לקנות ראוטר או לקחת מבזב"ל?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Avi_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1762

שליחה

אני עובר לסיטונאי בבזב"ל. אפשר לקחת מהם ראוטר או לקנות לבד. 40 מגה
הראוטר שלהם מגיע בחבילה עם הגנות מיותרות לדעתי. תוספת של 10 ש"ח לחודש.

יש ראוטר מודם ומלץ?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

Avi_h כתב:אני עובר לסיטונאי בבזב"ל. אפשר לקחת מהם ראוטר או לקנות לבד. 40 מגה

יש ראוטר מודם ומלץ?
...
לקנות. ראוטרים זה לא דבר יקר וה-10₪ לחודש מצטבר די מהר למחיר של הראוטר. בנוסף גם זה לא האיכות הכי טובה מה שספקיות מביאות ולפעמים יש להן גם דלתות אחוריות.

אין לי המלצה על דגם ספציפי, זה גם תלוי האם אתה חייב מודם-ראוטר משולב או שאתה מוכן להפריד.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

@Avi_h
·

ראשית:
https://www.hometheater.co.il/vp2711882#2711882

שנית, אם אתה בוחר לקחת ציוד מהספק תתעקש לקבל מהם את הציוד בחינם - אין שום סיבה לשלם להם עוד 10 ש"ח על זה (אני לא בטוח לגבי ספקים אחרים אבל אצל בזב"ל כמה שידוע לי נותנים ציוד בהשאלה בחינם).

Avi_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מהרשימה, אחרי שמצמצמים את אלו שנמכרים בארץ עם וקטורינג ברשת 1G הרשימה מתרוקנת לחלוטין.
עם איזה מודם \ראוטר אתם עובדים בבזב"ל?
72o

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@Avi_h
·

אכן המבחר של מודם/ראוטרים בארץ מוגבל יחסית אבל עדיין יש כמה וכמה אופציות:

לשימוש כמודם בלבד (ולחבר לראוטר אוניברסלי יותר איכותי):
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=912721
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=924778
(אפשר גם לשמש כמודם/ראוטר אם אין לך היום ציוד בתקן AC ובעתיד כשהיה לך להפוך למודם בלבד; עם ה-9970 בשימוש של כמודם/ראוטר מומלץ להוסיף switch של גיגה אם יש לך מספר מכשירים בחיבור קווי)

לשימוש כמודם/ראוטר:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=940437 (תוודא שזה גירסת חומרה V2)
(יש גם עוד דגמים שאפשר להשיג בארץ כמו לדוגמא כאלה של Draytek, Netgear ו-Kasda רק שאני לא מכיר אז לא יכול לתת המלצה)

עוד אופציה זה להזמין מחו"ל. תוודא רק שתקבל החזר אם זה נעצר במכס ואתה מחזיר לשולח. עדיין, אפילו מחו"ל המבחר לא כזה גדול (האופציה העיקרית הנוספת שאני רואה זה דגמי ה-DSL של asus שלא מביאים לארץ).

פעם אחרונה שהייתי אצל בזב"ל קיבלתי ראוטר של vtech שעשה לי בעיות והם סירבו לתמוך בו כמודם בלבד (יש לי ראוטר ללא מודם פרטי וזה חירפן לגמרי את הטכנאים שלהם). זמן מה אחרי זה, קרוב שלי קיבל את אותו הדגם מבזק ואצלו הוא דווקא עבד טוב (יחסית לציוד שמקבלים מספק).
נערך לאחרונה על ידי eran405 ב 17/11/2017 18:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@eran405
כן, זה נכון (או לפחות היה נכון) שבזק לא היו יודעים "לאכול" את המצב שבו הלקוח משתמש בציוד פרטי. יש מצב שאולי עכשיו זה קצת יותר טוב כי מוכרים לא מעט מודמים בשוק הפרטי (זוכרים איך לפני כמה שנים לא היתה שום דרך להשיג מודם חוץ מבזק?) - אבל (למזלי) אני כבר לא לקוח של בזק אז אין לי איך לבדוק.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@NegativeIQ
·

לא דיברתי על בזק. דווקא בבזק לא נתקלתי בשום בעיה לקבל שירות עם ציוד פרטי. כולל מודם/ראוטר פרטי או מודם שלהם מחובר לראוטר פרטי.

דיברתי על בזב"ל, שלקחתי מהם מודם/ראוטר בחבילת שוק סיטונאי (לשימוש כמודם בלבד) רק בשביל שיהיה יותר קל לקבל מהם שירות ולהפתעתי הם סירבו לתת שירות בגלל הראוטר פרטי. זה היה לפני בערך שנה (אני חושב קצת יותר) וזה היה לא נציג אחד ולא שהיים אלא מדיניות מכוונת שלהם. לטענתם (בזמנו) הדרך היחידה שהיחידה לקבל שירות מהם זה להשתמש אך ורק בציוד שלהם ללא כל ציוד פרטי. אין לי מושג האם זה עדיין המצב אצלהם היום.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3846

שליחה

@NegativeIQ

גם היום זה אותו דבר לא השתנה כלום
זה אותו דבר בכל החברות יש לך ציוד פרטי? אין שירות טכני

לגבי הנושא של פותח שרשור
על תתקרב לציוד של שהחברות מספקות ציוד ברמה נמוכה מתח לכל ביקורת
תקנה ראוטר פרטי שלך ואת הציוד של החברת תשתית תהפוך למודם בלבד.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@MrYair
·

לא נכון. כבר אמרתי שאצל בזק אין בעיה לקבל שירות עם ציוד פרטי ואוסיף שגם אצל אקספון אין בעיה לקבל שירות עם ציוד פרטי.

חברות אחרות אני פשוט לא מכיר אבל אני מנחש שברב בחברות אין בעיה לקבל שירות עם ציוד פרטי. אין שום סיבה שלא יסכימו לטפל בתקלה בקו אם יש לך ראוטר פרטי.

כמובן שאני מדבר על שירות על הקו עצמו, אחריות על ציוד שלקחת מהספק ולפעמים אפילו הגדרות גם בציוד פרטי אבל לא יותר מזה. מן הסתם אף חברת תקשורת לא תתן לך אחריות/שירות על הציוד הפרטי עצמו, בשביל זה אתה צריך לפנות לחנות שקנית בה את הציוד.

Avi_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

eran405 כתב: לשימוש כמודם/ראוטר:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=940437 (תוודא שזה גירסת חומרה V2)
(יש גם עוד דגמים שאפשר להשיג בארץ כמו לדוגמא כאלה של Draytek ו-Kasda רק שאני לא מכיר אז לא יכול לתת המלצה)
...
המודם נמכר באמזון בכ500 ש"ח אבל עם גרסה פתוחה. האם העובדה שהוא נמכר בארץ תקל עלי בשחרור מהמכס?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@Avi_h
·

מה אתה מתכוון "גירסה פתוחה"? אם אתה מתכוון לזה שה-V1 של ה-VR600 לא קיבל עדכוני קושחה, זאת בדיוק הסיבה שאמרתי לוודא שאתה מקבל V2 כי עליו כן אפשר להתקין עדכוני קושחה אירופאיים (לפי דיווחים רבים כאן בפורום). אם אתה מתכוון מבחינת תדרים, הראוטר שאתה מביא מחו"ל פשוט יהיה מוגבל לתדרים באיזור שבו קנית אותו (ארה"ב/אירופה וכו'). אם זה מעניין אותך יש דיון מאד מעמיק בנושא בשירשור כאן, השורה התחתונה היא שזה לא כזה משמעותי לפחות היום (במיוחד אם תשווה את התדרים שמותרים באירופה לאלה בישראל).

לגבי להביא מחו"ל, זה לא משנה כלום האם זה דגם שנמכר בארץ או לא (מה שנמכר בארץ תמיד שונה ממה שנמכר בחו"ל). אם זה נעצר במכס לא תוכל להכניס אותו ותצטרך להחזיר לשולח ובתקווה לקבל זיכוי כספי. במקרה של ה-VR600 הייתי פשוט קונה בארץ את ה-V2 "הפתוח" וזהו.

Avi_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

eran405 כתב:@Avi_h
·

מה אתה מתכוון "גירסה פתוחה"? אם אתה מתכוון לזה שה-V1 של ה-VR600 לא קיבל עדכוני קושחה, זאת בדיוק הסיבה שאמרתי לוודא שאתה מקבל V2 כי עליו כן אפשר להתקין עדכוני קושחה אירופאיים (לפי דיווחים רבים כאן בפורום). אם אתה מתכוון מבחינת תדרים, הראוטר שאתה מביא מחו"ל פשוט יהיה מוגבל לתדרים באיזור שבו קנית אותו (ארה"ב/אירופה וכו'). אם זה מעניין אותך יש דיון מאד מעמיק בנושא בשירשור כאן , השורה התחתונה היא שזה לא כזה משמעותי לפחות היום (במיוחד אם תשווה את התדרים שמותרים באירופה לאלה בישראל).

לגבי להביא מחו"ל, זה לא משנה כלום האם זה דגם שנמכר בארץ או לא (מה שנמכר בארץ תמיד שונה ממה שנמכר בחו"ל). אם זה נעצר במכס לא תוכל להכניס אותו ותצטרך להחזיר לשולח ובתקווה לקבל זיכוי כספי. במקרה של ה-VR600 הייתי פשוט קונה בארץ את ה-V2 "הפתוח" וזהו.
...
ברור שעדיף בארץ אבל אצל כל המוכרים בזאפ רשום שזה דרך היבואן הרשמי קרי V1
·

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@Avi_h
·

למיטב ידעתי לא מוכרים יותר את ה-V1 בארץ וגם דרך יבואן רשמי תקבל רק את ה-V2. עדיין עדיף לוודא ישירות מול החנות שיבדקו שזה V2 או אם אתה מגיע פיזית לחנות תוכל לוודא בעצמך.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3846

שליחה

eran405 כתב:@Avi_h
·

למיטב ידעתי לא מוכרים יותר את ה-V1 בארץ וגם דרך יבואן רשמי תקבל רק את ה-V2. עדיין עדיף לוודא ישירות מול החנות שיבדקו שזה V2 או אם אתה מגיע פיזית לחנות תוכל לוודא בעצמך.
...
אז אם ה V2 נמכר דרך היבואן מי אמר שהוא גם לא אהיה נעול לעדכוני קושחה?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

Avi_h כתב:אני עובר לסיטונאי בבזב"ל. אפשר לקחת מהם ראוטר או לקנות לבד. 40 מגה

יש ראוטר מודם ומלץ?
...
·
לפותח השרשור.
אני שידרגתי ל- 100 מגה בזב"ל בשוק הסיטונאי, קיבלתי מהם ללא תשלום ראוטר Vtech 605 והוא מאד יציב.
מעולם לא הרגשתי הצורך לרסט אותו.
לשיקולך לפני שאתה יוצא במסע קניות...

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

lasik כתב:
...
...
·
לפותח השרשור.
אני שידרגתי ל- 100 מגה בזב"ל בשוק הסיטונאי, קיבלתי מהם ללא תשלום ראוטר Vtech 605 והוא מאד יציב.
מעולם לא הרגשתי הצורך לרסט אותו.
לשיקולך לפני שאתה יוצא במסע קניות...
...
יחי ההבדל הקטן - אם קיבלת אותו בחינם אין לך יותר מידי מה להפסיד. מקסימום לא טוב, מחזירים וזהו. במקרה שלו זה אפילו לא מכירה, הם רוצים שהוא ישלם להם 10₪ חודשי (כמו בזק עד לפני שנים בודדות, כשעוד לא היו לה מתחרים בשיווק מודמים) - לא הייתי מוכן לשלם "שכירות חודשית" על מוצר ששווה 300₪ בלחץ.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

@NegativeIQ
·
הוא שאמרתי!
הפרש העלויות החודשי בין 40 ל- 100 מגה קטן יחסית במסלולי השוק הסיטונאי של בזב"ל. הוא מתצמצם דרמטית בהעמסת עלות מיותרת מנסיוני של רכישת ראוטר.
עתה נותר רק להחליט מה משתלם יותר:
40 מגה +עלות רכישת ראוטר?
100 מגה עם ראוטר חינם?

Avi_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אין אצלי בשכונה אפשרות ל 100. 40 זה המקסימום.
72o

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@lasik
קודם כל כמו במקרה של אבי - אם אתה לא גר במטרופולין גדול תוודא קודם כל שיש אפשרות לחיבור 100 מגה באזור שלך. בעבר לדוגמה לבזק לא היתה בעיה "לחבר" אותי ל-40 מגה באזור שבכלל לא היה בו VDSL (בפועל הדבר היחיד שהיה מחובר זה התשלום).
אם ההבדל בין 40 ל-100 ממש קטן אז אני אומר לך על ה-100 בכל מקרה. אם לא תהיה מרוצה מהנתב אל תשתמש בו וזהו.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”