שלום לכולם וחג שמח
המסך LCD sharp GA8 32.
הבעיה (או שלא?) היא שברגע שמושדר נניח ערוץ 2 ויש פס שחור למעלה ולמטה אז הפס השחור העליון משנה מעט את צבעו משחור לגוון שדומה לצבע שמושדר בתמונה עצמה. בפס השחור התחתון זה פחות מורגש. התופעה הזאת לא קיימת במצב שאני רואה DVD אלא רק שידור טלויזיה. אני מחובר עם יס מקס מוגדר RGB גם בממיר וגם בטלויזיה.
תודה מראש
בעיה במסך LCD שידור טלויזיה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אני מעריך "שהבעיה" היא תאורה אחורית דינמית.
הבעיה היא שאין מספיק קונטרסט ב-LCD, כלומר הפאנל לא יכול להיות כהה מאוד ובהיר מאוד.
לכן, משתמשים בתאורה אחורית דינמית (כשרוב המסך חשוך, אפשר לעמעם את התאורה האחורית של ה-LCD ובכך לגרום לתחושה של תמונה כהה יותר). לא בטוח שכל המסך משנה תאורה באופן אחיד, כלומר, יתכן שאיזורים מסויימים במסך מתנהגים שונה בהתאם לתוכן על גבי המסך.
יתכן גם שאלגוריתם של CONTRAST STRETCHING מקומי גורם לתופעה.
אני לא כ"כ יודע מה מקור הטלויזיה שלך (הוט או יס) יתכן שהתופעה קשורה לתוכן שאתה רואה (כלומר, שזה תופעה של הכיווץ או המקור). דבר כזה יכול לקרות בערוצים אנלוגיים (כמו ערוץ 2) אבל בוודאי שלא בכל התכנים.
יתכן שזה בולט לך יותר בערוצי טלויזיה בגלל שהפרמטרים שצל המסך שונים בין הכניסות השונות.
מצב DYNAMIC בד"כ מייצג את המצב הקיצוני ביותר וכדאי לכבות אותו...
הבעיה היא שאין מספיק קונטרסט ב-LCD, כלומר הפאנל לא יכול להיות כהה מאוד ובהיר מאוד.
לכן, משתמשים בתאורה אחורית דינמית (כשרוב המסך חשוך, אפשר לעמעם את התאורה האחורית של ה-LCD ובכך לגרום לתחושה של תמונה כהה יותר). לא בטוח שכל המסך משנה תאורה באופן אחיד, כלומר, יתכן שאיזורים מסויימים במסך מתנהגים שונה בהתאם לתוכן על גבי המסך.
יתכן גם שאלגוריתם של CONTRAST STRETCHING מקומי גורם לתופעה.
אני לא כ"כ יודע מה מקור הטלויזיה שלך (הוט או יס) יתכן שהתופעה קשורה לתוכן שאתה רואה (כלומר, שזה תופעה של הכיווץ או המקור). דבר כזה יכול לקרות בערוצים אנלוגיים (כמו ערוץ 2) אבל בוודאי שלא בכל התכנים.
יתכן שזה בולט לך יותר בערוצי טלויזיה בגלל שהפרמטרים שצל המסך שונים בין הכניסות השונות.
מצב DYNAMIC בד"כ מייצג את המצב הקיצוני ביותר וכדאי לכבות אותו...