שלום רב,
יש לי מחשב נייד asus e200ha vivobook שקיבלתי אותו עם windows 7 ושידרגתי אותו לפני מספר חודשים לwindows 10
ניסיתי לאפס את המחשב ולמחוק ממנו הכל , בחרתי תחילה באפשרות של איפוס רגיל (הסרת כל הקבצים והחשבונות ,זה שמצויין בו שלא לוקח הרבה זמן ) תהליך האיפוס התחיל ונתקע ב58% , לאחר זמן מה קיבלתי מסך כחול ובו נכתב שהיתה בעיה באיפוס, חזרתי על תהליך זה 3 פעמים
לאחר מכן החלטתי לנסות את האפשרות השניה ( זאת שלוקחת מספר שעות) לאחר שבחרת באפשרות זו הופיע לי מסך שחור ובו כתובות 2 אפשרויות ללחוץ על f8 או f12 אני חושב, למיטב זכרוני לחצתי על f8, לאחר מכן שוב תהליך האיפוס התחיל והפעם נתקע על 40% ( יכול להיות שסדר האירועים היה הפוך, קודם נתקע על 40% לאחר מכן הופיע המסך השחור )
נתתי למחשב לעבוד והלכתי לישון.
שקמתי ראיתי המחשב מנסה לעלות ,מופיע הלוגו של asus ולאחריו מסך שחור, ניסיתי איכשהו להגיע ל windows re אך ללא הצלחה (ניסיתי גם את האופציה של לכפות כיבוי על המחשב לאחר הופעת הלוגו 3 פעמים כמו שמצויין במדריכים של asus )
למישהו יש הצעות איך לפתור את הבעיה מבלי להגיע לטכנאי?
מחשב נייד asus e200h vivobook לא עולה ( מסך שחור )
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@shayd2110
· לי זה נשמע כאילו קיימת בעיה בדיסק הקשיח ואני חושש שלא תהיה לך ברירה לערב מישהו שיצטרך לפתוח את המחשב ולנסות להחליף את הדיסק הקשיח,
האם המחשב באחריות אולי ? אם כן כדאי למסור אותו לתיקון. אם לא, הדבר היחידי הנוסף שניתן לנסות לדעתי זה להתקין חלונות מחדש על ידי הכנת דיסק USB מתאים לצורך ההתקנה ולראות האם זה מצליח.
תוספת : כדאי להכנס ל BIOS ולראות שהגדרות העבודה של הדיסק הקשיח נכונות (בדרך כלל מצב AHCI)
· לי זה נשמע כאילו קיימת בעיה בדיסק הקשיח ואני חושש שלא תהיה לך ברירה לערב מישהו שיצטרך לפתוח את המחשב ולנסות להחליף את הדיסק הקשיח,
האם המחשב באחריות אולי ? אם כן כדאי למסור אותו לתיקון. אם לא, הדבר היחידי הנוסף שניתן לנסות לדעתי זה להתקין חלונות מחדש על ידי הכנת דיסק USB מתאים לצורך ההתקנה ולראות האם זה מצליח.
תוספת : כדאי להכנס ל BIOS ולראות שהגדרות העבודה של הדיסק הקשיח נכונות (בדרך כלל מצב AHCI)
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@shayd2110
·אתה צריך ללחוץ על מקש מסויים מספר פעמים מיד לאחר שאתה מדליק אותו. בדרך כלל זה מקש F8 או F12 אבל יכול להיות גם ESC או F1 או F2.
אתה יכול גם להכנס ל BIOS ולבחור ב BOOT SETUP שהוא יעלה מכונן ה USB (רק תוודא שכונן ה USB מוכנס למחשב לפני שאתה נכנס ל BIOS).
·אתה צריך ללחוץ על מקש מסויים מספר פעמים מיד לאחר שאתה מדליק אותו. בדרך כלל זה מקש F8 או F12 אבל יכול להיות גם ESC או F1 או F2.
אתה יכול גם להכנס ל BIOS ולבחור ב BOOT SETUP שהוא יעלה מכונן ה USB (רק תוודא שכונן ה USB מוכנס למחשב לפני שאתה נכנס ל BIOS).