עזרה בבחירת ראוטר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
no1am פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.
מבקשת את עזרתכם בבחירת ראוטר (ללא מודם) עבור בית של 200 מטר (מפלס אחד).

לצערי, די חושש להזמין מחו"ל ולכן מנסה למצוא את הפתרון כאן בארץ.
לפני שארשום את הצרכים, כרגע ההתלבטות היא בין 2 חברות.
LinkSYS או NETGEAR.
אני די לא סובל את TPLINK או את DLINK בעקבות נסיון מר איתם (אמנם ברחוק אבל עדייין...).
חשבתי לכיוון האסוס אבל שוב, מעדיף חנות מקומית.

הצרכים -
כיסוי לכל הבית.
מעבר ל TV של פרטנר.
משחקי און ליין בסלולרים של הילדים וכו'
חיבור 2-3 מחשבים.
כמובן שלא כולם מחוברים יחד אבל כתבתי את כל הצרכים.
אינטרנט 100 מגה של בזק.

הבעיה היא גם באיזו חברה לבחור וגם באיזה דגם של ראוטר.
משום מה בפורומים ישנים בחו"ל מצאתי כי ל
LinkSYS WRT1900ACS
יש בעיות של ניתוקים, ריסט רנדומלי וכו' (הראוטר הזה היה בחירה ראשונה).
כבר לא רוצה לעשות ריסט למכשיר פעם ביום או יומיים ולכן מעדיף משהו איכותי.

תקציב - באופן עקרוני לא מוגבל אבל עד 1500 ש"ח נראה לי מאוד הגיוני.

תודה על העזרה.
נועם
נערך לאחרונה על ידי no1am ב 25/10/2017 19:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

לא נתקלתי בבעיה של ניתוקים עם WRT1900ACS.
עובד כבר בערך חצי שנה...

no1am פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה.
אני לא מבין גדול בראוטרים וכו' אבל כל הביקורות על הניתוקים הן מלפני שנתיים.
האם יתכן שהבעיה נפתרה אחרי עדכון תוכנה?

כמו כן, אם אתה כבר עם הראוטר הזה - האם ביצעת בדיקת מהירות דרך ה WIFI?

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אני רק הערה - קח בחשבון שלכסות בית שלם של 200 מ"ר עם נתב אחד עלול להיות בעייתי. במצב כזה עדיף לרכוש נתב ולחבר אליו בכבל נקודת גישה שתחזק את האלחוט בנקודות הרחוקות מהנתב. תראה את הפרק האחרון של המדריך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #5 

לא ביצעתי בדיקת מהירות.
טווח הכיסוי שלו הרבה יותר גדול מה- D-LINK שהיה קודם (גם פרטי, לא של בזק)

הבית בעל 2 קומות, לא מתקרב ל- 200 מטר, וקולט גם בחצר, מה שבכלל לא היה אפשרי קודם.
כמובן שראוטר אלחוטי בתוך ממד מצמצם בהרבה את טווח הכיסוי, והמהירות המתקבלת.
גם לא בטוח בכלל שבריא לשים ראוטר אלחוטי בממד, במיוחד אם זה חדר בו ישן מישהו.

no1am פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה רבה על העזרה.
הראוטר ישב בעצם כמעט במרכז הבית, לא בתוך ארון או ממד.
צד אחד של הבית הוא די חלל פתוח של הסלון, מטבח ופינת אוכל והצד השני זה החדרים.
אני מניח שאם אזדקק לשיפור הטווח אוסיף נקודת גישה.
האם LinkSYS או NETGEAR?

NETGEAR Nighthawk R7000
LinkSYS WRT1900ACS
LinkSYS EA8500

תודה ויום טוב.

no1am פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

טוב, אז הוחלט להזמין מחו"ל.
האמת שעדיין לא התנסתי בהזמנות מאמזון ואשמח למעט טיפים.
אני יודע שיש סיכון בהזמנה מחו"ל ומצד שני, אם במקרה הגרוע זה יעלה לי רק במחיר השילוח אז דיינו (האם במידה ונתקע במכס ניתן להחזיר למוכר?).
מה עכשיו?
התקציב לא משתנה 1500 ש"ח.
המלצה לראוטר (כולל אסוס) ודגמים תתקבל בשמחה - לינק למוצר עצמו יתקבל בברכה :)
הכי חשובה לי יציבות הראוטר - לא רוצה להתעסק בכיבוי והדלקה פעם ביומיים, אמינות, אמינות ואמינות.
דרך אגב, אני צריך לשאול את המוכר לפרטים מסויימים?

תודה וסליחה על החפירה.

no1am פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אשמח להמלצות על -
מאיזה אמזון להזמין?
מה עם התאמה לחשמל בארץ?

בקיצר, אשמח לאיזשהו הסבר בכדי שלא אפול.

תודה

yonifd
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #9 

@no1am
·

בד"כ אמזון ארה"ב יש הכי מגוון במיוחד בדברים האלה, אבל אתה עלול למצוא את המוצר באמזון גרמניה / ספרד / איטליה ככה ששווה חיפוש גם שם ברגע שתתביית על מוצר כלשהוא.

אני הזמנתי את הASUS הזה:

ASUS Dual-Band 3 x 3 AC1750 Wi-Fi 4-Port Gigabit Router (RT-AC66U_B1)

הגיע בלי שום בעיות (לא משרד התקשורת ולא נעליים) למרות שככל הנראה זה כן עובר על החוק מבחינת תדרים.

הבנתי שמקסימום אמזון יודיעו לך שזה עצור במכס וכו' ואז אתה מודיע להם שישלחו את זה חזרה ומחזירים לך את הכסף ואז אתה יכול בעקרון לנסות שוב ושוב עד שזה יעבור (לא אמור לקחת יותר מידי פעמים...אני מאמין שהרוב לא נופלים למדגם המטופש הזה).

בעקרון ממה שבדקתי אצל אסוס כל הדגמים מותאמים לארץ מבחינת חשמל (110-230 וולט כך שאפשר להשתמש בהם גם בארה"ב וגם באירופה), רק הדבר היחיד שצריך זה מתאם לשקע שעולה כמה שקלים.

עדיין לא חיברתי ולא עובד איתו כך שלא יכול להגיד לך חוות דעת מקצועית עליו אבל ממה שביררתי הוא יציב ונותן עבודה יפה מאוד, בגלל זה קניתי אותו.

עוד דגם מומלץ זה ה68U מאותה סידרה.

כנראה שהתקציב שלך גבוהה משמעותית מהדגמים שהבאתי אבל זה מה שאני מכיר...בתקציב כזה אתה יכול להביא GOOGLE WIFI או מהסוג שלו...שמעתי שהוא עובד מצויין.

no1am פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

@yonifd
·
איזה כייף לקרוא תגובה כל כך מפורטת.
לא ידעתי שהאסוסים מותאמים לארץ.
הלינקסיס/נטגיר שרציתי לרכוש כאן בארץ עולים סביב ה 1300 ש"ח (ב KSP או אייבורי) וללסכום הזה כיוונתי.
כשראיתי מה אפשר לרכוש בסכום הזה מחו"ל הבנתי שכדאי לקחת את הסיכון ואולי להביא באותו הסכום דגמים טובים יותר.
לצערי, עד עכשיו לא קיבלתי המלצות מלבד הלינקסיס מ Amir64.
והאסוסים שהמלצת עליהם.
אני באמת לא ממש מבין גדול בראוטרים ולא חשבתי עד עכשיו על הגוגל WIFI.
הפחד הכי גדול שלי הוא להזמין משהו שלא יתאים לארץ מבחינת החשמל, זה לפני הכל.
אם אני מבין נכון, מיאפה שרוכשים (אמזון ארה"ב, אנגליה, גרמניה וכו') פחות רלוונטי להתאמה לחשמל בארץ?

כרגע מי שמובילים במירוץ הם
ASUS RT-AC88U
ASUS RT-AC86U
Linksys WRT32X-UK AC3200 שקראתי עליו ביקורות מצוינות בחו"ל
Linksys WRT1900AC

שמתי לב גם לראוטרים כמו הגוגל WIFI
NetGear Orbi
Linksys Velop Tri-Band AC4400

אבל שוב, ממש לא מכיר את המוצרים.

תודה בכל אופן.

yonifd
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@no1am
·

קודם כל בכיף - בשביל זה קיים הפורום. אני נותן תשובה שהייתי רוצה לקבל מאחרים.

הגוגל WIFI קיים בדיוק בשביל הייעוד שאתה מחפש - כיסוי נרחב ומתואם של רשת ביתית בWIFI.

אז בוא אני אסביר לך לגבי מתחים - NETGEAR כיוון שהם מכוונים לקהל האמריקאי הרבה ממה שנמכר באמזון מתאים רק ל110 וולט.

אסוס פונים לשוק העולמי ולכן רוב המוצרים שלהם יוצאים 110-230 וולט ומותאם גם לשוק האמריקאי וגם לשוק האירופי.

בכל מקרה הגוגל WIFI שמוכרים באמזון (חבילה של 3) הם מותאמים גם לארץ מבחינת מתח. איך אני יודע ?

דבר ראשון יכול להיות כתוב במפרט של המוצר למטה. דבר שני אני תמיד מחפש את המספר '220' או '110' ב"שאלות" שאנשים שאלו על המוצר. ראיתי די הרבה אנשים שמשתמשים בגוגל WIFI ב220V ולכן בוודאות הוא תומך בזה. רק צריך מתאם כמו שהזכרתי.

אגב, לNETGEAR יש גם מוצר שנקרא NETGEAR ORBI שעושה בדיוק מה שהGOOGLE WIFI עושה, והיו עליו המלצות גדולות מאוד. לפי בדיקה מהירה שלי כמו שחשבתי , המוצר הזה באמזון ארה"ב הוא מתאים ל110 וולט בלבד.

כך למשל בחיפוש קצר באמזון בריטניה מצאתי את ה NETGEAR ORBI שמותאם לחשמל בארץ ויעלה לך כ 340 פאונד כולל מיסים ומשלוח עד הבית, שזה קצת יותר יקר מאמזון ארה"ב (10 פאונד) אבל יתאים לך מבחינת חשמל. בהמרה לשקלים: 1580 ש"ח.

יקר מידי לטעמי אבל גם אופציה שאתה יכול לחשוב עליה שתפתור לך את הכיסוי בבית.

אגב אם אתה רוצה חוות דעת אמיתית על המוצר פשוט תקרא באמזון...יש שם חוות דעת מאוד מאוד מפורטות לפעמים אנשים עושים שם אנליזות מטורפות ומחקרים לרשת שלהם לפני ואחרי השימוש במוצר בשביל להראות הבדלים או חוסר הבדלים ובזבוז כסף.

no1am פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

נכנסתי לביקורות לגבי האסוס כאן בפורום (עשיתי חיפוש לדגם של ה 88 לבינתיים) וראיתי שמי שיש לו את הראוטר הזה (וגם כל אסוס אחר), ממש מרוצה.
עבורי זה מעולה כי אין על נסיון של אנשים.
מסתמן כי הראוטרים של אסוס ולינקסיס הם אלו שאני צריך להתמקד בהם.

מעבר למוצר יפה חיצונית (לא מראה לאישתי) ה NETGEAR ORBI או ה Linksys Velop נראים לי מיותרים, ומקפיצים את המחיר.
בזמנו כשהייתי עם ראוטר של בזק ( כבר כמה שנים עם הוט ולא ממש התעסקתי בזה) הוא ישב בתוך ארון התקשורת ועדיין הייתה לי קליטה כמעט בכל הבית, אמנם במקומות מרוחקים היא היתה נמוכה ועדייןהייתה קליטה.
אני בודק לעומק כי בפעם הקודמת כל הזמן התלוננתי לבזק על ניתוקים וכו' כי הייתי בטוח שהבעיה הייתה בתשתית. לא חשבתי על הראוטר כמקור לבעיה.
הפעם, הראוטר ישב מחוץ לארון, בדיוק במרכז הבית ולכן אני מקווה שראוטר אחד יספיק לי בלי תוספת של AP ולכן אני מחפש גם את המוצר הטוב ביותר שאולכ להשיג תמורת הכסף.
במידה והראוטר לא יספיק אוסיף נקודה.

שיחקת אותה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #13 

אני רואה כאן הרבה דאגה לגבי "התאמה לארץ" של הזמנת ראוטרים מחו"ל. אנסה לעשות סדר בנושא לפי מיטב הבנתי:

1. החוסר "התאמה" הכי גדול הוא נושא התדרים וחשוב מאד להבין שזה אך ורק עניין של רגולציה: בטווח התדרים של 5GHz, שכל הראוטרים החדשים עובדים גם/בעיקר בו, יש הבדלי רגולציה בין אזורים שונים בעולם. לצערינו בארץ ישראל הטווח של 5GHz מוגבל יחסית ושונה מכל איזור אחר בעולם.
ההשלכות המעשיות של זה הם שביבוא אישי אם הראוטר נעצר במכס לא תוכל להכניס אותו לארץ ותצטרך להחזיר אותו. יש דעות שונות כאן בפורום על מה הסיכוי שמשלוח של ראוטר יעצר אבל לפחות במשלוח מהאמזונים השונים (משלוח של iparcel) יש הרבה מאד שקיבלו ראוטר ללא כל בעיה. עדיין תמיד קיים הסיכון וזה משהו שצריך לקחת בחשבון.
חשוב להדגיש שאם המוצר נכנס לארץ לא יהיה לך בעיות להשתמש בו. להיפך, מוצרים שמגיעים ביבוא מסודר לארץ חייבים לעבור התאמה לארץ ולכן יעבדו בטווח תדרים יותר מוגבל ולכן יתכן מאד שראוטר מחו"ל יתן לך ביצועים טובים יותר. יתר על כן, דגמים מסוימים שנקנו בארץ חסומים לעדכונים של קושחה בינלאומית והרבה פעמים אין עדכונים לגירסא הישראלית (לדוגמא ה-VR600 הראשון שכבר לא נמכר; מעניין שלעומת זאת ה-V2 של אותו הראוטר דווקא כן פתוח לעדכוני קושחא בינלאומיים).

2. אם אתה מעוניין במודם/ראוטר משולב לתשתית בזק זה תלוי בתקני התקשורת הספציפיים שמודם תומך בהם. ב-ADSL זה יותר בעייתי בגלל הנושא של annex וכו' אבל בין כה וכה אין הבדל במחיר בין חבילות של ADSL ל-VDSL היום (VDSL זה החבילות של 40 מגה ומעלה). לגבי VDSL מומלץ להעיזר ברשימה כאן. בנוסף אני ממליץ על מודמים שתומכים הן בווקטורינג והן ב-G.INP כדי להפיק את המירב מתשתית בזק הנוכחית.

3. לגבי החשמל, למיטב ידעתי כל המכשירים היום תומכים גם ב-110 וב-220. מקסימום שאולי תצטרך זה מתאם של כמה שקלים בודדים.

אמ;לק : בהנחה שאתה קונה ראוטר ללא מודם, אתה יכול לבחור כל דגם שתרצה (לפי ביקורות בחו"ל וכו'). הסיכון העיקרי הוא שהמשלוח יעצר במכס וכאן שום דבר לא יכול לעזור לך (אפילו אם תזמין דגם שנמכר בארץ המוצר שאתה מזמין מחו"ל לא עבר התאמה לתדרים של ישראל). אני לא מכיר שום סיבה שראוטר שנכנס לארץ לא יעבוד מצוין (אם כבר להפך כמו שפירטי לעיל).

no1am פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

תודה על המידע וההסבר המעמיק ערן.
אתם עוזרים לי להבין כמה דברים "על הדרך" בחיפושי אחרי ראוטר.
סליחה אם לא הייתי ברור, ההתאמה לארץ נבעה בעיקרה מנושא החשמל אבל עניתם לי גם על זה.
התכנון הוא ראוטר ללא מודם.
לגבי השילוח של אמזון iparcel
האם זה השילוח הבסיסי במידה ואני לא בוחר חברת שילוח כלשהי או שצריך לבחור את השילוח הזה?
והאם זה משנה מאיזה אמזון נעשה המשלוח? UK US DE?

yonifd
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

eran405 כתב:
3. לגבי החשמל, למיטב ידעתי כל המכשירים היום תומכים גם ב-110 וב-220. מקסימום שאולי תצטרך זה מתאם של כמה שקלים בודדים.
...
·הייתי נזהר בעניין הזה.

אתה צודק שהיום רוב החברות הן גלובליות ולכן רוב המוצרים שלהם יוצאים מהמפעל 110~240 בעקרון.

אבל לפעמים יש חברות שמגבילות מוצרים מסויימים רק לארה"ב ולכן מוציאות דגמים שהם מותאמים אך ורק ל110. אין הרבה אבל יש, כמו דגמים מסויימים של Netgear או Cisco .

צריך לבדוק כשקונים מאמזון ארה"ב בקיצור. כיוון שכל המוצרים שם מיועדים לשוק האמריקאי שם 110V בשימוש.

לגבי התדרים 100% , זה ההסבר המפורט לעניין.

@no1am
לגבי האופציות שהשארת לראוטרים.

לטעמי רובם קצת Overkill למה שאתה צריך, יש איכותיים מאוד בטווח 400-700 ש"ח . סה"כ בסופו של דבר מדובר פה בתעבורה ביתית רגילה ויציבה שאתה מעוניין בה, לא חוות שרתים לגיימרים שכל Latency קריטי עבורך.

לא הייתי קונה מעל 200-250 דולר לשימוש שלך, וגם זה יותר ממה שאתה צריך.

הדגם הנ"ל של Linksys עם אחוז ביקורות חיוביות ממש גבוהה (מתוך 6K ביקורות). הייתי חושב עליו ברצינות.

לגבי השילוח של אמזון iparcel
האם זה השילוח הבסיסי במידה ואני לא בוחר חברת שילוח כלשהי או שצריך לבחור את השילוח הזה?
והאם זה משנה מאיזה אמזון נעשה המשלוח? UK US DE?

·
...
כן. או DHL. אי אפשר באמת לדעת זה תלוי בצרכים שלהם ובלוח זמנים שלהם.

מבחינת המשלוח זה לא משנה מאיזה אמזון. לא מבחינת זמן ולא מבחינת חברה. יש דברים שהגיעו לי מאמזון ארה"ב תוך יומיים ויש דברים שהגיעו לי מאמזון בריטניה בשבועיים.

זה תלוי בהמון דברים שאי אפשר לצפות אותם מראש.

no1am פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

יוני תודה רבה יקירי על התגובות, לוקח הכל בחשבון, גם את הנושא שאני לוקח קצת מעבר למה שאני צריך.
ככל שאני מעמיק יותר וחושב על הדברים אז -
לאחרונה העברתי את המשרד לבית כי הנסיעות לת"א הרגו אותי ולכן-
אני עובד מהבית ומתחבר לשרתים שלנו בחברה (חייב יציבות).
הגדול שלנו לומד הרבה מהבית בשעות אחה"צ.
הקטנים מחוברים באופן קבוע לאינטרנט - משחקי רשת ויוטיוב.
ה TV עוברת לפרטנר.

אני תמיד מעדיף משהו מעל....

no1am פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

מישהו יוכל לעזור לי להזמין מאמזון?

אם אני מזמין מאמזון COM אז המשלוח כר"מ

AmazonGlobal Standard Shipping — get it Nov. 10-17

AmazonGlobal Expedited Shipping — get it Nov. 8-13

AmazonGlobal Priority Shipping — get it Nov. 1-6

אם מאמזון UK אז המשלוח כר"מ

AmazonGlobal Standard : get it by Nov. 17-Dec. 5

AmazonGlobal Priority : get it by Nov. 1-29

לא בא לי לחכות חודש.
אני קןרא שהרוב מקבלים את המוצר תוך מספר ימים, איך זה?
מצד שני, איך אדע מאיפה לרכוש? מה המחיר למשלוח מהיר יותר?
אין לי מושג בכלל איך זה עובד.
מעלי אקספרס זה פשוט יותר :)

Amir64
גורו
גורו

שליחה #18 

בד"כ משלוחים מאמאזון מגיעים אלי תוך 10-5 ימים.
בשום אופן אל תחשוב אפילו על הזמנת נתב עם משלוח מהיר.
שילוח כזה גורר בוודאות עיכוב במכס ודרישה לאישורים על תחומי תדרים, שדי בטוח שלא תקבל.

no1am פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

אלוף!
תודה רבה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #20 

@no1am
·

דבר ראשון הערה טכנית: גם לי בזמנו נראה מוזר שהם לא מראים את המחיר של המשלוחים השונים עד אחרי שאתה מכניס פרטי תשלום אבל אל תפחד תהיה לך אופציה לבחור צורת משלוח כולל המחירים שלהם לפני שאתה מאשר את ההזמנה. בנוסף גם אחרי שאתה עושה הזמנה לוקח זמן עד שהם שולחים אותה ולפחות בזמן הזה אפשר לבטל/לשנות את הזמנה איך וכמה שאתה רוצה ללא שום קנס וכו'.

אני תמיד הזמנתי באמזון ב-Standard Shipping (המשלוחים היותר מהירים תמיד נראו לי תוספת מחיר לא הגיונית). לי עדיין לא הגיע שום דבר תוך ימים בודדים (לא מאמזון ארה"ב ולא מאירופה). אצלי זה תמיד לקח שבועות בודדים. מניסיוני וממה ששמעתי מאחרים התאריכים שאמזון נותנים כמעט תמיד מדויקים.

אולי מישהו שבאמת קיבל מוצר מאמזון תוך ימים יכול לגלות לנו איזושהוא "סוד" אבל אני בספק. אם אתה באמת לא יכול לחכות האופציה היחידה שאני מכיר זה להזמין בארץ, הכי טוב למצוא מוצר בחנות שיש במלאי ולסוע להביא.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”