שבוע טוב לכל החברים.
רציתי לפתוח דיון האם אפשר במצב הנוכחי לצרף לעידן פלוס את ערוצי הנישה (או לפחות חלקם) של חברות הכבלים והלווין.
למשל ערוץ 8, (שאגב, הוא מקרה מיוחד), ערוץ לוגי, ערוץ הסרטים הבסיסי, ערוץ 5 הבסיסי, וערוצים נוספים.
למשל במקרה המיוחד של ערוץ 8 קורה מצב כזה, הערוץ מפיק תוכן מקורי (וכל הכבוד לו על כך) בכספי ציבור.
ורק חלק (רסיסי רייטינג) מהציבור נחשפים אל התוכן הזה.
לדעתכם אפשר/צריך לשלב את הערוצים הללו במערך עידן פלוס?
דיון לגבי הוספת ערוצי נישה למערך עידן+
·כל עוד ערוץ טלוויזיה מפיק מכספי ציבור אך משודר רק ללקוחות של חברה מסוימת, לא רק שצריך אלא חובה לשלב את הערוץ הזה בעידן פלוס. אממה, אם תשאל את המדינה, לא חייבים לשלב אותו בעידן פלוס - מספיק שהוא ישדר רק ללקוחות חברה מסוימת. מי שירצה, שיהיה לקוח של אותה חברה.Roey5 כתב:שבוע טוב לכל החברים.
רציתי לפתוח דיון האם אפשר במצב הנוכחי לצרף לעידן פלוס את ערוצי הנישה (או לפחות חלקם) של חברות הכבלים והלווין.
למשל ערוץ 8, (שאגב, הוא מקרה מיוחד), ערוץ לוגי, ערוץ הסרטים הבסיסי, ערוץ 5 הבסיסי, וערוצים נוספים.
למשל במקרה המיוחד של ערוץ 8 קורה מצב כזה, הערוץ מפיק תוכן מקורי (וכל הכבוד לו על כך) בכספי ציבור.
ורק חלק (רסיסי רייטינג) מהציבור נחשפים אל התוכן הזה.
לדעתכם אפשר/צריך לשלב את הערוצים הללו במערך עידן פלוס?...
·מסכים! רק חבל שזה כך, הלקוח משלם פעמיים על אותו התוכן. פעם במימון הציבורי של התוכן, ופעם שניה ברכישה של "המוצר" בחברת הכבלים/הלווין.Alfonso כתב:·כל עוד ערוץ טלוויזיה מפיק מכספי ציבור אך משודר רק ללקוחות של חברה מסוימת, לא רק שצריך אלא חובה לשלב את הערוץ הזה בעידן פלוס. אממה, אם תשאל את המדינה, לא חייבים לשלב אותו בעידן פלוס - מספיק שהוא ישדר רק ללקוחות חברה מסוימת. מי שירצה, שיהיה לקוח של אותה חברה..........
אבל, (ומגיע כאן אבל עצום).
מדוע שלא ינסו "לדחוף" אותו בדרכים יצירתיות?
יש ערוצי נישה עם רסיסי אחוזי צפייה... (בזמן השידורים) אישית אני חושב אפילו שלולא חוזה הזיכיון, גם חב' הכבלים והלווין היו שמחות להיפטר מהערוצים הללו, שיכולים להגדיל את המגוון.
הרי אני מניח שלא תרכוש חבילה באחת החברות כדי לצפות בערוץ 4 סרטים הבסיסי.
אלא אם כן יש לך חיבה מטורפת לפופקורן בחמאה או משהו דומה...
או אפילו לעלות VOD (עם תכנים שבחלקם יהיו בתשלום)...
ערוץ 8 שייך להוט וממומן על ידה. איך הוא קשור לכספי ציבור?
לא נראה לי שהוט תהיה מוכנה לשדר אותו בחינם בעידן פלוס.
ערוצים נוספים בעידן פלוס יצטרכו להיות ממומנים מפרסומות, או בתשלום דמי מנוי, מכיוון שכדי לשדר בעידן פלוס עולה איזה 4 מיליון לשנה לכל ערוץ.
הטענה היא שהפרסום בטלוויזיה הולך ומאבד מערכו ולכן האפשרות של דמי מנוי נראית יותר ראלית.
אבל זה לא משהו שנראה שמקודם כרגע, אולי רק כשהמערך יופרט אם וכאשר.
ערוץ הלא וערוץ 9 החליטו שהעלות יקרה להם וויתרו על השידור בעידן.
לא נראה לי שהוט תהיה מוכנה לשדר אותו בחינם בעידן פלוס.
ערוצים נוספים בעידן פלוס יצטרכו להיות ממומנים מפרסומות, או בתשלום דמי מנוי, מכיוון שכדי לשדר בעידן פלוס עולה איזה 4 מיליון לשנה לכל ערוץ.
הטענה היא שהפרסום בטלוויזיה הולך ומאבד מערכו ולכן האפשרות של דמי מנוי נראית יותר ראלית.
אבל זה לא משהו שנראה שמקודם כרגע, אולי רק כשהמערך יופרט אם וכאשר.
ערוץ הלא וערוץ 9 החליטו שהעלות יקרה להם וויתרו על השידור בעידן.