מחפש ראוטר חדש
שלום
אני מחפש ראוטר-מודם חדש עם חיבור WIFI יציב וטוב שיעבוד עם בזק-בזק בינלאומי 100 מגה
יש כ 7 מכשירים שמחוברים בבית כבוע
אתמול פשוט מת לי הראוטר DSL-7850U לא נדלק בכלל, תמיד היה לי ניסיון רע עם ראוטרים מבזק
אז החלטתי הפעם לא לקחת ראוטר מהם או שאולי משהו השתנה ויש להם ראוטרים טובים
יש לי כ1000 להשקיע, אני רוצה ראוטר טוב לכמה שיותר זמן
איזה ראוטר מומלץ להביא עד 1000? לא חייב להשתמש בכל הסכום אבל עם שווה אין לי בעיה
אני לא יודע עם זה חשוב אבל אני משחק בהרבה משחקי רשת
תודה!
אני מחפש ראוטר-מודם חדש עם חיבור WIFI יציב וטוב שיעבוד עם בזק-בזק בינלאומי 100 מגה
יש כ 7 מכשירים שמחוברים בבית כבוע
אתמול פשוט מת לי הראוטר DSL-7850U לא נדלק בכלל, תמיד היה לי ניסיון רע עם ראוטרים מבזק
אז החלטתי הפעם לא לקחת ראוטר מהם או שאולי משהו השתנה ויש להם ראוטרים טובים
יש לי כ1000 להשקיע, אני רוצה ראוטר טוב לכמה שיותר זמן
איזה ראוטר מומלץ להביא עד 1000? לא חייב להשתמש בכל הסכום אבל עם שווה אין לי בעיה
אני לא יודע עם זה חשוב אבל אני משחק בהרבה משחקי רשת
תודה!
@Vearp
·
(העתק עם תיקונים קלים של תגובה שלי לשאלה דומה)
דבר ראשון תחליט אם אתה שוכר את הציוד מבזק/ספק. אם אתה לוקח מודם/ראוטר מבזק/ספק אתה יכול להתחיל איתו כמודם+ראוטר ואם וכאשר הוא לא יספק את צרכיך להפוך אותו למודם ולחבר ראוטר פרטי. אישית אני מעדיף כמה שפחות תלות בספק (כלומר שאוכל לעבור ספק/תשתית/שוק סיטונאי בקלות מירבית) ולכן מעדיף שיהיה לי מודם/ראוטר פרטי. בנוסף, במיוחד בשוק סיטונאי, יתכן שהספק ירצה תשלום נוסף על השכרת הציוד (בבזק כרגיל מקבלים בחינם).
אם אתה מחליט לקנות מודם/ראוטר כאן יש התלבטות, כי אפשר לקנות מודם/ראוטר איכותי יחסית: נגיד ה-tplink vr600 אם אתה קונה בארץ או יש קצת יותר מבחר אם אתה מזמין מחו"ל - ראה רשימה כאן. עדיין המבחר, אפילו מחו"ל, די מוגבל ולדוגמא להתקין קושחות צד שלישי, כמה שיודע לי, אין אף דגם שאפשר.
האופציה הכי יקרה אבל הכי גמישה, זה לקנות מודם/ראוטר פרטי זול יחסית (אישית אני מעדיף את ה-tplink 9970 אבל אפשר גם דגמים אחרים מהרשימה), להפוך אותו למודם ולהוסיף ראוטר פרטי ללא מודם לפי הצרכים.
אם אתה קונה מודם פרטי תקפיד שהוא יתמוך לפחות בווקטורינג ועדיף גם ב-G.INP.
·
(העתק עם תיקונים קלים של תגובה שלי לשאלה דומה)
דבר ראשון תחליט אם אתה שוכר את הציוד מבזק/ספק. אם אתה לוקח מודם/ראוטר מבזק/ספק אתה יכול להתחיל איתו כמודם+ראוטר ואם וכאשר הוא לא יספק את צרכיך להפוך אותו למודם ולחבר ראוטר פרטי. אישית אני מעדיף כמה שפחות תלות בספק (כלומר שאוכל לעבור ספק/תשתית/שוק סיטונאי בקלות מירבית) ולכן מעדיף שיהיה לי מודם/ראוטר פרטי. בנוסף, במיוחד בשוק סיטונאי, יתכן שהספק ירצה תשלום נוסף על השכרת הציוד (בבזק כרגיל מקבלים בחינם).
אם אתה מחליט לקנות מודם/ראוטר כאן יש התלבטות, כי אפשר לקנות מודם/ראוטר איכותי יחסית: נגיד ה-tplink vr600 אם אתה קונה בארץ או יש קצת יותר מבחר אם אתה מזמין מחו"ל - ראה רשימה כאן. עדיין המבחר, אפילו מחו"ל, די מוגבל ולדוגמא להתקין קושחות צד שלישי, כמה שיודע לי, אין אף דגם שאפשר.
האופציה הכי יקרה אבל הכי גמישה, זה לקנות מודם/ראוטר פרטי זול יחסית (אישית אני מעדיף את ה-tplink 9970 אבל אפשר גם דגמים אחרים מהרשימה), להפוך אותו למודם ולהוסיף ראוטר פרטי ללא מודם לפי הצרכים.
אם אתה קונה מודם פרטי תקפיד שהוא יתמוך לפחות בווקטורינג ועדיף גם ב-G.INP.
ב 1000 שח אתה יכול לקנות https://ksp.co.il/?uin=29847&select=.263..264..330.
אחלה של ראוטר אחרי שאתה מתקין לו קושחה של LEDE
קח בחשבון שזה ללא מודם
מודם VDSL אתה יכול להזמין משהו מאיבי שתומך ב VDSL של בזק
עולה איזה 100 שח בערך יש פה מלא שהזמינו מאיבי ועובד להם יופי
תמיד עדיף הפרדה בין מודם לראוטר כי אם אתה קונה עכשיו מודם משולב ראוטר
שכרגע תומך ב VDSL הרגיל של בזק ואחרי שנה בזק מחליטה לשדרג ל GFAST או
לא יודע מה אתה נשאר תקוע אם מודם משולב ראוטר שלא יעבוד בגלל שלא יתמוך בתשתית
אחלה של ראוטר אחרי שאתה מתקין לו קושחה של LEDE
קח בחשבון שזה ללא מודם
מודם VDSL אתה יכול להזמין משהו מאיבי שתומך ב VDSL של בזק
עולה איזה 100 שח בערך יש פה מלא שהזמינו מאיבי ועובד להם יופי
תמיד עדיף הפרדה בין מודם לראוטר כי אם אתה קונה עכשיו מודם משולב ראוטר
שכרגע תומך ב VDSL הרגיל של בזק ואחרי שנה בזק מחליטה לשדרג ל GFAST או
לא יודע מה אתה נשאר תקוע אם מודם משולב ראוטר שלא יעבוד בגלל שלא יתמוך בתשתית
אוקי אז אני אקח ראוטר ומודם בנפרד
ראיתי כרגע באתר של UNLIMITED שאני נמצא באזור הפריסה
איך האינטרנט שלהם מבחינת פינגים וצפייה ישירה בסרטים? NETFLIX TWITCH וכו'?
אני לא כל כך מכיר את החברה הזאת האם זה בטוח להתחבר אלייה? כי אני יודע שיש להם אינטרנט מטורף לאומת בזק
בבזק כל ערב אותו דבר פינגים בשמיים ו100 מגה אינטרנט נופל ל10-20 (למרות שאני גם לא מגיע אף פעם ל100 תמיד באזור 50-70)
ראיתי כרגע באתר של UNLIMITED שאני נמצא באזור הפריסה
איך האינטרנט שלהם מבחינת פינגים וצפייה ישירה בסרטים? NETFLIX TWITCH וכו'?
אני לא כל כך מכיר את החברה הזאת האם זה בטוח להתחבר אלייה? כי אני יודע שיש להם אינטרנט מטורף לאומת בזק
בבזק כל ערב אותו דבר פינגים בשמיים ו100 מגה אינטרנט נופל ל10-20 (למרות שאני גם לא מגיע אף פעם ל100 תמיד באזור 50-70)
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4937
- נתן תודות: 523 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
@Vearp
·הבעייה היא לא בקנייה אלא בעובדה שציוד תקשורת כזה יעצר וסביר להניח שיחסם ע״י משרד התקשורת.
אם אתה בכל זאת בעניין אז תעיף מבט על הדגמים האלו —
ASUS RT-AC3200 Wireless-AC3200 Tri-Band Wireless Gigabit Router, AiProtection with Trend Micro for Complete Network Security https://www.amazon.com/dp/B00S9SGNNS/re ... 4zbQCETZ4W
·הבעייה היא לא בקנייה אלא בעובדה שציוד תקשורת כזה יעצר וסביר להניח שיחסם ע״י משרד התקשורת.
אם אתה בכל זאת בעניין אז תעיף מבט על הדגמים האלו —
ASUS RT-AC3200 Wireless-AC3200 Tri-Band Wireless Gigabit Router, AiProtection with Trend Micro for Complete Network Security https://www.amazon.com/dp/B00S9SGNNS/re ... 4zbQCETZ4W
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- 1OrenBen-Moshe
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 144
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
היום השתחרר לי משלוח של ראוטר ארצ'ר 7 של tp link מאמאזון שנשלח דרך DHL. עבר חלק 4 ימים מיום השליחה קיבלתי את הראוטר
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
ניסוח יותר נכון:sigamore כתב:@Vearp
·הבעייה היא לא בקנייה אלא בעובדה שציוד תקשורת כזה יעצר וסביר להניח שיחסם ע״י משרד התקשורת....
עלול להיעצר, אבל סביר שלא ייעצר.
רוב הנתבים המוזמנים מגיעים ללא בעיה.
הרבה פחות אנשים מדווחים על ראוטר שנעצר במכס מאשר על רסיברים עם רכיב WIFI.
(והרבה יותר אנשים קונים נתבים, לעומת קניית רסיברים).
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4937
- נתן תודות: 523 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
תודה על ההבהרהAmir64 כתב:ניסוח יותר נכון:......
עלול להיעצר, אבל סביר שלא ייעצר.
רוב הנתבים המוזמנים מגיעים ללא בעיה.
הרבה פחות אנשים מדווחים על ראוטר שנעצר במכס מאשר על רסיברים עם רכיב WIFI.
(והרבה יותר אנשים קונים נתבים, לעומת קניית רסיברים)....
האמת שבעבר הבאתי נתב או שניים באופן אישי כך שלא התנסיתי במשלוחי דואר. אכן נסמכתי על דיווחי "תפיסות" רסיברים, נגני מדיה וכד'.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !