כיוון brightness contrast color tint
-
OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
מסך 55C7 מחובר לרסיבר Denon שמעביר 4k HDR וגם DV ללא בעיה.
לרסיבר מחוברים Nvidia shield, Xbox1s, ממיר יס מקס hd.
לא ביצעתי כיול. אין לי ציוד ולא הזמנתי איש מקצוע.
השתמשתי בקבצים של AVS וכיוונתי לפי העיניים הפרטיות שלי.
מדי פעם נעזרתי בבן משפחה שעבר ליד לוודא שמה שאני חושב שאני רואה גם הוא רואה. הכיוון הוא רק לתוכן sdr.
התוצאות בניגון הקבצים בshield עם קודי:
Bright room
Oled light 80 (default)
Contrast 98
Brightness 50
H+V sharpness 0
Color 46
Tint R10
Dark room
light 60 (default) Oled
Contrast 98
Brightness 52
H+V sharpness 0
Color 57
Tint R10
כשעברתי ל xbox והרצתי את הpattern שלו קיבלתי תוצאות דומות אבל הtint היה בכיוון ההפוך G11.
שאלות
1. האם זה סביר שהצבעים יצטרכו להיות כל כך רחוקים מברירת המחדל? ממסכים קודמים אני זוכר מקסימום הזזה של 1-2 בהגדרות color / tint.
2. איך זה מסתדר עם האמירה שהמסכים האלו די מכוילים out of the box?
3. האם סביר כזה הבדל בין shield ל xbox?
4. איך אפשר לכוון צבעים ל HDR ו DV?
לרסיבר מחוברים Nvidia shield, Xbox1s, ממיר יס מקס hd.
לא ביצעתי כיול. אין לי ציוד ולא הזמנתי איש מקצוע.
השתמשתי בקבצים של AVS וכיוונתי לפי העיניים הפרטיות שלי.
מדי פעם נעזרתי בבן משפחה שעבר ליד לוודא שמה שאני חושב שאני רואה גם הוא רואה. הכיוון הוא רק לתוכן sdr.
התוצאות בניגון הקבצים בshield עם קודי:
Bright room
Oled light 80 (default)
Contrast 98
Brightness 50
H+V sharpness 0
Color 46
Tint R10
Dark room
light 60 (default) Oled
Contrast 98
Brightness 52
H+V sharpness 0
Color 57
Tint R10
כשעברתי ל xbox והרצתי את הpattern שלו קיבלתי תוצאות דומות אבל הtint היה בכיוון ההפוך G11.
שאלות
1. האם זה סביר שהצבעים יצטרכו להיות כל כך רחוקים מברירת המחדל? ממסכים קודמים אני זוכר מקסימום הזזה של 1-2 בהגדרות color / tint.
2. איך זה מסתדר עם האמירה שהמסכים האלו די מכוילים out of the box?
3. האם סביר כזה הבדל בין shield ל xbox?
4. איך אפשר לכוון צבעים ל HDR ו DV?
Enjoy the Silence
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
מוזר מה שקבלת עם ערכי ה- COLOR וה- TINT. הם בדרך כלל מגיעים SPOT-ON ולא צריך לגעת בהם. אם כבר, אז באמת כמו שציינת זה אולי קליק או שניים גג לכאן או לכאן. ההסבר לזה הוא אולי במקורות עצמם שעושים איזשהו שינוי לאות משום מה. האם ניסית לצורך השוואה לעשות את הכיוונון עם הפאטרנים דרך המסך עצמו ללא מקור חיצוני, דהיינו דרך התקן ב- Disk On Key ?
דבר נוסף, לא הגיוני לקבל ערך Brightness גבוה יותר בכיול לחדר מואר בהשוואה לחדר חשוך, המצב אמור להיות הפוך. בחדר חשוך הצופה מבחין בקלות יותר בעצמה הנמוכה ביותר לקצת מעל שחור.
ולדעתי ערכי עוצמת ה- OLED (וייתכן וגם הניגודיות) גבוהים מידי עבור SDR, אבל כמובן שאתה רשאי לכוון איך שנראה לך.
דבר נוסף, לא הגיוני לקבל ערך Brightness גבוה יותר בכיול לחדר מואר בהשוואה לחדר חשוך, המצב אמור להיות הפוך. בחדר חשוך הצופה מבחין בקלות יותר בעצמה הנמוכה ביותר לקצת מעל שחור.
ולדעתי ערכי עוצמת ה- OLED (וייתכן וגם הניגודיות) גבוהים מידי עבור SDR, אבל כמובן שאתה רשאי לכוון איך שנראה לך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
OferL
- חבר מביא חבר

@jacko-il
·תודה שחר. אני אבדוק דרך הנגן הפנימי את נושא הצבע.
לא הבנתי מה התכוונת לגבי Brightness. התוצאה של bright room נמוכה מ dark room. לי זה הגיוני כי רמת ההארה נמוכה יותר והברייטנס מפצה.
רמות ההארה הושארו על ברירת המחדל של ההגדרות. אני לא יודע למה לכוון אותם.
וקונטרסט גבוה יותר זה לא טוב יותר? זה מגביר את ה... קונטרסטיות של התמונה:D
·תודה שחר. אני אבדוק דרך הנגן הפנימי את נושא הצבע.
לא הבנתי מה התכוונת לגבי Brightness. התוצאה של bright room נמוכה מ dark room. לי זה הגיוני כי רמת ההארה נמוכה יותר והברייטנס מפצה.
רמות ההארה הושארו על ברירת המחדל של ההגדרות. אני לא יודע למה לכוון אותם.
וקונטרסט גבוה יותר זה לא טוב יותר? זה מגביר את ה... קונטרסטיות של התמונה:D
Enjoy the Silence
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@OferL
·
ההבנה שלך לגבי הבהירות לא נכונה.
בהירות (במסכים האלה) הוא ערך המגדיר למסך מהו סף הגירוי שלו עבור שחור. זה ממקם לו ערך דיגיטלי עבורו הוא לא מאיר כלל את הפיקסלים וכל מה שנמצא מעל לערך הזה בוידאו יתורגם בפאנל לערך הארה כלשהו של הפיקסלים. בחדר מואר (בטח שבחדר מואר מאד) יהיה קשה עד בלתי אפשרי להבחין בקצת מעל לשחור הזה (נניח ערך 17 או 18 בוידאו, כאשר 16 מייצג שחור) ולכן לפעמים נותנים איזה קליק אחד או שניים למעלה בבהירות כדי לפצות על זה בחדר מואר. המסך מתנהג אותו הדבר, אך העיניים שלנו רגישות פחות לניואנסים האלה בסביבה שהיא מאד מוארת. בחדר חשוך לגמרי למשל אין שום בעיה לזהות מעבר משחור מוחלט לערך מינימלי שקצת מעליו.
לכן, לא הגיוני לכוון את המסך הפוך. לא הגיוני לקבל בחדר מואר ערך נמוך יותר לבהירות מאשר בחדר חשוך. הערכים אמורים להיות זהים, או במקרה של פיצוי עבור תנאי הצפייה - עם קצת יותר בהירות עבור חדר מואר.
לגבי הניגודיות בגדול אתה צודק. אם תסכל על הניסוח שלי רשמתי בסוגריים "וייתכן וגם הניגודיות".
הסיבה היא שמנסיון עם המסך שלי (שהוא OLED מיושן בהרבה משלך) מצאתי שיש קשר ישיר בהתנהגות הפאנל ובין עצמת הארה, ניגודיות וגאמא. ברירת המחדל אצלי בניגודיות היא 80. לפי פאטרנים אין שום בעיה להרים אותה לערך כמו שאתה מצאת, כ- 98. על הנייר הכל טוב ויפה עד שמודדים תגובה של המסך לגירויים באות הכניסה (הגאמא). מצאתי שהניגודיות הגבוהה דפקה לגמרי את המעקב אחרי עקומת הגאמא כך שהיא צנחה לאזור של פחות מ- 2 בערכי הגירוי הגבוהים יותר. כשחזרתי לניגודיות המקורית עקומת הגאמא עקבה פיקס אחרי התקן.
עכשיו, ייתכן מאד שבמסך שלך אין לממצאים שלי כלל תוקף. יש לו הרבה יותר אוויר לנשימה מבחינת עצמת הארה ומנגנון ה- ABL ובגלל זה רשמתי את ההערה מראש בסוגריים ועם הסתייגות.
אבל, בחזרה לשאלה המקורית שלך,
הערכים שקבלת עם COLOR וה- TINT לא נראים הגיוניים. שוב, לדעתי מדובר במשהו שמגיע מהמקורות עצמם.
איך בדקת אגב? השתמשת בפאטרנים עם הצבעים המהבהבים ופילטרים?
·
בהירות (במסכים האלה) הוא ערך המגדיר למסך מהו סף הגירוי שלו עבור שחור. זה ממקם לו ערך דיגיטלי עבורו הוא לא מאיר כלל את הפיקסלים וכל מה שנמצא מעל לערך הזה בוידאו יתורגם בפאנל לערך הארה כלשהו של הפיקסלים. בחדר מואר (בטח שבחדר מואר מאד) יהיה קשה עד בלתי אפשרי להבחין בקצת מעל לשחור הזה (נניח ערך 17 או 18 בוידאו, כאשר 16 מייצג שחור) ולכן לפעמים נותנים איזה קליק אחד או שניים למעלה בבהירות כדי לפצות על זה בחדר מואר. המסך מתנהג אותו הדבר, אך העיניים שלנו רגישות פחות לניואנסים האלה בסביבה שהיא מאד מוארת. בחדר חשוך לגמרי למשל אין שום בעיה לזהות מעבר משחור מוחלט לערך מינימלי שקצת מעליו.
לכן, לא הגיוני לכוון את המסך הפוך. לא הגיוני לקבל בחדר מואר ערך נמוך יותר לבהירות מאשר בחדר חשוך. הערכים אמורים להיות זהים, או במקרה של פיצוי עבור תנאי הצפייה - עם קצת יותר בהירות עבור חדר מואר.
לגבי הניגודיות בגדול אתה צודק. אם תסכל על הניסוח שלי רשמתי בסוגריים "וייתכן וגם הניגודיות".
הסיבה היא שמנסיון עם המסך שלי (שהוא OLED מיושן בהרבה משלך) מצאתי שיש קשר ישיר בהתנהגות הפאנל ובין עצמת הארה, ניגודיות וגאמא. ברירת המחדל אצלי בניגודיות היא 80. לפי פאטרנים אין שום בעיה להרים אותה לערך כמו שאתה מצאת, כ- 98. על הנייר הכל טוב ויפה עד שמודדים תגובה של המסך לגירויים באות הכניסה (הגאמא). מצאתי שהניגודיות הגבוהה דפקה לגמרי את המעקב אחרי עקומת הגאמא כך שהיא צנחה לאזור של פחות מ- 2 בערכי הגירוי הגבוהים יותר. כשחזרתי לניגודיות המקורית עקומת הגאמא עקבה פיקס אחרי התקן.
עכשיו, ייתכן מאד שבמסך שלך אין לממצאים שלי כלל תוקף. יש לו הרבה יותר אוויר לנשימה מבחינת עצמת הארה ומנגנון ה- ABL ובגלל זה רשמתי את ההערה מראש בסוגריים ועם הסתייגות.
הערכים שקבלת עם COLOR וה- TINT לא נראים הגיוניים. שוב, לדעתי מדובר במשהו שמגיע מהמקורות עצמם.
-
OferL
- חבר מביא חבר

·jacko-il כתב:@OferL
·
אני דוקא חושב שההגדרה שרשמת תואמת בדיוק את ההבנה שלי לגבי בהירות.
כאן חוסר ההבנה בינינו. אני לא בדקתי מצב bright room בחדר מואר. אלא באותו חדר עם אותה תאורה כמו dark room. מבחינתי אלו שני מצבי צפיה שאני בוחר ביניהם באותו חדר באותה תאורה. הבחירה רק משקפת את ההעדפה שלי לצפיה ברגע מסויים לגבי תוכן מסוים.
אין לי כלים לבדוק גאמא. אבל את ה ABL ראיתי בבירור. כשהמסך על הפאטרן הלבן, עליה מעל 85, גוררת ירידה בבהירות הכללית. לפי מה שקראתי זה רלוונטי ומשפיע בצורה כזו רק למצב שרוב המסך אכן בהיר מאד. מאחר ואין הרבה תמונות כאלו "בטבע" אני מעדיף מקסימום קונטרסט. מצד שני אם הייתי יודע מה ההשפעה על הגאמא כנראה שהתשובה שלי היתה משתנה.
Patterns אלו בדיוק. בניגוד למסכים שכיוונתי בעבר עם פילטר הפעם השתמשתי באפשרות הפנימית של המסך לפילטר כחול. עכשיו נראה לי שכדאי לבדוק עם פילטר "ידני"...
אני גם אבדוק הערב דרך הנגנן הפנימי. אני זוכר שקראתי על בעיות צבע בxbox אבל לא זכור לי משהו כזה בשילד.
וגם האם יש patterns כאלה לhdr?...
Enjoy the Silence
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

הבנתי אותך לגבי מצבי התמונה,
אז תרשה לי להמליץ לך על משהו שלדעתי עדיף.
לשני מצבי התמונה, כוון את ערך השחור בעזרת הפאטרן המתאים, זה שמהבהבים בו העמודות וכוון בהירות כך שכל שעמודות מעל ל- 17 (18 ומעלה) אתה רואה ועמודות 17 (כולל) ומטה אתה לא רואה (שחורות). את הבידול בין המצבים תשאיר לעוצמת ההארה של ה- OLED. אין טעם "לערב" פה גם משחק עם הבהירות אם מדובר באותם תנאי צפיה. (אבל, זו רק דעה/גישה, אתה כמובן רשאי לעשות מה שנראה נכון עבורך).
כיול במסכים עם מנגנון ABL הם מעט בעייתיים, אבל אפשרי פשוט לכייל עם חלון (נניח 50%) במקום עם פאטרן מסך מלא. הם גם מייצגים הרבה יותר טוב תכנים אמיתיים. (במסך שלי למשל ה- ABL כל כך אגרסיבי כך שקשה מאד כייל עם חלון גדול מ- 20%. זה כמובן מציג בעיה עם תכנים אמיתיים כי זה קטן מידי, אך מתמרנים ומסתדרים עם מה שיש תוך ניחושים מושכלים ופשרות.)
לגבי הפאטרנים, אפשרי גם להשתמש בפילטרים של המסך, לא חייב פילטר פיזי.
אבל תהיה חכם יותר אחרי שתבדוק איך הכיוונים שלך נראים מהרצה ישירות מהמסך. הערכים שקבלת כאמור מוזרים וכפי שרשמתי לך נראה לי שהמקורות שלך מעוותים את האות.
כיול HDR הוא עסק הרבה פחות בשל בתעשייה, בטח אם מדברים על פורמטים כמו HDR10 הפתוח לעומת דולבי ויז'ן. בלי ציוד וידע מתאימים לא הייתי נוגע (לי למשל אין לא את הידע ולא את הציוד הדרוש). עם מסך כמו שלך, הייתי הולך על מצבי דולבי ויז'ן של ברירת המחדל (במידה והתכן בפורמט זה) או בוחר במצב HDR של טכניקולור עבור תכני HDR שהם לא של דולבי.
אז תרשה לי להמליץ לך על משהו שלדעתי עדיף.
לשני מצבי התמונה, כוון את ערך השחור בעזרת הפאטרן המתאים, זה שמהבהבים בו העמודות וכוון בהירות כך שכל שעמודות מעל ל- 17 (18 ומעלה) אתה רואה ועמודות 17 (כולל) ומטה אתה לא רואה (שחורות). את הבידול בין המצבים תשאיר לעוצמת ההארה של ה- OLED. אין טעם "לערב" פה גם משחק עם הבהירות אם מדובר באותם תנאי צפיה. (אבל, זו רק דעה/גישה, אתה כמובן רשאי לעשות מה שנראה נכון עבורך).
כיול במסכים עם מנגנון ABL הם מעט בעייתיים, אבל אפשרי פשוט לכייל עם חלון (נניח 50%) במקום עם פאטרן מסך מלא. הם גם מייצגים הרבה יותר טוב תכנים אמיתיים. (במסך שלי למשל ה- ABL כל כך אגרסיבי כך שקשה מאד כייל עם חלון גדול מ- 20%. זה כמובן מציג בעיה עם תכנים אמיתיים כי זה קטן מידי, אך מתמרנים ומסתדרים עם מה שיש תוך ניחושים מושכלים ופשרות.)
לגבי הפאטרנים, אפשרי גם להשתמש בפילטרים של המסך, לא חייב פילטר פיזי.
אבל תהיה חכם יותר אחרי שתבדוק איך הכיוונים שלך נראים מהרצה ישירות מהמסך. הערכים שקבלת כאמור מוזרים וכפי שרשמתי לך נראה לי שהמקורות שלך מעוותים את האות.
כיול HDR הוא עסק הרבה פחות בשל בתעשייה, בטח אם מדברים על פורמטים כמו HDR10 הפתוח לעומת דולבי ויז'ן. בלי ציוד וידע מתאימים לא הייתי נוגע (לי למשל אין לא את הידע ולא את הציוד הדרוש). עם מסך כמו שלך, הייתי הולך על מצבי דולבי ויז'ן של ברירת המחדל (במידה והתכן בפורמט זה) או בוחר במצב HDR של טכניקולור עבור תכני HDR שהם לא של דולבי.
-
OferL
- חבר מביא חבר

@jacko-il
·ב hdr בחרתי technicolor
ב dv בחרתי cinema
שניהם על ברירות מחדל
פשוט כי נראו לי טוב יותר מהאחרים.
אחרי הרצת אותו קובץ דרך הנגן הפנימי עם Dark room
color 50
Tint G22
·ב hdr בחרתי technicolor
ב dv בחרתי cinema
שניהם על ברירות מחדל
פשוט כי נראו לי טוב יותר מהאחרים.
אחרי הרצת אותו קובץ דרך הנגן הפנימי עם Dark room
color 50
Tint G22
Enjoy the Silence
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אז אין לי מה להגיד חוץ מלומר שוב שזה ממש חריג ומוזר.
אין לי מושג למה זה כל כך מוסט מברירת המחדל..
אין לי מושג למה זה כל כך מוסט מברירת המחדל..
-
OferL
- חבר מביא חבר

Xbox במצב game mode
עם מסכי הכיול הפנימיים שלו
Oled light 80
Contrast 95
Brightness 56
Color 57
Tint 0
אני מתחיל להבין.
כל מכשיר והסיגנל שהוא מוציא
כל מצב צפיה וההגדרות ברירת מחדל שלו.
כל קומבינציה תביא לתוצאה אחרת.
למשל שינוי הגדרות gamut מ extended ל wide מביא לתוצאה הפוכה ב tint.
זה מעניין אותי במישור לא מעשי כי אני לא אעשה עם זה הרבה וזה מאד מבלבל כשבסך הכל רוצים לראות משהו...
אבל מעניין למפות את התוצאות. אני לא מתכוון להתעסק בזה מעבר. זה עניין למקצוענים. מה גם שיש הגדרות שאני לא מבין כמו gamut.
ובטח לא יודע מה "נכון" ומשחזר את כוונות יוצרי התוכן בצורה המדויקת ביותר.
אני מרוצה מאיך שזה נראה.
עם מסכי הכיול הפנימיים שלו
Oled light 80
Contrast 95
Brightness 56
Color 57
Tint 0
אני מתחיל להבין.
כל מכשיר והסיגנל שהוא מוציא
כל מצב צפיה וההגדרות ברירת מחדל שלו.
כל קומבינציה תביא לתוצאה אחרת.
למשל שינוי הגדרות gamut מ extended ל wide מביא לתוצאה הפוכה ב tint.
זה מעניין אותי במישור לא מעשי כי אני לא אעשה עם זה הרבה וזה מאד מבלבל כשבסך הכל רוצים לראות משהו...
אבל מעניין למפות את התוצאות. אני לא מתכוון להתעסק בזה מעבר. זה עניין למקצוענים. מה גם שיש הגדרות שאני לא מבין כמו gamut.
ובטח לא יודע מה "נכון" ומשחזר את כוונות יוצרי התוכן בצורה המדויקת ביותר.
אני מרוצה מאיך שזה נראה.
Enjoy the Silence
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

גאמוט הצבע אמור להתאים לסוג התכן. לדעתי יש אופציה של אוטומט או סטנדרט או משהו כזה, זו האפשרות הטובה ביותר כי ככה המסך יעבוד עם גאמוט הצבע המתאים בהתאם לסוג האות שהוא יקבל. אתה כמובן יכול לבחור גאמוט נכון בעצמך לבד אם אתה מבין מה שייך למה.
עבודה עם גאמוט צבע שלא מתאים לתכן בהגדרה יגרום לצבעים להיות מעוותים ולא נכונים.
זה אולי יכול להסביר את מה שאתה חווה כאן. מרוב שהצבע מעוות אתה נאלץ לנסות להחזיר אותו למשהו סביר עם המשחקים שעשית בהגדרות. כמובן שלא ניתן ממש להחזיר את זה למשהו שהוא נכון פיקס אלא רק לנסות למתן מעט את הטעות.
עבודה עם גאמוט צבע שלא מתאים לתכן בהגדרה יגרום לצבעים להיות מעוותים ולא נכונים.
זה אולי יכול להסביר את מה שאתה חווה כאן. מרוב שהצבע מעוות אתה נאלץ לנסות להחזיר אותו למשהו סביר עם המשחקים שעשית בהגדרות. כמובן שלא ניתן ממש להחזיר את זה למשהו שהוא נכון פיקס אלא רק לנסות למתן מעט את הטעות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
הגאמוט במסך הזה צריך להיות על Auto לתמונה מדוייקת. גם ב-SDR וגם ב-HDR.
לפחות זה מה שאומרים המכיילים המקצועיים בשרשור על כיול ה-C7 בפורום AVS.
לפחות זה מה שאומרים המכיילים המקצועיים בשרשור על כיול ה-C7 בפורום AVS.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

כן, משהו לא מסתדר בכלל עם הערכים שקבלת. וגם אני לפחות לא רואה סיבה מדוע הערכים הללו יהיו שונים בין מצב מואר לחשוך. לא מוצא בזה כל הגיון..
-
OferL
- חבר מביא חבר

·אני לא מזלזל בהמלצות שלהם. לכן ניסיתי בהתאם גם את מצב auto.TheCoolest כתב:הגאמוט במסך הזה צריך להיות על Auto לתמונה מדוייקת. גם ב-SDR וגם ב-HDR.
לפחות זה מה שאומרים המכיילים המקצועיים בשרשור על כיול ה-C7 בפורום AVS....
התוצאה אצלי לא היתה טובה. אחרי כיוון color התוצאה גבוהה מאד והתמונה רוויה יותר מדי.
לכן החזרתי ל extended.
בעיני זה נראה טוב בהרבה.
Enjoy the Silence