חוות דעת לגבי שדרוג חשמל המערכת
-
badigard
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 116
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
היי,
ברשותי מערכת המורכבת מזוג רמקולים LS50 אקטיביים המחוברים למחשב באמצעות DAC חיצוני.
השאלה נוגעת לגבי שדרוג המערכת באופן כללי -
האם שדרוג כבלי החשמל (כבל קומקום פשוט עבור כל רמקול) ו/או מפצל החשמל (פשוט מאד) ישפר את הסאונד?
תודה.
ברשותי מערכת המורכבת מזוג רמקולים LS50 אקטיביים המחוברים למחשב באמצעות DAC חיצוני.
השאלה נוגעת לגבי שדרוג המערכת באופן כללי -
האם שדרוג כבלי החשמל (כבל קומקום פשוט עבור כל רמקול) ו/או מפצל החשמל (פשוט מאד) ישפר את הסאונד?
תודה.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
חברי לפורום פה עדינים היום.
לא, שום דבר לא ישתנה חוץ מבזבוז זמן וכסף. אלה אם כן יש לך הפרעות קשות במערכת החשמל, כבל פגום, רעשים סטטיים וכל מני דברים מהסוג הזה, גם אז החלפה לכבל יקר יותר לא תתן לך כלום.
לא, שום דבר לא ישתנה חוץ מבזבוז זמן וכסף. אלה אם כן יש לך הפרעות קשות במערכת החשמל, כבל פגום, רעשים סטטיים וכל מני דברים מהסוג הזה, גם אז החלפה לכבל יקר יותר לא תתן לך כלום.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
תחשוב כמה מטרים של חוט חשמל רגיל יש לך בקירות בבית, עכשיו תחלק את המטר של הכבל קומקום אותו אתה רוצה להחליף בהנחה שהוא באמת משנה משהו (שזה ויכוח אחר) ..
כמה זה יוצא בשברי אחוזים ?
כמה זה יוצא בשברי אחוזים ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אדלקת פה מדורה ענקית של ויכוחים....זה יבוא בהמשך....אתה תראה...
דבר ראשון אתה צריך להכיר טוב את הסט אפ שלך ,אחכ-לך לחנות אודיו-קח כבלי חשמל לניסיון-החנויות נותנות לניסיון לפני המכירה,
הניסיון האישי שלי:
חשמל מאוד משפיע-אני נמצא בלי מגן ברקים-כי הוא הורס
ניסיתי כמה כבלי חשמל-לטעמי כולם הרסו לי-אבל המסקנה זהה=כבל חשמל עושה שינויים .
זה דעתי האישית וניסיוני האישי
אין צורך להיתווכח-לא מסכמים-סבבה.
תנסה!
דבר ראשון אתה צריך להכיר טוב את הסט אפ שלך ,אחכ-לך לחנות אודיו-קח כבלי חשמל לניסיון-החנויות נותנות לניסיון לפני המכירה,
הניסיון האישי שלי:
חשמל מאוד משפיע-אני נמצא בלי מגן ברקים-כי הוא הורס
ניסיתי כמה כבלי חשמל-לטעמי כולם הרסו לי-אבל המסקנה זהה=כבל חשמל עושה שינויים .
זה דעתי האישית וניסיוני האישי
אין צורך להיתווכח-לא מסכמים-סבבה.
תנסה!
כיף חיים.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
אנשים גם משקיעים באוסף בולים. זה הופך את זה למשהו יעיל? בעל שימוש? מה בדבר בוגאטי ווירון? גם שם אנשים משקיעים. אתה חושב שזה משהו חכם לעשות? יעיל? הרי הם יכולים להגיע הרבה יותר מהר לעבודה. אולי רמקולים במאה אלף שקל לסלון שמהדהד כמו מערת הנטיפים? שטות? לא שטות? בקיצור, זה שאנשים עושים משהו לא הופך את זה לחכם.badigard כתב:אם זו שטות - מדוע אנשים משקיעים בחשמל? או שזה רק עבור סטפ אנלוגי? (במידה ואוסיף פטיפון בעתיד, זה כן ישנה?)...
אבל, נשמע כאילו אתה נורא חם על הקניה הזו, עד כדי שאתה מוכן להוציא כסף על שיפור סאונד לציוד שאין לך. אולי קראת באיזה פורום פוסט שפשוט לא הפסיק להלל את מפצל החשמל המוזיקלי שהוא קנה באלפיים חמש מאות דולר ואתה חייב גם. אז, למה שלא תקנה אחד ותספר לנו על החוויה? ככה כולנו נלמד יחד איתך.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·להשקיע בחשמל זה לא שטות בכלל, אבל כבל קומקום זאת השטות. כמו שכבבר אמרו, תחשוב על זה, יש לך עשרות מטרים של כבלים הכי פשוטים בעולם עוברים אחד ליד השני ללא שום הגנה כמעט, שקעים זולים, לוח חשמל לא מתאים, מערכת חשמל אזורית ישנה וכדמה...זאת שרשת אחת גדולה, להחליף רק את הקצה של הכבל בשרשת של עשרות קילומטרים, זאת השטות. מי שרציני, מספק למערכת שלו חשמל "נקי" על קו נפרד או הופך את הקו הקיים לנקי על ידי מייצבים, אינברטורים וכודמה. אבל כבל קומקום? ברצינות...badigard כתב:אם זו שטות - מדוע אנשים משקיעים בחשמל? או שזה רק עבור סטפ אנלוגי? (במידה ואוסיף פטיפון בעתיד, זה כן ישנה?)...
בלי קשר, רוב המערכות ברוב הבתים ממש לא דורשות שינויים במערכת החשמל. זה שיש אנשים בחו"ל שמרגישים שינויים זה כי אתם לא מבינים אילו מערכת חשמל גרועות יש בבתים ישנים באירופה או ארה"ב, אז כן, כל דבר יכול רק לעזור. אבל מצבנו בארץ מעולה, לרוב ואני חושב שיש מקום להשקיע בוא לפני כבלי חשמל.
מה אם הפאקין אקוסטיקה?
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
·badigard כתב:אם זו שטות - מדוע אנשים משקיעים בחשמל? או שזה רק עבור סטפ אנלוגי? (במידה ואוסיף פטיפון בעתיד, זה כן ישנה?)...
למה אנשים עושים את זה? אני מניח שלכל אחד יש את הסיבות שלו.
אבל תחשוב תאכלס, בלי להבין הרבה בחשמל, נראה לך שאתה יכול לשמוע הבדלים בכבל חשמל שונה שהוא הדבר האחרון בשרשרת החשמל שמגיעה אליך הביתה?
לי אגב היה כבל חשמל יוקרתי כשרק נכנסתי לתחום האודיו, ואז עוד אכלתי כל מה שבישלו לי. תאכלס, זה כיף לחשוב שיש לך איזה מוצר ייחודי שאין אותו לרוב האנשים ולאט לאט אתה משכנע את עצמך שזה אשכרה משנה את הסאונד. אחרי שהתעשתי והחלפתי כבלים הבנתי שזה קשקוש ואין שום הצדקה להשקיע אפילו אגורה שחוקה בכבל חשמל.
הכול נכון ולא נכון, לא שאני חסיד כבלים הי אנד ובטח לא אלו שעולים 6.5k$
אך יש לי דוגמא טרייה אישית מלפני כמה חודשים- פתאום שמתי לב שסרב שלי במצב סטאטי צליל זוממי , פניתי ליבואן, הוא ליצרן (אגב סאב חדש) שלחו בחזרה הנחיות לנסות למיניהם- כלום לא עוזר, החלפתי מקור חשמל (התחברתי לשקעים בקו אחר) כלום, ומה באה לי ראיון - להחליף כבל- ומה קרה? כן, זומזום נעלם כמעט עד שומעים טיפ טיפה אם שמים אוזן אל הסאב.
בטוח שיש לי איזה בעיה בקו חשמל, אך אוגדתי - כבל שינה מצב, עוד לא ניסיתי כבלים אחרים- יש לי כמה ״טובי״ שלא עלו הון אך גם לא קומקום, אולי שם יהיו תוצאות יותר טובות ואולי לא.
עד כמה כבלים אלו השפיעו על הסאונד של מערכת.... קשה להבין האמת.... ע״מ להבין כזה דבר באמת נדרש כול פעם להחליף כבלים של כול הרכיבים כי ע״פ כתוב (בכול מיני מקורות) שינוי יכול להיות מכול רכים ויכול להיות שלא, ויש לנו הרבה רכיבים....
ואולי כבל א׳ ישפיע לטובה ברכים א׳ ולא תשפיע כלל על רכיב ב׳ ושילוב כבלים יעזור ואולי לא- אין לזה סוף.
אני פשוט לקחתי כמה כבלים סבירים וסגרתי את הפרשה.
אך יש לי דוגמא טרייה אישית מלפני כמה חודשים- פתאום שמתי לב שסרב שלי במצב סטאטי צליל זוממי , פניתי ליבואן, הוא ליצרן (אגב סאב חדש) שלחו בחזרה הנחיות לנסות למיניהם- כלום לא עוזר, החלפתי מקור חשמל (התחברתי לשקעים בקו אחר) כלום, ומה באה לי ראיון - להחליף כבל- ומה קרה? כן, זומזום נעלם כמעט עד שומעים טיפ טיפה אם שמים אוזן אל הסאב.
בטוח שיש לי איזה בעיה בקו חשמל, אך אוגדתי - כבל שינה מצב, עוד לא ניסיתי כבלים אחרים- יש לי כמה ״טובי״ שלא עלו הון אך גם לא קומקום, אולי שם יהיו תוצאות יותר טובות ואולי לא.
עד כמה כבלים אלו השפיעו על הסאונד של מערכת.... קשה להבין האמת.... ע״מ להבין כזה דבר באמת נדרש כול פעם להחליף כבלים של כול הרכיבים כי ע״פ כתוב (בכול מיני מקורות) שינוי יכול להיות מכול רכים ויכול להיות שלא, ויש לנו הרבה רכיבים....
אני פשוט לקחתי כמה כבלים סבירים וסגרתי את הפרשה.
Heavy Metal Is The Law