מצלמות אבטחה בבית - האם יש דרך טובה ללא NAT

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
itzikc78 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
הצטרף: אוגוסט 2009
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום.
אני טכנולוגי ומתעסק ברשתות כך שאפשר לענות בצורה מקצועית.

עברתי לדירה חדשה ואני מעוניין לרשת אותה במצלמות (כרגע 2), וגם בסנסורים חכמים להתרעה אם פותחים את דלת הכניסה\חלון וכו'.

אני אתמקד כרגע בעניין המצלמות, כי סנסורים כאלו הם עניין פשוט יותר.
בעבר כשהתקנתי מצלמה כזו, היתי צריך לגשת לראוטר, לבצע PORT FORWARDING NAT לכתובת ה IP הפנימית
של המצלמה, וגם להשתמש בשירותי DYNAMIC DNS למינהם (כי כתובת הIP החיצונית הרי לא קבועה).

האם ה*&# הזה עדיין נחוץ היום? כי בבואי לחפש מצלמות, אני נתקל כבר בכל מיני מצלמות מבוססי CLOUD כמו
ALEXA של אמאזון וכו'. ראיתי גם כאלו שמבוססות על מערכת הפעלה אנדרואיד ואז יש אפליקציה לגישה אליהם מרחוק.

לפני שאני מתחיל לחרוש בעצמי ולטבוע בים האופציות, אשמח לשמוע כמה שורות מסודות בנושא ממישהו שכבר התנסה.
כמו"כ אם יש המלצה לדגם OUTDOOR (וגם INDOOR) - רצוי כזה שגם יכול להסתובב לפחות 90 מעלות, אבל לא חובה.
אשמח לשמוע.

תודה.

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
הצטרף: נובמבר 2010
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

לא חסר nvrים שלא מצריכים הפניה או ip קבוע
אתה נרשם איתם באתר היצרן והאפליקציה מאפשרת לך חיבור מכל מקום

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
הצטרף: פברואר 2007
מיקום: ת"א
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #3 

@itzikc78
·
אני עדיין פותח פורטים ומשתמש ב DUCKDNS החינמי לצורך גישה למצלמות באמצעות הפורט שפתחתי כשאין לי IP קבוע.
זה נכון שיש היום הרבה NVR שמאפשרים גישה דרך הענן, אבל לעיתים הגישה איטית (למשל בנתבים סינים). יש גם נתבים שמחייבים להשתמש בשרתים בתשלום.
יש את האתר הזה שמאפשר התקנת תוכנת שרת קטנה על ה PC ומאפשר גישה למצלמותה IP שברשת הביתית שלך באמצעות אפליקציה חינמית :

https://www.ivideon.com/

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
הצטרף: אוגוסט 2006
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #4 

@itzikc78
אתה צריך לשאול את עצמך שאלה אחרת …״האם נוח לי להיות מצולם 24/7 עם גישה (תאורתית ) לכל מיני אורחים מזדמנים ולא קרואים”…?
יתכן וזה נשמע מעט דרמטי אבל זה לדעתי המחיר שאתה משלם על קלות ושקיפות החיבור דרך כל אותם מותגים סיניים זולים.
מנגד כמובן תוכל לומר שחצי מחיינו מתנהלים בלאו הכי בענן :D…לא מתווכח.
כאמור עניין של פרספקטיבה.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

itzikc78 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
הצטרף: אוגוסט 2009
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

תודה על תשובותיכם. הלכתי על הדרך המסורתית של port forwarding

שליחה #5 

השמשתי 2 מצלמות ptz אלחוטיות. היה קצת צריך להתאמץ עם הטכנאי של הספק שיעשה את זה נכון כולל קיבוע ה dhcp.. אבל בסוף עובד.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
הצטרף: ספטמבר 2007
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #6 

כתבת שאתה מתעסק ברשתות, זה צריך להיות פשוט.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

itzikc78 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
הצטרף: אוגוסט 2009
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

לי זה פשוט, אבל אני צריך לעבוד מול המוקד של הספק

שליחה #7 

כי הם לא נותנים גישה לראוטר.
ושם זה תלוי אם אתה נופל על מישהו שמבין או מישהו שזה לוקח לו הרבה זמן.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: יונתן פת-יה
מיקום: תל-אביב
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #8 

זו שאלה שהיא רלוונטית לכל הנושא של חיבור מרחוק ולא רק למצלמות.

הכיוון הוא לעבור מהמצב השכיח (בעיקר במערכות בית חכם מסורתיות ושרתי מצלמות אבטחה ביתיים) בו מבצעים פתיחה (אם יש Firewall) והפניית פורטים כדי לאפשר גישה מבחוץ אל מצב שבו כל העסק מנוהל ע"י הענן.

זה חוסך כמובן את הצורך בהתעסקות הנ"ל וזה גם מביא איתו אפשר להגיד יתרון בתחום האבטחה כי משתמשים בענן בתור מתווך במקום ליזום חיבור אל הבית שלך, שכן בשימוש בענן כמתווך מה שקורה זה שה-client וה-server שניהם יוזמים חיבור לענן ודרכו ה-client יכול לגשת ל-server
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
הצטרף: ינואר 2014
מיקום: גליל מערבי
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #9 

כל מי שעוסק בתחום של תקשורת נתונים בכלל ובתחום של אבטחת מידע בפרט, מודע לזה, שיותר גרוע מלפתוח פורטים ב NAT ( בצורה ידנית או שעוד יותר מסוכן דרך UPNP ) , זה רק לקשר את השירותים הפנימיים שפועלים ברשת LAN לשרת סיני עלום שם, מה שמכונה בעשור האחרון בענן.
כל אחד שמתעסק במצלמות אבטחה למשל שמע איך בשנה אחרונה התגלו מספר רב של החולשות בציוד סיני זול. למשל בציוד של hikvision נמצאו פרצות אבטחה, שנתנות אפשרות של גישה מרחוק, איפוס של הגדרות בציוד וכו'.
https://www.coresecurity.com/advisories ... rabilities
https://threatpost.com/hikvision-patche ... as/125522/
http://www.noip.com/blog/2017/05/10/bac ... p-cameras/
ולא מדובר כאן על נושאים תיאורטיים. מדובר על זה שנכתבו ים של תוכנות שסורקות את האינטרנט, מזהות את הציוד הבעיתי שהפורטים שלו הופנו דרך NAT ומנצלות את הפרצה.
רבות מהחברות בארץ שהתקינו ציודים כאלה, כמובן בלי שום מערכת אבטחה נדרשת גילו שכל יום מתקשרים להם לקוחות שלהם שכל הציוד שלהם הושבת מרחוק.
כמובן שלא מדובר כאן רק על Hikvision או רק בציוד של מצלמות אבטחה, אלה על תופעה שלמה. הסיפור עם ה"ענן" עוד יותר מסוכן. אם במקרה של חולשה שנמצאת בפורט חשוף דרך NAT, הפורץ חייב לסרוק את האינטרנט ולזהות את הכתובת של הקורבן, אז במקרה של ענן, כל הקורבנות כבר ניתנים על מגש של כסף לפורץ וגם בצד של הציוד הבעיתי ההגנה תהיה בלתי אפשרית, כי כאן כבר לא יעזור לסגור פורט חשוף. במקרה של ענן, הציוד עם חולשת אבטחה, הוא זה שיוצר את התקשורת עם הענן ואפשרות היחידה להתגוננות במקרה כזה, היא לא להשתמש בענן ( לא להשתמש בציוד זה בכלל ).

אז מה הפתרון. אחד הפתרונות הפשוטים, יעילים וכאלה שבשימוש כבר עשרות שנים, זה להשתמש בשרת VPN , שנותן להתחבר לרשת פנימית בצורה מאובטחת מכל מקום, כך שאף פורט של השירות מהרשת הפנימית לא פתוח דרך NAT לכיוון האינטרנט. פתרון זה, גם פותר את בעיות תקשורת רבות שנוצרות על ידי החסימות של ספקי אינטרנט השונים לפורטים שונים.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
הצטרף: פברואר 2007
מיקום: ת"א
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #10 

@sys_admin
· תודה רבה על המידע.
האם יש שירות VPN שאתה ממליץ עליו למטרות שונות ?
הכוונה היא כזה שמתאים במיוחד לצפיה בתכנים מחול או כזה שטוב יותר למטרות אבטחה וגישה מרחוק ?

תודה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
הצטרף: ינואר 2014
מיקום: גליל מערבי
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #11 

שרות VPN שאני כתבתי עליו קודם, הוא שירות, שאתה לבד יוצר אותו. משתמשים במערכת ניתוב מתאימה ברשת, שבין יתר השירותים שהיא מספקת, היא נותנת גם שירות VPN, שעליו ניתן להתחבר מכל מקום בעולם. פתרון זה, חוץ מגישה למשאבי רשת מקומית מרחוק ( גישה לקבצים ומדפסות, מרכזיית טלפון ביתית או ארגונית, מצלמות אבטחה וכו' ), פתרון זה נותן גם אפשרות של גישה מאובטחת לאינטרנט ממקומות ציבוריים, כמו בתי קפה, בתי מלון, וכו'. כך ניתן להימהע מבעיות אבטחה בפרוטוקול של WI-FI שהתגלו לא מזמן למשל וגם מכל שאר באיומי אבטחה.
את שירות VPN כזה ניתן לממש למשל על מערכת LEDE או על PFSENSE . פתרון זה נותן גם אפשרות של תקשורת ב IPV6 מכל מקום, גם מהמקומות שלא קיימת שם קישוריות כזו.
בתור שירות של VPN, אני בדרך כלל ממליץ על OPENVPN , בגלל הגמישות שלו ובגלל זה שהוא יכול לעבוד גם מעל TCP ולא רק מעל UDP ובכל פורט נבחר ועם מערכות הפעלה שונות, כולל גם רוב הניידים, כמו IOS או ANDROID.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
הצטרף: פברואר 2007
מיקום: ת"א
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #12 

@sys_admin
· תודה רבה על הפירוט.
נהנה כל פעם מחדש מרמת הידע הגבוהה והמקצועיות שלך.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”