ברשותי מערכת קולנוע ביתי 5.1 ערוצים עם רסיבר מארנץ sr4600 וזוג קידמיים של סארוין ואגה מדגם v10f בזמן האחרון עיקר השימוש במערכת הפך למוסיקה בסטראו ושמתי לב שהרסיבר שלי חלש בסטראו .
המוסיקה שאני שומע היא טראנס ודאנס בעיקר כך שהרמקולים האלו מתאימים למוסיקה
המקור שלי הוא כרטיס קול מצוין של creative x-fi ealite בעל יציאות דיגיטליות ואנלוגיות שמתי לב שה dac בכרטיס יותר איכותי מה dac ברסיבר כך שכרגע חיברתי את הכרטיס לרסיבר דרך יציאות אנלוגיות של הכרטיס לכניסה אנלוגית direct של הרסיבר ואכן יש שיפור במליל והוא נשמע יותר חי אך לא במידה שאני שואף אליה.
הייתי רוצה בבקשה מספר הצעות לדגמים של מגבריי סטראו שניתן לשדך לרסיבר הנ"ל עדיף עם כניסה יעודית על מנת למנוע כפילות בכפתור הווליום (יש במארנץ pre out) במחיר לחדש עד 2500 ש"ח.
למיטב ידעתי אין בתקציב שלך מגבר חדש עם הדרישות שלך (יכולת שירשור לרסיבר ק"ב)
הכי זול נדמה לי שזה הAUDIOLAB בסביב 4-5K חדש.
תנסה לחפש שירשורים קודמים על אותו עיניין.
יש כמה אופציות ביד שניה. תחפש בלוחות.
web תודה רבה אך אינני מעונין ביד שניה אלא בחדש יש בזאפ המון מגבריי סטראו בסכום הנ"ל אך אינני יודע מי הטובים באמת לכן רציתי המלצות מבעלי ידע במגבריי סטראו.
יש מגבר סטריאו מצוין של AMC בטווח המחירים שאתה מדבר עליו.
הדגם הוא 2100 .
ברשותי מגבר כזה הוא עולה בסביבות 2400 ש"ח.
מגבר מוסיקלי מאד,חזק,ולא נופל באיכותו ממגברים יקרים ממנו..
והצליל מפתיע ..
Direct ברסיברים הוא לא תמיד Direct אמיתי – בחלק מהמותגים במצב זה עדיין מתרחשת המרת אות לדיגיטאלי (ובחזרה). נסה לחבר את היציאה האנלוגית של הכרטיס שלך לכניסה 5.1 channel של רסיבר (לכניסות front) – זה יכול לשפר משמעותית את הסאונד. הבת נוסף – יתכן שהחדר דורש טיפול אקוסטי (פסיבי או אקטיבי). אם זה המצב, שום מגבר סטריאו לא ייתן לך מענה – עליך קודם להתמקד בטיפול האקוסטי.
אני רוצה בבקשה חוות דעת נוספת בקשר למכשיר נוסף hk 970 שנראה גם כמענין אך הוא רק 2x70 r.m.s. ואינני יודע אם זה מספיק לדחוף את הרמקולים
אינני מבין גדול במפרט הטכני אך רשום שם שהוא עובד באמפר גבוה ודוחף כמעט כל רמקול ללא שום בעיה אך אינני מבין איך 70 watt יכולים להספיק לרמקולים רצפתיים של 200 watt ?
vingi כתב:אך אינני מבין איך 70 watt יכולים להספיק לרמקולים רצפתיים של 200 watt ?
...
אין כמעט משמעות לנתון ההספק ברמקול. כל מה שהנתון בא לומר זה באיזה עומס מסוגל הרמקול לעמוד לפני שהוא נשרף, זה הכל. יש גם רמקולים (נצילים) של מאות וואטים ביכולת עמידה שאתה יכול להתחרש מהם גם עם מגבר של 20 וואט. כמו כן, לגבי עוצמתו של מגבר, נתון הזרם (באמפר) חשוב לא פחות מנתון ההספק (בוואט). ולשאלתך המקורית- בתקציבים האלו, בהינתן שכבר יש לך רסיבר, הייתי הולך רק על יד שניה, שם תוכל להשיג דברים נחמדים. אלא אם הרסיבר שלך ממש גרוע (וסביר להניח שהוא לא), לא תקבל הבדל גדול ממגברי סטריאו ברמת כניסה, שרק להם יספיק התקציב בחדש. לדעתי חבל הכסף.
ה NAD נחמד. את ה HK אני לא מכיר, אבל לא זכור לי ששמעתי עליהם דברים טובים במיוחד.
ועדיין, לדעתי, לא תקבל הבדל מהותי, מה גם שהרמקולים שלך נצילים מאוד ולא תשנה כמעט להם תוספת הכוח (אם ישנה בכלל, מה שלא בטוח).
ברסיברים הוא לא תמיד Direct אמיתי – בחלק מהמותגים במצב זה עדיין מתרחשת המרת אות לדיגיטאלי (ובחזרה). נסה לחבר את היציאה האנלוגית של הכרטיס שלך לכניסה 5.1 channel של רסיבר (לכניסות front) – זה יכול לשפר משמעותית את הסאונד.
ניסיתי את זה עכשיו ואמנם יש הבדל אבל אני לא בטוח שהוא שווה את הוויתור על השליטה בווליום שכרוחה בדבר. במקרה כזה אתה נאלץ לשלוט בווליום דרך המחשב ואצלי הוא גם לא מגיע לעוצמה חזקה כמו שהיה דרך חיבור רגיל.
הבנתי שה ned הוא מגבר מומלץ ויש לי שאלה בקשר ליכולתו בסטראו
הרסיבר שלי הוא marants 4600 האם ישנו שיפור משמעותי ומורגש שיפור ששווה את ההשקעה בין היכולת שלו בסטראו ליכולת של ה NED C320BBE או שעדיף למתוח עוד קצת את התקציב ?
בזמן האחרון כמעט ואינני משתמש בק"ב ויותר ויותר מאזין למוסיקה בסטראו אך חסר לי משהו בצליל מבחינת איכות ודיוק הצליל לא מספיק חי .
המקור שלי מעולה ואיכותי אין איתו בעיות והרמקולים מתאימים למוסיקה האלקטרונית כך שנראה לי שהרסיבר הוא צוואר בקבוק במערכת פחות חשובה לי היכולת של השירשור לק"ב אלא האיכות וכמובן כח שיספיק להניע את הזוג הקידמי ריצפתי.