועל 18).
בדקתי את מיזם הסיבים של פרטנר ואת Unlimited אך שניהם לא פרסו כאן עדיין.
אני מוצא את העניין קצת הזוי מכיוון שציפיתי שבמקום כל כך מרכזי בזק ישדרגו את תשתית הVDSL שלהם (מילא סיבים אין, אבל בזק).
הפתרון היחיד שנשאר (עד כמה שאני יודע) הוא לעבור לHOT, על מנת לקבל 100 מגה ולבצע סטרימינג נורמלי ל4K.
אשמח לקבל את עצתכם בעניין.
האם ישנה אופצייה נוספת?
והאם ישנה אפשרות שמעבר לHOT יחמיר את העניין, או לא ישפר בכלל? ממה שהבנתי - DOCSIS אינו מסתמך על מרחק מהמרכזייה, אך אינני יודע אילו פרמטרים נוספים יש להכניס למשוואה כדי להבין אם ניתן לקבל מהירות גבוהה מHOT.
תודה מראש.
בדקתי את מיזם הסיבים של פרטנר ואת Unlimited אך שניהם לא פרסו כאן עדיין.
אני מוצא את העניין קצת הזוי מכיוון שציפיתי שבמקום כל כך מרכזי בזק ישדרגו את תשתית הVDSL שלהם (מילא סיבים אין, אבל בזק).
הפתרון היחיד שנשאר (עד כמה שאני יודע) הוא לעבור לHOT, על מנת לקבל 100 מגה ולבצע סטרימינג נורמלי ל4K.
אשמח לקבל את עצתכם בעניין.
האם ישנה אופצייה נוספת?
והאם ישנה אפשרות שמעבר לHOT יחמיר את העניין, או לא ישפר בכלל? ממה שהבנתי - DOCSIS אינו מסתמך על מרחק מהמרכזייה, אך אינני יודע אילו פרמטרים נוספים יש להכניס למשוואה כדי להבין אם ניתן לקבל מהירות גבוהה מHOT.
תודה מראש.
- liorp
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2352
באמת נשמעת מהירות איטית. זו המהירות המירבית שהתמיכה של בזק אמרה שאתה יכול לקבל מהתשתית אצלך?
שאלת את התמיכה של בבזק מה מרחק הבניין מארון התקשורת ברחוב?
יכול להיות שזו בעיה של פילטרים או כרטיס תקול בארון ברחוב.
עד לארון ברחוב מגיע סיב אופטי ומשם הבניינים מחוברים בכבלי נחושת.
ככל שהבניין קרוב יותר לארון ברחוב, כך המהירות גבוהה יותר.
אני מקבל סביב 90 מגה כאשר הארון במרחק של 140 מטרים בערך מהבניין.
שאלת את התמיכה של בבזק מה מרחק הבניין מארון התקשורת ברחוב?
יכול להיות שזו בעיה של פילטרים או כרטיס תקול בארון ברחוב.
עד לארון ברחוב מגיע סיב אופטי ומשם הבניינים מחוברים בכבלי נחושת.
ככל שהבניין קרוב יותר לארון ברחוב, כך המהירות גבוהה יותר.
אני מקבל סביב 90 מגה כאשר הארון במרחק של 140 מטרים בערך מהבניין.
-
mrgadgets
-
- חבר פעיל במיוחד

@liorp
אני לא יודע מה המרחק מהבית לארון.
הסתכלתי בattainable rate בראוטר (איזשהו D-Link שתומך בVDSL, די ישן כנראה, לא תומך ב5Ghz, אני לא יודע את הדגם כי אני לא נמצא בבית כרגע).
אני לא יודע מה המרחק מהבית לארון.
הסתכלתי בattainable rate בראוטר (איזשהו D-Link שתומך בVDSL, די ישן כנראה, לא תומך ב5Ghz, אני לא יודע את הדגם כי אני לא נמצא בבית כרגע).
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

- תגובות: 3388
@mrgadgets
·
דבר ראשון תוודא שהקו יציב לגמרי. אפילו נפילות בסנכרון לעיתים רחוקות יחסית (פעם בכמה ימים) יכולות להעיד על קו לא תקין וזה משהו שקל יחסית לגרום לבזק לטפל בו ועל הדרך גם המהירות תעלה. כרגיל יש בממשק של המודם כמה זמן המודם מסונכרן ואפשר מזה להבין האם יש ניתוקים (אופציה שניה שיש log שמראה האם יש ניתוקים).
עוד אופציה שהחוטים בדירה לא תקינים ואתה יכול לגרום לבזק להחליף אותם (לא תמיד כזה קל אבל זה בהחלט אפשרי) או להביא חשמלאי פרטי שיחליף לך. תנסה לבדוק האם יש לך שכנים בתשתית בזק שמקבלים מהיריות יותר גבוהות זה כנראה בעיה בתוך הדירה.
מעבר לזה, שווה לדבר עם התמיכה של בזק ולבקש שישלחו טכנאי לוודא שאין תקלה שגורמת למהירות הנמוכה. גם אם הם לא מסכימים לשלוח טכנאי הם אמורים לפחות לפתוח פניה למחלקת הנדסה שיבדקו אופציה לתשתית יותר מהירה באיזור שלך - אין לי מושג תוך כמה זמן פניה כזו מטופלת ואיך עוקבים אחרי זה אבל זה בטוח לא יכול להזיק.
·
דבר ראשון תוודא שהקו יציב לגמרי. אפילו נפילות בסנכרון לעיתים רחוקות יחסית (פעם בכמה ימים) יכולות להעיד על קו לא תקין וזה משהו שקל יחסית לגרום לבזק לטפל בו ועל הדרך גם המהירות תעלה. כרגיל יש בממשק של המודם כמה זמן המודם מסונכרן ואפשר מזה להבין האם יש ניתוקים (אופציה שניה שיש log שמראה האם יש ניתוקים).
עוד אופציה שהחוטים בדירה לא תקינים ואתה יכול לגרום לבזק להחליף אותם (לא תמיד כזה קל אבל זה בהחלט אפשרי) או להביא חשמלאי פרטי שיחליף לך. תנסה לבדוק האם יש לך שכנים בתשתית בזק שמקבלים מהיריות יותר גבוהות זה כנראה בעיה בתוך הדירה.
מעבר לזה, שווה לדבר עם התמיכה של בזק ולבקש שישלחו טכנאי לוודא שאין תקלה שגורמת למהירות הנמוכה. גם אם הם לא מסכימים לשלוח טכנאי הם אמורים לפחות לפתוח פניה למחלקת הנדסה שיבדקו אופציה לתשתית יותר מהירה באיזור שלך - אין לי מושג תוך כמה זמן פניה כזו מטופלת ואיך עוקבים אחרי זה אבל זה בטוח לא יכול להזיק.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78973
- שם מלא: עפר לאור
- Mad-Dog
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4302
עושה רושם שהאופציה היחידה שלך היא HOT
-
mrgadgets
-
- חבר פעיל במיוחד

·לגבי האם המהירות תהיה 100? או משהו אחר?oferlaor כתב:בדקת עם הוט?...
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78973
- שם מלא: עפר לאור
-
mrgadgets
-
- חבר פעיל במיוחד

·יש סיבה שלא אוכל לקבל את מלוא המהירות?oferlaor כתב:להוט יש גם 200...
- mrraz111
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
לא
-
mrgadgets
-
- חבר פעיל במיוחד

@mrraz111
@oferlaor
דיברתי עם בזק אתמול ונאמר לי שיש בעיה בתשתית, שכולם מסונכרנים על 40 בארון ואני מסונכרן על 20. ישלחו טכנאי, אבל זה עדיין ממש בעייתי מבחינתי, רכשתי טלוויזית LG OLED ואני רוצה לצפות ב4K בנטפליקס בצורה נורמלית.
אמור לחזור אליי נציג של HOT שמטפל בבקשות להצטרפות לאינטרנט (לטענת הנציגה היא בעיקר מצרפת טריפל והמוקד לקראת סגירה).
האם נציג כזה מהמכירות יוכל לתת לי נתונים על מהי מהירות סנכרון מול התשתית, של המנויים שנמצאים בסביבת המגורים שלי?
אני רוצה להבין שאני לא מטרטר את עצמי ועובר סתם, ויש סיכוי שלא אקבל את מלוא המהירות בHOT, או שהקו יהיה לא תקין.
אשמח לתשובה,
תודה רבה.
@oferlaor
דיברתי עם בזק אתמול ונאמר לי שיש בעיה בתשתית, שכולם מסונכרנים על 40 בארון ואני מסונכרן על 20. ישלחו טכנאי, אבל זה עדיין ממש בעייתי מבחינתי, רכשתי טלוויזית LG OLED ואני רוצה לצפות ב4K בנטפליקס בצורה נורמלית.
אמור לחזור אליי נציג של HOT שמטפל בבקשות להצטרפות לאינטרנט (לטענת הנציגה היא בעיקר מצרפת טריפל והמוקד לקראת סגירה).
האם נציג כזה מהמכירות יוכל לתת לי נתונים על מהי מהירות סנכרון מול התשתית, של המנויים שנמצאים בסביבת המגורים שלי?
אני רוצה להבין שאני לא מטרטר את עצמי ועובר סתם, ויש סיכוי שלא אקבל את מלוא המהירות בHOT, או שהקו יהיה לא תקין.
אשמח לתשובה,
תודה רבה.
- mrraz111
-
- חבר ותיק

יש להם מבצע של תשתית + ספק במהירות 100 במחיר של כ-70 ש"ח
להערכתי גם בתנאים הכי גרועים תקבל לפחות 80
אז זה עדיף על 20, לא?
אז זה עדיף על 20, לא?
-
mrgadgets
-
- חבר פעיל במיוחד

האם יכול להיות מצב של חוסר סינכרון וניתוקיפ בגלל תשתית ישנה?mrraz111 כתב:יש להם מבצע של תשתית + ספק במהירות 100 במחיר של כ-70 ש"ח
אז זה עדיף על 20, לא?...
הבנתי שבלב תל אביב לצערי יש תשתיות ישנות (בכללי)
- mrraz111
-
- חבר ותיק

אלה תופעות של בזק
האם למישהו מהשכנים שלך יש הוט
האם הם סובלים מניתוקים ?
האינטרנט שלהם רץ על אותה התשתית
האם למישהו מהשכנים שלך יש הוט
האם הם סובלים מניתוקים ?
האינטרנט שלהם רץ על אותה התשתית
-