מערכת מלאה עד 50K אשר תכלול דרייברים של Scan-speak
שלום חברים..
ברצוני לבנות מערכת אודיופילית אמיתית אם דגש על במה "אמיתית" ושתהיה חזקה ומפורטת ככל הניתן.
אני בא מתחום האודיו לרכב ולא פעם יצא לי לשמוע את השם - Scan-speak אשר מייצרים רמקולים לחברות הכי גדולות כגון ג'נסיס,זטק,אלפיין F1 וכו'..
אז ככה ברצוני לקנות את הדרייברים הבאים:
(בבקשה לא להתייחס לעניין המכס וכו')
זוג טוויטרים:
http://www.madisound.com/cgi-bin/index. ... 9&pid=1920
מחיר: 800$ לזוג
זוג או שני זוגות מידריינג'ים:
http://www.madisound.com/cgi-bin/index. ... 9&pid=1917
מחיר: 410$ לזוג או 820$ לשני זוגות
שני זוגות או 4 זוגות של הוופרים הנ"ל:
http://www.madisound.com/cgi-bin/index. ... 9&pid=1166
מחיר: 820$ לשני זוגות או 1640$ ל- 4 זוגות
אני מתכוון לבד לבנות תיבות לזוג רמקולים הנ"ל..
השאלות הן:
1. האם הטוויטר הנ"ל מסוגל להסתדר עם 2 מידריינג'ים ו 4 וופרים (בכל צד) או שעדיף לוותר ולהסתפק עם טוויטר מידריינג' ו 2 וופרים בכל צד?
2. איך כדאיי להגביר את הדרייברים הנ"ל? להביא 3 מגברים של 2 ערוצים ולבצע טרי אמפינג? האם יש קרוסים אקטיביים (אלו הבאים בין ה- CDP והמגברים ~ הצליל מתפצל ל- 3 חלקים של תדרים וכל מגבר מקבל את התדרים שהוא צריך להגביר) שיוכלו לעזור לי?
3. או שעדיף לבנות קרוס פאסיבי והגביר את כל העניין עם מגבר 2 ערוצים אחד ומאו חזק?
4. אילו מגברים קרוסים ו CDP הייתם ממליצים במצב שלי?
5. מישהו יכול לתת לי נתונים/נפחים וכו' בשביל לבנות תיבות לרמקולים? אילו נפחים בכל אחד משני המצבים שפירטתי למעלה ( ~ מספרי דרייברים)
תודה ענקית לכול העונים.
שבת שלום..
ברצוני לבנות מערכת אודיופילית אמיתית אם דגש על במה "אמיתית" ושתהיה חזקה ומפורטת ככל הניתן.
אני בא מתחום האודיו לרכב ולא פעם יצא לי לשמוע את השם - Scan-speak אשר מייצרים רמקולים לחברות הכי גדולות כגון ג'נסיס,זטק,אלפיין F1 וכו'..
אז ככה ברצוני לקנות את הדרייברים הבאים:
(בבקשה לא להתייחס לעניין המכס וכו')
זוג טוויטרים:
http://www.madisound.com/cgi-bin/index. ... 9&pid=1920
מחיר: 800$ לזוג
זוג או שני זוגות מידריינג'ים:
http://www.madisound.com/cgi-bin/index. ... 9&pid=1917
מחיר: 410$ לזוג או 820$ לשני זוגות
שני זוגות או 4 זוגות של הוופרים הנ"ל:
http://www.madisound.com/cgi-bin/index. ... 9&pid=1166
מחיר: 820$ לשני זוגות או 1640$ ל- 4 זוגות
אני מתכוון לבד לבנות תיבות לזוג רמקולים הנ"ל..
השאלות הן:
1. האם הטוויטר הנ"ל מסוגל להסתדר עם 2 מידריינג'ים ו 4 וופרים (בכל צד) או שעדיף לוותר ולהסתפק עם טוויטר מידריינג' ו 2 וופרים בכל צד?
2. איך כדאיי להגביר את הדרייברים הנ"ל? להביא 3 מגברים של 2 ערוצים ולבצע טרי אמפינג? האם יש קרוסים אקטיביים (אלו הבאים בין ה- CDP והמגברים ~ הצליל מתפצל ל- 3 חלקים של תדרים וכל מגבר מקבל את התדרים שהוא צריך להגביר) שיוכלו לעזור לי?
3. או שעדיף לבנות קרוס פאסיבי והגביר את כל העניין עם מגבר 2 ערוצים אחד ומאו חזק?
4. אילו מגברים קרוסים ו CDP הייתם ממליצים במצב שלי?
5. מישהו יכול לתת לי נתונים/נפחים וכו' בשביל לבנות תיבות לרמקולים? אילו נפחים בכל אחד משני המצבים שפירטתי למעלה ( ~ מספרי דרייברים)
תודה ענקית לכול העונים.
שבת שלום..
לא ממש הבנתי מה אתה שואל
חלק ממה שתארת מתייחס לפרוייקט DIY ויש פורום מיוחד לנושא (בניה עצמית )
לגבי ההגברה שתידרש המון תלוי בתעמך האישי ובפיתוח הקרוס שלך , האם הרמקול יהיה נציל וכו...
ובקיצור בשאלתך יש יותר מידי נעלמים כ שדי קשה לספק לך תשובה .
אני מציע לך לעבור על הפורומים השונים לגבש דיעה ולאחר מכן להחליט .
חלק ממה שתארת מתייחס לפרוייקט DIY ויש פורום מיוחד לנושא (בניה עצמית )
לגבי ההגברה שתידרש המון תלוי בתעמך האישי ובפיתוח הקרוס שלך , האם הרמקול יהיה נציל וכו...
ובקיצור בשאלתך יש יותר מידי נעלמים כ שדי קשה לספק לך תשובה .
אני מציע לך לעבור על הפורומים השונים לגבש דיעה ולאחר מכן להחליט .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
אני ידעתי שזה באמת קצת לא מגובש מדיי
חשבתי שאנשים ששמוע את הדרייברים יוכלו לפחות לעזור לי לסגור קצת לגביי כמות בדרייברים שאני עדין לא סגור לגבייה..
לגביי ההגברה: אני אישית מאוד מעדיף לבצע טרי אמפינג = הגברה נפרדת לכל סוג של דרייבר ..וזאת משום שבעולם האודיו לרכב זה מה שעושה את ההבדל בין סט טוב לבין סט מדהים!
אז בבקשה עם אפשר להמליץ לי לפחות על חברות של מגברים שכדיי לי לנסות..
אני מחפש רק מגברים שנותנים תמורה רצינית למחיר ולא משו שהוא היי אנד פלצני ב- 999K (ואני גם לא ממש מעוניין במגברי מנורות, אולי רק אחד חלש לטוויטרים אבל שלא יעלה הון)
ואם אפשר המלצה גם על קרוס אקטיבי רציני ואם זאת להשאיר תקציב ל- CDP ראויי
סה"כ 50K יש לבזבז ואפשר (ועדיף
) גם 30K:
העיקר שזה יכלול את הדרייברים (ללא תוספת המכס והשליחה) + בניית התיבות שזה בטח כמה אלפי שקלים בודדים אשר יכללו חומרים איטומים וכו'.. + 3 מגברים + קרוס אקטיבי + וכמובן CDP..
לאט לאט אני מקווה להתגבש ולסגור קצבות בעזרתכם ואני בכלל לא ממהר לסיים את כל תכנון המערכת..
חשבתי שאנשים ששמוע את הדרייברים יוכלו לפחות לעזור לי לסגור קצת לגביי כמות בדרייברים שאני עדין לא סגור לגבייה..
לגביי ההגברה: אני אישית מאוד מעדיף לבצע טרי אמפינג = הגברה נפרדת לכל סוג של דרייבר ..וזאת משום שבעולם האודיו לרכב זה מה שעושה את ההבדל בין סט טוב לבין סט מדהים!
אז בבקשה עם אפשר להמליץ לי לפחות על חברות של מגברים שכדיי לי לנסות..
אני מחפש רק מגברים שנותנים תמורה רצינית למחיר ולא משו שהוא היי אנד פלצני ב- 999K (ואני גם לא ממש מעוניין במגברי מנורות, אולי רק אחד חלש לטוויטרים אבל שלא יעלה הון)
ואם אפשר המלצה גם על קרוס אקטיבי רציני ואם זאת להשאיר תקציב ל- CDP ראויי
סה"כ 50K יש לבזבז ואפשר (ועדיף
העיקר שזה יכלול את הדרייברים (ללא תוספת המכס והשליחה) + בניית התיבות שזה בטח כמה אלפי שקלים בודדים אשר יכללו חומרים איטומים וכו'.. + 3 מגברים + קרוס אקטיבי + וכמובן CDP..
לאט לאט אני מקווה להתגבש ולסגור קצבות בעזרתכם ואני בכלל לא ממהר לסיים את כל תכנון המערכת..
בלגן אמיתי...
קודם כל אתה קופץ למרכז האוקיאנוס אחרי שעברת קורס שחיה למתחילים בהיתכתבות..
1. אים כיף לך ליבנות דברים לבד אז סבבה. הרבה כיף והצלחה.. אים המטרה לחסוך כסף אז הסיכון גבוה מידי.
2. יש מעט מאוד משותף בין מערכת לאוטו ומערכת לבית..
3. התאום בין חלקי הרמקולים השונים לא פחות חשוב מאיכותם. זה שמישתמשים ברכיבים יקרים לא יבטיח את האיכות הסופית.
4. קופסה לרמקול היא לא דבר פשוט שאפשר ביד שמאל לעשות.
5. הצלחת החברות היקרות ביצור הרמקולים הוא על בסיס של המון ניסיונות ותיכנונים ואין כל כך דרך לקצר את התהליך.
6. אני לא מכיר שום מגבר ב 999 אלף שהוא פלצני.. המוצרים היקרים הם מוצרי איכות עים הרבה תיכנון ומחשבה מאחוריהם.
7. הטוויטר הנל לא צריך תיבה מאחוריו.
8. הבס והמיד צריכים. הנפח תלוי אים הבס יהיה עים בס רפלקס או טרנסמישן ליין או אטום וצריך לחשב את הדבר לפי הנפח האקוולינטי של הרמקול. דבר שלא יבטיח הצלחה.
9. ניתן לקנות קרוסים אקטיבים וניתן גם להרכיב לבד DIY
10 יש גם מגברים מצויינים לבניה עצמית.
לדעתי הכסף לא יספיק לך כי הפרטים יהיו הרבה יותר מורכבים מהקונצפט הכללי..
הצעה אפשרית:
תחפש תיכנון מוכן לרמקולים DIY ועקוב אחריו בדיוק רב. כך גם ההוצאה תישאר קבועה פחות או יותר וגם איכות התוצר הסופי תהיה ידועה..
אים יש עוד שאלות, אשמח לעזור..
.
קודם כל אתה קופץ למרכז האוקיאנוס אחרי שעברת קורס שחיה למתחילים בהיתכתבות..
1. אים כיף לך ליבנות דברים לבד אז סבבה. הרבה כיף והצלחה.. אים המטרה לחסוך כסף אז הסיכון גבוה מידי.
2. יש מעט מאוד משותף בין מערכת לאוטו ומערכת לבית..
3. התאום בין חלקי הרמקולים השונים לא פחות חשוב מאיכותם. זה שמישתמשים ברכיבים יקרים לא יבטיח את האיכות הסופית.
4. קופסה לרמקול היא לא דבר פשוט שאפשר ביד שמאל לעשות.
5. הצלחת החברות היקרות ביצור הרמקולים הוא על בסיס של המון ניסיונות ותיכנונים ואין כל כך דרך לקצר את התהליך.
6. אני לא מכיר שום מגבר ב 999 אלף שהוא פלצני.. המוצרים היקרים הם מוצרי איכות עים הרבה תיכנון ומחשבה מאחוריהם.
7. הטוויטר הנל לא צריך תיבה מאחוריו.
8. הבס והמיד צריכים. הנפח תלוי אים הבס יהיה עים בס רפלקס או טרנסמישן ליין או אטום וצריך לחשב את הדבר לפי הנפח האקוולינטי של הרמקול. דבר שלא יבטיח הצלחה.
9. ניתן לקנות קרוסים אקטיבים וניתן גם להרכיב לבד DIY
10 יש גם מגברים מצויינים לבניה עצמית.
לדעתי הכסף לא יספיק לך כי הפרטים יהיו הרבה יותר מורכבים מהקונצפט הכללי..
הצעה אפשרית:
תחפש תיכנון מוכן לרמקולים DIY ועקוב אחריו בדיוק רב. כך גם ההוצאה תישאר קבועה פחות או יותר וגם איכות התוצר הסופי תהיה ידועה..
אים יש עוד שאלות, אשמח לעזור..
.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אני מקדיש לך את ההודעה ה-600 שלי כאן בפורום
את הרמקול שאתה רואה כאן בתמונה ליד בני הגדול, בניתי עם יחידות של VIFA (גם היא חברת בת של DST), שהן זולות בהרבה מאילו שציינת - שתי יחידות באס 8", מיד 6.5" וטויטר אלומיניום 1". את התיבות קניתי מוכנות (אין לי מושג ירוק בנגרות), והשקעתי כשבוע עבודה בלשפר אותן מכנית (דיפון עופרת, מוטות חיזוק לכל האורך). כרגע כל רמקול שוקל כ-60 ק"ג.
הקרוס הוא אקטיוי, הגברה דיגיטלית 4 ערוצים (2 X באס + גבוהים), פלוס שני מונובלוקים מנורות ל-MID (הטוב מכל העולמות...). העלות נמוכה יותר ממה שהקצבת. בבקשה אל תשאל כמה לילות לבנים הייתי צריך בשביל הפרוייקט הזה, אבל התוצאה...
את הרמקול שאתה רואה כאן בתמונה ליד בני הגדול, בניתי עם יחידות של VIFA (גם היא חברת בת של DST), שהן זולות בהרבה מאילו שציינת - שתי יחידות באס 8", מיד 6.5" וטויטר אלומיניום 1". את התיבות קניתי מוכנות (אין לי מושג ירוק בנגרות), והשקעתי כשבוע עבודה בלשפר אותן מכנית (דיפון עופרת, מוטות חיזוק לכל האורך). כרגע כל רמקול שוקל כ-60 ק"ג.
הקרוס הוא אקטיוי, הגברה דיגיטלית 4 ערוצים (2 X באס + גבוהים), פלוס שני מונובלוקים מנורות ל-MID (הטוב מכל העולמות...). העלות נמוכה יותר ממה שהקצבת. בבקשה אל תשאל כמה לילות לבנים הייתי צריך בשביל הפרוייקט הזה, אבל התוצאה...
-
- ידיים למעלה או ששניהם יורים
נראת מהחלט עבודה נהדרת!
נראה לי שאני באמת צריך ללמוד את הנושא קצת יותר לעומק ואכן בניית התיבות לבד היא מרצון להתנסות וכמובן לחסוך כסף..אבל כמובן אם יש איזה מתכנן טוב בארץ שמוכן לבנות לי זוג תיבות במחיר לא מופקע אני תמיד מוכן לשלם
אני מבין שתקציב של 50K הוא יהיה בעייתי כשמנסים את הרכיבים מטופ של הטופ (כמעט)
אולי כדיי לנסות להגביר פאסיבית ~ קרוס פאסיבי?
אני ראיתי כרגע כמה וכמה עבודות מדהימות כאן:
http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudsp ... ojects.htm
פשוט (לא כל כל פשוט לתכנון
) מדהים!
חבל שאני לא ממש מבין באיך לבנות קרוסים למרות שיש לי ראש שמתאים לחשמל כך שיש מצב בעתיד..
עוד תגובות ורעיונות?
נראה לי שאני באמת צריך ללמוד את הנושא קצת יותר לעומק ואכן בניית התיבות לבד היא מרצון להתנסות וכמובן לחסוך כסף..אבל כמובן אם יש איזה מתכנן טוב בארץ שמוכן לבנות לי זוג תיבות במחיר לא מופקע אני תמיד מוכן לשלם
אני מבין שתקציב של 50K הוא יהיה בעייתי כשמנסים את הרכיבים מטופ של הטופ (כמעט)
אולי כדיי לנסות להגביר פאסיבית ~ קרוס פאסיבי?
אני ראיתי כרגע כמה וכמה עבודות מדהימות כאן:
http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudsp ... ojects.htm
פשוט (לא כל כל פשוט לתכנון
חבל שאני לא ממש מבין באיך לבנות קרוסים למרות שיש לי ראש שמתאים לחשמל כך שיש מצב בעתיד..
עוד תגובות ורעיונות?
דיפון עופרת???
מאיפו?
לא חשוב מה אתה שומע.... חשוב איך זה נשמע!
מאגר המוצרים הטובים בעולם soundholic
מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי בהזדמנויות.
www.f2h.co.il/816049
מור יוסף שמעון
052-3153-707
[email protected]
www.f2h.co.il/816049
מור יוסף שמעון
052-3153-707
[email protected]
המיד שלך קיים גם ב AVI
פרו 9+ שהוא אחד המידים המדהימים ביותר ששמעתי בחיי
וגם אחד החדישם של ויפה
כל הכבוד על ההשקעה
{מעניין האם היא שוה את המאמץ}
וגם אחד החדישם של ויפה
כל הכבוד על ההשקעה
{מעניין האם היא שוה את המאמץ}
לא חשוב מה אתה שומע.... חשוב איך זה נשמע!
www.f2h.co.il/816049
מור יוסף שמעון
052-3153-707
[email protected]
www.f2h.co.il/816049
מור יוסף שמעון
052-3153-707
[email protected]
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
דראגסטר היקר.
כיוון שאתה קורא כנראה בקארס פורום הינך רץ לקנות מוצרים של סקאן ספיק.
אלו ממש אבל ממש אינם המוצרים הטובים ביותר לבית או לרכב.
הרבה יצרנים של רמקולים משתמשים במוצרים האלו בעיקר משום נוחות.
שים לב שרוב החברות הגדולות בעולם לא משתמשות אך ורק במוצרים שלהם.
נכון יש להם מוצרים מעולים אבל לרוץ ולקנות אותם ללא שמיעה זו טעות של מתחילים.
יש חברות רבות שאפשר לקנות את המוצרים שלהן הרבה לפני אלו.
היי אנד לבית הינו עולם ומלאו והוא אחר לגמריי ושונה מהותית מהרכב.
אני לא אתחיל לתקן ולומר מה דעתי על בטים של בי וטרי אמפ הרכב, וכו..
בשביל לשמוע יותר טוב ממערכת ב10000 ש"ח ברכב מספיק לקנות מערכת עם רמקולים ששכבר נבנו ע"י יצרן+מגבר ולהשקיע חצי מהכסף.
הדרייברים שנבנים לרכב הם לא תמיד אותו הדבר כמו לבית , הם נבנים לחללים בגודל מסויים וכך גם הקרוס אוברים שלהם. גם בחברות שאתה מדבר עליהן בתחום הרכב היחידות שמשתמשים בסטים שלהם עברו מודולציה והם לא שווי ערך למה שאתה רואה במדיסאונד אלא מותאמים לרכב ורק "מבוססים" על אותם חלקים.
מידות כמו שנותנים לסאב וופר ברכב הן שונות לגמריי ואחרותת כאשר אנו מדברים על רמקוים שאמורים להוציא תדרים מעל ה 100 הרץ. הטיפול האקוסטי(לא איטום כמו ברכב שנועד לבודד רעשים בעיקר ולא לעשות תיקונים אקוסטים) הוא אחר ושונה. המשקלים והחומרים הם אחרים.
כמו כן הקרוס אוברים הם שונים לגמריי. בתחום הבית תמורה למחיר הוא מושג לא ככ נפוץ.
זה לא רכב , ברכב משתמשים בזה כי רוב המגברים דומים ולרוב (במיוחד במדינתנו היקרה) משלמים הרבה כסף על שם פופלרי . בתחום הבית זה אחרת . לרוב המחיר הוא מדד לאיכות . כמו כן אין מושגים לא נכונים כמו ברכב של SQ, SQL ,SPL .
אך האיכות היא לא הדבר היחיד שמעניין במגברי אודיו ביתי , איכות הבניה, גוון הצליל, האופציות , האפשרות לשחק בין תחומי התנגדויות , וכו..
אני מציע לך לקחת כמה ימים , לשבת ולקרוא את המאמרים / שרשורים בפורום , ולראות מה ההבדל העצום בין בית לבין רכב.
ברכב נהנים להתעסק בשוטויות כמו קרוסים מרובים , בניות , איטומים מוגזמים , טיימ אליינמנט וכו..
בבית אתה תראה שהרעיון הוא להיות כמה שיותר טבעי .
למשל ישנם סוגי רמקולים שנקראים לאוטרים , הם בעצם יחידה אחת אשר יושבת בתוך קופסא מיועדת ומייצרים את כל תחום התדרים (ממברנה אחת) עד 80 הרץ , ובשאר לרוב יטפל סאב וופר מאוד מוזיקלי .
שם אין קרוס אובר ולא כלום . מחברים למגבר + CD או פטיפון , וזהו.
כיוון שאתה קורא כנראה בקארס פורום הינך רץ לקנות מוצרים של סקאן ספיק.
אלו ממש אבל ממש אינם המוצרים הטובים ביותר לבית או לרכב.
הרבה יצרנים של רמקולים משתמשים במוצרים האלו בעיקר משום נוחות.
שים לב שרוב החברות הגדולות בעולם לא משתמשות אך ורק במוצרים שלהם.
נכון יש להם מוצרים מעולים אבל לרוץ ולקנות אותם ללא שמיעה זו טעות של מתחילים.
יש חברות רבות שאפשר לקנות את המוצרים שלהן הרבה לפני אלו.
היי אנד לבית הינו עולם ומלאו והוא אחר לגמריי ושונה מהותית מהרכב.
אני לא אתחיל לתקן ולומר מה דעתי על בטים של בי וטרי אמפ הרכב, וכו..
בשביל לשמוע יותר טוב ממערכת ב10000 ש"ח ברכב מספיק לקנות מערכת עם רמקולים ששכבר נבנו ע"י יצרן+מגבר ולהשקיע חצי מהכסף.
הדרייברים שנבנים לרכב הם לא תמיד אותו הדבר כמו לבית , הם נבנים לחללים בגודל מסויים וכך גם הקרוס אוברים שלהם. גם בחברות שאתה מדבר עליהן בתחום הרכב היחידות שמשתמשים בסטים שלהם עברו מודולציה והם לא שווי ערך למה שאתה רואה במדיסאונד אלא מותאמים לרכב ורק "מבוססים" על אותם חלקים.
מידות כמו שנותנים לסאב וופר ברכב הן שונות לגמריי ואחרותת כאשר אנו מדברים על רמקוים שאמורים להוציא תדרים מעל ה 100 הרץ. הטיפול האקוסטי(לא איטום כמו ברכב שנועד לבודד רעשים בעיקר ולא לעשות תיקונים אקוסטים) הוא אחר ושונה. המשקלים והחומרים הם אחרים.
כמו כן הקרוס אוברים הם שונים לגמריי. בתחום הבית תמורה למחיר הוא מושג לא ככ נפוץ.
זה לא רכב , ברכב משתמשים בזה כי רוב המגברים דומים ולרוב (במיוחד במדינתנו היקרה) משלמים הרבה כסף על שם פופלרי . בתחום הבית זה אחרת . לרוב המחיר הוא מדד לאיכות . כמו כן אין מושגים לא נכונים כמו ברכב של SQ, SQL ,SPL .
אך האיכות היא לא הדבר היחיד שמעניין במגברי אודיו ביתי , איכות הבניה, גוון הצליל, האופציות , האפשרות לשחק בין תחומי התנגדויות , וכו..
אני מציע לך לקחת כמה ימים , לשבת ולקרוא את המאמרים / שרשורים בפורום , ולראות מה ההבדל העצום בין בית לבין רכב.
ברכב נהנים להתעסק בשוטויות כמו קרוסים מרובים , בניות , איטומים מוגזמים , טיימ אליינמנט וכו..
בבית אתה תראה שהרעיון הוא להיות כמה שיותר טבעי .
למשל ישנם סוגי רמקולים שנקראים לאוטרים , הם בעצם יחידה אחת אשר יושבת בתוך קופסא מיועדת ומייצרים את כל תחום התדרים (ממברנה אחת) עד 80 הרץ , ובשאר לרוב יטפל סאב וופר מאוד מוזיקלי .
שם אין קרוס אובר ולא כלום . מחברים למגבר + CD או פטיפון , וזהו.
אני הבנתי על מה אתה מדבר מאוד אפילו..
וברכב ישנה אכן התעסקות בקרוסים/אקוולייזרים/טיים אליימנט וכו' בגלל שסביבת הרכב הינה מאוד עויינת למוזיקה אשר "רוצה להשמע טבעית"
אצלנו בקארס פורום אכן ממליצים לקחת סקאן ספיק בעיניים עצומות כי הם ככל הנראה הרמקולים מהיחידים בתחום שאין להם גוון (כגון מורל שהוא רך ולחלק ממש משמעמם או פוקל שהוא רמקול עצבני ואף חלק חושבים שהוא מסוכן לאוזניים) אלא הם פשוט אמיתיים וטבעיים.
ואני יודע שבבית הכל שונה וכו' שזה מתחיל בתיכנון הרמקולים קרוסים וכו'..
ברכב פשוט הכי טוב לשים סט קידמי אשר מותקן בבניות המכוונות לפרצוף שלך..
ולתדרים הקשים ליצירה בדלת הרכב (גם עם איטום) נותנים לצאת מהסאב אשר לרוב יהיה בתיבה אטומה ומותאמת על מנת לקבל תגובה מהירה ככל הניתן.
בבית במקרה ויש רמקולים רצפתיים רציניים אין אפילו צורך בסאב וזה אפילו מעולה אפשר להגיד מסיבה מאוד פשוטה: קשה מאוד לכוון סאב ביחד עם הבמה כך שלא יתערב ויזייף..או בכלל יגרום לסלט בסאונד בגלל האקוסטיקה "הטיבעית והקרה בבית" כלומר: קירות בטון וכו'.. וכל החדר לא מרופד כמו סלון הרכב..
וברכב ישנה אכן התעסקות בקרוסים/אקוולייזרים/טיים אליימנט וכו' בגלל שסביבת הרכב הינה מאוד עויינת למוזיקה אשר "רוצה להשמע טבעית"
אצלנו בקארס פורום אכן ממליצים לקחת סקאן ספיק בעיניים עצומות כי הם ככל הנראה הרמקולים מהיחידים בתחום שאין להם גוון (כגון מורל שהוא רך ולחלק ממש משמעמם או פוקל שהוא רמקול עצבני ואף חלק חושבים שהוא מסוכן לאוזניים) אלא הם פשוט אמיתיים וטבעיים.
ואני יודע שבבית הכל שונה וכו' שזה מתחיל בתיכנון הרמקולים קרוסים וכו'..
ברכב פשוט הכי טוב לשים סט קידמי אשר מותקן בבניות המכוונות לפרצוף שלך..
ולתדרים הקשים ליצירה בדלת הרכב (גם עם איטום) נותנים לצאת מהסאב אשר לרוב יהיה בתיבה אטומה ומותאמת על מנת לקבל תגובה מהירה ככל הניתן.
בבית במקרה ויש רמקולים רצפתיים רציניים אין אפילו צורך בסאב וזה אפילו מעולה אפשר להגיד מסיבה מאוד פשוטה: קשה מאוד לכוון סאב ביחד עם הבמה כך שלא יתערב ויזייף..או בכלל יגרום לסלט בסאונד בגלל האקוסטיקה "הטיבעית והקרה בבית" כלומר: קירות בטון וכו'.. וכל החדר לא מרופד כמו סלון הרכב..
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

עשית סלט שלם מהכל.
אני לא נכנס אפילו לתחום הרכב ואני לא רוצה לכתוב על קארספורום כיוון שזה לא יאה .
לגבי סאב בבית אין שום קשר. אין קשר בין המושג במה ברכב לבין המושג במה בבית.
סאב אין שום בעיה לשים עם כל רמקול כמעט , אם המאזין מרגיש שחסר לו באס.
להפך בבית אין בעית כיוון כזו קשה והרבה יותר קל לכוונו. אם למשך תשאל את היושב ראש של REL הוא יסביר לך בהסבר שקראתי והגיוני מאוד שלכל רמקול הוא ממליץ להוסיף סאב, אפילו ככל שהחדר קטן יותר אז סאב גדול יותר.
כמו שאתה רואה אין שום קשר.
לגבי הדרייברים של סקאן ספיק או VIFA או פירלס ,אני לא ויודע מאיפה הוצאת את זה שאין להם גוון. תשמע את הרמקולים של סונאס פאבר שמשתמשים בדרייברים שלהם ותראה כמה גוון יש להם.
הוצא מראשך שאלו הדרייברים הכי טובים בעולם לא לרכב ולא לבית. אין כזה דבר הכי טוב.
לכל רמקול יש גוון משלו ויכולות משלו. לתיבה יש יכולות השפעה על הגוון גבוהות מאשר ההשפעה של הדרייבר עצמו.
אגב שים לב שהחברות הגדולות בעולם והיקרות נגיד ווילסון אודיו , פוקאל , B&W חלקן מייצרות בעצמן , חלקן קונות מוצרים אחרים לגמריי. המוצר היחיד של סקאן ספיק שראיתי בוולסון היה טוויטר אחד שמיועד ל AMBIANCE.
אני לא נכנס אפילו לתחום הרכב ואני לא רוצה לכתוב על קארספורום כיוון שזה לא יאה .
לגבי סאב בבית אין שום קשר. אין קשר בין המושג במה ברכב לבין המושג במה בבית.
סאב אין שום בעיה לשים עם כל רמקול כמעט , אם המאזין מרגיש שחסר לו באס.
להפך בבית אין בעית כיוון כזו קשה והרבה יותר קל לכוונו. אם למשך תשאל את היושב ראש של REL הוא יסביר לך בהסבר שקראתי והגיוני מאוד שלכל רמקול הוא ממליץ להוסיף סאב, אפילו ככל שהחדר קטן יותר אז סאב גדול יותר.
כמו שאתה רואה אין שום קשר.
לגבי הדרייברים של סקאן ספיק או VIFA או פירלס ,אני לא ויודע מאיפה הוצאת את זה שאין להם גוון. תשמע את הרמקולים של סונאס פאבר שמשתמשים בדרייברים שלהם ותראה כמה גוון יש להם.
הוצא מראשך שאלו הדרייברים הכי טובים בעולם לא לרכב ולא לבית. אין כזה דבר הכי טוב.
לכל רמקול יש גוון משלו ויכולות משלו. לתיבה יש יכולות השפעה על הגוון גבוהות מאשר ההשפעה של הדרייבר עצמו.
אגב שים לב שהחברות הגדולות בעולם והיקרות נגיד ווילסון אודיו , פוקאל , B&W חלקן מייצרות בעצמן , חלקן קונות מוצרים אחרים לגמריי. המוצר היחיד של סקאן ספיק שראיתי בוולסון היה טוויטר אחד שמיועד ל AMBIANCE.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- קיבל תודות: 0
לדעתי, אלא אם אתה ספצ עולמיבבניה עצמית של רמקולם ויודע בדיוק, אבל בדיוק מה אתה עושה, לא כדאי לך לסכן 50K. בסכום הזה אתה בונה מערכת מדהימה מרכיבים מסחריים.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

בדיוק!logankungfu כתב:לדעתי, אלא אם אתה ספצ עולמיבבניה עצמית של רמקולם ויודע בדיוק, אבל בדיוק מה אתה עושה, לא כדאי לך לסכן 50K. בסכום הזה אתה בונה מערכת מדהימה מרכיבים מסחריים....
מצטרך לחוות הדעת של קודמי.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
Re: המיד שלך קיים גם ב AVI
תודה שמעון, שווה בהחלט!moraudio כתב:פרו 9+ שהוא אחד המידים המדהימים ביותר ששמעתי בחיי
וגם אחד החדישם של ויפה
כל הכבוד על ההשקעה
{מעניין האם היא שוה את המאמץ}...
לגבי ה-PRO-9+, תוכל לברר לי באיזה טוויטר הם משתמשים (דגם ספציפי...) ומה התדר חיתוך ביניהם?
תודה
יאיר
ואם מדובר בתקציב של 30-35K?logankungfu כתב:לדעתי, אלא אם אתה ספצ עולמיבבניה עצמית של רמקולם ויודע בדיוק, אבל בדיוק מה אתה עושה, לא כדאי לך לסכן 50K. בסכום הזה אתה בונה מערכת מדהימה מרכיבים מסחריים....
הריי רמקולים ברמה של הסקאן ספיק הנ"ל כגון הפוקל אלקטרה נגיד יעלו רק הם 40K לא?
חשבתי שאני יכול להגיע לרמה פי כמה וכמה יותר גבוהה עם אני יקנה דרייברים נפרדים ויבנה תיבות בעזרת מקצוען כלשהוא כמובן וכו'..
במקרה של לקנות דרייברים כמו שאני רוצה שזה טוויטרים 800$ זוג מידריינג'ים 410$ שני זוגות וופרים ב- 820$...סה"כ יוצא: 2030$~8700 ש"ח שזה לא הרבה בכלל..
כמה יעלה לבנות תיבות עם העדפה בלי רפלקס באס כדיי להקל על התיכנון..(הוופרים ישבו בתיבות אטומות לפי הנפח המומלץ ע"י היצרן ) יצא כולל תיבות 10-12K
רמקולים ברמה הנ"ל יעלו ממש לא קצת 40K+
אני טועה?
זה משאיר לי הרבה כסף לדברים חשובים מאוד כגון ה- CDP שעולה 5-10K
ומגבר/ים שיעלה 10-20K אשר גם אותם אני אנסה להביא אולי מחו"ל..
עדיין עדיף לקנות זוג רמקולים מסחריים ב- 10K?
אגב איך המגברים של באטלר?
http://www.butleraudio.com/home.php
אני יודע שלא רציתי מגבר מנורות אבל זה בגלל שרובם מספקים 20W ולא מזיזים דרייברים לא נצילים וזה ממש ממש יהרוס לי את כל הפאן ..אבל הבטלר נראים לי דיי מפלצתיים ומתאימים למסימה? [=
תודה לעונים..
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- קיבל תודות: 0
אני אחדד: עזוב אתך מכל הסיפור הזה, כולל הטרי אמפינג וכו'. זה פשוט לא עובד ככה במערכות ביתיות. במערכת ביתית חשוב קודם כל שהרמקולים יהיו לטעמך, ושהאלקטרוניקה תוציא מהם את המיטב- ואין כללים בדברים האלו. יכול להיות שקדם + פרוססור עם 6 מונובלוקים של 500 וואט האחד בטריאמפינג יישמעו לך פחות טוב מאינטגרייטד מנורות בודד של 25 וואט על רמקול מסויים, כאשר גם איתו תוכל להתחרש אם אתה רוצה בהנחה שהוא מתאים לרמקולים.
כמו כן, בבניה עצמית של רמקולים, בד"כ מי שבונה אותם בונה העתק של רמקול קיים שהוא כבר יודע שהוא אוהב, ואף משפר אותו לעומת המקור (יש גם חריגים כמו הציפור הכחולה של יהודה גור, למרות שגם היא לא נבנתה בצורה אקראית למיטב ידיעתי). אבל לבחור באקראי בליל של אלמנטים והגברות יוביל אותך לסלט טוטאלי ולשפיכת סכומים בלתי הגיוניים על כלום.
רוצה לדעת מה כן? התחל כאן: http://www.aufi.co.il/know/index.php
זה אתר של סוחר סטריאו בשם אייל, שכתב סדרה של מאמרים נהירים, לא ארוכים ומאוד מועילים למתחילים את דרכם בתחום.
קרא את כולם (לא מאמץ גדול), וחפש גם במאמרים כאן באתר-למשל, ראה כיצד בודקים זוג רמקולים בביקורות השונות, אפשר ללמוד מזה המון.
עוד שאלות אח"כ? תחזור לכאן, וסביר להניח שלא תיוותר ללא תשובות.
כמו כן, בבניה עצמית של רמקולים, בד"כ מי שבונה אותם בונה העתק של רמקול קיים שהוא כבר יודע שהוא אוהב, ואף משפר אותו לעומת המקור (יש גם חריגים כמו הציפור הכחולה של יהודה גור, למרות שגם היא לא נבנתה בצורה אקראית למיטב ידיעתי). אבל לבחור באקראי בליל של אלמנטים והגברות יוביל אותך לסלט טוטאלי ולשפיכת סכומים בלתי הגיוניים על כלום.
רוצה לדעת מה כן? התחל כאן: http://www.aufi.co.il/know/index.php
זה אתר של סוחר סטריאו בשם אייל, שכתב סדרה של מאמרים נהירים, לא ארוכים ומאוד מועילים למתחילים את דרכם בתחום.
קרא את כולם (לא מאמץ גדול), וחפש גם במאמרים כאן באתר-למשל, ראה כיצד בודקים זוג רמקולים בביקורות השונות, אפשר ללמוד מזה המון.
עוד שאלות אח"כ? תחזור לכאן, וסביר להניח שלא תיוותר ללא תשובות.
- OmriAtiya
- חבר ותיק

- תגובות: 2955
לפי דעתי 35K למערת זה הרבה מאוד כסף.
אתה יכול לרכוש מערכת שלא תיפול מהמושג "מערכת אודיופילית".
לפי דעתי עזוב את כל העניין של ה-DIY, ותתחיל לחפש רמקולים ואלקטרוניקה מסחריים כמו שלוגן הציע.
בכלל בתחום היד השנייה אתה יכול לרכוש מערכת שתפיל לך את הלסת לריצפה. (טוב אולי קצת הגזמתי:) )
בכל מקרה לא נראה לי שהסידור שלך נכון בכלל(כמובן לפי דעתי),
אתה מתכוון להשקיע פחות מ10K ברמקולים, אבל להשקיע כ-25K באלקטרוניקה?
לפי דעתי זה צריך להיות ההפך.
עומרי.
אתה יכול לרכוש מערכת שלא תיפול מהמושג "מערכת אודיופילית".
לפי דעתי עזוב את כל העניין של ה-DIY, ותתחיל לחפש רמקולים ואלקטרוניקה מסחריים כמו שלוגן הציע.
בכלל בתחום היד השנייה אתה יכול לרכוש מערכת שתפיל לך את הלסת לריצפה. (טוב אולי קצת הגזמתי:) )
בכל מקרה לא נראה לי שהסידור שלך נכון בכלל(כמובן לפי דעתי),
אתה מתכוון להשקיע פחות מ10K ברמקולים, אבל להשקיע כ-25K באלקטרוניקה?
לפי דעתי זה צריך להיות ההפך.
עומרי.
:thefinger: