יש ברשותי ראוטר-מודם של פרטנר T128 וראוטר פרטי של TP-LINK TD-W9980.
ברצוני להפוך את הראוטר של פרטנר למודם בלבד, ולחבר אליו ראוטר חיצוני.
אשמח להכוונה כיצד לעשות זאת.
תודה מראש
הייeran405 כתב:@Gil5587
·
אני לא מכיר את הציוד הספיציפי הזה אבל תמונות המסך שלך (שדרך אגב קטנות מידי בשביל להבין משהו) נראית מאד דומות למדריך הזה: http://www.netcheif.com/downloads/VDSL_699U5_modem.pdf
מקווה שזה יעזור במשהו....
כיביתי תודהeran405 כתב:@Gil5587
·
דבר ראשון לכבות את ה-wifi אמור להיות פשוט, תחפש תחת הגדרות wireless או משהו. אכן אין אינטרנט במודם ולכן אין שום סיבה להשאיר את ה-wifi דולק.
שלב 5 מראה איך להגדיר חייגן במחשב אבל כמעט תמיד מה שתרצה זה לחבר את המודם לראוטר אחר ולהגדיר את החייגן בו (ואז כמובן מה שמתאור במדריך לא רלוונטי). פשוט תחבר אחת מיצאות ה-LAN במודם לכניסת ה-WAN בראוטר. תכנס להגדרות בראוטר ותגדיר חייגן pppoe עם השם משתמש וסיסמא של הספק שלך - זה כרגיל תחת כותרת של הגדרות WAN או internet. אם אתה מסתבך תביא תמונת מסך של המסך המתאים בראוטר....
התכוונתי 192eran405 כתב:@Gil5587
·
מה שאתה מתאר לא הגיוני: כאשר המחשב מחובר לראוטר אין בכלל אפשרות להגיע להגדרות של המודם (לפחות בלי הגדרות routing מתקדמות שכמה שידוע לי יש רק בקושחות צד שלישי).
תוודא שהמחשב מחובר רק לראוטר (ולא למודם בשום צורה). תבדוק במחשב - בסטטוס של חיבור הרשת או בפקודת ipconfig - מה ה-default gateway שלך. תתחבר לכתובת שקיבלת ב-default gateway (הכתובת 128.168.1.1 לא הגיונית - אולי התכוונת 192.168.1.1). אם צריך תנסה לעשות refresh לדף אולי הדפדפן זוכר את הממשק של המודם אם הוא היה באותה הכתובת....
אין לי כלל אינטרנט בלי קשר לראוטר עכשיו.. במחשב כלומר המחובר באופן קווי למודם.eran405 כתב:@Gil5587
·
היות שאתה משתמש במודם נפרד אתה רוצה שה-td-w9980 יהיה רק ראוטר (לנטרל את רכיב המודם בו). אתה צריך גם שכניסת ה-WAN/LAN תהיה כניסת WAN - בתקווה זה שאתה מנטרל את המודם יעשה גם את זה אבל יכול להיות שזאת הגדרה נפרדת. מן הסתם נורית ה-DSL רלוונטית רק במודם ולא ב-td-w9980 שישמש רק כראוטר....
·יואו אחי אני משתגע.. איך הסתבכתי עם הדבר הזה..eran405 כתב:@Gil5587
·
בשביל אינטרנט אתה צריך מודם וצריך חייגן pppoe. קודם שניהם היו לך במודם של בזק/פרטנר. אם פעלת לפי ההגדרות במדריך המודם עכשיו הוא רק מודם ואתה צריך להגדיר את החייגן לדוגמא בראוטר 9980 כמו שדיברנו קודם. כל עוד שלא הגדרת את ה-9980 כשראוטר בלבד ו/או לא הגדרת את שאר ההגדרות כמו שצריך ב-9980 הגיוני שלא יהיה לך אינטרנט.
אם אתה בוחר לא לחבר את הראוטר ולחבר מחשב ישירות ל"מודם בלבד" אתה צריך להגדיר חייגן pppoe במחשב בדומה למה שמוסבר בשלב 5 במדריך. אם וכאשר אתה כן מחבר את ה-9980 תגדיר את החייגן בו ותמחק/אל תשתמש בחייגן במחשב....
1. בשלב א' במדריך של נט שף מופיעים לי שם שני דברים.eran405 כתב:@Gil5587
·
אני מניח שאתה עדיין רוצה להשתמש במודם של פרטנר כמודם בלבד וב-9980 כראוטר בלבד.
מה שאתה צריך לעשות מהתחלה:
א. להפוך את המודם למודם בלבד לפי שלבים 1-4 במדריך: http://www.netcheif.com/downloads/VDSL_699U5_modem.pdf
בנוסף תנטרל גם את ה-wifi במודם.
ב. לחבר מהמודם (יציאת LAN) אל הראוטר (כניסת WAN) ולחבר את המחשב לראוטר.
ג. בהגדרות של ה-9980: להעביר אותו למצב ראוטר בלבד ולהגדיר חייגן pppoe עם השם משתמש וסיסמא של הספק.
מצאתי ב-google את הדף הבא שנראה רלוונטי: http://www.tp-link.com/ca/faq-543.html
רק אחרי כל זאת האינטרנט אמור לחזור לעבוד. עדיין זה לא כזה מסובך ולדעתי כבר עשיתי את כל זאת רק בחרת בטעות להשאיר את ה-9980 כמודם+ראוטר במקום לבחור במצב ראוטר בלבד.
אם זה עדיין לא עובד לך, תוודא גם שהראוטר בטווח כתובת אחר מהמודם (כמו ש-DanielHava אמר לעיל). נגיד אם הראוטר שלך מוגדר בכתובת 192.168.1.1 (כלומר בטווח הכתובת 192.168.1.1-192.168.1.255) וגם למודם שלך יש כתובת בדיוק באותו הטווח, אז זה לא בסדר. במקרה כזה תשנה נגיד בראוטר את הכתובת ל-192.168.2.1....
איזה מוזר אחי.. עשיתי הכל כמו שצריך אני חושב.. ואפילו במחשב זה מראה שז מחובר לאינטרנט אך לא ניתן לגלוש..eran405 כתב:@Gil5587
·
1. כן. שם לב ששני השורות בתמונת המסך שהבאת הם pppoe (כלומר החייגן שאתה הולך להגדיר בראוטר) ולכן אתה צריך למחוק את שניהם מהמודם. אני מנחש ששורה אחת לחיבור ADSL והשניה ל-VDSL. בכל מקרה פשוט תמחוק את שניהם.
2. נראה לי שכן. אני לא מכיר את המודם שלך. פשוט תנסה ואם צריך תחפש עוד הגדרות עד שה-wifi שלו יכבה.
3. נראה לי שאתה בכיוון הנכון. אם אחרי האיפוס הוא שואל אותך כל מיני שאלות תענה לעניין (שהראוטר יתפקד כראוטר בלבד ולהגדיר לו חייגן pppoe).
4. כן אחרי שאתה מגדיר את החייגן והראוטר במצב ראוטר בלבד, אמור ישר להיות אינטרנט במחשב. זה אמור כבר לעבוד גם בחיבור קווי וגם באלחוטי אבל בשביל לא לערבב שמחה בשמחה בוא נתחיל מהחיבור הקווי (אותו חיבור שהיה מקודם לא צריך לשנות כלום - המחשב מתחבר לאחת מהיציאות שהיא לא WAN בראוטר).
אם עדיין אין לך אינטרנט:
א. האם הנורית ה-DSL במודם מראה סנכרון?
ב. מה אתה רואה בסטטוס של ה-WAN בראוטר? האם יש איזושהיא הודעת שגיאה - אולי תחת logs או משהו כזה?...