הפיכת ראוטר למודם בלבד וחיבור ראוטר חיצוני

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Jackal29 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי חברה,

יש ברשותי ראוטר-מודם של פרטנר T128 וראוטר פרטי של TP-LINK TD-W9980.
ברצוני להפוך את הראוטר של פרטנר למודם בלבד, ולחבר אליו ראוטר חיצוני.
אשמח להכוונה כיצד לעשות זאת.

תודה מראש :)

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@Gil5587
·

אני לא מכיר את הציוד הספיציפי הזה אבל תמונות המסך שלך (שדרך אגב קטנות מידי בשביל להבין משהו) נראית מאד דומות למדריך הזה: http://www.netcheif.com/downloads/VDSL_699U5_modem.pdf
מקווה שזה יעזור במשהו.

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

זה אותו יצרן מיצר את המכשיר.
המדריך טוב
מודם יציב מאוד, מניסיון 0 תקלות.

Jackal29 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

eran405 כתב:@Gil5587
·

אני לא מכיר את הציוד הספיציפי הזה אבל תמונות המסך שלך (שדרך אגב קטנות מידי בשביל להבין משהו) נראית מאד דומות למדריך הזה: http://www.netcheif.com/downloads/VDSL_699U5_modem.pdf
מקווה שזה יעזור במשהו.
...
היי

תודה רבה רבה ימלך!
רק יש בעיה..
במדריך שהבאת לא הבנתי מה צריך לעשות משלב 5..
בכל מקרה, אני לא יודע כיצד עליי להמשיך עכשיו ?
איך לחבר את הראוטר החיצוני שיעבדו ביחד ?
מה עוד שבכלל לא נראה לי שתהליך הפיכת הראוטר של בזק למודם בלבד צלח, כי עדיין הוא מופיע בווי פיי (אבל האינטרנט בו לא עובד)..
תודה
·

Jackal29 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

DanielHava כתב:זה אותו יצרן מיצר את המכשיר.
המדריך טוב
מודם יציב מאוד, מניסיון 0 תקלות.
...
אשמח שתסתכל בתגובתי האחרונה ואם אתה יודע לכוון אותי אשמח
·

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

@Gil5587
·

דבר ראשון לכבות את ה-wifi אמור להיות פשוט, תחפש תחת הגדרות wireless או משהו. אכן אין אינטרנט במודם ולכן אין שום סיבה להשאיר את ה-wifi דולק.

שלב 5 מראה איך להגדיר חייגן במחשב אבל כמעט תמיד מה שתרצה זה לחבר את המודם לראוטר אחר ולהגדיר את החייגן בו (ואז כמובן מה שמתאור במדריך לא רלוונטי). פשוט תחבר אחת מיצאות ה-LAN במודם לכניסת ה-WAN בראוטר. תכנס להגדרות בראוטר ותגדיר חייגן pppoe עם השם משתמש וסיסמא של הספק שלך - זה כרגיל תחת כותרת של הגדרות WAN או internet. אם אתה מסתבך תביא תמונת מסך של המסך המתאים בראוטר.

Jackal29 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

·

דבר ראשון לכבות את ה-wifi אמור להיות פשוט, תחפש תחת הגדרות wireless או משהו. אכן אין אינטרנט במודם ולכן אין שום סיבה להשאיר את ה-wifi דולק.

שלב 5 מראה איך להגדיר חייגן במחשב אבל כמעט תמיד מה שתרצה זה לחבר את המודם לראוטר אחר ולהגדיר את החייגן בו (ואז כמובן מה שמתאור במדריך לא רלוונטי). פשוט תחבר אחת מיצאות ה-LAN במודם לכניסת ה-WAN בראוטר. תכנס להגדרות בראוטר ותגדיר חייגן pppoe עם השם משתמש וסיסמא של הספק שלך - זה כרגיל תחת כותרת של הגדרות WAN או internet. אם אתה מסתבך תביא תמונת מסך של המסך המתאים בראוטר.
...
כיביתי תודה
המודם של בזק היה מחובר למחשב, ואז הפכתי אותו לברידג'.
העברתי כבל אינטרנט מהמודם לראוטר החיצוני לכניסת הwan שלו,
ואז ניתקתי את המודם מהמחשב וחיברתי מהראוטר למחשב.
עכשיו בכדי להמשיך אני צריך להכנס לראוטר שלי. אך כשאני נכנס למשחק 128.168.1.1 זה פותח לי להגדרות של המודם של בזק..
·

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

@Gil5587
·

מה שאתה מתאר לא הגיוני: כאשר המחשב מחובר לראוטר אין בכלל אפשרות להגיע להגדרות של המודם (לפחות בלי הגדרות routing מתקדמות שכמה שידוע לי יש רק בקושחות צד שלישי).

תוודא שהמחשב מחובר רק לראוטר (ולא למודם בשום צורה). תבדוק במחשב - בסטטוס של חיבור הרשת או בפקודת ipconfig - מה ה-default gateway שלך. תתחבר לכתובת שקיבלת ב-default gateway (הכתובת 128.168.1.1 לא הגיונית - אולי התכוונת 192.168.1.1). אם צריך תנסה לעשות refresh לדף אולי הדפדפן זוכר את הממשק של המודם אם הוא היה באותה הכתובת.

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

אתה צריך שהבזק והראוטר שלך יהיו על רשתות שונות
למשל הבזק ל 10.0.0.138 והראוטר 192.168.1.1
בראוטר להגדיר חייגן pppoe

Jackal29 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

·

מה שאתה מתאר לא הגיוני: כאשר המחשב מחובר לראוטר אין בכלל אפשרות להגיע להגדרות של המודם (לפחות בלי הגדרות routing מתקדמות שכמה שידוע לי יש רק בקושחות צד שלישי).

תוודא שהמחשב מחובר רק לראוטר (ולא למודם בשום צורה). תבדוק במחשב - בסטטוס של חיבור הרשת או בפקודת ipconfig - מה ה-default gateway שלך. תתחבר לכתובת שקיבלת ב-default gateway (הכתובת 128.168.1.1 לא הגיונית - אולי התכוונת 192.168.1.1). אם צריך תנסה לעשות refresh לדף אולי הדפדפן זוכר את הממשק של המודם אם הוא היה באותה הכתובת.
...
התכוונתי 192
·עשיתי ריסטרט למחשב וניתקתי וחיברתי מחדש תכבלים.
עכשיו כשאני נכנס לכתובת זה מביא לי תממשק של הראוטר החיצוני.
בתפריט לחצתי על quick setup, שם עשיתי איזור ישראל, ואז הייתה לי בחירה מה אני רוצה שהראוטר יהיה: ראוטר בלבד או גם ראוטר וגם מודם (יש לי ראוטר מסוג td-w9980 המשלב גם מודם). בחרתי שיהיה גם וגם (?)
ואז שמתי תסיסמה של הספקית. עשיתי נכון ? אין לי אינטרנט כרגע.. בראוטר הנורה של ה dsl לא דולקת (היא אמורה להיות דולקת כמו במודם ?)

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #11 

@Gil5587
·

היות שאתה משתמש במודם נפרד אתה רוצה שה-td-w9980 יהיה רק ראוטר (לנטרל את רכיב המודם בו). אתה צריך גם שכניסת ה-WAN/LAN תהיה כניסת WAN - בתקווה זה שאתה מנטרל את המודם יעשה גם את זה אבל יכול להיות שזאת הגדרה נפרדת. מן הסתם נורית ה-DSL רלוונטית רק במודם ולא ב-td-w9980 שישמש רק כראוטר.

Jackal29 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

·

היות שאתה משתמש במודם נפרד אתה רוצה שה-td-w9980 יהיה רק ראוטר (לנטרל את רכיב המודם בו). אתה צריך גם שכניסת ה-WAN/LAN תהיה כניסת WAN - בתקווה זה שאתה מנטרל את המודם יעשה גם את זה אבל יכול להיות שזאת הגדרה נפרדת. מן הסתם נורית ה-DSL רלוונטית רק במודם ולא ב-td-w9980 שישמש רק כראוטר.
...
אין לי כלל אינטרנט בלי קשר לראוטר עכשיו.. במחשב כלומר המחובר באופן קווי למודם.
כנראה שמחקתי משהו כשניסיתי להפוך אותו לברידג'.. מה עליי לעשות כרגע כדי להחזיר את האינטרנט ?
נורת ה-Dsl דולקת במודם
·

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #13 

@Gil5587
·

בשביל אינטרנט אתה צריך מודם וצריך חייגן pppoe. קודם שניהם היו לך במודם של בזק/פרטנר. אם פעלת לפי ההגדרות במדריך המודם עכשיו הוא רק מודם ואתה צריך להגדיר את החייגן לדוגמא בראוטר 9980 כמו שדיברנו קודם. כל עוד שלא הגדרת את ה-9980 כשראוטר בלבד ו/או לא הגדרת את שאר ההגדרות כמו שצריך ב-9980 הגיוני שלא יהיה לך אינטרנט.

אם אתה בוחר לא לחבר את הראוטר ולחבר מחשב ישירות ל"מודם בלבד" אתה צריך להגדיר חייגן pppoe במחשב בדומה למה שמוסבר בשלב 5 במדריך. אם וכאשר אתה כן מחבר את ה-9980 תגדיר את החייגן בו ותמחק/אל תשתמש בחייגן במחשב.

Jackal29 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

·

בשביל אינטרנט אתה צריך מודם וצריך חייגן pppoe. קודם שניהם היו לך במודם של בזק/פרטנר. אם פעלת לפי ההגדרות במדריך המודם עכשיו הוא רק מודם ואתה צריך להגדיר את החייגן לדוגמא בראוטר 9980 כמו שדיברנו קודם. כל עוד שלא הגדרת את ה-9980 כשראוטר בלבד ו/או לא הגדרת את שאר ההגדרות כמו שצריך ב-9980 הגיוני שלא יהיה לך אינטרנט.

אם אתה בוחר לא לחבר את הראוטר ולחבר מחשב ישירות ל"מודם בלבד" אתה צריך להגדיר חייגן pppoe במחשב בדומה למה שמוסבר בשלב 5 במדריך. אם וכאשר אתה כן מחבר את ה-9980 תגדיר את החייגן בו ותמחק/אל תשתמש בחייגן במחשב.
...
·יואו אחי אני משתגע.. איך הסתבכתי עם הדבר הזה..
יש מצב אנחנו עוברים לדבר במקום יותר נוח ?
אני אסביר לך בדיוק מה עשיתי
יש לך סקייפ או משהו אחר

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #15 

@Gil5587
·

אני מניח שאתה עדיין רוצה להשתמש במודם של פרטנר כמודם בלבד וב-9980 כראוטר בלבד.

מה שאתה צריך לעשות מהתחלה:

א. להפוך את המודם למודם בלבד לפי שלבים 1-4 במדריך: http://www.netcheif.com/downloads/VDSL_699U5_modem.pdf
בנוסף תנטרל גם את ה-wifi במודם.

ב. לחבר מהמודם (יציאת LAN) אל הראוטר (כניסת WAN) ולחבר את המחשב לראוטר.

ג. בהגדרות של ה-9980: להעביר אותו למצב ראוטר בלבד ולהגדיר חייגן pppoe עם השם משתמש וסיסמא של הספק.
מצאתי ב-google את הדף הבא שנראה רלוונטי: http://www.tp-link.com/ca/faq-543.html

רק אחרי כל זאת האינטרנט אמור לחזור לעבוד. עדיין זה לא כזה מסובך ולדעתי כבר עשיתי את כל זאת רק בחרת בטעות להשאיר את ה-9980 כמודם+ראוטר במקום לבחור במצב ראוטר בלבד.

אם זה עדיין לא עובד לך, תוודא גם שהראוטר בטווח כתובת אחר מהמודם (כמו ש-DanielHava אמר לעיל). נגיד אם הראוטר שלך מוגדר בכתובת 192.168.1.1 (כלומר בטווח הכתובת 192.168.1.1-192.168.1.255) וגם למודם שלך יש כתובת בדיוק באותו הטווח, אז זה לא בסדר. במקרה כזה תשנה נגיד בראוטר את הכתובת ל-192.168.2.1.

Jackal29 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

·

אני מניח שאתה עדיין רוצה להשתמש במודם של פרטנר כמודם בלבד וב-9980 כראוטר בלבד.

מה שאתה צריך לעשות מהתחלה:

א. להפוך את המודם למודם בלבד לפי שלבים 1-4 במדריך: http://www.netcheif.com/downloads/VDSL_699U5_modem.pdf
בנוסף תנטרל גם את ה-wifi במודם.

ב. לחבר מהמודם (יציאת LAN) אל הראוטר (כניסת WAN) ולחבר את המחשב לראוטר.

ג. בהגדרות של ה-9980: להעביר אותו למצב ראוטר בלבד ולהגדיר חייגן pppoe עם השם משתמש וסיסמא של הספק.
מצאתי ב-google את הדף הבא שנראה רלוונטי: http://www.tp-link.com/ca/faq-543.html

רק אחרי כל זאת האינטרנט אמור לחזור לעבוד. עדיין זה לא כזה מסובך ולדעתי כבר עשיתי את כל זאת רק בחרת בטעות להשאיר את ה-9980 כמודם+ראוטר במקום לבחור במצב ראוטר בלבד.

אם זה עדיין לא עובד לך, תוודא גם שהראוטר בטווח כתובת אחר מהמודם (כמו ש-DanielHava אמר לעיל). נגיד אם הראוטר שלך מוגדר בכתובת 192.168.1.1 (כלומר בטווח הכתובת 192.168.1.1-192.168.1.255) וגם למודם שלך יש כתובת בדיוק באותו הטווח, אז זה לא בסדר. במקרה כזה תשנה נגיד בראוטר את הכתובת ל-192.168.2.1.
...
1. בשלב א' במדריך של נט שף מופיעים לי שם שני דברים.
צירפתי תמונה: https://[imgur-album]y5mcs[/imgur-album]
למחוק את שניהם ?

2. כדי לכבות את הוויי פיי במודם פשוט להוריד את הסימון מ: enable wireless ?
תמונה: https://[imgur-album]6AwrA[/imgur-album]

3. לאחר שהפכתי אותו לברידג' וכיביתי ווי פיי, אני מחבר כבל אינטרנט מאחת מיציאות המודם ל-WAN בראוטר. ואז מוציא את הכבל מהמודם שמתחבר למחשב ומכניס אותו לאחת מהיציאות בראוטר. עד כאן בסדר.
לאחר שחיברתי תמחשב לראוטר, אני נכנס להגדרות הראוטר.
כאן, אני צריך קודם להגדיר אותו באמצעות ה- QUICK SETUP (כמו שניתן לראות בלשונית הראשונה בלינק שהבאת) ?
כי הראוטר בעצם הוא אחרי איפוס.. זה לא מהווה בעיה ? פשוט ישר ללכת להגדיר אותו כ-PPPOE עם סיסמה מפרטנר ?

4. כתבת לאחר הגדרת הראוטר כ-PPPOE אמור להיות אינטרנט. השאלה היא איך בכלל אני אמור לקבל אינטרנט במחשב (באופן קווי), כבל מהראוטר או מהמודם ? אני אמור להשאיר את הכבל מהראוטר בשלב ב' ?
ישר צריך להיות אינטרנט ? או שיש לעשות ריסטרט למכשירים ?

5. שיניתי את הכתובת של המודם ל192.168.2.1

אני חייב להגיד לך תודה ענקית עוד פעם.. אתה לא מבין כמה אני מעריך את זה באמת..
לא מובן מאליו בכלל שאתה כל כך סובלני איתי ובכלל עונה לי מתכתחילה..
תודה רבה רבה!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #17 

@Gil5587
·

1. כן. שם לב ששני השורות בתמונת המסך שהבאת הם pppoe (כלומר החייגן שאתה הולך להגדיר בראוטר) ולכן אתה צריך למחוק את שניהם מהמודם. אני מנחש ששורה אחת לחיבור ADSL והשניה ל-VDSL. בכל מקרה פשוט תמחוק את שניהם.

2. נראה לי שכן. אני לא מכיר את המודם שלך. פשוט תנסה ואם צריך תחפש עוד הגדרות עד שה-wifi שלו יכבה.

3. נראה לי שאתה בכיוון הנכון. אם אחרי האיפוס הוא שואל אותך כל מיני שאלות תענה לעניין (שהראוטר יתפקד כראוטר בלבד ולהגדיר לו חייגן pppoe).

4. כן אחרי שאתה מגדיר את החייגן והראוטר במצב ראוטר בלבד, אמור ישר להיות אינטרנט במחשב. זה אמור כבר לעבוד גם בחיבור קווי וגם באלחוטי אבל בשביל לא לערבב שמחה בשמחה בוא נתחיל מהחיבור הקווי (אותו חיבור שהיה מקודם לא צריך לשנות כלום - המחשב מתחבר לאחת מהיציאות שהיא לא WAN בראוטר).

אם עדיין אין לך אינטרנט:
א. האם הנורית ה-DSL במודם מראה סנכרון?
ב. מה אתה רואה בסטטוס של ה-WAN בראוטר? האם יש איזושהיא הודעת שגיאה - אולי תחת logs או משהו כזה?

Jackal29 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

·

1. כן. שם לב ששני השורות בתמונת המסך שהבאת הם pppoe (כלומר החייגן שאתה הולך להגדיר בראוטר) ולכן אתה צריך למחוק את שניהם מהמודם. אני מנחש ששורה אחת לחיבור ADSL והשניה ל-VDSL. בכל מקרה פשוט תמחוק את שניהם.

2. נראה לי שכן. אני לא מכיר את המודם שלך. פשוט תנסה ואם צריך תחפש עוד הגדרות עד שה-wifi שלו יכבה.

3. נראה לי שאתה בכיוון הנכון. אם אחרי האיפוס הוא שואל אותך כל מיני שאלות תענה לעניין (שהראוטר יתפקד כראוטר בלבד ולהגדיר לו חייגן pppoe).

4. כן אחרי שאתה מגדיר את החייגן והראוטר במצב ראוטר בלבד, אמור ישר להיות אינטרנט במחשב. זה אמור כבר לעבוד גם בחיבור קווי וגם באלחוטי אבל בשביל לא לערבב שמחה בשמחה בוא נתחיל מהחיבור הקווי (אותו חיבור שהיה מקודם לא צריך לשנות כלום - המחשב מתחבר לאחת מהיציאות שהיא לא WAN בראוטר).

אם עדיין אין לך אינטרנט:
א. האם הנורית ה-DSL במודם מראה סנכרון?
ב. מה אתה רואה בסטטוס של ה-WAN בראוטר? האם יש איזושהיא הודעת שגיאה - אולי תחת logs או משהו כזה?
...
איזה מוזר אחי.. עשיתי הכל כמו שצריך אני חושב.. ואפילו במחשב זה מראה שז מחובר לאינטרנט אך לא ניתן לגלוש..
נורית ה dsl במודם דולקת.
בסטטוס wan: (צירפתי תמונה)

https://[imgur-album]t4eH2[/imgur-album]
·

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #19 

@Gil5587
·

מוזר מאד. זה באמת נראה כמו שהחייגן התחבר אבל הכתובת שקיבלת מאד מוזרה וה-DNS שקיבלת הוא של בזק בכלל. אני מניח שהספק שלך פרטנר אז זה לא הגיוני.

תוודא שהגדרת שם משתמש וסיסמא נכונים בחייגן. שם לב שהשם משתמש צריך להיות בצורה: user@isp
אני לא בטוח מה המזהה אצל פרטנר אבל לדוגמא אצלי (אקספון) זה: user@018

אם זה עדיין לא עובד לך אולי תנסה לדבר עם התמיכה של פרטנר.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #20 

מצאתי את זה: http://www.bezeq.co.il/serviceandsupport/info/net_list/
כלומר במקרה שלך השם משתמש כנראה צריך להיות מהצורה: [email protected]

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”