עזרה - חיבור ARC בין הייסנס m7000 לדנון avr-x1100w
אני לא מצליח להגדיר ARC בין הייסנס m7000 לרסיבר דנון avr-x1100w. מעוניין לעשות את זה כי הרסיבר לא תומך ב-hdr ולא ב-hdcp 2.2.
אני מגדיר hdmi control כ-on ברסיבר, כנל בטלוויזיה. הכבל מחובר בין ה-hdmi out ברסיבר ליציאה השמאלית התחתונה בטלוויזיה שלמיטב הבנתי היא יציאת ה-arc.
כשאני לוחץ על detect devices בטלויזיה לא נמצא כלום.
מישהו הצליח משהו דומה ו/או חושב על מקור לבעיה?
אני מגדיר hdmi control כ-on ברסיבר, כנל בטלוויזיה. הכבל מחובר בין ה-hdmi out ברסיבר ליציאה השמאלית התחתונה בטלוויזיה שלמיטב הבנתי היא יציאת ה-arc.
כשאני לוחץ על detect devices בטלויזיה לא נמצא כלום.
מישהו הצליח משהו דומה ו/או חושב על מקור לבעיה?
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9464
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
מה המטרה שלך? לשמוע דרך הטלויזיה כשרסיבר כבוי?
- oris74
- חבר במועדון HT

אז אתה צריך לפעול אחרת:
תחבר את ה HDMI לכניסה 3 או 4 במסך שתומכות ב UHD
ותחבר כבל אופטי בין המסך לרסיבר
תחבר את ה HDMI לכניסה 3 או 4 במסך שתומכות ב UHD
ותחבר כבל אופטי בין המסך לרסיבר
- oris74
- חבר במועדון HT

אם אתה רוצה HD AUDIO אז צריך לחבר כבל HDMI
לדעתי, ויתקנו אותי המומחים, מה שאתה מבקש לא אפשרי כי מצד אחד אתה רוצה למתג את המסך דרך הרסיבר ומצד שני אתה רוצה תמיכה ב hdcp 2.2 אבל הרסיבר שלך לא תומך בזה...
ואגב - HDMI CONTROL לא קשור לזה - זה קשור לשליטה במסך דרך השלט של הרסיבר.
אני חושב שתאלץ להתפשר או על תמונה (HDR) או על אודיו (HD) אלא אם תחליף רסיבר
לדעתי, ויתקנו אותי המומחים, מה שאתה מבקש לא אפשרי כי מצד אחד אתה רוצה למתג את המסך דרך הרסיבר ומצד שני אתה רוצה תמיכה ב hdcp 2.2 אבל הרסיבר שלך לא תומך בזה...
אני חושב שתאלץ להתפשר או על תמונה (HDR) או על אודיו (HD) אלא אם תחליף רסיבר
·oris74 כתב:אם אתה רוצה HD AUDIO אז צריך לחבר כבל HDMI
אני חושב שתאלץ להתפשר או על תמונה (HDR) או על אודיו (HD) אלא אם תחליף רסיבר...
למיטב הבנתי אתה טועה, אמורה להיות דרך למתג חלק מהציוד דרך הטלוויזיה ולהעביר ב-ARC על hdmi את הסאונד בצורה מלאה לרסיבר. זה כביכול מה ש-ARC עושה.
https://www.cnet.com/news/what-is-audio ... annel-arc/
מצד שני, לא הצלחתי לעשות את זה אז הבטחון שלי במשפט הקודם מוגבל...
מאיפה מגיע התוכן ? ממכשיר חיצוני?
אם אתה רוצה לחבר נניח סטרימר ל HDMI 3/4 ואתה רוצה להוציא סאונד דרך ה ARC, אני לא חושב שזה אפשרי.
ה ARC אפשרי אם נניח אתה מציג תוכן מנטפליקס ואז אתה מוציא את הסאונד דרך ה ARC.
אני לא חושב שאפשרי להוציא סאונד דרך ARC(זתומרת דרך HDMI 1 אאל"ט) בזמן שהיא מקבלת תמונה וסאונד מ HDMI 3/4.
תצטרך לחבר עם כבל אופטי.
אם אתה רוצה לחבר נניח סטרימר ל HDMI 3/4 ואתה רוצה להוציא סאונד דרך ה ARC, אני לא חושב שזה אפשרי.
ה ARC אפשרי אם נניח אתה מציג תוכן מנטפליקס ואז אתה מוציא את הסאונד דרך ה ARC.
אני לא חושב שאפשרי להוציא סאונד דרך ARC(זתומרת דרך HDMI 1 אאל"ט) בזמן שהיא מקבלת תמונה וסאונד מ HDMI 3/4.
תצטרך לחבר עם כבל אופטי.
- oris74
- חבר במועדון HT

אני חושב שלא הבנת מה זה ARC אבל אולי אני זה שטועה...
לפי מה שאני מבין - ARC בעצם מאפשר לך להעביר אודיו בנוסף על וידאו על אותו כבל HDMI.
מה שאתה מנסה לעשות זה לפצל בין הוידאו לאודיו ל 2 כבלי HDMI ולדעתי זה לא אפשרי כי אתה לא יכול להגיד לרסיבר "לקחת" את האודיו מכבל HDMI אחד ואת הוידאו מכבל HDMI אחר (אתה כן יכול להגיד לרסיבר לקחת את האודיו מכבל אופטי או RCA).
אני מנסה לחשוב על הסיטואציה אצלך:
הסטרימר / נגן יהיה מחובר לכניסת HDMI 3 או 4 במסך (שהן כניסות UHD)
המסך יהיה מחובר ב HDMI מכניסת ה ARC ליציאת ה HDMI ברסיבר
איך בדיוק תגרום לרסיבר לנגן רק את האודיו?
אבל אני באמת לא מומחה - אולי מישהו כן יודע איך לעשות זאת
לפי מה שאני מבין - ARC בעצם מאפשר לך להעביר אודיו בנוסף על וידאו על אותו כבל HDMI.
מה שאתה מנסה לעשות זה לפצל בין הוידאו לאודיו ל 2 כבלי HDMI ולדעתי זה לא אפשרי כי אתה לא יכול להגיד לרסיבר "לקחת" את האודיו מכבל HDMI אחד ואת הוידאו מכבל HDMI אחר (אתה כן יכול להגיד לרסיבר לקחת את האודיו מכבל אופטי או RCA).
אני מנסה לחשוב על הסיטואציה אצלך:
הסטרימר / נגן יהיה מחובר לכניסת HDMI 3 או 4 במסך (שהן כניסות UHD)
המסך יהיה מחובר ב HDMI מכניסת ה ARC ליציאת ה HDMI ברסיבר
איך בדיוק תגרום לרסיבר לנגן רק את האודיו?
אבל אני באמת לא מומחה - אולי מישהו כן יודע איך לעשות זאת
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4938
- נתן תודות: 525 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
בהנחה וחיבור ה ARC תקין ומוגדר נכון, הוא אמור להעביר סאונד גם מכניסות HDMI אחרות (ומן הסתם סאונד מהמסך עצמו -- כמו לקוח נטפליקס פנימי וכד')
אתן כדוגמא את הסטאפ שלי----
)
בהתיחסות ספציפית יותר לתגובות שלמעלה --- במקרה שמחברים מקור לכניסת HDMI אחרת במסך - למשל AMAZON FIRE TV STICK שמחובר ל HDMI1, הסאונד גם הוא יועבר דרך הרסיבר (מוד TV).
בקיצור -- הגדרה נכונה של ARC במסך ובמקביל ברסיבר בהחלט עובדת --- בכל מקרה עם הציוד שלי.
אתן כדוגמא את הסטאפ שלי----
- מסך LG C6 מחובר לרסיבר דרך HDMI 2 (כניסת / יציאת ARC)
- רסיבר Denon 3300 מחובר למסך דרך יציאה / כניסה תומכת ARC
בהתיחסות ספציפית יותר לתגובות שלמעלה --- במקרה שמחברים מקור לכניסת HDMI אחרת במסך - למשל AMAZON FIRE TV STICK שמחובר ל HDMI1, הסאונד גם הוא יועבר דרך הרסיבר (מוד TV).
בקיצור -- הגדרה נכונה של ARC במסך ובמקביל ברסיבר בהחלט עובדת --- בכל מקרה עם הציוד שלי.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- oris74
- חבר במועדון HT

@sigamore
·
אבל אצל הבחור זה שונה - הוא רוצה לחבר את הנגן ישירות למסך ולא דרך הרסיבר ועדיין לקבל אודיו HD דרך הרסיבר
·
אבל אצל הבחור זה שונה - הוא רוצה לחבר את הנגן ישירות למסך ולא דרך הרסיבר ועדיין לקבל אודיו HD דרך הרסיבר
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20188
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2611 פעמים
- יצירת קשר:
@idfht
·
ARC = Audio Return Channel
זה פרוטוקול המאפשר להעביר אודיו מהמסך חזרה אל הרסיבר. זה מיועד להעברת אודיו מציוד שמחובר ישירות למסך או ממערכת הסמארט.
ARC תומך באותם הפורמטים שתומך בהם החיבור האופטי. למרות שחלק מהמסכים, תומכים גם ב-DD+\Atmos, אבל לדעתי ההייסנס לא ביניהם. בכל אופן הפורמט הזה נפוץ בעיקר בתכנים משירותי הזרמה כמו נטפליקס ואמזון.
לכן מבחינתך ARC ואופטי יעבדו בצורה זהה.
·
ARC = Audio Return Channel
זה פרוטוקול המאפשר להעביר אודיו מהמסך חזרה אל הרסיבר. זה מיועד להעברת אודיו מציוד שמחובר ישירות למסך או ממערכת הסמארט.
ARC תומך באותם הפורמטים שתומך בהם החיבור האופטי. למרות שחלק מהמסכים, תומכים גם ב-DD+\Atmos, אבל לדעתי ההייסנס לא ביניהם. בכל אופן הפורמט הזה נפוץ בעיקר בתכנים משירותי הזרמה כמו נטפליקס ואמזון.
לכן מבחינתך ARC ואופטי יעבדו בצורה זהה.
- oris74
- חבר במועדון HT

טוב לדעת 
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4938
- נתן תודות: 525 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
שוב -- מדובר במסך LG ... קשה לי לומר מה הדין במסכי הייסנס . על פניו למה שלא יעבוד? ...
בפועל - ARC הוא אחד הפרוטוקולים הכי לא צפויים / מוזרים שנתקלתי בהם... ממש כמו לוטו
בפועל - ARC הוא אחד הפרוטוקולים הכי לא צפויים / מוזרים שנתקלתי בהם... ממש כמו לוטו
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
הדבר אפשרי ועובד אצלי מצוין עם הייסנס 65M7000 ורסיבר של ימאהה (שאינו תומך ב-HDMI 2.0 או ב-4K).
- השילד מחובר לטלוויזיה ב-HDMI ומהווה את מקור התכנים (נטפליקס, קודי וכו').
- הטלוויזיה מחוברת ב-HDMI לרסיבר, כאשר ARC מופעל בשניהם.
ברסיבר שלי של ימאהה צריך לבחור את AV4 כדי להשמיע אודיו מהטלוויזיה, יכול להיות שגם אצלך צריך לבחור משהו ספציפי.
אגב, לא רק שה-ARC עובד מבחינת הזרמת האודיו לרסיבר, הוא גם עובד מצוין מבחינת ה-CEC: אני יכול לכבות ולהדליק את הרסיבר ולשלוט על עוצמת האודיו שלו הן באמצעות השילד והן באמצעות הטלוויזיה.
- השילד מחובר לטלוויזיה ב-HDMI ומהווה את מקור התכנים (נטפליקס, קודי וכו').
- הטלוויזיה מחוברת ב-HDMI לרסיבר, כאשר ARC מופעל בשניהם.
ברסיבר שלי של ימאהה צריך לבחור את AV4 כדי להשמיע אודיו מהטלוויזיה, יכול להיות שגם אצלך צריך לבחור משהו ספציפי.
אגב, לא רק שה-ARC עובד מבחינת הזרמת האודיו לרסיבר, הוא גם עובד מצוין מבחינת ה-CEC: אני יכול לכבות ולהדליק את הרסיבר ולשלוט על עוצמת האודיו שלו הן באמצעות השילד והן באמצעות הטלוויזיה.
נערך לאחרונה על ידי Animor ב 17/10/2017 17:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
@Animor
·
יכול להיות שאני מפספס משהו, אבל להבנתי ולפי התיעוד יש פורט hdmi אחד בטלויזיה שתומך ב-ARC. ברסיבר הכבל אמור להתחבר ליציאת ה-hdmi out שיש רק אחת כזו.
האם זה לא נכון?
http://manuals.denon.com/AVRX1100W/EU/E ... sioymk.php
כמו כן, אני עם אותה טלוויזיה כמו שלך, אבל אם קושחה ישראלית עדיין (מפחד לבריק שאני צריך להתגבר עליו) - יכול להיות שקשור?
תוכל לומר באיזה פורט אתה מחבר את הרסיבר לטלויזיה? להבנתי זה הפורט השמאלי התחתון כדי לקבל arc.
·
יכול להיות שאני מפספס משהו, אבל להבנתי ולפי התיעוד יש פורט hdmi אחד בטלויזיה שתומך ב-ARC. ברסיבר הכבל אמור להתחבר ליציאת ה-hdmi out שיש רק אחת כזו.
האם זה לא נכון?
http://manuals.denon.com/AVRX1100W/EU/E ... sioymk.php
כמו כן, אני עם אותה טלוויזיה כמו שלך, אבל אם קושחה ישראלית עדיין (מפחד לבריק שאני צריך להתגבר עליו) - יכול להיות שקשור?
תוכל לומר באיזה פורט אתה מחבר את הרסיבר לטלויזיה? להבנתי זה הפורט השמאלי התחתון כדי לקבל arc.
כן, לא הייתי מדויק במה שכתבתי, מצטער אם הטעיתי אותך.
לפי המסמך שקישרת, אתה אכן צריך לחבר ל-hdmi out. אבל אתה צריך לבחור ב-input source את האפשרות של TV AUDIO (אצלי בימאהה צריך לבחור AV4).
אם אני זוכר נכון, בטלוויזיה חיברתי ל-HDMI 2, כתוב לידו ARC.
לפי המסמך שקישרת, אתה אכן צריך לחבר ל-hdmi out. אבל אתה צריך לבחור ב-input source את האפשרות של TV AUDIO (אצלי בימאהה צריך לבחור AV4).
אם אני זוכר נכון, בטלוויזיה חיברתי ל-HDMI 2, כתוב לידו ARC.