אני ברמן לשעבר עם ניסיון של כמה שנים ויצא לי להתעסק הרבה בקפה, מעולם לא היתה לי מכונה (למעט בסיסית אוטומטית של קפסולות[LAVAZZA) בבית
אז אני יודע ליצור MICROFOAM ויש לי ניסיון בהכנת קפה, טמפרטורות רמות טחינה וכו'
ניקוי ותחזוק מכונה - פחות.
בשבוע שעבר הפתיעו אותי מהמשפחה כששמעו שאני מחפש מכונה וקנו לי מכונת אספרסו בדיוטי פרי - Breville BES870
לאחר קריאת ביקורות באינטרנט הבנתי שהמכונה דיי טובה אבל יש לה בעיית אמינות חמורה ובייחוד בארץ. הבנתי גם שכח ההקצפה שלה יחסית חלש והשיטה שלו פחות מומלצת ונורא איטית, המטחנה לא מספיק מקצועית, ושגם אין אפשרות להכין את האספרסו ולהקציף בו זמנית.
אני בהליכי ביטול העסקה כרגע והחלטתי לפנות לפורום כדי לקבל עצה :
התקציב - 3000-4000 (הבנתי שאפשר אפילו להנמיך את התקציב לסביבות ה-2000 ומטה כדי לקבל מכונת יד שניה פלוס מטחנה - למרות שמעדיף חדש עם אחריות או שאולי עדיף לרכוש מחו"ל?)
2 נפשות בבית - בערך 2 כוסות אספרסו ו4 כוסות קפוצ'ינו ביום.
חשוב לי שהמכונה תדלק מהר, תתחמם מהר, ידית הקצפה חזקה ומהירה, ושהמכונה תהיה מקצועית ככל האפשר ותכין אספרסו טוב(אני שותה אספרסו) ואשמח אם יהיה ניתן להקציף ולהכין אספרסו בו זמנית.
מעבר לכך כמובן שאמינות לאורך שנים, חלקים זמינים וזולים יחסית זה עוד דבר שבגללו בעיקר גם פסלתי את הBREVILLE
חשבתי על SILVIA כמובן, הבנתי שקשה יותר להוציא ממנה קפה טוב וצריך להשקיע אקסטרה כסף על PID , ושיש בעיה עם הטמפרטורות. עד שגיליתי היום את האוסקר / אוסקר 2 וממש אהבתי מה ששמעתי, אני כמעט סגור על ה-2
מה יש לכם להגיד על המכונות הנ"ל ובהשוואה לסילביה?
מה השוני בין האוסקר 1 ל2? ואיפה אפשר למצוא עסקאות טובות? (חו"ל / בארץ / יד שניה)
או האם בכלל למרות הכל כדאי להשאר עם הברוויל(למרות שדיי פסלתי אותה)
צירפתי כמה תמונות לאטה ארט מהעבר להנאתכם
תודה רבה לעוזרים!!