LG OLED C7 HDR MODES

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
polaris97 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום

שמתי לב שהברירת מחדל של המסך בעת צפייה בתכניי HDR10,HLG היא תאורת אולד וקונטרסט שניהם על ערך מקסימלי של 100,ואילו בDOLBY VISION תאורת האולד על 50 והקונטרסט על 100,ואכן התוכן נראה בו חשוך יותר,האם LG התכוונו שהתוכן יהיה חשוך יותר או שעליי לשנות למסך את הערך של תאורת האולד מ50 ל100?

אני צופה בכולם במצב סינמה.

תודה

TR17
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

כן תשנה ל100.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

לא, אל תשנה כלום מהגדרות ברירת המחדל.
מצבי HDR, במיוחד DV משתמשים בהגדרות קבועות מראש, וברגע שאתה מתחיל להתעסק בהגדרות תאורה\ניגודיות, אתה הורס את התגובה של המסך לאות הכניסה (PQ גראף) ואז התוכן כבר לא נראה כפי שהוא אמור להראות.

TR17
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

TheCoolest כתב:לא, אל תשנה כלום מהגדרות ברירת המחדל.
מצבי HDR, במיוחד DV משתמשים בהגדרות קבועות מראש, וברגע שאתה מתחיל להתעסק בהגדרות תאורה\ניגודיות, אתה הורס את התגובה של המסך לאות הכניסה (PQ גראף) ואז התוכן כבר לא נראה כפי שהוא אמור להראות.
...
·
תגיד יש לך את המסך? בדקת את זה בפועל? או שזה טרנד חדש עכשיו בפורום ש״אסור להתעסק עם הגדרות יצרן״...?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

להתעסק ידנית בהגדרות של דולבי ויז'ן זה למעשה לוותר על (כמעט) כל היתרון שיש לדולבי ויז'ן על השיטות האחרות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #6 

מותר להתעסק עם הגדרות יצרן, ואתה יכול לעשות עם המסך שלך מה שבא לך. אבל אם דיוק התמונה חשוב לך, עם הפרמטרים הספציפיים האלה לא כדאי להתעסק.
הגדרות יצרן ב-DV, במיוחד עניין הקונטראסט והתאורה אחראים בצורה ישירה לגראף ה-PQ, שאחראי לרמות התאורה השונות בתוכן.
כאשר ההגדרה על ברירת המחדל, המסך משתמש במידע שקיים ב-metadata של התוכן ע"מ למפות את רמות התאורה בצורה נכונה, ברגע שאתה משנה את זה, אז אתה בעצם משנה את הדרך שבה המסך מבצע את המיפוי הזה. כך שאם לא מעניין אותך כיול נכון של התמונה, אז תשנה למה שבא לך. אם כן מעניין אותך שהתמונה תהיה מדוייקת והצבעים ורמות התאורה יהיו נכונות, אז עדיף לא לשנות את ההגדרות האלה.

לשאלתך, אין לי עדיין את ה-C7, אבל ככל הנראה בקרוב יהיה. מה שכן יש לי, זה מסך עם תמיכה ב-DV כבר קרוב לשנה, וכבר שנה וחצי אני עוקב אחרי הפורמט הזה וכיצד הוא מתנהג.

עריכה: TL;DR, ראה את התשובה של שחר מעליי.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

לקח לי כמה דקות לחפש ולמצוא, אבל הנה, אני מקווה שההסבר הזה של וינסנט יעשה מעט סדר עם ההגדרות ועם המשמעות שלהן:

TR17
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

@TheCoolest
אז אותו דבר אפשר להגיד לגבי שאר ההגדרות שהמסך מגיע איתן מהמפעל, אסור לגעת כי זה יכול להרוס.. זה אכן יכול להרוס אם אתה לא יודע מה אתה עושה אבל אם כן זה רק יכול לשפר. כשלך ולזה שמעליך יהיה את המסך של ותתחילו ״להתעסק״ איתו בפועל ולא רק לסמוך על תאוריות/ סקירות / וינסנט מבטיח לכם שגם אצלכם הערך המדובר יעלה גם יעלה מעבר להגדרת היצרן.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

@TR17
·
מה שאתה אומר נכון, חלקית. חלק מההגדרות, כמו Sharpness ועוד כמה פרמטרים אפשר לכוון לפי העין. במצב SDR ב-OLED אפשר גם לכוון את רמת הארה, כי עקומת הגאמא עובדת שונה מ-PQ.

מאחר ואי אפשר לכייל מסך כמו שצריך לפי העין בכלל, ו-DV במיוחד, רוב הסיכויים שכל שינוי שתבצע ללא ציוד כיול רק יגרע ולא יוסיף.
אני רק אוסיף שאני לא מתכוון להגרר אתך לוויכוחים מיותרים. אני חושב שיש כאן מספיק מידע בשביל שכל אחד שקורא בשרשור יחליט על דעת עצמו מה הוא רוצה לעשות.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

לא ניתן לשפר ליותר טוב מתמונה שתואמת לתקן. זו עובדה שאולי קשה לקבל אבל זו המציאות.
וכמו שארתור רשם קודם - זכותך לכוון את התמונה איך שבא לך, אבל יש הבדל בין לכוון את התמונה לבין לכייל את התמונה.
כיוון הגדרות התמונה לפי העין והתחושות שלך זה נחמד, כולנו עושים את זה לפעמים אבל אנחנו לא משלים את עצמנו ואחרים שזה נכון יותר כי זה לא. זה סובייקטיבי. לכיול תמונה יש רק תשובה אחת נכונה, אין דעות ותחושות.
ולא מתכוון להיכנס פה לדיונים וויכוחים, זה לא הקטע שלי בחיים. איש איש לדרכו.
איחולי המשך שבוע נפלא לכולם.

TR17
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

@jacko-il
הוא מסביר שם בפירוש שזה קשור לפעולת הABL ולא קובע שלא מומלץ להעלות את הערך מעבר ל50.
בסדרה 7 פעולת הABL שונה לגמרי והרבה פחות מורגשת מבסדרה 6 למשל כך שאת ההסבר שלו עם כל הכבוד ויש כבוד לא הייתי לוקח כחוק אצבע או יהרג ובל יעבור.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

כנראה שלא הבנת אותו נכון, הוא אומר APL ולא ABL , אלו שני דברים שונים לחלוטין.
APL = Average Picture Level
ABL = Automatic Brightness Limiter

הראשון הוא למעשה נקודת סף הגירוי לבהירות או מה המסך מפרש באות כנקודת המעבר מהשחור למשהו שהוא מציג.
השני זה המנגנון שמחשב את רמת הבהירות הממוצעת בפריים ומגביל את משיכת הזרם החשמלי לפאנל מעבר לערך מסויים שנקבע מראש.

TR17
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

@jacko-il
אז מה אם הוא אומר? אני שואל שוב, הוא אלהים?
עובדה שלפותח השרשור התוצאה של מה שהוא אומר לא כל כך טובה. אז מה עושים? מנסים לשפר או שלא נוגעים כי וינסנט אמר?

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 521 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #14 

שחר / ארתור ... חבל על הויכוח !
לא קלטתם עדיין מיהו האדון ? :roll:
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

@sigamore
·
ידוע חבר ידוע, סה"כ רציתי לרשום את המידע כדי שיהיה לפותח השרשור את המידע שהוא חיפש..
כפי שרשמתי, לא נכנס פה לויכוחים וסדנאות חינוך, זה כבר ממש לא מזיז לי.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #16 

@sigamore

כל הכבוד לו על הנחישות וההתמדה.. 8O

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 521 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #17 

gal-cohen כתב:@sigamore

כל הכבוד לו על הנחישות וההתמדה.. 8O
...
·גם לנו .... :lol:
אם לא הייתי "מתבייש" (בשבילו) הייתי מעלה צילום מסך של ה"ברכות" שקיבלתי (מהברנש) בהודעה פרטית.... בתגובה למשפט הקצר שלי.
בואו נאמר שטובי הפסיכיאטרים היו מתחבטים היטב בשאלה "מכאן, לאן..." ???
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

TR17
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

sigamore כתב:
...
...
·גם לנו .... :lol:
אם לא הייתי "מתבייש" (בשבילו) הייתי מעלה צילום מסך של ה"ברכות" שקיבלתי (מהברנש) בהודעה פרטית.... בתגובה למשפט הקצר שלי.
בואו נאמר שטובי הפסיכיאטרים היו מתחבטים היטב בשאלה "מכאן, לאן..." ???
...
·
נו תעלה את ההודעה שרשמתי לך יא אפס קטן! אני עצמי לא מתבייש וגם התכוונתי לכל מילה.
הרי מה כתבתי שם שלא נכון? שאתה גרושניק? שאתה טינופת? שאשתך מסכנה שצריכה לחיות עם גולם
מובטל כמוך שרושם פה כל היום שטויות במקום לעבוד ולפרנס אותה או לספק אותה?? מקווה לפחות שהיא מסוגלת לפרנס אותך יא גרושניק מסכן.
אותו כנ"ל לגבי החברים הגרושניקים שלך מלמעלה "מומחי הסקירות" והחברים של וינסנט שכל נסיונם במסכים מתבטא בקריאת מאמרים וצפיה בסרטי יו טיוב ועושים פה פוזות של מומחים סופר דופר בזמן שבפועל כמו שניתן לראות בכל שרשור שאין להם מושג בכלום.
תבין יא גרושניק אני אוכל כמוכם בערמות עצומות לארוחת בוקר יום יום וזה ש"תברכו" אותי פה או ש"יקפיאו" אותי פה רק גורם לי לרשום פה יותר יותר ויותר. יאללה לך תקרא לפסיכיאטר יא גרושניק! אני פה מחכה.......

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #19 

TR17 כתב:
...
...
·
נו תעלה את ההודעה שרשמתי לך יא אפס קטן! אני עצמי לא מתבייש וגם התכוונתי לכל מילה.
הרי מה כתבתי שם שלא נכון? שאתה גרושניק? שאתה טינופת? שאשתך מסכנה שצריכה לחיות עם גולם
מובטל כמוך שרושם פה כל היום שטויות במקום לעבוד ולפרנס אותה או לספק אותה?? מקווה לפחות שהיא מסוגלת לפרנס אותך יא גרושניק מסכן.
אותו כנ"ל לגבי החברים הגרושניקים שלך מלמעלה "מומחי הסקירות" והחברים של וינסנט שכל נסיונם במסכים מתבטא בקריאת מאמרים וצפיה בסרטי יו טיוב ועושים פה פוזות של מומחים סופר דופר בזמן שבפועל כמו שניתן לראות בכל שרשור שאין להם מושג בכלום.
תבין יא גרושניק אני אוכל כמוכם בערמות עצומות לארוחת בוקר יום יום וזה ש"תברכו" אותי פה או ש"יקפיאו" אותי פה רק גורם לי לרשום פה יותר יותר ויותר. יאללה לך תקרא לפסיכיאטר יא גרושניק! אני פה מחכה.......
...
·חחחחחחחחח
והנה הפרצוף האמיתי שלך.

TR17
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

BUGY כתב:
...
...
·חחחחחחחחח
והנה הפרצוף האמיתי שלך.
...
·
מעולם לא הסתתרתי בוגי ואין לי גם כל כוונה להסתתר או להתבייש פה מפני אף אחד. (Y)

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”