המלצה לנתב שישמש כנקודת גישה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ds123 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2049

שליחה

אני מחפש נתב שישמש כנקודת גישה על מנת לכסות באות יציב ואיכותי מפלס עליון (לא גדול במיוחד).
יחובר קווית לראוטר (Archer C9) שנמצא במפלס התחתון.
תודה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

ds123 כתב:אני מחפש נתב שישמש כנקודת גישה על מנת לכסות באות יציב ואיכותי מפלס עליון (לא גדול במיוחד).
יחובר קווית לראוטר (Archer C9) שנמצא במפלס התחתון.
תודה
...
כל נתב AC זול יעשה את העבודה.

ds123 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

NegativeIQ כתב:
...
...
כל נתב AC זול יעשה את העבודה.
...
TP-Link Archer C20 AC750 למשל יעשה את העבודה?
כרגע יש לי במפלס TP-Link 1043ND שעושה הרבה בעיות, אבל כשעובד הוא נותן לי אות מקסימלי בכל המפלס. אני מחפש משהו לפחות ברמה הזאת.

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683

שליחה

אין קשר בין חיווי אות לביצועים.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ds123 כתב:
...
...
TP-Link Archer C20 AC750 למשל יעשה את העבודה?
כרגע יש לי במפלס TP-Link 1043ND שעושה הרבה בעיות, אבל כשעובד הוא נותן לי אות מקסימלי בכל המפלס. אני מחפש משהו לפחות ברמה הזאת.
...
אמור לעשות את העבודה, ועדיף גם שתחליף אותו להיות הנתב הראשי. ה-1043 היה נתב נהדר בזמנו אבל היום הוא כבר די ישן, הוא לא תומך AC (ולכן מוגבל ל-300 מגה) וגם לא תומך 5GHz (ולכן "מצטופף" בערוץ עמוס). הוא סביר בתור מגדיל טווח עם זאת.
בנוסף - אם יש לך את גרסה 1 של ה-1043 (קופסה מלבנית בצבע לבן, כל הגרסאות הבאות היו שחורות) אז זה ידוע שהקושחה שלו היתה לא יציבה באופן קיצוני. תעביר אותו ל-DD-WRT או ל-LEDE והוא יהיה יציב הרבה יותר.

ds123 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

NegativeIQ כתב:
...
...
אמור לעשות את העבודה, ועדיף גם שתחליף אותו להיות הנתב הראשי. ה-1043 היה נתב נהדר בזמנו אבל היום הוא כבר די ישן, הוא לא תומך AC (ולכן מוגבל ל-300 מגה) וגם לא תומך 5GHz (ולכן "מצטופף" בערוץ עמוס). הוא סביר בתור מגדיל טווח עם זאת.
בנוסף - אם יש לך את גרסה 1 של ה-1043 (קופסה מלבנית בצבע לבן, כל הגרסאות הבאות היו שחורות) אז זה ידוע שהקושחה שלו היתה לא יציבה באופן קיצוני. תעביר אותו ל-DD-WRT או ל-LEDE והוא יהיה יציב הרבה יותר.
...
·קצת לא הייתי ברור- הנתב הראשי הוא archer c9 חדש שהחליף את ה 1043nd הישן (שאותו הפכתי לנקודת גישה).
את ה 1043nd אני רוצה להחליף, מכיוון שמידי יום הוא מפסיק לעבוד ודורש ריסט כדי להסתדר.
אתה אומר שאולי עדף לנסות קושחה אחרת לפני שאני קונה נתב חדש?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ds123 כתב:
...
...
·קצת לא הייתי ברור- הנתב הראשי הוא archer c9 חדש שהחליף את ה 1043nd הישן (שאותו הפכתי לנקודת גישה).
את ה 1043nd אני רוצה להחליף, מכיוון שמידי יום הוא מפסיק לעבוד ודורש ריסט כדי להסתדר.
אתה אומר שאולי עדף לנסות קושחה אחרת לפני שאני קונה נתב חדש?
...
אם אתה לא לחוץ על מהירות מעל 300 מגה ולא צריך 5GHz, או במילים אחרות אם בין קריסה לקריסה המהירות של הרשת דרכו היתה טובה, אז כן, קודם כל תחליף קושחה (במיוחד אם מדובר בדגם v1 הלבן הישן). ייתכן שתצטרך להשתמש בגרסה טיפה ישנה כי הנתב הזה (בהנחה שמדובר באמת ב-v1) עלול קצת להיחנק מבחינת זיכרון עם הגרסה האחרונה של LEDE או Gargoyle (אם כי יש גם כאלה שאומרים שזה בסדר).

ds123 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

NegativeIQ כתב:
...
...
אם אתה לא לחוץ על מהירות מעל 300 מגה ולא צריך 5GHz, או במילים אחרות אם בין קריסה לקריסה המהירות של הרשת דרכו היתה טובה, אז כן, קודם כל תחליף קושחה (במיוחד אם מדובר בדגם v1 הלבן הישן). ייתכן שתצטרך להשתמש בגרסה טיפה ישנה כי הנתב הזה (בהנחה שמדובר באמת ב-v1) עלול קצת להיחנק מבחינת זיכרון עם הגרסה האחרונה של LEDE או Gargoyle (אם כי יש גם כאלה שאומרים שזה בסדר).
...
· המהירות טובה כשהוא עובד. אכן מדובר בדגם הלבן.
אבדוק לגבי הקושחה. שווה לנסות.
תודה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ds123 כתב:
...
...
· המהירות טובה כשהוא עובד. אכן מדובר בדגם הלבן.
אבדוק לגבי הקושחה. שווה לנסות.
תודה
...
תעדכן :)

ds123 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@NegativeIQ

יש המלצה לגרסת קושחה ספציפית שטובה לראוטר הזה?
קצת הלכתי לאיבוד בין הגרסאות.
דרך אגב, שדרוג לגרסה האחרונה המקורית של הנתב לא פתרה את הבעיה. עדיין קריסות מידי פעם.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ds123 כתב:@NegativeIQ

יש המלצה לגרסת קושחה ספציפית שטובה לראוטר הזה?
קצת הלכתי לאיבוד בין הגרסאות.
דרך אגב, שדרוג לגרסה האחרונה המקורית של הנתב לא פתרה את הבעיה. עדיין קריסות מידי פעם.
...
הקושחה המקורית היתה *** בכל הגרסאות שלה.
הייתי לפחות מנסה את הגרסה האחרונה של 17.01.4 LEDE (תוריד מכאן). היא לא הכי אוהבת את הגבלת ה-32 מגה זיכרון אבל אם אתה לא מתכוון להתקין שם הרבה חבילות נוספות (ואתה לא צריך את זה אם כל מה שאתה רוצה זה AP) אז זה אמור להיות יציב מספיק. אם זה לא אז אתה יכול לחזור גרסה אחת אחורה ל-OpenWRT 15.05.1.

בכל מקרה, רק שים-לב שמעבר קושחה מוחק את כל ההגדרות. אחרי המעבר הנתב יהיה זמין בכתובת 192.168.1.1 (תוכל לשנות את זה כמובן) ושים-לב שברירת המחדל ל-WiFi היא כבוי וצריך להדליק אותו מהקונפיגורציה, אז תוודא שאתה מחובר בכבל לנתב כי אין שום אפשרות לעשות את ההגדרה הראשונית מ-WiFi.

ds123 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

NegativeIQ כתב:
...
...
הקושחה המקורית היתה *** בכל הגרסאות שלה.
הייתי לפחות מנסה את הגרסה האחרונה של 17.01.4 LEDE (תוריד מכאן ). היא לא הכי אוהבת את הגבלת ה-32 מגה זיכרון אבל אם אתה לא מתכוון להתקין שם הרבה חבילות נוספות (ואתה לא צריך את זה אם כל מה שאתה רוצה זה AP) אז זה אמור להיות יציב מספיק. אם זה לא אז אתה יכול לחזור גרסה אחת אחורה ל-OpenWRT 15.05.1.

בכל מקרה, רק שים-לב שמעבר קושחה מוחק את כל ההגדרות. אחרי המעבר הנתב יהיה זמין בכתובת 192.168.1.1 (תוכל לשנות את זה כמובן) ושים-לב שברירת המחדל ל-WiFi היא כבוי וצריך להדליק אותו מהקונפיגורציה, אז תוודא שאתה מחובר בכבל לנתב כי אין שום אפשרות לעשות את ההגדרה הראשונית מ-WiFi.
...
אחלה, תודה רבה.
התקנת הקושחה נעשית דרג ה- frimare upgrade הרגיל שיש בממשק הנתב?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@ds123
כן, אבל שוב, תהיה מחובר בכבל כשאתה עושה את זה.

ds123 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

NegativeIQ כתב:@ds123
כן, אבל שוב, תהיה מחובר בכבל כשאתה עושה את זה.
...
(Y)

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@ds123
תגיד לי אם הסתדרת.

ds123 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@NegativeIQ
·נראה בינתיים שהכל כשורה.
הגדרתי את הנתב כנקודת גישה. מקווה שהפעם יהיה יציב.
יש הגדרות נוספות שמומלץ לעשות או שאפשר לזרום עם הדיפולט?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ds123 כתב:@NegativeIQ
·נראה בינתיים שהכל כשורה.
הגדרתי את הנתב כנקודת גישה. מקווה שהפעם יהיה יציב.
יש הגדרות נוספות שמומלץ לעשות או שאפשר לזרום עם הדיפולט?
...
קודם כל שנה את סיסמת הגישה לקונפיגורציה של הנתב (כי כברירת המחדל היא שאין סיסמה וזה לא הכי טוב).
חוץ מזה אם אתה מעוניין אפשר להפוך את יציאת ה-WAN של הנתב ליציאת LAN נוספת, שזה שימושי אם אתה מתכנן לחבר 4 מכשירים באופן קווי.

נ.ב.
אני אשמח אם תעדכן מחר אם היציבות השתפרה.

נ.ב. 2
יש הגדרה תחת אבטחת WiFi להפעיל הגנה נגד התקפת KRACK הידועה לשמצה. אם תפעיל אותה זה יעזור למנוע את ההתקפה אבל עלול להאט מאוד את ההתחברות הראשונית לרשת אם אתה גר באזור צפוף.

ds123 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@NegativeIQ
·תודה.

ds123 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@NegativeIQ

עד עכשיו יציב לחלוטין, כבר למעלה מ- 24 שעות. משהו שלא קרה בחודשיים האחרונים.
מקווה שימשיך כך.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”