חוות דעת ASUS RT-AC87U מול ASUS RT-AC88U

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Star-Blazer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #1 

מעוניין לרכוש ROUTER של ASUS.
הפרש המחירים משמעותי (179 מול 259 דולר באמזון).
במקור הייתי נעול על ה - 87 אבל קראתי ביקורות של אנשים שאחרי מספר חודשים הוא הפסיק לתפקד.
נושא ה - Wi-Fi פחות קריטי. הראוטר יושב בחדר תקשורת סגור כך שאני לא בונה על קליטה בכל הבית, כרגע יש AP בקומה העליונה ובקומה התחתונה יש קליטה טובה. בעתיד אני אשלב מערכת MESH.
מה כן חשוב לי:
יציבות ואמינות!!! - מבחינתי זה הכי חשוב.
Link Aggregation. יש בשניהם, ב - 88 הוא דינמי מול סטטי ב - 87. לא ראיתי שיש הבדל בביצועים...

אם אפשר לקבל ביקורת ממי שמשתמש בהם בעיקר בהיבט של ניתוקים, אמינות, יציבות, תקלות.

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

למה לך לקנות מכשיר all in one אם הוא יושב בתוך ארון ולא תנצל את האלחוט שלו?
תקנה ראוטר ותחבר אותו לקופסא במצב מודם של ספק השרות.
אתה נקודות הגישה האלחוטיות שים במקומות יותר אופטימלים

Star-Blazer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

1. הבית בנוי משתי קומות. לקומה התחתונה הראוטר בחדר תקשורת בהחלט מספק ואין צורך להקים AP. לקומה העליונה יש AP.
2. הייתי הולך על ראוטרים זולים יותר רק כמה דגשים:
אני מעדיף ראוטר של אסוס, היה לי אחד, הם מצויינים, יכולת השליטה והבקרה על הראוטר מאוד ידידותי כולל שליטה מרחוק (בהיבט של ניתור שימוש על ידי ילדים, בקרת הורים, שליטה על זמני עבודה וכו').
בראוטרים הזולים יותר אין Link Aggregation.
הסיבה להוסיף MESH בהמשך היא יציבות של התקשורת האלחוטית ברחבי הבית ולהמנע במעבר בין רשתות במעבר בין הקומות (עצלן...).

כל הבית מרושת בתקשורת חוטית - סטרימרים, NAS, טלויזיות חכמות, מחשבים (חוץ מאפל אחד שאין לו כניסה חוטית... לך תבין) מדפסת וכו... הכל עובר דרך סוויץ' 24 פורטים מנוהל שתומך ב - LINK AGGREGATION דינמי\סטטי.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2434
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #4 

אם אין לך בעייה לשלם את ההפרש
ואתה מוצא שיכולות הניהול נוחות לך לך על ה-88
אני עם ה-88 בגרסת merlin
מצד אחד יציב וצפוי אבל לא משתמש בתכונות
הניהול שלו
ואם אתה עושה aggragation מן הסתם זה בין הנתב למתג
או שגם מהנתב למחשבים - 2 פורטים לכל קישור ?
יש לך יותר מג'יגה חיבור לאינטרנט ?

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

לדעתי סתם נתפסת על Link Aggregation, אין לזה שימוש בבית, וחוץ מחיבור בין הנתב לסויטש אין לך שום חיבור אחר אפשרי בבית.

דיברת על אמינות שזה הכי חשוב ואז הזכרת את ה MESH המתוכנן שאם הוא אלחוטי אז זה ממש לא בכיוון האמינות.

לא הבנתי איך אתה מתקשר עצלנות למעבר בין רשתות, אתה מגדיר רשת אלחוטית אחת שאתה מחובר דרכה בכל הבית.

בכל מקרה אם אתה נעול על האסוס ונעול ה Link Aggregation לא רואה צורך להשקיע עוד 60$ עד דגם אחר שנותן לך את אותם דברים

זה שקראת שהוא הפסיק לתפקד אחרי כמה חודשים זה קצת יותר מידי כללי, זה כמו לרשום "ראיתי אנשים שקנו מרצדס והתחילו בעיות איך שיצאו מהחברה"

Star-Blazer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

החיבור הוא אכן מהנתב ל - Switch אבל גם מה - Switch ל - NAS.
ה - ניהול בין ה - 88 ל - 87 אמור להיות זהה. אין באמת הבדל למעט הפיצ'רים של המשחקים שיותר מפותחים ב - 88.

כמובן בחומרה ובביצועים יש הבדל גדול.
כמו שאמרתי אם בהיבט האמינות שניהם זהים אין לי אינסנטיב ללכת על ה - 88.

DanielHava
אני לא מסכים איתך. זה שאני מגדיר את ה - AP למעלה כאותו שם למטה לא אומר שבמעבר בין הקומות הטלפון או המחשב הנייד או הטאבלט ידע לדלג בניהם - זאת לא באמת אותה רשת. לא פעם אני עובר בין הקומות והרשת נשארת על ה - AP או הראוטר כשהוא בקושי עם קליטה. זה בדיוק מה שעושה ה - MESH.

לגבי עניין האמינות אני מסכים איתך.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”