כתמים בשיש של מדרגות

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
saraguru פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
הצטרף: ספטמבר 2017

שליחה

עשיתי בביתי שיש מסוג אומברה גריי, ובסוף התהליך מרחו סילר.
זמן רב אחרי (שבועות או יותר, כיסו את המדרגות בקרטון לצורך טיח וצביעה של הקירות).
היום הורדתי את הקרטון ונחרדתי לגלות שבחלק מהמרצפות יש כתמים בהירים (אולי מריחת הסילר לא הייתה אחידה).
שטפתי את המדרגות, ושמתי לב שהנעליים שלי משאירות טביעות (איזור בשיש שנשאר רטוב עם סימן של הנעליים, שלאחר כמה זמן, כשהמדרגות מתייבשות, הוא נעלם, או לפחות אני חושב שהוא נעלם).
האם זה אומר שלא שמו סילר כמו שצריך?
מה אפשר לעשות עם הכתמים? האם מריחת סילר מחדש תפתור את הבעיה, או האם בגלל שהסילר לא היה אחיד, אז אין מה לעשות, כי מריחת סילר מחדש תוסיף גוון כהה גם לאזורים שכבר כבר כהים יותר?)

שאילה נוספת: המדרגה העליונה ביותר לוכלכה לפני כשבוע עם רובה (יותר כמו אבקה שהייתה מפוזרת שם, כשהחליפו אריח פגום). האבקה היא בצבע אדום-חום.
היום שכניקיתי את המדרגה העליונה, שמתי לב שהגוון האדום לא יורד מהמדרגה, כאילו הוא נספג בתוכה.
שיפשפתי עם סמרטוט רטוב די הרבה זמן, והפעלתי כוח, והגוון האדמדם טיפה התנקה, אבל עדיין נשאר גוון אדמדם בחלק מהמדרגה.
האם יש משהו שניתן לעשות?

תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

saraguru פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
הצטרף: ספטמבר 2017

שליחה

טוב, דיברתי עם כמה מומחי שיש, והם קודם כל הציעו לבוא ולראות.
כמו כן, הם הציעו ליטוש (יבש או רטוב, אבל למיטב הבנתי, בשיש חברוני, שזה סוג השיש הנ"ל, עדיף ליטוש יבש).

בכך אופןת מצאתי תמונות של השיש מלפני הסילור (עוד הזמן ההתקנה), ומסתבר שהכתמים היו שם עוד קודם (בחלק מהתמונות רואים אותם), כך שלא בטוח שלישוט יעזור, כי אולי הכתמים הם חלק מהגוון הטבעי של האבן, ובכל מקרה יש גם הכתמה של המדרגה העליונה מאבקת סילר, כך שאם ארצה להסיר את הכתם הספציפי הזה, עדיין אצטרך ליטוש.

תודה על העזרה, ואני מקווה שהמידע לגבי הסרת כתמים ע"י ליטוש יעזור לאנשים אחרים.

חזור אל “ללא קשר”