האם אין יותר צורך להגדיר ראוטר-מודם ב BRIDGE בראוטרים חדשים?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 1098

שליחה

שלום

אני אם TPLINK C9 ועשיתי בדיקה עם הרוטר-מודם הנחות של סלקום. בלטלי בו את ה WIFI החנסתי סיסמה והחברי איתו ישירות לאינטרנט. לאחר מכן, במקום לחבר אותו למחשב נייד, חיברתי אותו לכניסת המודם של הראוטר C9, ובאופן מדהים, זה עבר. אני מחובר אינטרנט בכל המכשירים המחוברים לראוטר C9 באופן חוטי או אלחוטי כאילו והגדרתי אותו כ BRIDGE. זה עבד גם עם ראוטר-מודם של NERGEAR בזק. האם מדובר ברוטוקול חדש בראוטרים החדשים? אגב את הראוטר של סלקום לא ניתן להפוך למודם בלבד, אבל זה בכל זאת עובד...

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

אם אי-אפשר להפוך את המודם ל-Bridge עדיף שתשתמש בו בתור הראוטר ותהפוך את ה-C9 לנקודת גישה אלחוטית בלבד (כבה DHCP וחבר למודם דרך יציאת LAN ולא דרך יציאת האינטרנט), אחרת אתה עושה NAT על NAT וכשתרצה לפתוח פורט פנימה זה יהיה סיפור. או לחילופין תחזיר את המודם לסלקום וקנה אחד משלך (במיוחד אם הם מחייבים אותך חודשית כמו בזק), יש מספיק מודמים טובים בשוק.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

@Rekcuf
·

זה לא חדש, זה תמיד "עבד" ככה - אסביר: בנוסף ל-bridge (שאם אני מבין אין אופציה אצלך) יש עוד 2 אופציות לחבר את 2 הראוטרים: (שם לב אף אחת מ-2 האופציות האילו לא דומה למצב של bridge)

הכי טוב (אחרי bridge) זה להשתמש ב-C9 כ-AP בלבד: הראוטר של סלקום הוא הראוטר "הראשי" שלך (חייגן לאינטרנט, DHCP, פתיחת פורטים וכו'). את ה-C9 אתה מחבר אליו בפורט של LAN (הפורט WAN ב-C9 נשאר פנוי). ב-C9 אתה מכבה את ה-DHCP ומגדיר לו כתובת באותה הרשת אבל מחוץ לטווח של ה-DHCP.

אם חיברת את ה-C9 בפורט של WAN אז יש לך 2 רשתות שונות עם הפרדה ביניהם וזה בעצם סוג של double-NAT: אינטרנט יהיה לך אבל לא יהיה קשר בין מכשירים המחוברים לראוטר של סלקום וכאלה המחוברים ל-C9. בנוסף פתיחת פורטים תצטרך לעשות בשני הראוטרים (כשבראוטר של סלקום אתה צריך להפנות לכתובת של ה-C9 ולכן כדאי לשנות לכתובת קבועה). בקיצור סיבוך וסירבול בלי שום תועלת. אם אין לך סיבה, עדיף להתשמש ב-C9 כ-AP בלבד.

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה

תודה. טוב עכשיו בטח תצחקו, אבל בתור AP אני עושה שימוש בראוטר שלישי ה TP-LINK W1043 הישן שלי. אז למעשה יש לי כרגע 3 ראוטרים, NAT על NAT על AP, אבל זה עובד, אז למה לי לסבך את החיים?

רגע, שכחתי שיש לי גם SWITCH מ 1 ל 8 פורטים המחובר ל C9 כי כל החיבורים החוטיים שלו תפוסים, ויש לי יותר מ 8 מכשירים בחיבור חוטי בבית...

אז יש לי למעשה 4 מכשירים: NAT על NAT על SWITCH ועוד AP... אגב רק ה AP הוא עם WIFI מופעל עבור טלפונים ומכשירים ניידים. כל המכשירים הנייחים מחוברים עם כבל ETHERNET...

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@Rekcuf
·

כלומר במקרה שלך ה-C9 לא באמת משחק שום תפקיד (חוץ מלהפריע לך לפתוח פורטים וכו'). הכי פשוט כרגע זה לנתק את ה-C9 ותראה שעדיין הכל עובד מצוין. אם כבר יש לך C9 אני לא מבין למה לא להפוך אותו ל-AP ולהעיף את ה-1043 (אלא אם אתה מעדיף wifi איטי).

ה-switch כמובן לא מפריע, להיפך, זה בדיוק הפתרון כאשר אתה צריך יותר חיבורים קוויים ממה שהראוטר מספק. פשוט תחבר אותו ישירות לראוטר של סלקום.

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה

מעדיף ללא WIFI בכלל. לי אין בו שום צורך. אפילו את הטלפון הנייד אני מחבר לכבל רשת עי מתאם ל USB. רק אשתי צריכה WIFI בסלון אז בשביל זה הגדרתי ראוטר נוסף כ AP. ה C9 נמצא בחדר העבודה שלי, אז אין מצב שאני אפעיל את ה WIFI שלו כי זה ממד, וגם כי לא בא לי לשהות רוב שעות היום ליד קרינה...

אם ההיתי מוצא מודם ההיתי רוכש, אבל לצערי אין להשיג כאלו. מעולם לא הרגשתי שום צורך לפתוח או לסגור פורטים בראוטר (לפחות מאז ימי EMULE). ה C9 פשוט הרבה יותר אמין מהראוטר של סלקום. הוא תומך בחיבור דיסק קשיח מהיר, מדפסת רשת, ומאפשר לשמור כתובות IP למכשירים. זה מספיק לי כראוטר.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Rekcuf כתב:מעדיף ללא WIFI בכלל. לי אין בו שום צורך. אפילו את הטלפון הנייד אני מחבר לכבל רשת עי מתאם ל USB. רק אשתי צריכה WIFI בסלון אז בשביל זה הגדרתי ראוטר נוסף כ AP. ה C9 נמצא בחדר העבודה שלי, אז אין מצב שאני אפעיל את ה WIFI שלו כי זה ממד, וגם כי לא בא לי לשהות רוב שעות היום ליד קרינה...

אם ההיתי מוצא מודם ההיתי רוכש, אבל לצערי אין להשיג כאלו. מעולם לא הרגשתי שום צורך לפתוח או לסגור פורטים בראוטר (לפחות מאז ימי EMULE). ה C9 פשוט הרבה יותר אמין מהראוטר של סלקום. הוא תומך בחיבור דיסק קשיח מהיר, מדפסת רשת, ומאפשר לשמור כתובות IP למכשירים. זה מספיק לי כראוטר.
...
אז קנה מודם VDSL ב-200₪ (תחזיר את המודם של סלקום וחסכת על הדרך כמה שקלים) ותהפוך אותו ל-Bridge.

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה

NegativeIQ כתב:
...
...
אז קנה מודם VDSL ב-200₪ (תחזיר את המודם של סלקום וחסכת על הדרך כמה שקלים) ותהפוך אותו ל-Bridge.
...
·
היכן אני מוצא כזה? אין באף חנות בארץ, ולא רוצה להתכן בהזמנה מחול שלא יתאים או יתקע במכס...

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Rekcuf כתב:
...
...
·
היכן אני מוצא כזה? אין באף חנות בארץ, ולא רוצה להתכן בהזמנה מחול שלא יתאים או יתקע במכס...
...
בבקשה - http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c- ... 356=142357
תוודא שהמודם תומך ב-VDSL.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@Rekcuf
·

הנה רשימה "מלאה": http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_R ... Router.htm
(חלק אפשר להשיג רק מחו"ל)
תקפיד לבחור מודם שתומך לפחות בווקטורינג ומומלץ גם ב-G.INP.

דרך אגב אם מה שמפריע לך זה שאתה לקוח מודם/ראוטר ומשתמש בו רק כמודם (מצב bridge) אז תלמד מהניסיון שלי: לצערי החלפתי מודם/ראוטר tplink 9970 ב-netgear DM200 שהוא הכי קרוב למודם בלבד שמצאתי (הוא יותר מודם/ראוטר ללא רכיב אלחוטי). ה-9970 עבד לי יותר טוב והשיקול הכלכלי הוא הדבר היחיד שעוצר אותי מלקנות 9970 נוסף (את הישן שלי הורשתי לקרוב משפחה). בשביל שימוש כמודם בלבד אני ממליץ על tplink 9970 בחום.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”