דינקו - מנורות כניסה חליפיות ל 7199 DYNACO

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
harel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #1 

מגברי המנורות המאוד נפוצים של דינקו ST70 ו MK4 עובדים במתכונת של "פוש-פול" מבוסס EL34 ומנורת כניסה אחת -ה- 7199
מחירי מנורות איכותייות עלו פלאים בשנים האחרונות. ה EL34 עלתה במאות אחוזים אבל ניתן כמובן למצוא לא מעט מנורות גם כאלו חדשות (רובן סיניות וממזרח אירופה), ועדיין פה ושם NOS שמתגלים בעזבונות כאלו ואחרים בעיקר בארה"ב.

את ה 7199 הפסיקו לייצר לפני שנים רבות. נדיר יתר למצוא מנורות כאלו NOS, ועבור מנורות משומשות בעלות "ייחוס" מבקשים מחירים שערוריתיים (עד כדי 100 דולאר ויותר לזוג מנורות)

הפיתרון המיידי של משדרגי המכשירים היה להחליף את מעגל הכניסה ולבסס אותו על מנורת כניסה אחרת (למשל 6SN7 או ECC83+ECC82) אבל ההוצאה לא תמיד מצדיקה שידרוג כזה ואין בהכרח יתרון "סוני" לשדרוג.... לפני מספר שנים נמצא פתרון אפקטיבי שלאחרונה יצא לי לבדוק ולאחר "brake-in" אני מבקש להמליץ עליו.

המדובר במתאם שמותקן בין ה SOCKET של המנורה מעיין "אדפטור" לבין מנורה אחרת וותיקה יותר שהמאפיינים שלה זהים לאלו של ה 7199 - ה 6U8 (או 6GH8 בגרסתה האירופאית). ה 6U8 היא אותה מנורה עם קונפיגורציית רגליים אחרת ועלות ההסבה (לזוג מנורות) היא פחות מרבע מעלות של מנורת 7199 אחת!!

שני המוצרים מאיבי - פרטים למטה:
  • זוג מתאמים כ 15 דולאר
מגיעים מסין מפתיע כמה מהר לינק כאן:
https://www.ebay.com/itm/2pc-Gold-plate ... l2649[list]
[*]זוג 6GH8 NOS יוגוסלאבי - כ 12דולאר
[/list]

מגיע מסרבייה ארוז באופן מעורר כבוד!! לינק כאן:
https://www.ebay.com/itm/6GH8A-audio-pr ... 2749.l2649

סה"כ כ- 28 דולאר!!
לאחר מספר ימי בדיקה עם המנורות החליפיות שאחראיות לא מעט על הסאונד של המגבר הפיתרון מתפקד מצויין בהשוואה ל 7199. ה 6GH8 לא הראו כל שינוי ביכולות המגבר (יכולת דחיפה, פירוט, מלת מימד שקט ו-ריווח בין הכלים)
ממליץ בחום!
ארוז ישירות מסרבייה (קניתי שני זוגות) עם פתק תודה מהמוכר -תקשורת מצויינת ומחיר טוב יותר לכמות -  ממליץ בחום
 ארוז ישירות מסרבייה (קניתי שני זוגות) עם פתק תודה מהמוכר -תקשורת מצויינת ומחיר טוב יותר לכמות - ממליץ בחום
מותקנות על מארק 4 MK-IV של דיינקו...
 מותקנות על מארק 4 MK-IV של דיינקו...
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #2 

אני חושב שאתה שומע טוב,
בגלל סוג כבל הרמקולים המחובר.:wink:
נערך לאחרונה על ידי grafitis ב 27/10/2017 18:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #3 

תודה הראל על המידע ! המלצה שתעזור רבות למי שזקוק (b)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”