תופעה בפיוניר 4270
חברים,
אני מאוד מרוצה מהמסך למרות שהוא אצלי רק יום. בכ"ז שמתי לב למין תופעה שניתן להבחין בה בעיקר כשיש תכנים בצבעים שחור-לבן-אפור וכנ"ל בכתוביות הלבנות: כשמזיזים את המבט על המסך או מהמסך הצידה, ניתן לראות הופעה מהירה מאוד של גוון/עיוות צהבהב. האם זה קשור לכך שהמסך על מצב MOVIE וטרם התעסקתי עם ההגדרות ובפרט עם הגדרות הצבע הלבן? האם יש גורם אחר? זה בראש שלי?
דבר נוסף, אפשר להגדיר במסך את הכניסה שמחוברת עם המג'יק שלי לשני מצבים- 75 הרץ ו100 הרץ בהתאם לממיר. באיזה מהם עלי לבחור? המג'יק עובד על 75 הרץ או על 100?
תודה רבה.
אני מאוד מרוצה מהמסך למרות שהוא אצלי רק יום. בכ"ז שמתי לב למין תופעה שניתן להבחין בה בעיקר כשיש תכנים בצבעים שחור-לבן-אפור וכנ"ל בכתוביות הלבנות: כשמזיזים את המבט על המסך או מהמסך הצידה, ניתן לראות הופעה מהירה מאוד של גוון/עיוות צהבהב. האם זה קשור לכך שהמסך על מצב MOVIE וטרם התעסקתי עם ההגדרות ובפרט עם הגדרות הצבע הלבן? האם יש גורם אחר? זה בראש שלי?
דבר נוסף, אפשר להגדיר במסך את הכניסה שמחוברת עם המג'יק שלי לשני מצבים- 75 הרץ ו100 הרץ בהתאם לממיר. באיזה מהם עלי לבחור? המג'יק עובד על 75 הרץ או על 100?
תודה רבה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
פלאזמה עובדת על ידי הפרדת צבעים לתת פיקסלים + כל אחד מהם משתמש ב-PULSE WIDTH MODULATION בשביל לשנות את הגוון שלו (כלומר, הבהוב בקצבים שונים בכדי לגרום לך לחשוב שאתה רואה גוון מסויים).
מי שחד עין יכול לראות את ההבדלים הללו ואת ההבהובים הללו.
לגבי 75 הרץ מול 100 הרץ. זה מעבר לוגי. עקרונית 100HZ אמור לעבוד טוב יותר, אבל כדאי פשוט לשחק בין הפרמטרים.
ניסתי לשנות את הפרמטר הזה בזמנו ב- PDP5000EX ולא הצלחתי להבחין בהבדל כלשהו באיכות התמונה...
מי שחד עין יכול לראות את ההבדלים הללו ואת ההבהובים הללו.
לגבי 75 הרץ מול 100 הרץ. זה מעבר לוגי. עקרונית 100HZ אמור לעבוד טוב יותר, אבל כדאי פשוט לשחק בין הפרמטרים.
ניסתי לשנות את הפרמטר הזה בזמנו ב- PDP5000EX ולא הצלחתי להבחין בהבדל כלשהו באיכות התמונה...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מדבריכם עולה שכיול טוב לא יעזור, עלי פשוט להתרגל לזה וזאת לא בעיה. מכאן, שגם בפלזמות אחרות ניתן להבחין בכך. האם הצלחתם להבחין בזה בפלזמה אחרת?
לגבי ה100/75- ניסיתי, נראה כאילו במצב ה100 הרץ יש טשטוש קל בתמונה. האם יש קשר?
לגבי ה100/75- ניסיתי, נראה כאילו במצב ה100 הרץ יש טשטוש קל בתמונה. האם יש קשר?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
טוב, נחיה עם זה. לכל דבר צריך להתרגל...
בכל מקרה, נראה לי שבעוד 10 ימים כשאכניס את הפרמטרים שקיבלתי למצב USER, אקבל צבעים טובים יותר ואשכח מהענין או שבכ"ז יהיה שיפור מסוים.
ולענין אחר, אין ממש מה לעשות עם החיתוך של תחתית הINFO במג'יק נכון? (מצב WIDE נותן תמונה על כל המסך אבל חותך. לעומתו, מצב FULL לא חותך אבל הופך את התמונה למעוכה קצת)
בכל מקרה, נראה לי שבעוד 10 ימים כשאכניס את הפרמטרים שקיבלתי למצב USER, אקבל צבעים טובים יותר ואשכח מהענין או שבכ"ז יהיה שיפור מסוים.
ולענין אחר, אין ממש מה לעשות עם החיתוך של תחתית הINFO במג'יק נכון? (מצב WIDE נותן תמונה על כל המסך אבל חותך. לעומתו, מצב FULL לא חותך אבל הופך את התמונה למעוכה קצת)
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

תבדוק אם יש אפשרות להרים טיפה את התמונה עם אחד הפרמטרים, בד"כ זה אפשרי.
- oferlaor
- מנהל

נכון.
זה הרעיון ב-WIDE, אתה חותך טיפה, מעוות טיפה ומקבל פשרה סבירה עבור הצגת 4:3 על גבי מסך 16:9.
קשה להתרגל לזה בהתחלה אם לא היה לך מסך רחב לפני כן, אבל אח"כ זה כבר לא מפריע במיוחד.
זה הרעיון ב-WIDE, אתה חותך טיפה, מעוות טיפה ומקבל פשרה סבירה עבור הצגת 4:3 על גבי מסך 16:9.
קשה להתרגל לזה בהתחלה אם לא היה לך מסך רחב לפני כן, אבל אח"כ זה כבר לא מפריע במיוחד.
בבדיקה של הפיוניר 4270 מצוין לגבי התופעה שתיארתי (בעצם מה שמרטין ועופר אמרו): Another inherent effect of plasma technology is the `plasma rainbow' or plainbow effect. It is most obvious with bright objects moving over dark background, leaving a yellow-greenish trail. Some users are more affected by this more than others.
כתוב גם שיש בעיות קלות של dirty screen בדומה לסוני W, לא הבחנתי בכך. אני אמור לראות זאת כשהמסך דלוק או כבוי? ובאיזה מצבים?
כתוב גם שיש בעיות קלות של dirty screen בדומה לסוני W, לא הבחנתי בכך. אני אמור לראות זאת כשהמסך דלוק או כבוי? ובאיזה מצבים?