המלצה לאטמור/חימום אחר
הדוד שלי עושה קצת צרות מאז שהחלפתי את הגוף חימום (כולל הפלאנג'). המים לא מתחממים טוב, לוקח הרבה זמן לחמם את כל הדוד (לעומת זאת רבע שעה של דוד מחזיקה מקלחת של כ 7 דקות בלי בעיה).
הדוד בן כ 7-8 שנים. הקולט עבד טוב עד לאחרונה והתחיל לזייף. האם יכול להיות שמדובר בבעיה בדוד עצמו?
חשבתי על כמה פתרונות ורציתי להתייעץ:
1. ראיתי שיש חימום חיצוני שמתחבר לדוד במקביל לקולט (BI ENERGY או משהו כזה). מישהו מכיר? האם זה מוצר טוב ששווה את המחיר (כ 900 ש"ח)?
2. חשבתי את אטמור, הבעיה היא שאין לי תלת פאזי בבית אז אטמור מרכזי לא רלוונטי. האם יש אטמור איכותי שלא פוגע בזרם שאני יכול לשים במקלחת?
האם יש עוד פתרונות?
תודה
מור
הדוד בן כ 7-8 שנים. הקולט עבד טוב עד לאחרונה והתחיל לזייף. האם יכול להיות שמדובר בבעיה בדוד עצמו?
חשבתי על כמה פתרונות ורציתי להתייעץ:
1. ראיתי שיש חימום חיצוני שמתחבר לדוד במקביל לקולט (BI ENERGY או משהו כזה). מישהו מכיר? האם זה מוצר טוב ששווה את המחיר (כ 900 ש"ח)?
2. חשבתי את אטמור, הבעיה היא שאין לי תלת פאזי בבית אז אטמור מרכזי לא רלוונטי. האם יש אטמור איכותי שלא פוגע בזרם שאני יכול לשים במקלחת?
האם יש עוד פתרונות?
תודה
מור
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
@pargit
·
היתרון של הפורומים פה הוא גם החסרון שלהם - בגלל הדינמיות ההודעות עפות מהר מאוד ונעלמות.
הנסיון שלי עם אטמור הוא לא מהתקופה האחרונה אלא לפני כ 10 שנים והוא לא מוצלח במיוחד.
בזמנו התקנתי שני מכשירים - אחד בכל מקלחת אבל כדי להצליח לחמם את המים בימים ממש קרים היינו צריכים להגביל את הזרם לרמה של כמעט טפטוף. ממש לא נעים להתקלח ככה.
אז החלטנו לנסות מחמם באמצעות גז וזה שינה לנו את החיים. מים חמים באופן מיידי כל הזמן ומכל ברז בבית.
יש טוענים שמדובר בפתרון יותר יקר אבל בגדול נראה לי שהכסף שמוציאים על הגז היה יוצא על החשמל ומבחינת הנוחות זה בהחלט שווה.
·
היתרון של הפורומים פה הוא גם החסרון שלהם - בגלל הדינמיות ההודעות עפות מהר מאוד ונעלמות.
הנסיון שלי עם אטמור הוא לא מהתקופה האחרונה אלא לפני כ 10 שנים והוא לא מוצלח במיוחד.
בזמנו התקנתי שני מכשירים - אחד בכל מקלחת אבל כדי להצליח לחמם את המים בימים ממש קרים היינו צריכים להגביל את הזרם לרמה של כמעט טפטוף. ממש לא נעים להתקלח ככה.
אז החלטנו לנסות מחמם באמצעות גז וזה שינה לנו את החיים. מים חמים באופן מיידי כל הזמן ומכל ברז בבית.
יש טוענים שמדובר בפתרון יותר יקר אבל בגדול נראה לי שהכסף שמוציאים על הגז היה יוצא על החשמל ומבחינת הנוחות זה בהחלט שווה.
פרגית, לפני שאתה מחליף את כל המערכת, מה זה "הקולט התחיל לזייף"?רוב הסיכויים שהוא נסתם עם אבנית אחרי 7 שנים, אז זה עניין של ניקוי. או שפשוט הגיע החורף ואין שמש...
חימום בחשמל אמור להיות יעיל, בעיקר אחרי החלפת פלנג', ללא תלות בקולט. אולי נגעת בטעות בטרמוסטט?
חימום בחשמל אמור להיות יעיל, בעיקר אחרי החלפת פלנג', ללא תלות בקולט. אולי נגעת בטעות בטרמוסטט?
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
החלפתי פלאנג' לדעתי ההספק של הגוף חימום החדש חלש יותר מהמקורי שהיה.
החלפתי גם טרמוסטט כי חשבתי שאולי הוא נדפק, אבל ללא שינוי. הוא נמצא על 65 לדעתי..
איך אפשר לנקות קולטים מאבנית יש משהו שאפשר להזרים או שזה עבודה לבעל מקצוע?
מה עם מוצרים כמו bienergy? מישהו התנסה?
החלפתי גם טרמוסטט כי חשבתי שאולי הוא נדפק, אבל ללא שינוי. הוא נמצא על 65 לדעתי..
איך אפשר לנקות קולטים מאבנית יש משהו שאפשר להזרים או שזה עבודה לבעל מקצוע?
מה עם מוצרים כמו bienergy? מישהו התנסה?
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
מחמם גז.... אחת ולתמיד!
אטמור זה לשטיפת ידים בחורף
אטמור זה לשטיפת ידים בחורף
- shiki
- חבר ותיק

- תגובות: 1930
- שם מלא: שלומי
- נתן תודות: 239 פעמים
- קיבל תודות: 175 פעמים
מצטרף להמלצה על מחמם מים בגז.
אצלי בבית התקנתי מערכת חימום בגז של רינאי 26 ליטר שעובדת בתיאום וסנכרון מושלם עם הקולט וגם עם הדוד החשמלי לגיבוי. מתי שיש מים חמים במערכת אז היא לא נכנסת לעבודה וכאשר הטמ' במערכת יורדת מתחת ל45 מעלות אזי המחמם גז נכנס לפעולה, אין רגע אחד ללא מים חמים פשוט תענוג.
אצלי בבית התקנתי מערכת חימום בגז של רינאי 26 ליטר שעובדת בתיאום וסנכרון מושלם עם הקולט וגם עם הדוד החשמלי לגיבוי. מתי שיש מים חמים במערכת אז היא לא נכנסת לעבודה וכאשר הטמ' במערכת יורדת מתחת ל45 מעלות אזי המחמם גז נכנס לפעולה, אין רגע אחד ללא מים חמים פשוט תענוג.
ומה העלות החודשית? יש הבדלים בין קיץ לחורף?shiki כתב:מצטרף להמלצה על מחמם מים בגז.
אצלי בבית התקנתי מערכת חימום בגז של רינאי 26 ליטר שעובדת בתיאום וסנכרון מושלם עם הקולט וגם עם הדוד החשמלי לגיבוי. מתי שיש מים חמים במערכת אז היא לא נכנסת לעבודה וכאשר הטמ' במערכת יורדת מתחת ל45 מעלות אזי המחמם גז נכנס לפעולה, אין רגע אחד ללא מים חמים פשוט תענוג....
בזמנו שקלתי מערכת כזאת, אבל העלות בקיץ שברה אותי.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
- shiki
- חבר ותיק

- תגובות: 1930
- שם מלא: שלומי
- נתן תודות: 239 פעמים
- קיבל תודות: 175 פעמים
@shayze
·
בוודאי שיש הבדל בין קיץ לחורף, אסביר:
המכשיר נכנס לפעולה רק כאשר טמפרטורת המים נמוכה מזו שמוגדרת מראש (אני הגדרתי 45 מעלות) והמחמם עובד בתאום עם דוד השמש או דוד החשמל ומונע בזבוז אנרגיה. מכיוון שבחודשי הקיץ יש מים חמים כל הזמן (מהקולט) אז המערכת כמעט ולא נכנסת לפעולה ולמעשה מנצלים באופן אופטימלי את קרני השמש (-:
בחורף הסיפור קצת שונה אבל בשביל זה יש את הדוד החשמלי (שהתקנתי עליו סוויצ'ר עם שעה הדלקה כל יום אחה"צ) "לעזור" למערכת וגם על מנת ושלא תהיה צריכה מופרזת של גז.
השורה התחתונה היא שיוצא לי להחליף כ 4 בלוני גז של 48 ק"ג בשנה (ממוצע של אחת לשלושה חודשים) אבל קח בחשבון שבחודשי החורף הקרים אני גם מחמם את הבית עם קמין גז אז אני מניח שהצריכה אצלי קצת יותר גבוהה מבית ממוצע.
מקווה שעזרתי
·
בוודאי שיש הבדל בין קיץ לחורף, אסביר:
המכשיר נכנס לפעולה רק כאשר טמפרטורת המים נמוכה מזו שמוגדרת מראש (אני הגדרתי 45 מעלות) והמחמם עובד בתאום עם דוד השמש או דוד החשמל ומונע בזבוז אנרגיה. מכיוון שבחודשי הקיץ יש מים חמים כל הזמן (מהקולט) אז המערכת כמעט ולא נכנסת לפעולה ולמעשה מנצלים באופן אופטימלי את קרני השמש (-:
בחורף הסיפור קצת שונה אבל בשביל זה יש את הדוד החשמלי (שהתקנתי עליו סוויצ'ר עם שעה הדלקה כל יום אחה"צ) "לעזור" למערכת וגם על מנת ושלא תהיה צריכה מופרזת של גז.
השורה התחתונה היא שיוצא לי להחליף כ 4 בלוני גז של 48 ק"ג בשנה (ממוצע של אחת לשלושה חודשים) אבל קח בחשבון שבחודשי החורף הקרים אני גם מחמם את הבית עם קמין גז אז אני מניח שהצריכה אצלי קצת יותר גבוהה מבית ממוצע.
מקווה שעזרתי
אהה אתה גר בבית פרטי. העלות שלך לגז היא קטנה משמעותית מעלות של גז לדירה בבניין...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
- gofmarat
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 641
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
@pargit
ההורים שלי התקינו את זה:
https://www.amazon.de/elektronisch-gere ... bel+Eltron
זה אמנם תלת פאזי לכל הבית אבל זה עובד להם מדהים. אפשר אפילו 2 מקלחות בו זמנית או מקלחת ושטיפת כלים.
תסכל, אמורים להיות להם מוצרים קטנים עבור כל ברז בודד
ההורים שלי התקינו את זה:
https://www.amazon.de/elektronisch-gere ... bel+Eltron
זה אמנם תלת פאזי לכל הבית אבל זה עובד להם מדהים. אפשר אפילו 2 מקלחות בו זמנית או מקלחת ושטיפת כלים.
תסכל, אמורים להיות להם מוצרים קטנים עבור כל ברז בודד