הם דואגים לעצמם כמו שצריך. ברור שמעבר של כל גופי השידור ל-HD חוץ מהם יפגע בהם קשות.
מלבד זאת, הם דואגים לאזרח הקטן, שקולט בעידן פלוס את הערוצים ורוצה גם לראות ב-HD.
לפעמים הדרך היחידה לגרום לרשויות לעשות משהו הוא לשים כזה מקל בגלגלים, שיכריח אותם לפעול.
בהקשר אחר, יש לי סיפור שממחיש את הנושא.
אני תושב זכרון יעקב. בבנימינה, הסמוכה למקום מגורי, היה פעם מעבר רכבת מאד מסוכן שגבה חיים רבים. זה היה מעבר כביש רכבת ראשי שחיבר למעשה את שני חלקי בנימינה שמשני צדי המסילה.
שנים על שנים ניסו להקים שם גשר במקום המעבר, וכל פעם העסק נתקע. הפקעות קרקעות של חקלאים שהתנגדו לכך בבתי משפט, ובעיות מבעיות שונות ומשונות שנתקעו בגלגלי הבירוקרטיה הישראלית, ובינתיים, אנשים המשיכו לההרג.
בשנת 2006, כשמופז היה שר התחבורה, ארעה התאונה הקטלנית האחרונה במעבר. מופז, שניסה מאז תחילת כהונתו לקדם את נושא בניית הגשר, החליט באקט, שלי אישית בזמנו נראה כמו אקט של מפקד צבאי עם תחושת כח מופרזת, פשוט לסגור את המעבר. המעבר נחסם לתנועה, והונחו במקום פשוט קונצרטינות של תייל שמנעו כל תנועה בו.
בנימינה למעשה ממש חולקה לשניים. על מנת להגיע מצד אחד של העיר לצד השני, התושבים היו צריכים לבצע עיקוף של כמעט 10 ק"מ, דרך זכרון יעקב מצפון או דרך קיסריה, פרדס חנה וכרכור מדרום. טירוף.
אבל זה עבד, הלחץ שהופעל על כולם, גרם בסופו של דבר לבניית הגשר ולפתיחתו (גם זה לקח זמן), ולאחר שלוש שנים, הגשר (שנבנה כבר שנה וחצי קודם, אבל לא נפתח בגלל אותן הבעיות שהזכרתי), סוף סוף נפתח לתנועה והיום כבר לא זוכרים את מה שהיה.
אז אם סלקום תמנע מכולם את השידור ב-HD, אולי זה יביא, סוף סוף, את רשת, קשת, ערוץ 10 והרשות השניה להגיע להסכמות שיאפשרו את השידור ב-HD בעידן פלוס. אם לא, נראה לי שעוד הרבה שנים לא יהיה לנו שידורי HD חופשיים באוויר בישראל.
https://news.walla.co.il/item/925737
http://www.magazin.org.il/inner.asp?page=17&item=1438