LinuxMCE - אכזבה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
leo212 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

אפילו בתור חובב מושבע של קהילת הopensource ועולם הלינוקס
לא הצלחתי להתרשם לטובה מLinuxMCE - מערכת שמתיימרת להתחרות במערכות הMedia Center אשר רצות על Windows ובפרט Windows MCE.

http://linuxmce.com/

ההתקנה - אמנם קלה אבל איטית להחריד - בסביבות 4 שעות עד שרואים משהו.
ואם טיפ טיפה מתחכמים ומנסים להגדיר משהו ידנית בעצמנו (למשל את כרטיס המסך) סובלים שעות מבעיות שלא מצליחים להבין מאיפה הם נבעו.

היכולות - LinuxMCE קפצה קצת מעל הפופיק שניסתה להכיל הכל. התקני וידיאו חיצוניים, מחשבי Windows שנמצאים ברשת, אמצעי תאורה, אזעקה, התראות קוליות ועוד ועוד ועוד...
אבל הנסיון הזה רק גרם למערכת להיות מסובכת ומורכבת - עד עכשיו לא הצלחתי להבין איך אני מגדיר את תקיות הוידיאו והאודיו שלי.
בנוסף - כרטיס הPVR150 הפופולארי לא מזוהה על ידי המערכת, צריך להגדיר את הdriver שלו בkernel של הלינוקס לפני כן (פעולה הדורשת טיפה הבנה בלינוקס) וגם אחר כך לא ממש הצלחתי לגרום לזה לעבוד.
כמובן שבאותה הנשימה גם השלט של הPVR150 לא עובד.

הGUI - טוב, הGUI הבסיסי (UI1) ממש נוראי, הם ניסו לשפר את זה בUI2 שהוסיפו אלמנטים של שקיפות ומשחקי תלת מימד, אבל זה רק משחקי עשן, רואים שאין להם שמץ של מושג בעיצוב. (הכתב חורג מהמסגרת, ההודעות והתפריטים לא ממורכזים ולא אחידים בצורתם וכד')

שורה תחתונה - לא מומלץ.
LInuxMCE אמנם כלי מאוד חזק ויכול לשלוט על רוב האמצעים הקיימים, אבל בגרסתו הנוכחית, הוא לא נראה טוב ולא מספיק פשוט ונוח לקינפוג.

דבר אחד יאמר לזכותו - הקונספט יפה.
לשים את המדיה במרכז בFull Screen ואת התפריטים בצדדים בשקיפות מעליו מהווים שינוי חיובי מהקונספט שהיה עד כה שהתפריטים מכסים את כל המסך והמדיה נמצאת בחלון קטן בצד.

אשמח לדעת אם מישהו ניסה והתרשם בצורה שונה ממני.
אני חוזר לmedia portal למרות שהייתי שמח למצוא פתרון הולם (וחופשי) בעולם הלינוקס.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מחזק את דבריך. התקנתי, והתאכזבתי קשות. כמובן כל הקטע עם הדרייברים היה סיוט. בקיצור למי שלא מבין אני ממליץ בחום להישאר עם ה MC של windows

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”