עזרה בבחירת מסך 55-60 עם האילוצים הבאים...
הי לכולם,
אני לקראת רכישת מסך 4k חדש לסלון, עם האילוצים הבאים:
1. זוית צפיה גבוהה - עד 40 מעלות.
2. צפיה משמעותית גם בבית יחסית חשוך
3. גובה מקסימלי ללא מעמד כ-79 ס"מ. ממה שראיתי, יש טלויזיות 60" שיכולות לעמוד בזה, אבל לא כולן. 55" בטוח בסדר.
4. מרחק צפיה בין 170 עד 330.
5. צפיה של HD כמעט לגמרי (עכשיו גם ערוץ 2 עובר), סלקום טיוי ומנוי נטפליקס מלא, בשאיפה לנצל את ה 4k מתישהו. כרגע לא משמש לגיימינג, אבל יהיה נחמד לשמור את האופציה אם אפשר.. כרגע אין לי סמארט, ואני לא שולל לקנות סטרימר אם צריך (ממה שקראתי שימוש בסמארט לפעמים לא מנצל את יכולות המסך)
6. אני לא וידאופיל לדעתי, אבל לא מסוגל לראות סדרות או סרטים ב sd למשל. רואה די הרבה טלויזיה..
7. תקציב - אזור 7000.
אשמח קודם כל להבין האם ניתן להסתפק ב 55" (גם שלא יהיה גדול מדי ליושבים קרוב) או שכדאי למצוא 60" שמתאים (אני פשוט לא בטוח שההפרש שווה את הסיכון והבלאגן...)
מעבר לכך, אשמח לכל המלצה (סוג פאנל, או אפילו מסך ספציפי).
מקווה שנתתי את כל הפרטים, והמון תודה לעוזרים!
ניר
אני לקראת רכישת מסך 4k חדש לסלון, עם האילוצים הבאים:
1. זוית צפיה גבוהה - עד 40 מעלות.
2. צפיה משמעותית גם בבית יחסית חשוך
3. גובה מקסימלי ללא מעמד כ-79 ס"מ. ממה שראיתי, יש טלויזיות 60" שיכולות לעמוד בזה, אבל לא כולן. 55" בטוח בסדר.
4. מרחק צפיה בין 170 עד 330.
5. צפיה של HD כמעט לגמרי (עכשיו גם ערוץ 2 עובר), סלקום טיוי ומנוי נטפליקס מלא, בשאיפה לנצל את ה 4k מתישהו. כרגע לא משמש לגיימינג, אבל יהיה נחמד לשמור את האופציה אם אפשר.. כרגע אין לי סמארט, ואני לא שולל לקנות סטרימר אם צריך (ממה שקראתי שימוש בסמארט לפעמים לא מנצל את יכולות המסך)
6. אני לא וידאופיל לדעתי, אבל לא מסוגל לראות סדרות או סרטים ב sd למשל. רואה די הרבה טלויזיה..
7. תקציב - אזור 7000.
אשמח קודם כל להבין האם ניתן להסתפק ב 55" (גם שלא יהיה גדול מדי ליושבים קרוב) או שכדאי למצוא 60" שמתאים (אני פשוט לא בטוח שההפרש שווה את הסיכון והבלאגן...)
מעבר לכך, אשמח לכל המלצה (סוג פאנל, או אפילו מסך ספציפי).
מקווה שנתתי את כל הפרטים, והמון תודה לעוזרים!
ניר
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
1. 40 מעלות מצד לצד או 40 מעלות מהמרכז? כי 40 מעלות מצד לצד לא בעיה גם עם מסכים מבוססים על VA. אם זה 40 מעלות מהאמצע, או 80 בסה"כ אז מסך OLED או IPS.
2. מסך OLED או מסך LED עם FALD, כדוגמת ה-X900E או X940E של סוני.
7. אף אחד מהמסכים המוזכרים לעיל לא נכנסים לתקציב.
אני לא יודע מה בדיוק העלויות, אבל אולי ה-MU8000 בגודל "55 תכנס בתקציב.
ואם אתה רוצה IPS, אז SJ800 של LG.
ואם אתה רוצה IPS, אז SJ800 של LG.
·תודה רבה.TheCoolest כתב:1. 40 מעלות מצד לצד או 40 מעלות מהמרכז? כי 40 מעלות מצד לצד לא בעיה גם עם מסכים מבוססים על VA. אם זה 40 מעלות מהאמצע, או 80 בסה"כ אז מסך OLED או IPS.
ואם אתה רוצה IPS, אז SJ800 של LG....
40 מעלות מהאמצע.
אז הסמסונג עדיפה אם היא בתקציב? לגבי ה LG היו פה בפורום הרבה ביקורות לכאן ולכאן, אני מאד מבולבל.. עד עכשיו דווקא התעניינתי בסוני 7005,אבל פתוח להצעות אחרות.
שאלה נוספת ששכחתי לשאול: האם 4k דורש מגבר מיוחד? כרגע המסך שלי מחובר לכל המכשירים דרך מגבר די בסיסי...
תודה!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בנוגע למגבר, בעיקרון כן. כדי שהמגבר יוכל להעביר HDR מהמכשיר אל המסך הוא צריך לתמוך בזה. בנוגע ל-4K, תלוי. עם המגבר הקיים תוכל לקבל 4K@30HZ.
ה-7005 מסך רמת כניסה, ה-SJ800 נחשב לפרימיום. איזה מהם עדיף? לא יודע, לדעתי אף אחד מהם, אבל השיקולים שלי שונים משלך. (למשל אין לי דרישה לזווית צפיה כה רחבה).
מציע לגשת ולראות את המסכים בחנות מתמחה.
ה-7005 מסך רמת כניסה, ה-SJ800 נחשב לפרימיום. איזה מהם עדיף? לא יודע, לדעתי אף אחד מהם, אבל השיקולים שלי שונים משלך. (למשל אין לי דרישה לזווית צפיה כה רחבה).
מציע לגשת ולראות את המסכים בחנות מתמחה.
תודה.TheCoolest כתב:בנוגע למגבר, בעיקרון כן. כדי שהמגבר יוכל להעביר HDR מהמכשיר אל המסך הוא צריך לתמוך בזה. בנוגע ל-4K, תלוי. עם המגבר הקיים תוכל לקבל 4K@30HZ.
מציע לגשת ולראות את המסכים בחנות מתמחה....
אז כל מגבר יתן לי 4k אבל לא ברור באיזה תדר? האם סטרימר ( של שיאומי למשל) יוכל לתת מה שאני צריך בחיבור ישיר לטלויזיה (ואז להשתמש ב ARC בשביל האודיו)?
אז בין הסמסונג ל LG? חוץ מלראות אותם בחנות, יש הבדלים מהותיים שכדאי לדעת מראש?
אגב, יש איזשהו מדריך של מה צריך לקנות כדי לצפות ב 4k (כבלים, תדר במסך/מגבר, אני מניח שמהירות גלישה וכו')?
תודה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
- עבור 4K@60HZ אתה צריך שהמגבר יתמוך בתקן HDMI 2.0, בזמן שתקן HDMI 1.4 שקיים בציוד ישן תומך עד 4K@30HZ. עבור תמיכה ב-HDR צריך HDMI 2.0A. כן, אפשר לחבר את המיבוקס ישירות למסך ולהשתמש ב-ARC, פשוט לא תוכל לקבל את הפורמטים המתקדמים דרך ARC.
- עבור HDR צריך כבל HDMI בתקן HDMI Premium High Speed 18GBPS.
- יש הבדלים ביניהם, הכי פשוט זה להשוות באתר rtings, הדגם המקביל של ה-SJ800 הוא כנראה ה-SJ8500 שם באתר, הסמסונג MU8000 מקביל לאותה דגם באתר.
- קצב אינטרנט של כ-25מגה זה מה שדרוש ע"מ להזרים 4K\HDR ממקורות כמו נטפליקס\אמזון.
- עבור HDR צריך כבל HDMI בתקן HDMI Premium High Speed 18GBPS.
- יש הבדלים ביניהם, הכי פשוט זה להשוות באתר rtings, הדגם המקביל של ה-SJ800 הוא כנראה ה-SJ8500 שם באתר, הסמסונג MU8000 מקביל לאותה דגם באתר.
- קצב אינטרנט של כ-25מגה זה מה שדרוש ע"מ להזרים 4K\HDR ממקורות כמו נטפליקס\אמזון.
@TheCoolest
תודה.
לא הבנתי מה התכוונת לגבי פורמטים מתקדמים שלא נתמכים - התכוונת בגלל ה ARC או בגלל שהמגבר תומך HDMI 1.4? אגב זה המגבר שלי. כתוב שהוא תומך 1.4 אבל לא תומך ב 4K... מה זה אומר?
אז אם מחברים את הסטרימר, צריך יציאת HDMI אחרת להוציא למגבר נכון? אף פעם לא חיברתי ARC - האם צריך ידנית להשתיק את הטלויזיה כשמדליקים את המגבר?
תודה רבה
תודה.
לא הבנתי מה התכוונת לגבי פורמטים מתקדמים שלא נתמכים - התכוונת בגלל ה ARC או בגלל שהמגבר תומך HDMI 1.4? אגב זה המגבר שלי. כתוב שהוא תומך 1.4 אבל לא תומך ב 4K... מה זה אומר?
אז אם מחברים את הסטרימר, צריך יציאת HDMI אחרת להוציא למגבר נכון? אף פעם לא חיברתי ARC - האם צריך ידנית להשתיק את הטלויזיה כשמדליקים את המגבר?
תודה רבה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ARC תומך ב-DD5.1 ו-DTS 5.1 בלבד.
ולרוב עם HDMI 1.4 עדיין תוכל לקבל 4K@30HZ.
אפשר להשתיק. לדוגמה, בטלוויזיות שלי אפשר לכבות את הרמקולים המובנים ב-TV דרך התפריט.
וכן, ע"מ לחבר את הסטרימר למגבר ולקבל פורמטי אודיו מתקדמים, תצטרך יציאת HDMI נוספת, ב-99.99% מהסטרימרים לא תמצא דבר כזה.
אם DD5.1 ו-DTS 5.1 מספיקים לך, אז תשמש ב-ARC וזהו.
ולרוב עם HDMI 1.4 עדיין תוכל לקבל 4K@30HZ.
אפשר להשתיק. לדוגמה, בטלוויזיות שלי אפשר לכבות את הרמקולים המובנים ב-TV דרך התפריט.
וכן, ע"מ לחבר את הסטרימר למגבר ולקבל פורמטי אודיו מתקדמים, תצטרך יציאת HDMI נוספת, ב-99.99% מהסטרימרים לא תמצא דבר כזה.
אם DD5.1 ו-DTS 5.1 מספיקים לך, אז תשמש ב-ARC וזהו.