עינית ביטחון לתריס ויטרינה - וורה?
יש לי תריס גלילה חשמלי ביציאה מהסלון, עם בקר תריס של פיברו בשליטת וורה.
רציתי להתקין עינית בטיחות לצד התריס שתפקוד על וורה להפסיק הורדתו של תריס הגלילה במידה וילד עובר בדיוק מתחתיו.
האם קיימת עינית כזו שתתמשק לוורה?
רציתי להתקין עינית בטיחות לצד התריס שתפקוד על וורה להפסיק הורדתו של תריס הגלילה במידה וילד עובר בדיוק מתחתיו.
האם קיימת עינית כזו שתתמשק לוורה?
נערך לאחרונה על ידי lasik ב 26/10/2017 18:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
·lasik כתב:יש רעיונות?
תודה לעוזרים!...
כל חיישן תנועה יתאים
רק תייצר בקרה שאם חיישן התנועה הזה פועל, והתריס בטווח מסוים, התריס יפסיק או יעלה.
קח בחשבון כמה בעיות שתצטרך לחשוב איך תתמודד איתן:
1. חיישן התנועה יראה את תנועת התריס, אז תצטרך לזהות מתי זה ילד ומתי זה תריס
2. המודול של פיבארו לא משדר סטטוס של מצב התריס בכל רגע נתון (מה שמקשה על 1
לי יש תריס שאני רוצה למנוע ממנו לרדת כשהדלת פתוחה. התקנתי חיישן דלת ובניתי EVENT שבו אם התריס מתחיל לפעול, והדלת פתוחה, אני שולח פקודה כלפי מעלה. זה לא אופטימלי אבל זה טוב מספיק לצרכים *שלי*. העניין הוא ש"מתחיל לפעול" אצלי זה זיהוי לפי צריכת החשמל - הסנסור הזה בפיבארו שולח עדכון להומסיר שלי *הרבה* לפני שסנסור של מצב התריס שולח אותו.
@slarti
·
ראשית תודה על תשובתך!
חשבתי על חיישן תנועה, אולם להבנתי לעינית אופן פעולה שונה:
בעוד שחיישן עובד על מפתח זויתי, ולכן יקבל טריגר אפילו מהתריס עצמו...
לעינית יש רפלקטור בצד שני, שרק בחציית הקישור (photocell) ביניהן - מתקבל הסיגנל להפסקת גלילת התריס.
במידה ואמצא המודול המבוקש, חשבתי ליצר תרחיש לפיו המודול של פיברו מפסיק מיידית עם חציית העינית.
לסומפי יש מודול כזה, אבל הוא בעייתי מכמה סיבות:
·
ראשית תודה על תשובתך!
חשבתי על חיישן תנועה, אולם להבנתי לעינית אופן פעולה שונה:
בעוד שחיישן עובד על מפתח זויתי, ולכן יקבל טריגר אפילו מהתריס עצמו...
לעינית יש רפלקטור בצד שני, שרק בחציית הקישור (photocell) ביניהן - מתקבל הסיגנל להפסקת גלילת התריס.
במידה ואמצא המודול המבוקש, חשבתי ליצר תרחיש לפיו המודול של פיברו מפסיק מיידית עם חציית העינית.
לסומפי יש מודול כזה, אבל הוא בעייתי מכמה סיבות:
- דורש חיבור חוטי בין המוח הענק של המערכת למנוע, ולעיניות - וזה ממש לא מתאים לי
- עולה כ- 1000 ש"ח...
@lasik
יש לי שני רעיונות ליישום של פתרון:
1. למי שיש מערכת אזעקה אלחוטית של ויסוניק שאפשר לממשק לוורה, אפשר להשתמש בחיווי מגלאי הוילון.
2. בעזרת חיישן עינית פוטו רפלקטור + חיישן אוניברסלי של פיבארו (http://www.vesternet.com/z-wave-fibaro-universal-sensor) שמאפשר הפיכת האות הבינארי שמתקבל מהעינית לסיגנל אלחוטי
יש לי שני רעיונות ליישום של פתרון:
1. למי שיש מערכת אזעקה אלחוטית של ויסוניק שאפשר לממשק לוורה, אפשר להשתמש בחיווי מגלאי הוילון.
2. בעזרת חיישן עינית פוטו רפלקטור + חיישן אוניברסלי של פיבארו (http://www.vesternet.com/z-wave-fibaro-universal-sensor) שמאפשר הפיכת האות הבינארי שמתקבל מהעינית לסיגנל אלחוטי
@benza
·
בדיוק את האפשרות השניה אני מחפש (ההצעה הראשונה אינה רלוונטית לי כי אין לי מערכת אזעקה בשלב זה).
אני מחפש photocell שיתקשר אלחוטית ויהיה בעל מקור חשמל עצמאי (בטריה), כחלק מהרשת של וורה. מקריאת הוראות החיישן האוניברסלי של פיברו עולה כי הוא דורש חיווט למקור חשמל...
להבנתי אם אין עדיין מוצר כזה, הוא אמור לצאת בקרוב כי vera secure ידרש אליו במידה וירצו להציגו כחלופה ראויה למערכת האזעקה הביתית.
מחשבות?
·
בדיוק את האפשרות השניה אני מחפש (ההצעה הראשונה אינה רלוונטית לי כי אין לי מערכת אזעקה בשלב זה).
אני מחפש photocell שיתקשר אלחוטית ויהיה בעל מקור חשמל עצמאי (בטריה), כחלק מהרשת של וורה. מקריאת הוראות החיישן האוניברסלי של פיברו עולה כי הוא דורש חיווט למקור חשמל...
להבנתי אם אין עדיין מוצר כזה, הוא אמור לצאת בקרוב כי vera secure ידרש אליו במידה וירצו להציגו כחלופה ראויה למערכת האזעקה הביתית.
מחשבות?