משהו לא ברור לי. אז נכון ש חדות גבוה עושה הבדל עצום בחדות ופירוט בתמונה. אבל מדוע אין דגש על מספר התמונות בשנייה? איך זה שנושא זה נשכח ב HD? הרי ידוע ש אם מגדילים את ה FPS מקבלים תמונה הרבה יותר ריאליסטית שנותנת תחושה של תלת מימד.
ובכלל, איך יתכן שאפילו בשנת 2007 סרטי קולנוע עדיין מצולמים ב 24 תמונות בשניה? לא הגיע הזמן לשנות את זה? זכור לי מילדות מתקן לונה פארק נודד שנקרא CINEMA 180 שם הייתה תמונה ענקית על מסך 180 מעלות (חצי כדור) אבל הדבר שעשה את ההבדן הוא הקרנה ב 96 תמונות בשניה.
בחיפוס בגוגל אני רואה שיש איזשהו זכר ל 1080P/60 FPS לא ברור לי אם אכן יש תוכניות טלויזיה שהוקלטו כך. עד כה לא מצאתי מאמר שיתיחס לכך. רק דיבורים בפורומים שלא מובילים לכלום.
לדעתי זהו פספוס ענק ל HDTV. המענין הוא ש ENCODER טיפוסי ל AVC כדוגמת MAINCONCEPT אכן מאפשר קידוד ב 59 או 60 תמונות בשניה. האם זה אומר שיש סיכוי ל BD שהוא 1080P ו 60FPS?
FRAME RATE
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מרבית התכנים מצולמים כיום עדיין על גבי פילם וזה תמיד 24FPS...
התכנים הייחידים ב-60HZ הם תכני וידאו (כמו תוכניות "הלילה עם ג'יי לנו", "קונאן אובריין" ודומיהם).
הם באמת נראים יותר ראלים מתכני 24FPS.
האם זה דרמטית יותר טוב מאשר 24FPS? לא, זה רק נראה טיפה יותר "חלק".
יש תמיכה מלאה בזה בתקני HDTV, רק שאין הרבה מקורות שמקליטים או משדרים כך (אולי בעתיד זה ישתנה).
התכנים הייחידים ב-60HZ הם תכני וידאו (כמו תוכניות "הלילה עם ג'יי לנו", "קונאן אובריין" ודומיהם).
הם באמת נראים יותר ראלים מתכני 24FPS.
האם זה דרמטית יותר טוב מאשר 24FPS? לא, זה רק נראה טיפה יותר "חלק".
יש תמיכה מלאה בזה בתקני HDTV, רק שאין הרבה מקורות שמקליטים או משדרים כך (אולי בעתיד זה ישתנה).