לפי מה שהבנתי - איכות דיסק מוזיקה מקורי, כמו שקונים אלבום של זמר מסויים בחנות היא ב- 44100Hz. ואיכות מוזיקה על לדוגמה דיסק סרט HD היא 192000Hz.
עכשיו, אם אתה משלם כ-80 ש"ח על דיסק מוזיקה מקורי, אתה יכול לדרוש לפחות שהוא יהיה באיכות הדיגיטלית המירבית... למה הוא לא 192KHz ?
(אולי אני לא מבין נכון מה זה...)
ודבר נוסף, לא יודע אם זה קשור: שהמוזיקה בדיסק תהיה ב-24\32 bit ולא 16 bit. למרות שזה אולי תלוי רק בחומרה ולא במקור ?
שקונים דיסק מוזיקה מקורי - למה הוא לא 192KHz ?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
כי פורמט ה Audio CD נקבע לפני שנים לפי פרמטרים שהיו נהוגים אז.liran1 כתב:לפי מה שהבנתי - איכות דיסק מוזיקה מקורי, כמו שקונים אלבום של זמר מסויים בחנות היא ב- 44100Hz. ואיכות מוזיקה על לדוגמה דיסק סרט HD היא 192000Hz.
עכשיו, אם אתה משלם כ-80 ש"ח על דיסק מוזיקה מקורי, אתה יכול לדרוש לפחות שהוא יהיה באיכות הדיגיטלית המירבית... למה הוא לא 192KHz ?
(אולי אני לא מבין נכון מה זה...)
ודבר נוסף, לא יודע אם זה קשור: שהמוזיקה בדיסק תהיה ב-24\32 bit ולא 16 bit. למרות שזה אולי תלוי רק בחומרה ולא במקור ?...
16Bit ( שמאפשר תחום שינאמי של 96db שזה לא מעט בטח בבית או סלון סטנדרטי )
ותדר דגימה של 44.1Khz ( שהוא מכפלת התדר המקסימלי שאוזן האדם מסוגלת לשמוע + מקדם ביטחון נדיב .. ).
שים לב שכל הפורמטים עם המספרים המפוצצים הם דחוסים.. אז אני לא בטוח שאני מעדיף
2000000Khz ( היתי מוסיף עוד כמה אפסים ) על פני 44100 לא דחוסים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
כמו שאמרתי זה הפורמט. הוא לא ישתנה ..liran1 כתב:לא, נראה לי שאתה מתבלבל: 44100Hz זה לא התדר המקסימלי, אלא כמות ה"פריימים" של הסאונד בשנייה כפול ה- (16) ביט. ואני מדבר על פורמט לא דחוס בכל מקרה, כגון flac ב-192khz ב- 24 bit שיהיה טוב מהפורמט המדובר ב- audio CD....
יתכן ויהיו פורמטים שיחליפו אותו.
אבל אני מבין שמטרת השרשור שלך היא פחות טכנית ויותר ברמת העיקרון.
למה לא לקבל משהו יותר טוב אם הטכנולוגיה קיימת.
אין לי מושג ואני לא מבין בפוליטיקה של מוצרי האלקטרוניקה. יש פורמט של SONY שנקרא SACD שאמור היה לספק תכנים ברזולוציה גבוהה יותר.
אני לא אגיד כאן שהוא נכשל ( כי יקפצו עלי 917 חברים שחושבים שהוא לא )
אבל שאל את עצמך מתי נתקלת בפורמט הזה לאחרונה ?
כמה אנשים אתה מכיר ששמעו עליו ?
כמה אנשים אתה מכיר שיש להם SACD Player בבית או תוכן שהוא SACD ?
בקיצור הבנת ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי