מגבר DTS-HD
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 133
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם,
כרגע יש לי מגבר של Harman/Kardon שלא תומך בפורמטים החדשים כמו DTS-HD וכולי..
רציתי לשאול אם שווה לי להשקיע במגבר חדש שיתמוך בפורמטים החדשים (אני משתמש ב-5.1 לא מעבר)?
ועוד שאלה, הרמקולים גם צריכים לתמוך בפורמט? או רצוי רמקולים מסויימים?
יש לי רמקולים וסאב-וופר של Polk Audio שקניתי לפני 10 חודשים, שאני נהנה מהם מאוד, השאלה אם הם מספיקים.. הדגם הוא TL1600..
תודה רבה לעוזרים!
גיא
רציתי לשאול אם שווה לי להשקיע במגבר חדש שיתמוך בפורמטים החדשים (אני משתמש ב-5.1 לא מעבר)?
יש לי רמקולים וסאב-וופר של Polk Audio שקניתי לפני 10 חודשים, שאני נהנה מהם מאוד, השאלה אם הם מספיקים.. הדגם הוא TL1600..
תודה רבה לעוזרים!
גיא
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
לדעתי,
קשה מאוד עד בלתי אפשרי לזהות הבדל בין DTS ל- DTS-HD עם רמקולים לוויניים.
להרבה אנשים קשה לזהות את ההבדל גם עם רמקולים רצפתיים.
אני במקומך לא הייתי ממהר להחליף שום דבר, לפני שהייתי הולך לחנויות\חברים שיש להם רסיבר תומך, ושומע את אותו תוכן פעם בפורמט DTS ופעם בפורמט DTS-HD ומחליט אם ההבדל מצדיק השקעה כספית מבחינתך.
קשה מאוד עד בלתי אפשרי לזהות הבדל בין DTS ל- DTS-HD עם רמקולים לוויניים.
להרבה אנשים קשה לזהות את ההבדל גם עם רמקולים רצפתיים.
אני במקומך לא הייתי ממהר להחליף שום דבר, לפני שהייתי הולך לחנויות\חברים שיש להם רסיבר תומך, ושומע את אותו תוכן פעם בפורמט DTS ופעם בפורמט DTS-HD ומחליט אם ההבדל מצדיק השקעה כספית מבחינתך.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·איזה מגבר יש לך בדיוק?guymargalit1000 כתב:שלום לכולם,
תודה רבה לעוזרים!
גיא...
לא צריך שום רמקולים אחרים במיוחד אם אתה נהנה מהם. אין דבר כזה רמקולים מיוחדים לDTS.
מה המקורות שלך, איך אתה מחובר, מה התוכן...תן פרטים.
כמו שכבר אמרו, לשדרג רק בשביל הקפיצה לDTS-HD, לא ממש שווה אבל שינויים כמו חיבורי HDMI נוספים, חיבוריות חדשה כמו BT, תמיכה בקבצים חדשים והזרמת אודיו מהרשת...דברים כאלה...כמו כן, יש את הצד הטכני של האודיו, כמו מערכת כיול טובה יותר, מגבר טוב יותר, דאק חדש ואיכותי יותר...אבל שוב, מה הדגם שיש לך עכשיו?
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

- BUGY
- חבר מכור קשה

Re: הדגם של המגבר הוא Harman/Kardon AVR 142
·תזכיר לי, מה השאלה?guymargalit1000 כתב:אני משתמש בכניסה האופטית גם מהמחשב וגם מהטלוויזיה...
כניסה אופטית היא די מוגבלת מול HDMI. החיבור שלה מאוד פשוט ולרוב נטול בעיות אבל היא לא יכולה להעביר תוכן מתקדם ואין לה את האפשריות של HDMI כמו ARC...
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

@BUGY
·
השאלה הייתה אם שוה להשקיע במגבר חדש שתומך בפורמטים החדשים, לפי מה שהבנתי זה לא ממש שווה את הכסף..
יש אפשרות להוציא מהמחשב קול בעזרת HDMI? הכרטיס מסך יכול להוציא סאונד?
·
השאלה הייתה אם שוה להשקיע במגבר חדש שתומך בפורמטים החדשים, לפי מה שהבנתי זה לא ממש שווה את הכסף..
יש אפשרות להוציא מהמחשב קול בעזרת HDMI? הכרטיס מסך יכול להוציא סאונד?
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7661
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
@guymargalit1000
אם בא לך להשתדרג בלי קשר אז לך על זה, כי "שווה" זה עניין יחסי. לאחד שיפור קטן שווה הכל, למישהו אחר חבל על הכסף. כמו שאמרו לך ההבדלים קיימים אבל לא תהומיים וזה גם תלוי בפסקול של הסרט. רובם יישמעו טוב מאוד גם בדולבי הכי פשוט. מישהו פעם אמר כאן שהוא אוהב שהנורה של ה DTSHD נדלקת ברסיבר. ככה זה פה
לשאלה השניה ,אם יש לך כרטיס מסך או לוח אם עם יציאת HDMI אז כן. כמובן זה משנה רק אם אתה משדרג רסיבר.
אם בא לך להשתדרג בלי קשר אז לך על זה, כי "שווה" זה עניין יחסי. לאחד שיפור קטן שווה הכל, למישהו אחר חבל על הכסף. כמו שאמרו לך ההבדלים קיימים אבל לא תהומיים וזה גם תלוי בפסקול של הסרט. רובם יישמעו טוב מאוד גם בדולבי הכי פשוט. מישהו פעם אמר כאן שהוא אוהב שהנורה של ה DTSHD נדלקת ברסיבר. ככה זה פה
לשאלה השניה ,אם יש לך כרטיס מסך או לוח אם עם יציאת HDMI אז כן. כמובן זה משנה רק אם אתה משדרג רסיבר.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·לדעתי, לא, לא שווה. אבל בשביל שאר הדברים, אולי...זה כבר תלוי בך. ב1800 אתה מביא לך את דנון 1300 כולל הכל עד הבית מאמזון גרמניה, את זה כבר אמרתי?guymargalit1000 כתב:@BUGY
·
יש אפשרות להוציא מהמחשב קול בעזרת HDMI? הכרטיס מסך יכול להוציא סאונד?...
HDMI הוא הכלי היקרי כיום להעברת תמונה וסאונד מממקורות AV שונים. הרוחב פס של האופטי מאוד מוגבל וחסר לו הגנות ולכן הוא מוגבל. HDMI טוב יותר בכמעט הכל. במיוחד שאתה מעביר תמונה וסאונד על כבל יחיד וגם מקבל סאונד חזרה על אותו הכבל...
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

אכן שווה לקנות מאמזון אם בכלל
אני באמת חושב שאולי לא כדאי לי לקנות, אבל לגבי החיבורים בהחלט אחבר עם HDMI. מהטלוויזיה לרסיבר אין בעיה, אבל מהמחשב אני יכול לחבר יציאת HDMI אחת לטלוויזיה בשביל התמונה ו-HDMI אחת לרסיבר מהלוח אם בשביל הסאונד? (דרך אגב, אני לא חושב שיש לי ARC אצלי ברסיבר)
- Amir64
-
- גורו

Re: אכן שווה לקנות מאמזון אם בכלל
לא יכול. זה לא עובד ככה.guymargalit1000 כתב:אבל מהמחשב אני יכול לחבר יציאת HDMI אחת לטלוויזיה בשביל התמונה ו-HDMI אחת לרסיבר מהלוח אם בשביל הסאונד?...
חבר את המחשב ב- HDMI לרסיבר, ואת הטלויזיה ב- HDMI לרסיבר.
הרסיבר משמיע את האודיו, ומעביר את הוידאו לטלויזיה.
ARC לא מעניין אותך אם אתה לא רואה תכנים מהטלויזיה עצמה (סמרט או טיונר פנימי)
-
guymargalit1000
-
- חבר פעיל מאוד

@Amir64
·
אהה הבנתי, הקטע שאני משתמש הרבה בתכנים מהטלוויזיה בסמארט, כך שאני חייב בשביל זה ARC?
והאם הרסיבר שלי בהנחה שמחובר אליו המחשב ב-HDMI יוכל להעביר רזולוציית 4K? (שאני משחק משחקים בטלוויזיה אני משחק ב-4K)
כי אם אני לא טועה הוא לא תומך בזה
·
אהה הבנתי, הקטע שאני משתמש הרבה בתכנים מהטלוויזיה בסמארט, כך שאני חייב בשביל זה ARC?
והאם הרסיבר שלי בהנחה שמחובר אליו המחשב ב-HDMI יוכל להעביר רזולוציית 4K? (שאני משחק משחקים בטלוויזיה אני משחק ב-4K)
כי אם אני לא טועה הוא לא תומך בזה
- Amir64
-
- גורו

להוציא וידאו של נגן לכרטיס המסך, ואת האודיו לכרטיס מסך מובנה? בו זמנית?BUGY כתב:·למה לא?.........
איך אפשר?