פוטנציאל
-
MusicMAM
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 205
- שם מלא: MusicMAM
אני הבעלים של זוג רמקולי ריצפה, Chrono SL 590.
Nom. /Music power handling 160 / 320 watt
המגבר שלי הוא מרנץ PM5005 שיש לו 40 וואט לתוך 8 אוהם ו 55 וואט x 2 ערוצים לתוך 4 אוהם.
מבחינת וולייום, אני לא עובר את השעה 9 בסקאלה ויש עוד הרבה לאן לשאוף .. השאלה היא, האם אני צריך יותר ווטט בכדי לממש את הפוטנציאל של הרמקולים?
הבס הוא לא כל כך מרגש והדרייברים לא זזים פיזית כמו שהייתי רוצה.
האם PM5005 מספיק או מרנץ pm8005 (למשל) עם 70 וואט x 2 ערוצים לתוך 8 אוהם ו 100 וואט x 2 ערוצים לתוך 4 ייתן לי את מלוא הפוטנציאל..
תודה על העזרה.
Nom. /Music power handling 160 / 320 watt
המגבר שלי הוא מרנץ PM5005 שיש לו 40 וואט לתוך 8 אוהם ו 55 וואט x 2 ערוצים לתוך 4 אוהם.
מבחינת וולייום, אני לא עובר את השעה 9 בסקאלה ויש עוד הרבה לאן לשאוף .. השאלה היא, האם אני צריך יותר ווטט בכדי לממש את הפוטנציאל של הרמקולים?
הבס הוא לא כל כך מרגש והדרייברים לא זזים פיזית כמו שהייתי רוצה.
האם PM5005 מספיק או מרנץ pm8005 (למשל) עם 70 וואט x 2 ערוצים לתוך 8 אוהם ו 100 וואט x 2 ערוצים לתוך 4 ייתן לי את מלוא הפוטנציאל..
תודה על העזרה.
- RobotCop
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
^^ כנראה שכן. מהנתונים פה הרמקול הזה נראה כמו רמקול שדי קשה להזיז. המגבר שלך לא מיועד לרמקולים כאלו. כנראה שכל מגבר חזק יותר יתן תוצאה טובה יותר.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
-
MusicMAM
-
- חבר פעיל מאוד

RobotCop, תודה על התגובה. תארתי לעצמי.
מה לדעתך המינימום הגברה שאני צריך? מגבר עם 100וואט ?
מה לדעתך המינימום הגברה שאני צריך? מגבר עם 100וואט ?
- RobotCop
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
וואללה, אנחנו נכנסים פה למים עמוקים....
אתה צריך מגבר יותר חזק, זה בטוח אבל אני באמת לא יודע אם מאה וואט יעשו את הטריק או שתצטרך מאה וחמישים או מאתיים שלושים ואחד. ממליץ לנסות להשאיל מגבר חזק יותר ולבדוק איתו על המערכת שלך. דבר נוסף שאפשר לעשות זה חיפוש על הרמקולים האלו ועל שידוכים מומלצים בשבילם. ועוד דבר שפתאום עלה לי בראש, אפשר לכתוב מייל ליצרן ולשאול אותו מה הנתונים המומלצים למגבר בשביל הרמקול הזה.
סליחה שאני לא יותר ספציפי עם העזרה, פשוט נורא קשה להמליץ ככה באוויר, מה גם שוואטים זה לא המדד היחיד איתו מכמתים מגברים. באמת שהפתרון האולטימטיבי זה להביא כמה דברים הביתה, לא צריך אפילו את כולם ביחד, ולנסות אחד אחד עד שמוצאים מה טוב.
אתה צריך מגבר יותר חזק, זה בטוח אבל אני באמת לא יודע אם מאה וואט יעשו את הטריק או שתצטרך מאה וחמישים או מאתיים שלושים ואחד. ממליץ לנסות להשאיל מגבר חזק יותר ולבדוק איתו על המערכת שלך. דבר נוסף שאפשר לעשות זה חיפוש על הרמקולים האלו ועל שידוכים מומלצים בשבילם. ועוד דבר שפתאום עלה לי בראש, אפשר לכתוב מייל ליצרן ולשאול אותו מה הנתונים המומלצים למגבר בשביל הרמקול הזה.
סליחה שאני לא יותר ספציפי עם העזרה, פשוט נורא קשה להמליץ ככה באוויר, מה גם שוואטים זה לא המדד היחיד איתו מכמתים מגברים. באמת שהפתרון האולטימטיבי זה להביא כמה דברים הביתה, לא צריך אפילו את כולם ביחד, ולנסות אחד אחד עד שמוצאים מה טוב.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
אם אתה לא מגביר יותר מ9, למה אתה צריך עוד כוח?
- genvirt
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1495
@BUGY
·כנראה הכוונה כאן זה שאם מגבר חזק יותר תיתן תוצאה טובה יותר באותה ספרה 9...
זו שאלה שגם אני שאלתי אך במילים אחרות ואכן כן:) לא ממש זכיתי לתגובה כול שהיא...
זו שאלה שגם אני שאלתי אך במילים אחרות ואכן כן:) לא ממש זכיתי לתגובה כול שהיא...
Heavy Metal Is The Law
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·כי התשובה ברורה. אם זה אותו הספק, אז התוצאה תהיה אותו הדבר.genvirt כתב:@BUGY
זו שאלה שגם אני שאלתי אך במילים אחרות ואכן כן:) לא ממש זכיתי לתגובה כול שהיא......
-
MusicMAM
-
- חבר פעיל מאוד

אכן. זו השאלה, מגבר חזק יותר יתן תוצאה טובה יותר?
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·אין שום סיבה שכוח נוסף יתן לך משהו כי אתה פשוט לא צריך אותו, לפי מה שאתה מתאר.MusicMAM כתב:אכן. זו השאלה, מגבר חזק יותר יתן תוצאה טובה יותר?...
מגבר שנשמע טוב יותר, לאוזן שלך, אכן יכול לשנות לטובה אבל זה לא קשור ליותר כוח. לכן הפתרון היחיד בשבילך הוא רק לנסות בבית שלך עם הציוד שלך מגברים שונים תוך כדי התאמת הSPL של כל מגבר לנורמה.
-
MusicMAM
-
- חבר פעיל מאוד

שלחתי את השאלה ל CANTON...
להלן תשובתם:
[left]55 Watt at 4 Ohm is very weak for these big tower speakers!
To tease out the maximum of the speakers I would recommend an amplifier with 150 Watts per Channel at 4 Ohm[/left]
להלן תשובתם:
[left]55 Watt at 4 Ohm is very weak for these big tower speakers!
To tease out the maximum of the speakers I would recommend an amplifier with 150 Watts per Channel at 4 Ohm[/left]