נתניהו ושריו טוענים לרייטינג נמוך ב'כאן' - אז צללנו לנתונים

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #41 

שיתכבדו הצרכנים של התוכן ה"איכותי" וישלמו. ממילא הם כנראה ממעמד סוציוקאונומי גבוה מהממוצע.
...
הם אכן משלמים. את אגרת הרדיו שנכללת באגרת רשיון הרכב השנתית.
כמו שנכתב בכתבה ונטען ע"י ח"כ ביטן, 700 מיליון, עלות התאגיד, זה בערך הסכום שהמדינה מקבלת מאגרת הרדיו.
אם התאגיד יבוטל, גם האגרה תבוטל ולכן לא יהיה שום חיסכון תקציבי ולא יתפנה תקציב למטרות אחרות כי הוא פשוט לא יהיה קיים יותר.

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #42 

liorp כתב:
...
...
הם אכן משלמים. את אגרת הרדיו שנכללת באגרת רשיון הרכב השנתית.
כמו שנכתב בכתבה ונטען ע"י ח"כ ביטן, 700 מיליון, עלות התאגיד, זה בערך הסכום שהמדינה מקבלת מאגרת הרדיו.
אם התאגיד יבוטל, גם האגרה תבוטל ולכן לא יהיה שום חיסכון תקציבי ולא יתפנה תקציב למטרות אחרות כי הוא פשוט לא יהיה קיים יותר.
...
ליאור, נראה שאתה קצת מתקשה בהבנה (או משחק אותה מתקשה).
מה שאני ודוד שמש טוענים, שיש פה מס לכל דבר ועניין על הציבור בשביל סיבה לא מספיק טובה.
אם התוכן כל כך איכותי, שהצופים ה"איכותיים" ישלמו עליו, למה שאני ואתה וכל אחד במדינה יממן משהו שפחות מ1% מהאנשים במדינה (הרייטינג מתייחס רק למי שיש לו טלוויזיה ומתעלם ממאות אלפים שלא רואים בכלל טלוויזיה) צופים בו?

בוא נניח שאני חושב שכולם צריכים לשתות קולה, כי זה משקה "איכותי" (לפי כל מדד אובייקטיבי הוא אכן כזה) ולצורך זה אני ממציא אגרת קולה שכל אזרח מעל גיל 3 לדוגמא, חייב לשלם למדינה 50 ש"ח בחודש (עלות מוזלת למדינה של 2 שישיות) ובתמורה הוא יוכל לקבל 2 שישיות בחודש "חינם".
איך היית מרגיש ביחס למס הזה?
אני אגב מאוד אוהב קוקה קולה ואשמח למס כזה...

אגב, יש אופציה נוספת, להפנות את הכסף מאגרת הרישוי, לשיפור תשתיות כבישים (ואז באמת יהיה מובן הרציונאל במס הזה) או לכל מטרה נצרכת ובאמת חשובה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #43 

@הקרנף
·יש המון מיסים "מבאסים". למה אני צריך לשלם מכספי המיסים שלי על סלילת כבישים מחוץ לעיר שלי, או לממן לימודים לחרדים או לסייע לנכים אם אני לא נכה?

התשובה היא שתושבי המדינה רוצים שכל מני דברים יקרו והמיסים הם מה שממן את זה. חלק מהמיסוי הזה מרגיז אותנו כי אנחנו בצד שגובים ממנו ו "אחרים" מרוויחים ממנו (סלילת כבישים רחוקים, מימון חרדים), וחלק אחר אולי נראה לנו יותר פייר פייר (סיוע לזקנים/נכים/ניצולי שואה).

גם כאן אותו הדבר, המדינה מממנת הרבה מאוד פעילויות תרבותיות, כגון תאטראות, מימון סרטי קולנוע, מתנסים וכו'. כאן הוא בדיוק אותו הדבר. אם נסתכל על מדינות מערביות מאוד נדיר למצוא מדינה שאין לה מקבילה ל "כאן".

אין ספק שרשות השידור היתה צריכה ללכת. מדובר היה בדינוזאור מיותר, נטול רייטינג ובזבזן כספים. כאן זה לא אותו הדבר, הוא מתקיים משבריר של התקציב של רשות השידור ובעיני איכותי וטוב בהרבה. מדובר בתינוק שעדיין לא ממש הצליח לייצב את עצמו ויש בהחלט סימנים של שיפור. קח את 88FM שפשוט התרסק מהמעבר והשתפר ללא ספק מאז שהתחיל.

אין ספק שהם צריכים להשתפר מאוד, אבל שוק השידור הולך להדרדר דרמטית בשנתיים הקרובות הודות לפיצול של ערוץ 2. במקום ערוץ אחד פופוליסטי (ועוד ערוץ 10 טיפה פחות, אבל לא מאוד שונה),

אנחנו מקבלים שני ערוצים עם תקציב בעייתי (כי שוק הפרסום בטלויזיה לא יגדל מחר ב-33%) שצריכים למלא כפול תוכניות מבעבר עם רק מעט יותר תקציב. התוצאה לדעתי תהיה הדרדרות מהירה מאוד של איכות התוכניות, מעבר לשידורים זולים יותר (שעשועונים וריאליטי שזול להפיק) והפחתה של השקעה בתכני מקור עיליים וכו'.

כאן נכנס בדיוק בנקודה הזו והמעבר בין מספרי הערוצים נותן לו צ'אנס נוסף למצוא את עצמו.

אפשר רק לקוות שהם יתחילו לזוז שם ויוציאו כבר את העונה השלישית של "היהודים באים" ויתחילו להפיק תכנים איכותיים בסגנון הזה.

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #44 

@oferlaor
אתה באמת מתקשה להבין למה צריך לסלול כבישים מחוץ לעיר שלך? אתה עובד רק בעיר שלך? אתה לא רוצה לנסוע ולטייל במדינה? איך בדיוק מגיעה סחורה לעיר שלך? ועוד המון סיבות טובות. סלילת כבישים זה אחד מהדברים הבסיסים ביותר שהמדינה חייבת לעשות, ביחד עם ביטחון.
אני גם יכול בהחלט להבין למה המדינה עוזרת לנכים (ואף אחד לא באמת חולק על זה, השאלה כמה המדינה צריכה להוציא), בוודאי לאלו שנמצאים במצב סויציואקונומי נמוך.
גם החרדים המושמצים, הינם חלק הרבה יותר גדול מצופי ערוץ כאן (6 מנדטים על סף ה7 בכנסת בנוסף ל7 של ש"ס) ורובם במצב סוציואקונומי נמוך ולכן יש היגיון מסויים להתחשב בכח שלהם (ואני עקרונית נגד).

לעומת זאת, שידור ציבורי ובמחינתי גם מימון של תיאטראות ושאר בידור שנחשבים ל"איכותיים", נצרכים בד"כ ע"י אנשים ממעמד סוציואקונומי גבוה ולכן לא רואה טעם לממן אותם (או לכל הפחות להפחית את המימון).

אני בהחלט מסכים שלא כל המיסים הגיונים (אני הייתי מנסה לקצץ אותם, אבל זה נוגד את האינטרסים הצרים של הפוליטיקאים ולוקח מהם סמכויות וכח ולכן לא צפוי לקרות בקרוב), אבל בוא נעמיד דברים על דיוקם, השידור הציבורי לא יותר טוב (ואולי אפילו גרוע יותר) מהחרדים שנקראים בתקשורת (האירוניה) מוצצי דם ושאר ירקות...

אני בהחלט חושב שיש מקום לתרבות ולתכנים איכותיים, וגם לשידור ציבורי, אבל יש דרכים אחרות לקיים שידור ציבורי (כמו לדוגמא ארה"ב). אני חושב שאין זכות קיום לתכנים רק כי הם נחשבים "איכותיים" אם אין להם ביקוש.

חוץ מזה, למה צריך לממן שידור ציבורי על חשבון הציבור מבלי שלציבור תהיה יכולת כלשהיא לשלוט עליו?
לפוליטיקאים (נציגי הציבור) אין כרגע שום יכולת לשלוט על התאגיד.
לציבור, אשר מצביע ברגלים (או שמא בידיים) ולא ממש צופה אין שום אמירה.
מדובר על גוף ציבורי שלא ממש מעניין את הציבור ולא ממש אכפת לו מהציבור, אז למי זה טוב?

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #45 

זה ממש מצחיק אותי כל הויכוח הזה.
בסופו של דבר כל נושא סגירת התאגיד זה בסה"כ ספין של ראש ממשלה ששקוע בחקירות עד הצוואר ומנסה להסיט את תשומת הלב.
מי זוכר עוד את זה שהוא רצה בכלל להשאיר את רשות השידור פעילה...

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #46 

הערת אגב ביחס ל"איכות" בשידורים פרטיים, לטעמי הסדרות האיכותיות ביותר בארץ נמצאות בכלל בערוצי הכבלים/לווין, סדרות כגון שטיסל ופאודה ביס וזגורי אימפריה והבורר בהוט (בכוונה הבאתי גם סוגים שונים של איכות) ועוד...

בארה"ב, הסדרות הטובות ביותר נמצאות ברשתות HBO ונטפליקס הפרטיות...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #47 

נו באמת. התממות. צופי כאן לא שייכים למעגל סוציו אקונומי מסויים. ואין שום הבדל בין זה לבין מימון של עוד מיליון דברים שהמדינה צריכה לספק לתושביה. במקרה הזה, מנגנון עיתונאי בלתי תלוי בפוליטיקאים. רשות השידור הגיעה לאן שהגיעה אך ורק בגלל התערבות פוליטיקאים שם.

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #48 

oferlaor כתב:אם נסתכל על מדינות מערביות מאוד נדיר למצוא מדינה שאין לה מקבילה ל "כאן".
...
אני לא יודע אם יש מדינות דמוקרטיות בלי שידור ציבורי, אבל מה שבטוח הוא שאין מדינות דיקטטוריות בלי שידור ציבורי...

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #49 

oferlaor כתב:במקרה הזה, מנגנון עיתונאי בלתי תלוי בפוליטיקאים. רשות השידור הגיעה לאן שהגיעה אך ורק בגלל התערבות פוליטיקאים שם.
...
שידור ציבורי בהגדרה יסבול מהתערבות פוליטיקאים - הם אלו שמייצגים את הציבור.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #50 

@DudeShemesh
·הגדרה של מי?

באנגליה זה ממש לא ככה. הכסף מגיע מאחוז מההכנסות של גופי השידור המסחריים ומי שמפקח הוא גוף לא תלוי בהגדרה.

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #51 

oferlaor כתב:@DudeShemesh
·הגדרה של מי?

באנגליה זה ממש לא ככה. הכסף מגיע מאחוז מההכנסות של גופי השידור המסחריים ומי שמפקח הוא גוף לא תלוי בהגדרה.
...
אז זה לא שידור ציבורי, אלא רק במימון ציבורי. זה אפילו עוד יותר גרוע - לא רק שמכריחים את הציבור לממן, אפילו לא נותנים לו שום דרך לפקח...

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #52 

oferlaor כתב:נו באמת. התממות. צופי כאן לא שייכים למעגל סוציו אקונומי מסויים. ואין שום הבדל בין זה לבין מימון של עוד מיליון דברים שהמדינה צריכה לספק לתושביה. במקרה הזה, מנגנון עיתונאי בלתי תלוי בפוליטיקאים. רשות השידור הגיעה לאן שהגיעה אך ורק בגלל התערבות פוליטיקאים שם.
...
ממש לא היתממות.
אני לא באמת יכול לדעת מי הצופים של ערוץ כאן, אבל הדרישות והציפיות שלכם (בעיני מופרחות ומנותקות מהמציאות) שהשידור הציבורי יכיל תכנים "איכותיים" שאין להם בהכרח ביקוש (כדוגמאת תיאטראות) הוא בהחלט תוכן שנצרך ע"י אנשים ממעמד סוציואקונומי גבוה.
כמו כן, עובדי השידור הציבורי ובכלל אנשי תקשורת עצמם לא ממש משתייכים לשכבות החלשות ולכן לא רואה טעם שהמדינה תתמוך בהם (כמו שלדוגמא, עוזרים למפעלים כושלים שמחזיקים עובדים בשכר נמוך בעיירות פיתוח).

ואני בניגוד אליך, לא חושב שהמדינה צריכה לספק מיליון דברים, אלא את המינימום הבסיסי בתוספת עזרה אמיתית לשכבות מצוקה (עזרה להוציא אותם מהמעגל בו הם נמצאים). כי בסופו של דבר, מי שממן את הכל זה אני ואתה, אז אני בעד שכל אחד יבחר בעצמו על מה הוא רוצה להוציא את הכסף שלו ולא שהמדינה תקבע בשבילו (אחד יממן בכסף הזה תיאטראות, אחר חרדים ושלישי על בגדים וכו').

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #53 

@הקרנף
·אני לא אנסה לשכנע אותך כי נראה שאתה כבר מגיע משוכנע מראש, אבל תכנים איכותיים לאו דווקא הן פריבילגיה של קהל סוציואקונומי גבוה. אתה מניח שאם מישהו עני משמע שהוא טיפש, וזה ממש לא נכון. יש אנשים ממעמדים נמוכים שמגיע להם יותר מאשר הריאליטי-טראש של הערוצים המסחריים.

המעמד הסוציואקונומי הגבוה לא זקוק לסוגה עילית מ "כאן". הוא מקבל תכנים מכל העולם.

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #54 

@oferlaor
הבנת אותי ממש לא נכון.

נתחיל מזה שאני משתדל להיות עם ראש פתוח, לדוגמא לא ידעתי שיש שידור ציבור בכל כך הרבה מדינות (גיגלתי קצת) ושיש בכלל שידור ציבורי בארה"ב (ממליץ לך לקרוא את הערך בוויקיפדיה של שידור ציבורי).

לא רמזתי בשום צורה שעניים/אנשים בעלי מעמד סוציואקונומי נמוך טיפשים, אם כבר ההפך.
יש ביטוי בתלמוד "היזהרו בבני עניים שמהם תצא תורה".

אני שם כל הזמן מרכאות על המילה איכות, כי מה שאנשים מסויימים מגדירים איכותי ממש לא נחשב איכותי בעיני.
וזה פחות או יותר הנקודה שאני מנסה להסביר, זה שקבוצה קטנה שחושבת שהיא איכותית (כשרובה יוצאי אזורים מסויים באירופה וגם סביי משני הצדדים הגיעו משם) ומחליטה בשביל אחרים מה איכותי, לא הופך את התוכן הזה לאיכותי.
בעיני שידור ציבורי מבלי שהציבור יכול להשפיע על איכות התכנים, ונתון רק להחלטה של קבוצה קטנה ו"איכותית" לא ממש שווה וראוי למימון של הציבור.

חלק משמעותי באיכות בעיני הוא הערכה של קהל רחב יחסית, לא חייב להיות באותה נקודת זמן. קח לדוגמא ציירים כמו ראמבראנט, שלא היה מוערך בימי חיו אבל יצירותיו קיבלו הערכה ממביני עניין ומהקהל הרחב שנים אחרי מותו ולכן ציורים שלו גם עולים כמה מיליונים טובים (ערך כלכלי).
אם אין הערכה של קהל רחב יחסית לאיכות המוצר, כנראה שהוא לא באמת איכותי כמו שאנשים חושבים...

בטלוויזיה, אני חושב שיש הסכמה רחבה מאוד שבHBO יש תכני איכות עם סדרות כמו הסומיה, סופרנוס משחקי הכס וכו' שקיבלו הכרה והערכה של הציבור הרחב ומבקרי טלוויזיה והכל באופן פרטי כחלק מהיותה רשת כבלים בתשלום.

לכן, שידור ציבורי עם תכנים שאף אחד לא צופה בהם לא ממש נחשב איכותי בעיני ולכן חבל שהוא ימומן מכספי ציבור.
אני חושב שצריך לפתוח את השוק באמת ואז יגיע מגוון רחב של תכנים בהתאם לביקוש האמיתי בשוק וגם תכנים איכותיים יגיעו. כשאין באמת אלטרנטיבה לערוצים המסחריים המעטים, הם יכולים לזרוק על הציבור ולמלא את הפריים טיים בתכני *** והציבור רואה כי אין לו באמת אלטרנטיבה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #55 

@הקרנף
·אני מכיר היטב את השידור הציבורי בארה"ב שאגב נתמך מעט מאוד על ידי המדינה (לרוב זה דולר מול דולר שהם מגייסים מהציבור ולכן הם כל הזמן עורכים אירועים וכל מני קמפיינים לגיוס כספים). גדלתי בארה"ב ואת "sesame street" וד"ר הו. כיום יש שם לא מעט וגם רדיו ציבורי (NPR) שנחשב לרדיו הציבורי מהטובים בעולם.

אין ספק שכאן מקבל רייטינג מתחת לכל ביקורת ושאם זה נמשך לאורך שנים יש כאן עלות תועלת לא הגיונית. אבל מצד שני, הם רק התחילו - הם סוחבים איתם לא מעט על הגב בגלל שכל כך הרבה אנשים שנאו את רשות השידור ומקשרים את כאן עם רשות השידור (הטעות שהם עשו זה לקחת שדרנים שרק מקבעים את התפיסה שזה אותה גברת בשינוי אדרת).

לכל הפחות צריך לתת להם את ימי החסד שלהם. ערוץ 10 לקח שנים עד שהוא תפס אחוז משמעות כלשהו של רייטינג. גם ערוץ 2 רץ במתכונת של שידורי נסיון למשך כשנה והתכנים שהם הוציאו בתקופה הזו נעו בין הזויים למופרעים באמת. גם הם היו במתכונת של אחוזי רייטינג בודדים.

בקיצור, לכל הפחות צריך לתת להם שנה או שנתיים ואז לבחון את מצבם, במיוחד לאור השינויים הדרמטיים שמתחוללים עכשיו ממש בשוק התקשורת. צריך להמתין שהאבק ישקע ואז לשפוט.

shaulch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #56 

oferlaor כתב:@הקרנף
·יש המון מיסים "מבאסים". למה אני צריך לשלם מכספי המיסים שלי על סלילת כבישים מחוץ לעיר שלי, או לממן לימודים לחרדים או לסייע לנכים אם אני לא נכה?

התשובה היא שתושבי המדינה רוצים שכל מני דברים יקרו והמיסים הם מה שממן את זה. חלק מהמיסוי הזה מרגיז אותנו כי אנחנו בצד שגובים ממנו ו "אחרים" מרוויחים ממנו (סלילת כבישים רחוקים, מימון חרדים), וחלק אחר אולי נראה לנו יותר פייר פייר (סיוע לזקנים/נכים/ניצולי שואה).

גם כאן אותו הדבר, המדינה מממנת הרבה מאוד פעילויות תרבותיות, כגון תאטראות, מימון סרטי קולנוע, מתנסים וכו'. כאן הוא בדיוק אותו הדבר. אם נסתכל על מדינות מערביות מאוד נדיר למצוא מדינה שאין לה מקבילה ל "כאן".

אין ספק שרשות השידור היתה צריכה ללכת. מדובר היה בדינוזאור מיותר, נטול רייטינג ובזבזן כספים. כאן זה לא אותו הדבר, הוא מתקיים משבריר של התקציב של רשות השידור ובעיני איכותי וטוב בהרבה. מדובר בתינוק שעדיין לא ממש הצליח לייצב את עצמו ויש בהחלט סימנים של שיפור. קח את 88FM שפשוט התרסק מהמעבר והשתפר ללא ספק מאז שהתחיל.

אין ספק שהם צריכים להשתפר מאוד, אבל שוק השידור הולך להדרדר דרמטית בשנתיים הקרובות הודות לפיצול של ערוץ 2. במקום ערוץ אחד פופוליסטי (ועוד ערוץ 10 טיפה פחות, אבל לא מאוד שונה),

אנחנו מקבלים שני ערוצים עם תקציב בעייתי (כי שוק הפרסום בטלויזיה לא יגדל מחר ב-33%) שצריכים למלא כפול תוכניות מבעבר עם רק מעט יותר תקציב. התוצאה לדעתי תהיה הדרדרות מהירה מאוד של איכות התוכניות, מעבר לשידורים זולים יותר (שעשועונים וריאליטי שזול להפיק) והפחתה של השקעה בתכני מקור עיליים וכו'.

כאן נכנס בדיוק בנקודה הזו והמעבר בין מספרי הערוצים נותן לו צ'אנס נוסף למצוא את עצמו.

אפשר רק לקוות שהם יתחילו לזוז שם ויוציאו כבר את העונה השלישית של "היהודים באים" ויתחילו להפיק תכנים איכותיים בסגנון הזה.
...
(Y)

מסכים עם כל מילה . ובכלל לא צריך לבדוק רייטינג (שגם המדידה שלו לא מדוייקת בלשון המעטה)

שלא נדבר על כך שהערוצים המסחריים , לאחר הפגיעה במפרסמים בעקבות המחאה ב 2011, לא ששים לתת במה,. ועם כל הכבוד לתוכניות תחקירים , רק מגישים שלא מפחדים ועם כוח,כמו דרוקר, יכולים לעשות זאת . דוגמא בהכל כלול היה תחקיר מזון במלונות , באילת למשל לא הופיע שום מלון מרשת ישרוטל, דן , פתאל .. ביצאת צדיק, תחקיר מוסכים - ללא מוסך יבואן אחד.
מקרי ?

shaulch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #57 

הקרנף כתב:@oferlaor
אתה באמת מתקשה להבין למה צריך לסלול כבישים מחוץ לעיר שלך? אתה עובד רק בעיר שלך? אתה לא רוצה לנסוע ולטייל במדינה? איך בדיוק מגיעה סחורה לעיר שלך? ועוד המון סיבות טובות. סלילת כבישים זה אחד מהדברים הבסיסים ביותר שהמדינה חייבת לעשות, ביחד עם ביטחון.
אני גם יכול בהחלט להבין למה המדינה עוזרת לנכים (ואף אחד לא באמת חולק על זה, השאלה כמה המדינה צריכה להוציא), בוודאי לאלו שנמצאים במצב סויציואקונומי נמוך.
גם החרדים המושמצים, הינם חלק הרבה יותר גדול מצופי ערוץ כאן (6 מנדטים על סף ה7 בכנסת בנוסף ל7 של ש"ס) ורובם במצב סוציואקונומי נמוך ולכן יש היגיון מסויים להתחשב בכח שלהם (ואני עקרונית נגד).

לעומת זאת, שידור ציבורי ובמחינתי גם מימון של תיאטראות ושאר בידור שנחשבים ל"איכותיים", נצרכים בד"כ ע"י אנשים ממעמד סוציואקונומי גבוה ולכן לא רואה טעם לממן אותם (או לכל הפחות להפחית את המימון).

אני בהחלט מסכים שלא כל המיסים הגיונים (אני הייתי מנסה לקצץ אותם, אבל זה נוגד את האינטרסים הצרים של הפוליטיקאים ולוקח מהם סמכויות וכח ולכן לא צפוי לקרות בקרוב), אבל בוא נעמיד דברים על דיוקם, השידור הציבורי לא יותר טוב (ואולי אפילו גרוע יותר) מהחרדים שנקראים בתקשורת (האירוניה) מוצצי דם ושאר ירקות...

אני בהחלט חושב שיש מקום לתרבות ולתכנים איכותיים, וגם לשידור ציבורי, אבל יש דרכים אחרות לקיים שידור ציבורי (כמו לדוגמא ארה"ב). אני חושב שאין זכות קיום לתכנים רק כי הם נחשבים "איכותיים" אם אין להם ביקוש.

חוץ מזה, למה צריך לממן שידור ציבורי על חשבון הציבור מבלי שלציבור תהיה יכולת כלשהיא לשלוט עליו?
לפוליטיקאים (נציגי הציבור) אין כרגע שום יכולת לשלוט על התאגיד.
לציבור, אשר מצביע ברגלים (או שמא בידיים) ולא ממש צופה אין שום אמירה.
מדובר על גוף ציבורי שלא ממש מעניין את הציבור ולא ממש אכפת לו מהציבור, אז למי זה טוב?
...
·לא מסכים , להיפך. במקרה זה הפולטיקאים הם לא נציגי הציבור אלא יש להם אינטרס נגדי.
שידור ציבורי אמור גם לבקר פוליטקאים ולכן בכלל, בין היתר, קם התאגיד כדי להקטין למינימום את השפעת הפולטיקאים עליו.
(וזאת הסיבה שמירי רגב אמרה את המשפט הידוע , מה שווה.....)

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”