כבר תקופה שאני מעוניין לשדרג את המטחנת גראף שלי (שגם אצלה האגירה מטורפת)
שותה 1-2 כוסות אספרסו ביום, לפעמים יותר. והבעיה שלי היא תקציבית ולא מתכוון להשקיע סכומים גדולים, יש רק 2 דברים שחשובים לי במטחנה, טחינה אחידה וטובה לאספרסו וכמות מינימאלית של אגירה, 2-5 גרם של קפה שנטחן אתמול נשמע לי לא אידיאלי. האלטרנטיבה של מטחנה ב2000 וצפונה לא רלוונטית, גם לא אופציה של מטחנה ידנית (הרבה עבודה על הבוקר)
חשבתי לקנות i-mini משומשת מטעמי תקציב אבל אחרי חפירות בפורמים מסתבר שדווקא אצלה יש המון אגירה. אז עלה בראשי רעיון שאני לא יודע אם מישהו עשה את זה בעבר ואם זה באמת יכול לעזור.
יש היום המון חומרים "דוחי מים" (אני בטוח שראיתם את הסרטונים האלו) אם מוצא כזה לא רעיל ומרסס באזורים שקפה בדרך כלל מתגבש בהם בתוך המטחנה, זה יכול לתת לי מענה? מישהו ניסה לעשות את זה או איזשהו שיפצור אחר?
יש אולי למישהו רעיון למטחנה אחרת שמתאימה לצרכים שלי?
אגירה במטחנות "כניסה" עצת המומחים נדרשת
-
999mor
-
- חבר פעיל

- תגובות: 86
- nadavmm
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 614
אני פתחתי את ה k3 שלי מס פעמים לניקוי.
לדעתי האגירה בין שוט לשוט מינימלית.
יש המטחנה תופעה שכל התעלה מלאה בקפה, אבל הוא דבוק לדפנות התעלה ולא מתערבב בטחינה טריה.
שקלתי את כמות הקפה הטחון החופשי שבתעלה הוא כמעט אפסי ופחות מגרם בודד.
ד.א
לא ברור לי איך ב imini יש אגירה גבוהה
לדעתי האגירה בין שוט לשוט מינימלית.
יש המטחנה תופעה שכל התעלה מלאה בקפה, אבל הוא דבוק לדפנות התעלה ולא מתערבב בטחינה טריה.
שקלתי את כמות הקפה הטחון החופשי שבתעלה הוא כמעט אפסי ופחות מגרם בודד.
ד.א
לא ברור לי איך ב imini יש אגירה גבוהה
- The-Fox
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
כרגע המטחנה היחידה שאמורה לענות על הדרישות האלה היא: Niche Zero
בגלל שזה פרוייקט בפיתוח ותאריך ההשקה הוא ביוני 2018 אז זה דורש לקחת סוג של סיכון.
בנתיים טחן כמה גרמים לפני כל שוט ותזרוק אותם, זה פתרון לא אידיאלי שבסופו של דבר עלותו לא גבוהה ביחס למטחנה שעולה אלפי שקלים.
בגלל שזה פרוייקט בפיתוח ותאריך ההשקה הוא ביוני 2018 אז זה דורש לקחת סוג של סיכון.
בנתיים טחן כמה גרמים לפני כל שוט ותזרוק אותם, זה פתרון לא אידיאלי שבסופו של דבר עלותו לא גבוהה ביחס למטחנה שעולה אלפי שקלים.
-
999mor
-
- חבר פעיל

- תגובות: 86
הk3 מבחינת מחיר למשומשת גבוהה מה i-mini ומן הסתם גם הניצ'ה לכשהשיווק יתחיל... הכוונה שלי היא לא להעלים לחלוטין את האגירה בטווח מחירים הזה כי אני ריאלי אך לא רוצה להחליף מטחנה ולהשאר באותו מצב.
והמחשבה על החומר דוחה מים/שמן *לדעתי* יכול לגרום לקפה לא להדבק ולהקטין משמעותית. יש למישהו אולי סייג ללמה לא כדאי? ובכללי גם אם לא יהיה פתרון לאגירה, החלפת graef ל i-mini שווה את ההוצאה? (לוותר ולחסוך עד למטחנה רצינית יותר זה לא משהו שיקרה בזמן הקרוב)
והמחשבה על החומר דוחה מים/שמן *לדעתי* יכול לגרום לקפה לא להדבק ולהקטין משמעותית. יש למישהו אולי סייג ללמה לא כדאי? ובכללי גם אם לא יהיה פתרון לאגירה, החלפת graef ל i-mini שווה את ההוצאה? (לוותר ולחסוך עד למטחנה רצינית יותר זה לא משהו שיקרה בזמן הקרוב)