שאלות לגבי C7

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
zax פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן לכולם,לאחר המון התלבטויות ובדיקות קניתי את המסך הנ"ל והוא מדהים!!
יש לי מספר שאלות:
*איך יודעים איזה רזולוציה אני מקבל בנטפליקס? אני זוכר שבסדרה 6 היה ניתן ללחוץ בשלט ולראות בזמת אמת את הרזולוציה לא מוצא דרך כזו בדגם הזה
*יש לי בעיה לבצע חיבור קווי של הטלויזיה לאינטרנט ולכן אני על WIFI,מישהו מכיר דרך לשפר את הקליטה כדי שתהיה כמה שיותר קרובה לחיבור קווי(40 מגה)
*דבר אחרון,לפעמים אני מרגיש משהו לא טבעי בצפייה בעצמים שנעים במהירות(למשל תנועות ידיים מהירות בסרטי אומנויות לחימה וכדומה) האם זה קשור להחלקת תנועה של המסך? על מה צריך לשים דגש בכיול כדי לקבל תוצאה כמה שיותר טבעית בסרטים/סדרות/ספורט עם הרבה תנועות מהירות?
סליחה על החפירות ותודה מראש לעונים

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

תתחדש!

מסך מדהים-גם אני קניתי כזה לאחרונה

גם לי קצת מפריע "החלקת התנועה" במסך הזה

אחרי שאתה עובר מפלזמה לאולד-יש הרגשה שהחלקת התנועה פחות טובה
כיף חיים.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #3 

אני מכבה את כל מנגנוני התנועה
True motion ו real cinema

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

Evil-u כתב:אני מכבה את כל מנגנוני התנועה
True motion ו real cinema
...
·
איפה זה נמצא באולד?
כיף חיים.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #5 

All settings>picture mode settings> Picture options>real cinema off
true motion off

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@Evil-u
·
תודה רבה!
כיף חיים.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #7 

ה- TRUE MOTION שלהם פשוט גרוע ....
ההבדל בתמונה גדול מאוד עם ובלי

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@movieman
·
האמת שאני לא יודע מה עדיף...מה אתה מעדיף?
כיף חיים.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

אצלי ב- OFF

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6273
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #10 

אפשר לדעת איך רואים שידורי כדורגל ב c7?
תודה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9035
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #11 

movieman כתב:אצלי ב- OFF
...
קנית ?
היה שרשור התחדשתי ופיספסתי ?
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #12 

אם יש דבר אחד גרוע ב LG זה כל מנגנון עיבוד והחלקת התנועה. כאן ללא ספק סוני מובילים בפער עצום! זה ממש לא אפקטיבי לבטל לחלוטין החלקת תמונה, כי להחלקת תמונה יש תפריד חשוב במסך טלויזיה כאשר צופים בסרט שנועד לצפיה בקולנוע ולא בבית. החלקת התנועה דואגת להתאים את הסרט לקצב הרענון הפיזי של המסך. מצב CINEMA PRO בסוני מבטל את כל אפקט ה JUDDER כאשר המצלמה זהה הצידה או אנכית.

לא צריך אפקט אופרת סבון בכדי להנות מהחלקת התנועה. גם התאמה 3:2 PULL DOWN נעשית באותה ההזדמנות כשצריך. כדי להפיק את המיטב מהחלקת התמונה, חשוב שהמקור יוקרן בקצב סריקה תואם למקור. ז"א סרט 24P יעובר לטלויזיה ב 24Hz ולא ב 60 הרץ. כאן קודי עושה עבודה מעולה אם מסמנים את אפשרות התאמת קצב סריקה למקור. אחרת למעבד התמונה בטלויזיה תהיה עבודה קשה, בעיקר אם הוא לא מסוגל לעבוד ב 120 הרץ ומוגבל רק ל 60 כמו ב LG.

החסרון הגדול ב NETFLIX זה שבנגנים שלהם אין אפשרות לבצע התאמת קצב רענון. הפתרון הוא להמתין לשחרור רשמי של KODI 18 שיתמוך בכל סוגי ה DRM ויגיע עם אפליקציה רשמית לנטפליקס עם כל אפשרויות עיבוד התמונה של קודי...

בהקשרת לעיבוד תמונה של המסך, למעשה, זו סיבה ש"אלוהים" ברא את ה A1 של סוני. מסך OLED איכותי של LG משולב עם עיבוד תמונה מעולה X1 עם תדר סריקה פיזי של עד 240 הרץ

זו גם עוד סיבה שאני לא ממהר לעבור ל OLED, עד שסוני יוציאו דגמים נוספים במחירים יותר עממיים...

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

avihuli כתב:
...
...
קנית ?
היה שרשור התחדשתי ופיספסתי ?
...
·
לא פתחתי שרשור אבל כן
סה"כ כרגע 4 TV (חברים ומשפחה שחיכו שארכוש)

לא יצא לי יותר מדי לשחק עם ההגדרות בגלל העומס בעבודה (גם בחגים) .
אני עוד בבדיקות של המסך בגרסה ה"ישנה" ולארחיהם אני אבדוק את החדשה .

נשאר לחכות לדייסון וסיימתי את קניות החגים ..
עוד מעט מתחילה השדרגת הגדולה - מקרן , מסך מתיחה גדול יותר , רסיבר ורמקולים + אטמוס.

idanh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #14 

zax כתב: *יש לי בעיה לבצע חיבור קווי של הטלויזיה לאינטרנט ולכן אני על WIFI,מישהו מכיר דרך לשפר את הקליטה כדי שתהיה כמה שיותר קרובה לחיבור קווי(40 מגה)
*דבר אחרון,לפעמים אני מרגיש משהו לא טבעי בצפייה בעצמים שנעים במהירות(למשל תנועות ידיים מהירות בסרטי אומנויות לחימה וכדומה) האם זה קשור להחלקת תנועה של המסך? על מה צריך לשים דגש בכיול כדי לקבל תוצאה כמה שיותר טבעית בסרטים/סדרות/ספורט עם הרבה תנועות מהירות?
סליחה על החפירות ותודה מראש לעונים
...
·

* אם יש לך איזה שקע פנוי שם ליד הטלוויזיה... תקנה סט של Powerline adapter יש לי של TP link, אני קצת בבעיה כי הוא מחובר אצלי למפצל - אז אני מקבל מהירות של 30 מגה בכוח... אבל זה מספיק ל 4K בנטפליקס, אחד אתה שם כמובן ליד הראוטר.

*ידוע, מנגנון ההחלקה של LG די על הפרצוף... אני די התרגלתי אליו בסופו של דבר - אבל יחסית לסמסונג או סוני, יש ל LG עוד הרבה מה ללמוד בנושא.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

לסוני לדעתי (וראיתי כבר דגמים שלהם) פשוט יש את העיבוד הטוב ביותר של תמונה .
סמסונג נמצאת אחריה .

אגב , לגבי בעיית הקליטה:
אם יש לך אפשרות כזו - אתה יכול לנסות למקם שם את הראוטר שלך ואז לבדוק בשאר המקומות בבית איך הקליטה.

אני מעריך שב-TV הקליטה ב- WIFI תהיה טובה בהרבה , השאלה היא האם זה לא יפגום לך במהירות מול מכשירים אחרים.
שווה נסיון ואם לא , מה שהציעו מעלי זה פתרון קל יחסית וגם אמור להיות טוב .

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #16 

Rekcuf כתב: עוד סיבה שאני לא ממהר לעבור ל OLED, עד שסוני יוציאו דגמים נוספים במחירים יותר עממיים...
...
·אז אתה לא מתתכוון לקנות מסך בעתיד הקרוב...:lol:

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #17 

לגבי החלקת תמונה ועבוד -
אכן LG לא באותה שורה עם סוני סמסונג ופנסוניק (כמובן תלוי פר דגם אבל אנחנו מדברים על ההיי-אנד של כל יצרן).
אבל למי שמציק הריצודים ב- LG (בגלל שהם לא משתמשים ב- "BFI". הם עובדים רק עם "Sample and Hold") ובהנחה שאתם משדרים למסך את התכן בתדר הנכון (דהיינו סרטים וסדרות ב- 24p* וכן הלאה עבור כל תכן ותכן) נסו להגדיר ידנית את מנגנון ה- Trumotion ולא ללכת עם ברירות המחדל שלהם.
אני מצאתי שפשרה בצורה של: Dejudder: 1 ו- Deblur: 10 עובד נחמד מאד ברוב תכנים. זה עוזר להוריד מעט את הריצודים עם מינימום SOE ומינימום ארטיפקטים בתנועה וכו' זה גם מרגיש יחסית טבעי ולא נראה מלאכותי יותר מידי.
אפשרי להתנסות עם Dejudder גם על ערך של 2 אך מעבר לזה וזה כבר מתחיל להראות לי ממש מלאכותי.

מצאתי שיש תכנים שאני מעדיף Trumotion כבוי לחלוטין ויש תכנים שהרבה יותר נעים לי לעין להפעיל על מינימום כפי שפרטתי. תתנסו לתראו אם זה לטעמכם או לא.
(Y)

* - כוכבית על 24p שכן זה בכלל 23.976p שידוע גם לרוב בשמו המקוצר בכל מיני מכשירים (כמו מחשב וכו') כ- "23p". אז אם יש לכם אפשרות לבחור בציוד שלכם בין 24p לבין 23p (עבור ניגון תכנים קולנועיים וסדרות של 24p) אז בחירה ב- 23p מתאימה יותר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #18 

@jacko-il
·

אתה יודע אולי מה קורה באפלקציית נטפליקס אנדרויד TV הרשמית? לפי דיון ב AVS אין תמיכה בהתאמת קצב סריקה לתוכן, אלא אם כן הטלויזיה דואגת לעשות את זה (למשל בסוני יש אפלקצית נטפליקס יעודית שלא ניתנת לשידרוג מגוגל פליי, אלא משתדרגת רק עם שדרוג הקושחה של הטלויזיה). אני לא מצליח לקבוע אם זה עובד, כי בצפיה בנטפליקס ה INFO מראה לי מידע על האפלקציה ולא על אות הוידאו כמו בצפיה מכניסת HDMI). בכל אופן, כפי שאמרתי, ברגע שתהיה תמיכה רשמית לנטפליקס בקודי 18, כל הבעיות יפתרו...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #19 

@Rekcuf
·
סורי, אין לי שמץ של מושג מה הולך באנדרואיד בכלל ובסוני בפרט.
קראתי על זה גם כן מספר פעמים פה ושם אך אין לי נסיון עם זה. (גם כאן בפורום לדעתי ארתור @TheCoolest ציין את זה כמה פעמים אז אולי הוא מכיר)

ובכל אופן, רק למקרה בו מישהו יקרא את מה שציינת ויתבלט עם עצמו מה קורה בהיבט הזה ב- LG -
נכון להיום, ב- LG הקצב תואם פיקס לא זיהיתי שום בעיית קפיצות, שיהוקים או ג'אדר שנובע מ- 3:2 Pulldown. הכל חלק וכל תפריט הגדרות התמונה פעיל בנטפליקס (כמו גם בסלקום TV וביוטיוב וכן הלאה) בדיוק כשם שהוא פתוח לחיבור חיצוני.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6630
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

שליחה #20 

zax כתב:
לפעמים אני מרגיש משהו לא טבעי בצפייה בעצמים שנעים במהירות
למשל תנועות ידיים מהירות בסרטי אומנויות לחימה וכדומה)
האם זה קשור להחלקת תנועה של המסך?
על מה צריך לשים דגש בכיול כדי לקבל תוצאה כמה שיותר טבעית בסרטים/סדרות/ספורט
עם הרבה תנועות מהירות?
...
·

שלום

האם הצלחת לשפר את המצב ?

אני לפני רכישה ולא יכול להשאיר מקום להפתעות....

כרגע עם פלזמה ואני פוחד פחד מוות :-\

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”