LCD VS PLASMA
עשיתי חיפושים, פתחו נושאים לגבי זה, קראתי את כל המאמרים, אך עדיין לא קיבלתי את התשובה על השאלה: מה הקונצנזוס לגבי פלזמת 42 אינץ'(EDTV) מול LCD 37...
היום הייתי בחנות קולנוע ביתי, וראיתי השוואה ישירה בין LCD 37 של שארפ, פלזמת MVE1 של פיוניר, פלזמת 50 אינץ' של פיוניר (HD), ואני מוכרח להגיד שההשוואה בין הפלזמות לבין הLCD פשוט מצחיקה... הLCD מקרקסת אותם מכל הבחינות. חדות התמונה עולה על כל דמיון, והכי חשוב, התמונה הרבה יותר בהירה וחיה לאומת הפלזמות. לשלושת הצגים הוזן אות בשידור של 1080i.
עשיתי חיפושים בזאפ, ואפשר למצוא מסכי LCD של 37 אינץ', ברזולוצית 1366X768, ב17500 ש"ח. אגב, בהשוואה בין הLCD 37 לבין פלזמה 42, פשוט לא ראינו הבדל בגודל... היינו בטוחים בכלל שהLCD הייתה בגודל 42...
יש לי 2 שאלות:
א. האם מישהו עשה השוואה מסוג ההשוואה שלי?
ב. באיזה מחיר הייתה הLCD? כי אני מודה שהדגם שראיתי ספציפית עלה 30 אלף ש"ח. אך הרזולוציה היא אותה הרזולוציה כמו בזולות יותר, ורציתי לדעת אם יש הבדל בתמונה.
היום הייתי בחנות קולנוע ביתי, וראיתי השוואה ישירה בין LCD 37 של שארפ, פלזמת MVE1 של פיוניר, פלזמת 50 אינץ' של פיוניר (HD), ואני מוכרח להגיד שההשוואה בין הפלזמות לבין הLCD פשוט מצחיקה... הLCD מקרקסת אותם מכל הבחינות. חדות התמונה עולה על כל דמיון, והכי חשוב, התמונה הרבה יותר בהירה וחיה לאומת הפלזמות. לשלושת הצגים הוזן אות בשידור של 1080i.
עשיתי חיפושים בזאפ, ואפשר למצוא מסכי LCD של 37 אינץ', ברזולוצית 1366X768, ב17500 ש"ח. אגב, בהשוואה בין הLCD 37 לבין פלזמה 42, פשוט לא ראינו הבדל בגודל... היינו בטוחים בכלל שהLCD הייתה בגודל 42...
יש לי 2 שאלות:
א. האם מישהו עשה השוואה מסוג ההשוואה שלי?
ב. באיזה מחיר הייתה הLCD? כי אני מודה שהדגם שראיתי ספציפית עלה 30 אלף ש"ח. אך הרזולוציה היא אותה הרזולוציה כמו בזולות יותר, ורציתי לדעת אם יש הבדל בתמונה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
sunny_jim,
הבדיקה שציינת ממש קלאסית לבדיקה לא מדעית: השוואת מסך 37" עם מקור HDTV מול מסך EDTV בגודל 42" (כמובן שהוא יראה דרמטית פחות טוב), ומסך 50" (באותה רזולוציה כמעט פי שניים גודל פיקסלים).
השווה שכזו חייבת להתבצע :
א. בין מסכים בגדלים דומים או זהים (כלומר 37" מול 37" או מול 42" לכל היותר)
ב. השוואה בין אותה קטגוריה של מוצר (HDTV מול HDTV ולא מול EDTV).
ג. השוואה בכמה סוגי הדגמות (הדגמות HDTV בד"כ מאוד "בוהקות" ולא טבעיות ולכן קשה לדעת איך הן יתנהגו בסצינות כהות).
ד. השוואת שחורים חשובה מאוד
ה. השוואת מצב PANNING בכדי לראות אם מריחה משפיע עליך (הדגמות HDTV בד"כ נמנעות מכך בכדי שלא להראות את החולשות של המסכים - אבל במרבית התכנים "האמיתיים" יש המון PANNING).
ו. השוואה עם תכני SDTV, שהם כרגע מרבית התוכן שנגיש לנו כיום.
לאחר שתשווה את כל אלה (עשיתי זאת יותר מפעם אחת), תגיע למסקנות הבאות:
1. LCD חד יותר (יותר רזולוציה דחוסה בפחות שטח)
2. לפלאזמה מקבילה (כמו ה- PHD7 או XR3) יש שחורים הרבה יותר טובים.
3. לחלק מהאנשים המריחה של LCD מפריעה מאוד
4. LCD דורש כוח עיבוד עצום בכדי להציג SDTV כראוי (מרבית המודלים לא עושים זאת היטב).
5. עבור מקור פרוגרסיבי טוב, שניהם מציגים תמונה נהדרת.
אחרי שהצצתי על הדור הבא של ה-LCD (ראה מאמרי המשך בסידרה על פיליפס), יש הרבה לאן להתקדם בטכנולוגיה הזו. לדעתי ה-LCD שנמכרים היום אינם קרובים אפילו לפוטנציאל של הטכנולוגיה שאותה נראה במהלך השנתיים הקרובות. אני מתכוון לפתח את הנושא לכדי מאמר בעתיד הלא רחוק.
הבדיקה שציינת ממש קלאסית לבדיקה לא מדעית: השוואת מסך 37" עם מקור HDTV מול מסך EDTV בגודל 42" (כמובן שהוא יראה דרמטית פחות טוב), ומסך 50" (באותה רזולוציה כמעט פי שניים גודל פיקסלים).
השווה שכזו חייבת להתבצע :
א. בין מסכים בגדלים דומים או זהים (כלומר 37" מול 37" או מול 42" לכל היותר)
ב. השוואה בין אותה קטגוריה של מוצר (HDTV מול HDTV ולא מול EDTV).
ג. השוואה בכמה סוגי הדגמות (הדגמות HDTV בד"כ מאוד "בוהקות" ולא טבעיות ולכן קשה לדעת איך הן יתנהגו בסצינות כהות).
ד. השוואת שחורים חשובה מאוד
ה. השוואת מצב PANNING בכדי לראות אם מריחה משפיע עליך (הדגמות HDTV בד"כ נמנעות מכך בכדי שלא להראות את החולשות של המסכים - אבל במרבית התכנים "האמיתיים" יש המון PANNING).
ו. השוואה עם תכני SDTV, שהם כרגע מרבית התוכן שנגיש לנו כיום.
לאחר שתשווה את כל אלה (עשיתי זאת יותר מפעם אחת), תגיע למסקנות הבאות:
1. LCD חד יותר (יותר רזולוציה דחוסה בפחות שטח)
2. לפלאזמה מקבילה (כמו ה- PHD7 או XR3) יש שחורים הרבה יותר טובים.
3. לחלק מהאנשים המריחה של LCD מפריעה מאוד
4. LCD דורש כוח עיבוד עצום בכדי להציג SDTV כראוי (מרבית המודלים לא עושים זאת היטב).
5. עבור מקור פרוגרסיבי טוב, שניהם מציגים תמונה נהדרת.
אחרי שהצצתי על הדור הבא של ה-LCD (ראה מאמרי המשך בסידרה על פיליפס), יש הרבה לאן להתקדם בטכנולוגיה הזו. לדעתי ה-LCD שנמכרים היום אינם קרובים אפילו לפוטנציאל של הטכנולוגיה שאותה נראה במהלך השנתיים הקרובות. אני מתכוון לפתח את הנושא לכדי מאמר בעתיד הלא רחוק.
תודה רבה על התשובה המפורטת!
"לפלזמה מקבילה יש שחורים הרבה יותר טובים"? אתה יכול להסביר למה הכוונה? במה זה מתבטא? כי אני לא ראיתי בהדגמה שום יתרון של הפלזמות על פני הLCD מבחינת התמונה...
". LCD דורש כוח עיבוד עצום בכדי להציג SDTV כראוי (מרבית המודלים לא עושים זאת היטב). "- אתה יכול להסביר במה זה מתבטא? מה אני אראה ברגע שאני אקנה LCD זולה (בסביבות ה20 אלף), ואחבר אותה למקור טלוויזיה?
"לפלזמה מקבילה יש שחורים הרבה יותר טובים"? אתה יכול להסביר למה הכוונה? במה זה מתבטא? כי אני לא ראיתי בהדגמה שום יתרון של הפלזמות על פני הLCD מבחינת התמונה...
". LCD דורש כוח עיבוד עצום בכדי להציג SDTV כראוי (מרבית המודלים לא עושים זאת היטב). "- אתה יכול להסביר במה זה מתבטא? מה אני אראה ברגע שאני אקנה LCD זולה (בסביבות ה20 אלף), ואחבר אותה למקור טלוויזיה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
גם חשוב אצל מי ראית...
sunny_jim,
לפי התיאור , נדמה לי שהיית אצל ZMAX ביגאל אלון ת"א.
נו באמת.
שים לב מה בדיוק מכוייל שם (רמז-מתחיל ב P...) ומה לא ...
לפי התיאור , נדמה לי שהיית אצל ZMAX ביגאל אלון ת"א.
נו באמת.
שים לב מה בדיוק מכוייל שם (רמז-מתחיל ב P...) ומה לא ...
- oferlaor
- מנהל

אגב, ב-ZMAX מסכי הפלאזמה כולם מחוברים ב-קומפוזיט ליס (בעוד שה-LCD מחוברים בחיבור למחשב שמספק להם מקור HDTV) - זה בהחלט לא נותן אומדן השוואתי שאפשר להסיק ממנו משהו.
לגבי השחורים, הכוונה היא התפקוד בסצינות כהות. האם ניתן לראות תמונה עמוקה גם כאשר כל הגוונים כהים? שים למשל את הסרט THE BONE COLLECTOR כל הסצינות מתחת לאדמה מדגימים כיצד סצינות כהות יכולות להיות בעייתיות.
לגבי השחורים, הכוונה היא התפקוד בסצינות כהות. האם ניתן לראות תמונה עמוקה גם כאשר כל הגוונים כהים? שים למשל את הסרט THE BONE COLLECTOR כל הסצינות מתחת לאדמה מדגימים כיצד סצינות כהות יכולות להיות בעייתיות.
- oferlaor
- מנהל

אם כך, תבקש מהם לשים את "אוסף העצמות" ב-DVD ותבחן את הסצינות מתחת לאדמה.