התקנה ע"י ח.י
היי
מחר צריכים להגיע להתקין את ה OLED , רציתי לדעת מה אתם אומרים לגבי הרחבת אחריות ל 3 שנים נשמע מאוד יקר מחיר של 2600 שח , יש אלטרנטיבה להרחבת אחריות במקומות אחרים ? להבנתי חברות הביטוח כבר אינם מבטחות מוצרי חשמל.
בנוסף , מעבר לבדיקה ויזואלית וחיפוש פקסלים שרופים יש בדיקות נוספות , או דברים שכדאי לקחת בחשבון מול המתקין של ח.י שכדאי לבצע במעמד ההתקנה ?
תודה
מחר צריכים להגיע להתקין את ה OLED , רציתי לדעת מה אתם אומרים לגבי הרחבת אחריות ל 3 שנים נשמע מאוד יקר מחיר של 2600 שח , יש אלטרנטיבה להרחבת אחריות במקומות אחרים ? להבנתי חברות הביטוח כבר אינם מבטחות מוצרי חשמל.
בנוסף , מעבר לבדיקה ויזואלית וחיפוש פקסלים שרופים יש בדיקות נוספות , או דברים שכדאי לקחת בחשבון מול המתקין של ח.י שכדאי לבצע במעמד ההתקנה ?
תודה
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אתה מתכוון להרחבה ל- 3 שנים נוספות? (6 שנים סה"כ)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
@mreizik
תחשוב על זה כך:
אם אתה רוצה שהמסך יחזיק לך 6 שנים - תרחיב את האחריות.
אם אתה לוקח בחשבון שאחרי 3 שנים, פוטנציאלית, הלכו אלפי שקלים במידה ותגיע תקלה - אז אל תרחיב.
בשום אופן לא לחשוב שזה לצאת פראייר, כל אחד והשיקול שלו.
תחשוב על זה כך:
אם אתה רוצה שהמסך יחזיק לך 6 שנים - תרחיב את האחריות.
אם אתה לוקח בחשבון שאחרי 3 שנים, פוטנציאלית, הלכו אלפי שקלים במידה ותגיע תקלה - אז אל תרחיב.
בשום אופן לא לחשוב שזה לצאת פראייר, כל אחד והשיקול שלו.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 516 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
@mreizik
לדעתי הרחבת האחריות מיותרת (ובוודאי שאינה כלכלית). אל תתן לסיפורי האימה של המתקין בסגנון "כל כרטיס (זוכה) יעלה אלפי שקלים..." להשפיע עליך.
....... גם אם יציעו לך "מגן ברקים מקצועי" במתנה - תתאפק
מעבר לזה - אם אתה מתכוון לתלות את המסך על הקיר, נסה להכין את כל הכבלים מראש (HDMI, אופטי, רשת וכד'). אם יש תעלה בקיר, בדוק שהם עוברים בקלות. שים לב שכבל החשמל שמגיע עם המסך קצר יחסית ואינו ניתק מאחורי המסך.... (כך על כל פנים בסדרה 6). במקרה שאתה צריך להשחיל את כבל החשמל בתעלה, הטכנאי יצטרך לפתוח כמה ברגים בחלק האחורי של המסך ... הפ לא "מתים" על זה אבל אל תוותר אם זו הדרישה.
אחרי שהם תולים את המסך על הקיר, שים לך למיקום הכבלים ושגב המסך אינו "מונח" על הכבלים.
כל האמור לעיל מנסיוני האישי. כמובם שהטכנאים ברובם אנשים חביבים אבל עומס העבודה לא נותן להם זמן לתת דעתם על הפרטים הקטנים. במקרה שלי, נאלצתי להוריד את המסך מהקיר, למקם שוב את הכבלים מאחורי המסך ולתלות אותו שוב.
תתחדש ושלח תמונות
לדעתי הרחבת האחריות מיותרת (ובוודאי שאינה כלכלית). אל תתן לסיפורי האימה של המתקין בסגנון "כל כרטיס (זוכה) יעלה אלפי שקלים..." להשפיע עליך.
....... גם אם יציעו לך "מגן ברקים מקצועי" במתנה - תתאפק
מעבר לזה - אם אתה מתכוון לתלות את המסך על הקיר, נסה להכין את כל הכבלים מראש (HDMI, אופטי, רשת וכד'). אם יש תעלה בקיר, בדוק שהם עוברים בקלות. שים לב שכבל החשמל שמגיע עם המסך קצר יחסית ואינו ניתק מאחורי המסך.... (כך על כל פנים בסדרה 6). במקרה שאתה צריך להשחיל את כבל החשמל בתעלה, הטכנאי יצטרך לפתוח כמה ברגים בחלק האחורי של המסך ... הפ לא "מתים" על זה אבל אל תוותר אם זו הדרישה.
אחרי שהם תולים את המסך על הקיר, שים לך למיקום הכבלים ושגב המסך אינו "מונח" על הכבלים.
כל האמור לעיל מנסיוני האישי. כמובם שהטכנאים ברובם אנשים חביבים אבל עומס העבודה לא נותן להם זמן לתת דעתם על הפרטים הקטנים. במקרה שלי, נאלצתי להוריד את המסך מהקיר, למקם שוב את הכבלים מאחורי המסך ולתלות אותו שוב.
תתחדש ושלח תמונות
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
@sigamore
·
תודה על המידע !
יש תעלה באחורי המזנון עם שרשור לכיוון הטלביזיה , יש נקודת רשת בגב המזנון שמחוברת לSWICH (עוצמה G ) עם 5 נקודות ממנו מוציא נקודת רשת אחת חזרה בתעלה לכיוון הטליזיה והשאר ישמשו לסאונדבר ואקסבוקס X (שיגיע בהמשך
)וכל דבר אחר , השתמשתי בכבל CAT 6 לטובת הרשת מהסלון ועד קופסת התקשורת בכניסה לבית מקווה שמספיק ולא היה צריך CAT 7.
בנוסף אני אחבר עוד 3 כבלי HDMI לטבליזיה דרך התעלה .
מה לגבי בדיקת המסך עצמו מלבד בדיקה בעיניים שאין פיקסלים שרופים יש משהו שפאשר להריץ בסמרטTV שעושה בדיקה מעין מסך טכנאי כמו בממיר שבודק סיגנלים למינהם ?
·
תודה על המידע !
יש תעלה באחורי המזנון עם שרשור לכיוון הטלביזיה , יש נקודת רשת בגב המזנון שמחוברת לSWICH (עוצמה G ) עם 5 נקודות ממנו מוציא נקודת רשת אחת חזרה בתעלה לכיוון הטליזיה והשאר ישמשו לסאונדבר ואקסבוקס X (שיגיע בהמשך
בנוסף אני אחבר עוד 3 כבלי HDMI לטבליזיה דרך התעלה .
מה לגבי בדיקת המסך עצמו מלבד בדיקה בעיניים שאין פיקסלים שרופים יש משהו שפאשר להריץ בסמרטTV שעושה בדיקה מעין מסך טכנאי כמו בממיר שבודק סיגנלים למינהם ?
- sigamore
- חבר מביא חבר

@mreizik
לגבי הרשת --- מספיק גם 5e
... קל וחומר 6. תנוח דעתך...
אם אתה מתכוון להשתמש ב ARC (לטובת הסאונדבר וכו') שים לב שהכניסה במסך היא HDMI2.
ד"א - סתם מתוך עניין - למה שלושה חיבורי HDMI ? אין לך מיתוג HDMI בסאונד בר ?
בדיקה ויזואלית - חיצונית (סריטות, מכות, וכו') וסקירה של המסך לפיקסלים תקולים (את זה קשה לפספס...)
זהו --- אין סיבה מיוחדת להיות במתח. בטוח שהכל יהיה במקום
לגבי הרשת --- מספיק גם 5e
אם אתה מתכוון להשתמש ב ARC (לטובת הסאונדבר וכו') שים לב שהכניסה במסך היא HDMI2.
ד"א - סתם מתוך עניין - למה שלושה חיבורי HDMI ? אין לך מיתוג HDMI בסאונד בר ?
בדיקה ויזואלית - חיצונית (סריטות, מכות, וכו') וסקירה של המסך לפיקסלים תקולים (את זה קשה לפספס...)
זהו --- אין סיבה מיוחדת להיות במתח. בטוח שהכל יהיה במקום
@sigamore
למה הכוונה במיתוג HDMI ?
·
אני מחבר 3 כבלים לכל צרה שתבוא
לסאונדבר יש 2 יציאות HDMI אחת IN ואחת ARC .
ה ARC ישמש לחיבור הסאונדבר ל OLED .
יש כבל אופטי סאונד בר אחבר גם אותו .
ה XBOX ילך ל HDMI IN בסאונדבר אבל אם ארצה לחבר נניח HardDisk או מחשב נייד אני אצטרך את הכבלים הנוספים .לא ?
או שניתן לחבר אותם ל XBOX ?
למה הכוונה במיתוג HDMI ?
·
אני מחבר 3 כבלים לכל צרה שתבוא
ה ARC ישמש לחיבור הסאונדבר ל OLED .
יש כבל אופטי סאונד בר אחבר גם אותו .
ה XBOX ילך ל HDMI IN בסאונדבר אבל אם ארצה לחבר נניח HardDisk או מחשב נייד אני אצטרך את הכבלים הנוספים .לא ?
או שניתן לחבר אותם ל XBOX ?
- sigamore
- חבר מביא חבר

@mreizik
הכוונה ב"מיתוג" היא התקן כמו רסיבר, סאונד בר, וכד' עם כניסות ויציאות HDMI. כך שבעקרון כבל אחד מחבר בין המסך לאותו "התקן" (רצוי ARC במסך ל ARC בסאונד בר במקרה שלך) וכל שאר המקורות (כמו XBOX, מחשב נייד וכו') מתחברים אל כניסות ה HDMI בסאונד בר.
במסך אתה למעשה נשאר על HDMI קבוע (HDMI2) ומעבר בין המקורות נעשה בשלט של הסאונד בר.
כמובן שאתה יכול לבחור לחבר כל מקור לכניסת HDMI שונה במסך אבל במקרה כזה תהיה חייב לוודא שחיבור אופטי או ARC אכן מתפקדים (אחרת לא תקבל סאונד דרך הסאונד בר).
דיסק קשיח (במידה ואתה מתכוון לחבר ישירות למסך) מתחבר לכניסת USB -- אין קשר לכבלי HDMI (הקפד לחבר לכניסה "כחולה" אם זה דיסק USB 3.0)
הכוונה ב"מיתוג" היא התקן כמו רסיבר, סאונד בר, וכד' עם כניסות ויציאות HDMI. כך שבעקרון כבל אחד מחבר בין המסך לאותו "התקן" (רצוי ARC במסך ל ARC בסאונד בר במקרה שלך) וכל שאר המקורות (כמו XBOX, מחשב נייד וכו') מתחברים אל כניסות ה HDMI בסאונד בר.
במסך אתה למעשה נשאר על HDMI קבוע (HDMI2) ומעבר בין המקורות נעשה בשלט של הסאונד בר.
כמובן שאתה יכול לבחור לחבר כל מקור לכניסת HDMI שונה במסך אבל במקרה כזה תהיה חייב לוודא שחיבור אופטי או ARC אכן מתפקדים (אחרת לא תקבל סאונד דרך הסאונד בר).
דיסק קשיח (במידה ואתה מתכוון לחבר ישירות למסך) מתחבר לכניסת USB -- אין קשר לכבלי HDMI (הקפד לחבר לכניסה "כחולה" אם זה דיסק USB 3.0)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
לפני שאתה רץ לחבר את ה-XBOX דרך הסאונד בר, תוודא קודם כל שהסאונד בר מסוגל להעביר אות 4K@60HZ ו-HDR.
אין צורך לחבר גם ARC וגם אופטי בו זמנית לאותו הציוד.
אין צורך לחבר גם ARC וגם אופטי בו זמנית לאותו הציוד.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·עזוב 3, הם מדברים על 6 שנים!!!!Nemesis כתב:אם מדובר במסך 55 אינצ׳ בעוד שלוש שנים אחד כזה יד שניה לדעתי לא שווה יותר מ 2600 שח לפיכך לדעתי לא שווה לרכוש ביטוח....
חישוב זריז, קצת מחשבה קדימה ואתה מבין שזאת שטות. כשמהסך הזה ימות בעוד 4 שנים, כי אין מה לעשות כל הטכנולוגיה כיום מתוכננת להפסיק לעבוד אחרי זמן מסויים, אז אחרי 4 שנים לא יהיה לח.י חלקים למסך הזה, כבר היום אין להם הרבה ולא מתקנים במסכים הללו כלום, רק שולפים ומחליפים אם זה אפשרי. אז יציאו לך מסך חלופי מעפן, זול יותר משלך בצורה משמעותית או שתוסיף עוד כסף ותקבל את המסך המקביל לשלך, אבל תוסיף הרבה כסף.
אתה מוזמן לחפש פה בפורום שרשורים על אנשים שניסו לקבל אחריות ושורת במקרים דומים...תאמין לי, ח.י יודעים מה הם עושים, הרחבת האחריות הזאת היא דרך מעולה לסחוט כסף מאנשים כשהם תחת לחץ, אבל אם תעצור לרגע ותחשוב ותחשב אתה תבין למה זה משתלם להם, מאוד.
@TheCoolest
·
אני מניח שכן :
LG Sj9 SOUNDBAR
===================
Network
WiFi Band Width - 2.4G / 5G Yes
Mesh network Yes
Connectivity
Audio Input - Portable In (3.5Ø) Yes
Optical Yes (1)
HDMI 2.0 (HDCP 2.2): 4K pass through - In / Out Yes(1) / Yes(1)
USB Yes (Service Only)
Wireless Bluetooth (ver. 4.0) Yes
Ethernet port Yes
WiFi Yes
·
אני מניח שכן :
LG Sj9 SOUNDBAR
===================
Network
WiFi Band Width - 2.4G / 5G Yes
Mesh network Yes
Connectivity
Audio Input - Portable In (3.5Ø) Yes
Optical Yes (1)
HDMI 2.0 (HDCP 2.2): 4K pass through - In / Out Yes(1) / Yes(1)
USB Yes (Service Only)
Wireless Bluetooth (ver. 4.0) Yes
Ethernet port Yes
WiFi Yes
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@mreizik
כן, אמור לתמוך.
כן, אמור לתמוך.
2600 ש"ח להרחבה של 3 שנים נוספות - זה לגודל 65'.
1600 ש:ח עבור הרחבה דומה ל-TV שלהם בגודל 55'.
לגבי המתקן:
אצלי ה-TV הותקנה בחדר שינה והייתי צריך מתקן עם זוית.
הבחור התחיל להסביר לי על המתקן האיכותי עם הזווית - אחרי 10 שניות עצרתי אותו. הסברתי לו שאני מכיר את כל המתקנים
שקיימים בשוק (התקנתי עשרות TV בשנים האחרונות גם חשמליים) ואני מכיר את כל הדגמים (NP500,NP6 וכו'..) אודיו ליין
שהם מביאים (גם את שיח , ברקן , B-TECH , LEXUS וחבריהן) והכי חשוב הסברתי שאני יודע את המחיר שלהם .
שנייה לאחר מכן - הוא שינה צבע בפנים ואמר לי -אני מוכן לתת לך מתקן זוויתי במחיר של 140 ש"ח כולל ההתקנה .
היות ואני מכיר את המתקן - וזה גם ככה מה שתכננתי - הסכמתי לכך .
במידה ולא - הייתי מתקין בעצמי .
אגב - כבר כמה חברים שלי (אחד וויתר על התקנה לגמרי כדי שאני אתקין לו ) התקשרו אלי לאחר קבלת ה-TV על מנת שאבוא להתקין מחדש/לתקן את ההתקנה שלהם .
לצערי לא פעם ולא פעמיים הם התקינו לא מפולס ואף שרטו את גב ה-TV (זה קורה גם בחברות אחרות של מתקינים לא מקצועיים) .
1600 ש:ח עבור הרחבה דומה ל-TV שלהם בגודל 55'.
לגבי המתקן:
אצלי ה-TV הותקנה בחדר שינה והייתי צריך מתקן עם זוית.
הבחור התחיל להסביר לי על המתקן האיכותי עם הזווית - אחרי 10 שניות עצרתי אותו. הסברתי לו שאני מכיר את כל המתקנים
שקיימים בשוק (התקנתי עשרות TV בשנים האחרונות גם חשמליים) ואני מכיר את כל הדגמים (NP500,NP6 וכו'..) אודיו ליין
שהם מביאים (גם את שיח , ברקן , B-TECH , LEXUS וחבריהן) והכי חשוב הסברתי שאני יודע את המחיר שלהם .
שנייה לאחר מכן - הוא שינה צבע בפנים ואמר לי -אני מוכן לתת לך מתקן זוויתי במחיר של 140 ש"ח כולל ההתקנה .
היות ואני מכיר את המתקן - וזה גם ככה מה שתכננתי - הסכמתי לכך .
במידה ולא - הייתי מתקין בעצמי .
אגב - כבר כמה חברים שלי (אחד וויתר על התקנה לגמרי כדי שאני אתקין לו ) התקשרו אלי לאחר קבלת ה-TV על מנת שאבוא להתקין מחדש/לתקן את ההתקנה שלהם .
לצערי לא פעם ולא פעמיים הם התקינו לא מפולס ואף שרטו את גב ה-TV (זה קורה גם בחברות אחרות של מתקינים לא מקצועיים) .
Re: התקנה ע"י ח.י - שאלה בנושא הרחבת האחריות
היי
בהמשך לשאלתי בנושא הכדאיות של הרחבת האחריות קיבלתי כאן פידבקים שאומרים לא לקחת את האחריות מהסיבה שבפועל ברגע האמת החברה לא תעמוד מאחורי ההתחחיבות ,
אני מעלה כאן את כתב האחריות של ח.י לגבי ה OLED שקיבלתי , ע"פ סעיף 15 מובטח כי אם לא יצליחו לבצע תיקון תתבצע החלפה או החזרת כסף ע"פ הערך ששולם במידה ולא נמצא דגם תואם - נשמע מצויין לא ?
מה שכן קצת לא מסתדר לי זה סוף הפסקה שמציין שאם לא חלה חובה מפורשת ע"פ דין חובת ההחלפה אינה במוצר חדש אלא במוצרה במצב דומה .
האם בכל זאת לא כדאי לבצע הרחבה של האחריות ?
בהמשך לשאלתי בנושא הכדאיות של הרחבת האחריות קיבלתי כאן פידבקים שאומרים לא לקחת את האחריות מהסיבה שבפועל ברגע האמת החברה לא תעמוד מאחורי ההתחחיבות ,
אני מעלה כאן את כתב האחריות של ח.י לגבי ה OLED שקיבלתי , ע"פ סעיף 15 מובטח כי אם לא יצליחו לבצע תיקון תתבצע החלפה או החזרת כסף ע"פ הערך ששולם במידה ולא נמצא דגם תואם - נשמע מצויין לא ?
מה שכן קצת לא מסתדר לי זה סוף הפסקה שמציין שאם לא חלה חובה מפורשת ע"פ דין חובת ההחלפה אינה במוצר חדש אלא במוצרה במצב דומה .
האם בכל זאת לא כדאי לבצע הרחבה של האחריות ?
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·רק חזיקת למה לא לקחת את האחריות...mreizik כתב:היי
האם בכל זאת לא כדאי לבצע הרחבה של האחריות ?...
- sigamore
- חבר מביא חבר

@mreizik
לא !
ד״א - הם אפשרו לך להרחיב את האחריות מחוץ למעמד ההתקנה? בדרכ זה תנאי די קשיח מבחינתם.
לא !
ד״א - הם אפשרו לך להרחיב את האחריות מחוץ למעמד ההתקנה? בדרכ זה תנאי די קשיח מבחינתם.
טוב שיכנעתם אותי אני לא מרחיב את האחריות מדובר בסכום די גבוה .
לשאלתך הטכנאי ראה שאני מתלבט ואמר שאוכל לחזור אליו יום א (אתמול לגבי החלטתי ) אז לא בטוח שכבר רלבנטי .
מקווה שהדגם הזה יחזיק יותר מ 3 שנים
לשאלתך הטכנאי ראה שאני מתלבט ואמר שאוכל לחזור אליו יום א (אתמול לגבי החלטתי ) אז לא בטוח שכבר רלבנטי .
מקווה שהדגם הזה יחזיק יותר מ 3 שנים