שלום לכולם
אתמול העברתי כבל cat5e דרך התעלה שבקיר, ברגע שחיברתי את הכל ולחצתי את החוטים זה לא עובד, בדקתי שהצבעים מתאימים.
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה לעוזרים
הגעתי למסקנה שהייתה לי בעיה באחד החוטים לכן הוצאתי ולחצתי אותו מס' פעמים לסירוגין עד שהיה תקין (ממליץ ללחוץ עם הקורונה מס' פעמים את החוט בתוך המקום שלו - לפעמים יש בעיה עם המגעים).
רוב הסיכויים שהבעיה אצלך היא חוסר מגע של אחד החוטים. זה הרבה חוטים לחבר לכל שקע וסביר שאחד מהם עשית לא כמו שצריך.
יכולה בעקרון להיות גם בעיה בכאבל עצמו אבל פחות סביר שזה המצב.
הגעתי למסקנה שהייתה לי בעיה באחד החוטים לכן הוצאתי ולחצתי אותו מס' פעמים לסירוגין עד שהיה תקין (ממליץ ללחוץ עם הקורונה מס' פעמים את החוט בתוך המקום שלו - לפעמים יש בעיה עם המגעים).
רוב הסיכויים שהבעיה אצלך היא חוסר מגע של אחד החוטים. זה הרבה חוטים לחבר לכל שקע וסביר שאחד מהם עשית לא כמו שצריך.
יכולה בעקרון להיות גם בעיה בכאבל עצמו אבל פחות סביר שזה המצב.
...
תודה על התגובה. לצערי אין לי מכשיר כזה ואין לי מושג מאיפה להשיג ( שאלתי גם חברים ומשפחה ואין להם)
·
אז פשוט קודם כל תעבור על כל החוטים עם הקורונה כמה פעמים נוספות תראה אם זה עוזר או לא.
אם לא - אין ברירה, תעבור חוט חוט תוציא אותו לגמרי ותכניס מחדש עם הקורונה. 90 אחוז שזה זה.
אגב זה מכשיר זול קיט ביחד עם כלים אחרים של כבילת רשת יעלה פחות מ20 דולר באליאקספרס או איביי...
...
·אפשר להשיג את המכשיר גם ב3 דולר באיביי הבעיה זה שאני צריך את האינטרנט באוזר שם דחוף
בכל מקרה תודה רבה על העזרה אני אנסה את זה עוד מעט ואגיד לך איך הלך
כדי לבדוק לבד אתה צריך שמישהו יעזור לך.
בצד אחד מקצרים עם מתכת בין פינים 1,2, ובצד השני בודקים עם וולטמטר אם יש קצר בין שני הפינים 1,2.
אותו דבר על שאר הזוגות.