לקנות ראוטר או לקחת מבזב"ל?
-
Avi_h
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
אני עובר לסיטונאי בבזב"ל. אפשר לקחת מהם ראוטר או לקנות לבד. 40 מגה
הראוטר שלהם מגיע בחבילה עם הגנות מיותרות לדעתי. תוספת של 10 ש"ח לחודש.
יש ראוטר מודם ומלץ?
יש ראוטר מודם ומלץ?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
לקנות. ראוטרים זה לא דבר יקר וה-10₪ לחודש מצטבר די מהר למחיר של הראוטר. בנוסף גם זה לא האיכות הכי טובה מה שספקיות מביאות ולפעמים יש להן גם דלתות אחוריות.Avi_h כתב:אני עובר לסיטונאי בבזב"ל. אפשר לקחת מהם ראוטר או לקנות לבד. 40 מגה
יש ראוטר מודם ומלץ?...
אין לי המלצה על דגם ספציפי, זה גם תלוי האם אתה חייב מודם-ראוטר משולב או שאתה מוכן להפריד.
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

- תגובות: 3388
@Avi_h
·
ראשית:
https://www.hometheater.co.il/vp2711882#2711882
שנית, אם אתה בוחר לקחת ציוד מהספק תתעקש לקבל מהם את הציוד בחינם - אין שום סיבה לשלם להם עוד 10 ש"ח על זה (אני לא בטוח לגבי ספקים אחרים אבל אצל בזב"ל כמה שידוע לי נותנים ציוד בהשאלה בחינם).
·
ראשית:
https://www.hometheater.co.il/vp2711882#2711882
שנית, אם אתה בוחר לקחת ציוד מהספק תתעקש לקבל מהם את הציוד בחינם - אין שום סיבה לשלם להם עוד 10 ש"ח על זה (אני לא בטוח לגבי ספקים אחרים אבל אצל בזב"ל כמה שידוע לי נותנים ציוד בהשאלה בחינם).
-
Avi_h
-
- חבר ותיק

מהרשימה, אחרי שמצמצמים את אלו שנמכרים בארץ עם וקטורינג ברשת 1G הרשימה מתרוקנת לחלוטין.
עם איזה מודם \ראוטר אתם עובדים בבזב"ל?
עם איזה מודם \ראוטר אתם עובדים בבזב"ל?
72o
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

@Avi_h
·
אכן המבחר של מודם/ראוטרים בארץ מוגבל יחסית אבל עדיין יש כמה וכמה אופציות:
לשימוש כמודם בלבד (ולחבר לראוטר אוניברסלי יותר איכותי):
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=912721
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=924778
(אפשר גם לשמש כמודם/ראוטר אם אין לך היום ציוד בתקן AC ובעתיד כשהיה לך להפוך למודם בלבד; עם ה-9970 בשימוש של כמודם/ראוטר מומלץ להוסיף switch של גיגה אם יש לך מספר מכשירים בחיבור קווי)
לשימוש כמודם/ראוטר:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=940437 (תוודא שזה גירסת חומרה V2)
(יש גם עוד דגמים שאפשר להשיג בארץ כמו לדוגמא כאלה של Draytek, Netgear ו-Kasda רק שאני לא מכיר אז לא יכול לתת המלצה)
עוד אופציה זה להזמין מחו"ל. תוודא רק שתקבל החזר אם זה נעצר במכס ואתה מחזיר לשולח. עדיין, אפילו מחו"ל המבחר לא כזה גדול (האופציה העיקרית הנוספת שאני רואה זה דגמי ה-DSL של asus שלא מביאים לארץ).
פעם אחרונה שהייתי אצל בזב"ל קיבלתי ראוטר של vtech שעשה לי בעיות והם סירבו לתמוך בו כמודם בלבד (יש לי ראוטר ללא מודם פרטי וזה חירפן לגמרי את הטכנאים שלהם). זמן מה אחרי זה, קרוב שלי קיבל את אותו הדגם מבזק ואצלו הוא דווקא עבד טוב (יחסית לציוד שמקבלים מספק).
·
אכן המבחר של מודם/ראוטרים בארץ מוגבל יחסית אבל עדיין יש כמה וכמה אופציות:
לשימוש כמודם בלבד (ולחבר לראוטר אוניברסלי יותר איכותי):
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=912721
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=924778
(אפשר גם לשמש כמודם/ראוטר אם אין לך היום ציוד בתקן AC ובעתיד כשהיה לך להפוך למודם בלבד; עם ה-9970 בשימוש של כמודם/ראוטר מומלץ להוסיף switch של גיגה אם יש לך מספר מכשירים בחיבור קווי)
לשימוש כמודם/ראוטר:
(יש גם עוד דגמים שאפשר להשיג בארץ כמו לדוגמא כאלה של Draytek, Netgear ו-Kasda רק שאני לא מכיר אז לא יכול לתת המלצה)
עוד אופציה זה להזמין מחו"ל. תוודא רק שתקבל החזר אם זה נעצר במכס ואתה מחזיר לשולח. עדיין, אפילו מחו"ל המבחר לא כזה גדול (האופציה העיקרית הנוספת שאני רואה זה דגמי ה-DSL של asus שלא מביאים לארץ).
פעם אחרונה שהייתי אצל בזב"ל קיבלתי ראוטר של vtech שעשה לי בעיות והם סירבו לתמוך בו כמודם בלבד (יש לי ראוטר ללא מודם פרטי וזה חירפן לגמרי את הטכנאים שלהם). זמן מה אחרי זה, קרוב שלי קיבל את אותו הדגם מבזק ואצלו הוא דווקא עבד טוב (יחסית לציוד שמקבלים מספק).
נערך לאחרונה על ידי eran405 ב 17/11/2017 18:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

@eran405
כן, זה נכון (או לפחות היה נכון) שבזק לא היו יודעים "לאכול" את המצב שבו הלקוח משתמש בציוד פרטי. יש מצב שאולי עכשיו זה קצת יותר טוב כי מוכרים לא מעט מודמים בשוק הפרטי (זוכרים איך לפני כמה שנים לא היתה שום דרך להשיג מודם חוץ מבזק?) - אבל (למזלי) אני כבר לא לקוח של בזק אז אין לי איך לבדוק.
כן, זה נכון (או לפחות היה נכון) שבזק לא היו יודעים "לאכול" את המצב שבו הלקוח משתמש בציוד פרטי. יש מצב שאולי עכשיו זה קצת יותר טוב כי מוכרים לא מעט מודמים בשוק הפרטי (זוכרים איך לפני כמה שנים לא היתה שום דרך להשיג מודם חוץ מבזק?) - אבל (למזלי) אני כבר לא לקוח של בזק אז אין לי איך לבדוק.
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

@NegativeIQ
·
לא דיברתי על בזק. דווקא בבזק לא נתקלתי בשום בעיה לקבל שירות עם ציוד פרטי. כולל מודם/ראוטר פרטי או מודם שלהם מחובר לראוטר פרטי.
דיברתי על בזב"ל, שלקחתי מהם מודם/ראוטר בחבילת שוק סיטונאי (לשימוש כמודם בלבד) רק בשביל שיהיה יותר קל לקבל מהם שירות ולהפתעתי הם סירבו לתת שירות בגלל הראוטר פרטי. זה היה לפני בערך שנה (אני חושב קצת יותר) וזה היה לא נציג אחד ולא שהיים אלא מדיניות מכוונת שלהם. לטענתם (בזמנו) הדרך היחידה שהיחידה לקבל שירות מהם זה להשתמש אך ורק בציוד שלהם ללא כל ציוד פרטי. אין לי מושג האם זה עדיין המצב אצלהם היום.
·
לא דיברתי על בזק. דווקא בבזק לא נתקלתי בשום בעיה לקבל שירות עם ציוד פרטי. כולל מודם/ראוטר פרטי או מודם שלהם מחובר לראוטר פרטי.
דיברתי על בזב"ל, שלקחתי מהם מודם/ראוטר בחבילת שוק סיטונאי (לשימוש כמודם בלבד) רק בשביל שיהיה יותר קל לקבל מהם שירות ולהפתעתי הם סירבו לתת שירות בגלל הראוטר פרטי. זה היה לפני בערך שנה (אני חושב קצת יותר) וזה היה לא נציג אחד ולא שהיים אלא מדיניות מכוונת שלהם. לטענתם (בזמנו) הדרך היחידה שהיחידה לקבל שירות מהם זה להשתמש אך ורק בציוד שלהם ללא כל ציוד פרטי. אין לי מושג האם זה עדיין המצב אצלהם היום.
- MrYair
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3846
@NegativeIQ
גם היום זה אותו דבר לא השתנה כלום
זה אותו דבר בכל החברות יש לך ציוד פרטי? אין שירות טכני
לגבי הנושא של פותח שרשור
על תתקרב לציוד של שהחברות מספקות ציוד ברמה נמוכה מתח לכל ביקורת
תקנה ראוטר פרטי שלך ואת הציוד של החברת תשתית תהפוך למודם בלבד.
גם היום זה אותו דבר לא השתנה כלום
זה אותו דבר בכל החברות יש לך ציוד פרטי? אין שירות טכני
לגבי הנושא של פותח שרשור
על תתקרב לציוד של שהחברות מספקות ציוד ברמה נמוכה מתח לכל ביקורת
תקנה ראוטר פרטי שלך ואת הציוד של החברת תשתית תהפוך למודם בלבד.
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

@MrYair
·
לא נכון. כבר אמרתי שאצל בזק אין בעיה לקבל שירות עם ציוד פרטי ואוסיף שגם אצל אקספון אין בעיה לקבל שירות עם ציוד פרטי.
חברות אחרות אני פשוט לא מכיר אבל אני מנחש שברב בחברות אין בעיה לקבל שירות עם ציוד פרטי. אין שום סיבה שלא יסכימו לטפל בתקלה בקו אם יש לך ראוטר פרטי.
כמובן שאני מדבר על שירות על הקו עצמו, אחריות על ציוד שלקחת מהספק ולפעמים אפילו הגדרות גם בציוד פרטי אבל לא יותר מזה. מן הסתם אף חברת תקשורת לא תתן לך אחריות/שירות על הציוד הפרטי עצמו, בשביל זה אתה צריך לפנות לחנות שקנית בה את הציוד.
·
לא נכון. כבר אמרתי שאצל בזק אין בעיה לקבל שירות עם ציוד פרטי ואוסיף שגם אצל אקספון אין בעיה לקבל שירות עם ציוד פרטי.
חברות אחרות אני פשוט לא מכיר אבל אני מנחש שברב בחברות אין בעיה לקבל שירות עם ציוד פרטי. אין שום סיבה שלא יסכימו לטפל בתקלה בקו אם יש לך ראוטר פרטי.
כמובן שאני מדבר על שירות על הקו עצמו, אחריות על ציוד שלקחת מהספק ולפעמים אפילו הגדרות גם בציוד פרטי אבל לא יותר מזה. מן הסתם אף חברת תקשורת לא תתן לך אחריות/שירות על הציוד הפרטי עצמו, בשביל זה אתה צריך לפנות לחנות שקנית בה את הציוד.
-
Avi_h
-
- חבר ותיק

המודם נמכר באמזון בכ500 ש"ח אבל עם גרסה פתוחה. האם העובדה שהוא נמכר בארץ תקל עלי בשחרור מהמכס?eran405 כתב: לשימוש כמודם/ראוטר:
(יש גם עוד דגמים שאפשר להשיג בארץ כמו לדוגמא כאלה של Draytek ו-Kasda רק שאני לא מכיר אז לא יכול לתת המלצה)
...
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

@Avi_h
·
מה אתה מתכוון "גירסה פתוחה"? אם אתה מתכוון לזה שה-V1 של ה-VR600 לא קיבל עדכוני קושחה, זאת בדיוק הסיבה שאמרתי לוודא שאתה מקבל V2 כי עליו כן אפשר להתקין עדכוני קושחה אירופאיים (לפי דיווחים רבים כאן בפורום). אם אתה מתכוון מבחינת תדרים, הראוטר שאתה מביא מחו"ל פשוט יהיה מוגבל לתדרים באיזור שבו קנית אותו (ארה"ב/אירופה וכו'). אם זה מעניין אותך יש דיון מאד מעמיק בנושא בשירשור כאן, השורה התחתונה היא שזה לא כזה משמעותי לפחות היום (במיוחד אם תשווה את התדרים שמותרים באירופה לאלה בישראל).
לגבי להביא מחו"ל, זה לא משנה כלום האם זה דגם שנמכר בארץ או לא (מה שנמכר בארץ תמיד שונה ממה שנמכר בחו"ל). אם זה נעצר במכס לא תוכל להכניס אותו ותצטרך להחזיר לשולח ובתקווה לקבל זיכוי כספי. במקרה של ה-VR600 הייתי פשוט קונה בארץ את ה-V2 "הפתוח" וזהו.
·
מה אתה מתכוון "גירסה פתוחה"? אם אתה מתכוון לזה שה-V1 של ה-VR600 לא קיבל עדכוני קושחה, זאת בדיוק הסיבה שאמרתי לוודא שאתה מקבל V2 כי עליו כן אפשר להתקין עדכוני קושחה אירופאיים (לפי דיווחים רבים כאן בפורום). אם אתה מתכוון מבחינת תדרים, הראוטר שאתה מביא מחו"ל פשוט יהיה מוגבל לתדרים באיזור שבו קנית אותו (ארה"ב/אירופה וכו'). אם זה מעניין אותך יש דיון מאד מעמיק בנושא בשירשור כאן, השורה התחתונה היא שזה לא כזה משמעותי לפחות היום (במיוחד אם תשווה את התדרים שמותרים באירופה לאלה בישראל).
לגבי להביא מחו"ל, זה לא משנה כלום האם זה דגם שנמכר בארץ או לא (מה שנמכר בארץ תמיד שונה ממה שנמכר בחו"ל). אם זה נעצר במכס לא תוכל להכניס אותו ותצטרך להחזיר לשולח ובתקווה לקבל זיכוי כספי. במקרה של ה-VR600 הייתי פשוט קונה בארץ את ה-V2 "הפתוח" וזהו.
-
Avi_h
-
- חבר ותיק

ברור שעדיף בארץ אבל אצל כל המוכרים בזאפ רשום שזה דרך היבואן הרשמי קרי V1eran405 כתב:@Avi_h
·
מה אתה מתכוון "גירסה פתוחה"? אם אתה מתכוון לזה שה-V1 של ה-VR600 לא קיבל עדכוני קושחה, זאת בדיוק הסיבה שאמרתי לוודא שאתה מקבל V2 כי עליו כן אפשר להתקין עדכוני קושחה אירופאיים (לפי דיווחים רבים כאן בפורום). אם אתה מתכוון מבחינת תדרים, הראוטר שאתה מביא מחו"ל פשוט יהיה מוגבל לתדרים באיזור שבו קנית אותו (ארה"ב/אירופה וכו'). אם זה מעניין אותך יש דיון מאד מעמיק בנושא בשירשור כאן , השורה התחתונה היא שזה לא כזה משמעותי לפחות היום (במיוחד אם תשווה את התדרים שמותרים באירופה לאלה בישראל).
לגבי להביא מחו"ל, זה לא משנה כלום האם זה דגם שנמכר בארץ או לא (מה שנמכר בארץ תמיד שונה ממה שנמכר בחו"ל). אם זה נעצר במכס לא תוכל להכניס אותו ותצטרך להחזיר לשולח ובתקווה לקבל זיכוי כספי. במקרה של ה-VR600 הייתי פשוט קונה בארץ את ה-V2 "הפתוח" וזהו....
·
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

@Avi_h
·
למיטב ידעתי לא מוכרים יותר את ה-V1 בארץ וגם דרך יבואן רשמי תקבל רק את ה-V2. עדיין עדיף לוודא ישירות מול החנות שיבדקו שזה V2 או אם אתה מגיע פיזית לחנות תוכל לוודא בעצמך.
·
למיטב ידעתי לא מוכרים יותר את ה-V1 בארץ וגם דרך יבואן רשמי תקבל רק את ה-V2. עדיין עדיף לוודא ישירות מול החנות שיבדקו שזה V2 או אם אתה מגיע פיזית לחנות תוכל לוודא בעצמך.
- MrYair
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3846
אז אם ה V2 נמכר דרך היבואן מי אמר שהוא גם לא אהיה נעול לעדכוני קושחה?eran405 כתב:@Avi_h
·
למיטב ידעתי לא מוכרים יותר את ה-V1 בארץ וגם דרך יבואן רשמי תקבל רק את ה-V2. עדיין עדיף לוודא ישירות מול החנות שיבדקו שזה V2 או אם אתה מגיע פיזית לחנות תוכל לוודא בעצמך....
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

- lasik
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
·Avi_h כתב:אני עובר לסיטונאי בבזב"ל. אפשר לקחת מהם ראוטר או לקנות לבד. 40 מגה
יש ראוטר מודם ומלץ?...
לפותח השרשור.
אני שידרגתי ל- 100 מגה בזב"ל בשוק הסיטונאי, קיבלתי מהם ללא תשלום ראוטר Vtech 605 והוא מאד יציב.
מעולם לא הרגשתי הצורך לרסט אותו.
לשיקולך לפני שאתה יוצא במסע קניות...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

יחי ההבדל הקטן - אם קיבלת אותו בחינם אין לך יותר מידי מה להפסיד. מקסימום לא טוב, מחזירים וזהו. במקרה שלו זה אפילו לא מכירה, הם רוצים שהוא ישלם להם 10₪ חודשי (כמו בזק עד לפני שנים בודדות, כשעוד לא היו לה מתחרים בשיווק מודמים) - לא הייתי מוכן לשלם "שכירות חודשית" על מוצר ששווה 300₪ בלחץ.lasik כתב:·......
לפותח השרשור.
אני שידרגתי ל- 100 מגה בזב"ל בשוק הסיטונאי, קיבלתי מהם ללא תשלום ראוטר Vtech 605 והוא מאד יציב.
מעולם לא הרגשתי הצורך לרסט אותו.
לשיקולך לפני שאתה יוצא במסע קניות......
- lasik
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
@NegativeIQ
·
הוא שאמרתי!
הפרש העלויות החודשי בין 40 ל- 100 מגה קטן יחסית במסלולי השוק הסיטונאי של בזב"ל. הוא מתצמצם דרמטית בהעמסת עלות מיותרת מנסיוני של רכישת ראוטר.
עתה נותר רק להחליט מה משתלם יותר:
40 מגה +עלות רכישת ראוטר?
100 מגה עם ראוטר חינם?
·
הוא שאמרתי!
הפרש העלויות החודשי בין 40 ל- 100 מגה קטן יחסית במסלולי השוק הסיטונאי של בזב"ל. הוא מתצמצם דרמטית בהעמסת עלות מיותרת מנסיוני של רכישת ראוטר.
עתה נותר רק להחליט מה משתלם יותר:
40 מגה +עלות רכישת ראוטר?
100 מגה עם ראוטר חינם?
-
Avi_h
-
- חבר ותיק

אין אצלי בשכונה אפשרות ל 100. 40 זה המקסימום.
72o
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

@lasik
קודם כל כמו במקרה של אבי - אם אתה לא גר במטרופולין גדול תוודא קודם כל שיש אפשרות לחיבור 100 מגה באזור שלך. בעבר לדוגמה לבזק לא היתה בעיה "לחבר" אותי ל-40 מגה באזור שבכלל לא היה בו VDSL (בפועל הדבר היחיד שהיה מחובר זה התשלום).
אם ההבדל בין 40 ל-100 ממש קטן אז אני אומר לך על ה-100 בכל מקרה. אם לא תהיה מרוצה מהנתב אל תשתמש בו וזהו.
קודם כל כמו במקרה של אבי - אם אתה לא גר במטרופולין גדול תוודא קודם כל שיש אפשרות לחיבור 100 מגה באזור שלך. בעבר לדוגמה לבזק לא היתה בעיה "לחבר" אותי ל-40 מגה באזור שבכלל לא היה בו VDSL (בפועל הדבר היחיד שהיה מחובר זה התשלום).
אם ההבדל בין 40 ל-100 ממש קטן אז אני אומר לך על ה-100 בכל מקרה. אם לא תהיה מרוצה מהנתב אל תשתמש בו וזהו.