Onkyo 616
שלום לכולם! ברצוני להתייעץ לגבי רסיבר מסויים ואשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא!
אז ככה, ברשותי רסיבר של אונקיו דגם 616 שנרכש לפני כ 4 שנים.
לפני כשנתיים בערך נשרף שם איזה כרטיס והרסיבר תוקן באחריות
לפני שבועיים שוב הרסיבר נשרף (בליווי רעשים וגיצים מהרסיבר)
בגדול הוא נדלק והכל אבל סאונד לא יוצא ממנו.
חיפשתי קצת מידע באינטרנט והבנתי שהרסיבר תחת ריקול מסויים
ניגשתי לחברה בהרצליה ושם הזכרתי שאני מודע לריקול וברצוני למסור את המכשיר לתיקון
קיבלתי טופס בו רשום שהתיקון ללא תשלום תחת ריקול ועזבתי את המקום
היום כעבור בערך עשרה ימים התקשרתי לקראות מה קורה ונאמר לי שעליי לשלם 620 שקל עבור ספק כח כיוון שהריקול אינו מכסה את החלק שהתקלקל לי ברסיבר
עליי לציין שעל פי פורומים בחול רשופ בפירוש שהחברה לוקחת אחריות על כל תיקון של הדגם הזה עד סוף שנת 18
בארץ קוראים לזה ריקול בחול קוראים לזה הרחבת אחריות עד סוף 2018.
כמובן שאמרתי איני מוכן לשלם ואחרי חצי שעה של ויכוחים הציעו לי "טרייד" בעבור רסיבר מדגם אונקיו 676 שידוע כ "אמין יותר" בתוספת מזערית של כ 3500 שקלים.
אמרתי שאני לא מוכן לשלם סכום כזה וכרגע זה עומד בזה שהם צריכים לחזור אליי
ישר נכנסתי לאינטרנט לקבל קצת פרטים לגבי הדגמים הנוכחיים.
אז ככה:
באמזון ארה"ב הרסיבר נמכר בעבור 407$ ועוד 156 דולר עבור משלוח+מיסים לארץ שזה יוצא 2000 וכמה שקלים.
פה זה התחיל להיות מעניין והתחלתי לחפש אף דגמים טובים יותר.
ואז נזכרתי שבארהב המתחים שונים משלנו בארץ אך כיום זה כבר לא כל כך בעיה.
בגדול השאלות שלי הן כאלו
1) האם עדיף לי להישאר עם ה 616 ולחכות שהוא יתקלקל שוב או לשדרג אותו? אני בתצורת 5.1 בבית ולפני שבועיים קניתי q7f 4k של סמסונג ובא לי גם מגבר שתומך hdr (למרות שאני מתכנן לעבור למצב בו המגבר יהיה אחראי על סאונד בלבד בכך שאני אחבר לו יציאה אופטית מהטלויזיה)
2) להגיע איתם להסדר ולקחת מהם את ה676?
3) לקנות מחול ואז להסתדר על שנאי מתח פנימי או חיצוני
אם אכן הלכתי עם האפשרות השלישית האם ייתכן ירידה באיכות הסאונד שמוציא המגבר עקב "שימוש" במתח נמוך מהמגברים הנמכרים בארץ מאותו הדגם?
4) האם קיימים מגברים אחרים איכותיים בסדר גודל המחירים שאמרתי?
סליחה על החפירה ותודה מראש!
אז ככה, ברשותי רסיבר של אונקיו דגם 616 שנרכש לפני כ 4 שנים.
לפני כשנתיים בערך נשרף שם איזה כרטיס והרסיבר תוקן באחריות
לפני שבועיים שוב הרסיבר נשרף (בליווי רעשים וגיצים מהרסיבר)
בגדול הוא נדלק והכל אבל סאונד לא יוצא ממנו.
חיפשתי קצת מידע באינטרנט והבנתי שהרסיבר תחת ריקול מסויים
ניגשתי לחברה בהרצליה ושם הזכרתי שאני מודע לריקול וברצוני למסור את המכשיר לתיקון
קיבלתי טופס בו רשום שהתיקון ללא תשלום תחת ריקול ועזבתי את המקום
היום כעבור בערך עשרה ימים התקשרתי לקראות מה קורה ונאמר לי שעליי לשלם 620 שקל עבור ספק כח כיוון שהריקול אינו מכסה את החלק שהתקלקל לי ברסיבר
עליי לציין שעל פי פורומים בחול רשופ בפירוש שהחברה לוקחת אחריות על כל תיקון של הדגם הזה עד סוף שנת 18
בארץ קוראים לזה ריקול בחול קוראים לזה הרחבת אחריות עד סוף 2018.
כמובן שאמרתי איני מוכן לשלם ואחרי חצי שעה של ויכוחים הציעו לי "טרייד" בעבור רסיבר מדגם אונקיו 676 שידוע כ "אמין יותר" בתוספת מזערית של כ 3500 שקלים.
אמרתי שאני לא מוכן לשלם סכום כזה וכרגע זה עומד בזה שהם צריכים לחזור אליי
ישר נכנסתי לאינטרנט לקבל קצת פרטים לגבי הדגמים הנוכחיים.
אז ככה:
באמזון ארה"ב הרסיבר נמכר בעבור 407$ ועוד 156 דולר עבור משלוח+מיסים לארץ שזה יוצא 2000 וכמה שקלים.
פה זה התחיל להיות מעניין והתחלתי לחפש אף דגמים טובים יותר.
ואז נזכרתי שבארהב המתחים שונים משלנו בארץ אך כיום זה כבר לא כל כך בעיה.
בגדול השאלות שלי הן כאלו
1) האם עדיף לי להישאר עם ה 616 ולחכות שהוא יתקלקל שוב או לשדרג אותו? אני בתצורת 5.1 בבית ולפני שבועיים קניתי q7f 4k של סמסונג ובא לי גם מגבר שתומך hdr (למרות שאני מתכנן לעבור למצב בו המגבר יהיה אחראי על סאונד בלבד בכך שאני אחבר לו יציאה אופטית מהטלויזיה)
2) להגיע איתם להסדר ולקחת מהם את ה676?
3) לקנות מחול ואז להסתדר על שנאי מתח פנימי או חיצוני
אם אכן הלכתי עם האפשרות השלישית האם ייתכן ירידה באיכות הסאונד שמוציא המגבר עקב "שימוש" במתח נמוך מהמגברים הנמכרים בארץ מאותו הדגם?
4) האם קיימים מגברים אחרים איכותיים בסדר גודל המחירים שאמרתי?
סליחה על החפירה ותודה מראש!
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
למיטב הבנתי ה"ריקול" הוא עבור כרטיס הוידאו ( HDMI ) ולא על חלקים אחרים.
אתה יכול לרכוש מאירופה ואז אין לך בעיה של 110V.
לגבי כדאיות, לא היתי משקיע 620 שקלים על תיקון של רסיבר בן 5+ כשרסיבר מקביל אליו מהדגם של השנה הנוכחית עולה 2000 שקלים.
ליאור
אתה יכול לרכוש מאירופה ואז אין לך בעיה של 110V.
לגבי כדאיות, לא היתי משקיע 620 שקלים על תיקון של רסיבר בן 5+ כשרסיבר מקביל אליו מהדגם של השנה הנוכחית עולה 2000 שקלים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
כנס לאמזון אירופה, לא ארה"ב. שים לב שיש כמה כאלה.
תזמין לך רסיבר, כשאמזון הוא המוכר וגם החנות, ותסגור את הסיפור. יש לך עוד חברות טובות לא פחות ואף יותר מאונקיו כי הם ירדו רמה בדגמים האחרונים... 1300 של דנון ב1800 שקל כולל הכל עד הבית סתם לדוגמה.
תזמין לך רסיבר, כשאמזון הוא המוכר וגם החנות, ותסגור את הסיפור. יש לך עוד חברות טובות לא פחות ואף יותר מאונקיו כי הם ירדו רמה בדגמים האחרונים... 1300 של דנון ב1800 שקל כולל הכל עד הבית סתם לדוגמה.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
כמו שציינו לפני-כרגע יש לך אונקיו מהתקופה הטובה של החברה-לפני שעברה בעלות פיוניר.
בדגם שלך יש כיול אודסי שבדגמים החדשים של אונקיו אין!
אז מבחינתי השאלה הראשונה -תקציב-אם בא לך לקפוץ מדרגה סביב 4+-5 אז יש המון אופציות טובות מאוד,אחרת 620 שח זה אחלה.
אני אישית היה לי את ה606 ועכשיו את ה818-מבחינתי הייתי מתקן את הרסיבר כי הקפיצה בסאונד תלויה מאוד ברמקולים שלך.
אני מניח שכדאי לך לתקן וזהו.
אני לא מוצא חלופות הרבה יותר טובות-אלא אם תחליט לשים סביב ה5000 ולקנות חדש,ובנוסף אם יש לך צרכים של פיצרים.
בדגם שלך יש כיול אודסי שבדגמים החדשים של אונקיו אין!
אז מבחינתי השאלה הראשונה -תקציב-אם בא לך לקפוץ מדרגה סביב 4+-5 אז יש המון אופציות טובות מאוד,אחרת 620 שח זה אחלה.
אני אישית היה לי את ה606 ועכשיו את ה818-מבחינתי הייתי מתקן את הרסיבר כי הקפיצה בסאונד תלויה מאוד ברמקולים שלך.
אני מניח שכדאי לך לתקן וזהו.
אני לא מוצא חלופות הרבה יותר טובות-אלא אם תחליט לשים סביב ה5000 ולקנות חדש,ובנוסף אם יש לך צרכים של פיצרים.
כיף חיים.